Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Ha most kapnátok az első fizutokat (/anyaként újrakezdőként), vagy kb. 50ezer Ft-hoz jutnátok, amit magatokra költhetnétek, akkor mit vennétek belőle?
Kencét, sminket, ékszert, ruhát, elményt, valami mást?

2 Likes

Én a gyes utáni első fizetésemből egy Kindle Paperwhite II-t vettem. Azóta is jó döntésnek bizonyult, imádom. Nagyjából az ár is stimmel, úgy emlékszem akkor 40ezer körül volt (most nem tudom, hogy mennyibe kerülnek).

5 Likes

Oh, ez milyen jó ötlet, köszi! :star_struck: Ezer éve vágyom egy e-book olvasóra (többek között :sweat_smile:)

1 Likes

Örülök! :slightly_smiling_face:

1 Likes

Nekem is az ebook olvasó jutott eszembe. Illetve most híján vagyok egy jó fülesnek vagy fejhallgatónak, még az is szóba jöhet.

2 Likes

Az előző két tippel is nagyon egyetértek, mindkettő szuper ötlet.
Nemrég egy ilyet vettem (20%-os kedvezménnyel), és már bánom, hogy nem vettem évekkel korábban.
https://www.douglas.hu/p/babyliss-style-smooth-meleglevegos-hajformazo-1184672
Az első fizumból én konkrétan egy hajvasalót vettem, de ez annyival jobb. Nincs a hajamnak éget szaga, teljesen más az esése, külseje, és sokkal jobban meg tudom emelni a hajtöveket. Két lépés helyett egy lépés a hajformázás, gyorsan megvagyok, a hajam sem bánja. Sokkal könnyebb így az életem.

(Én speciel most rajzeszközöket vennék bármilyen extra pénzből. :smiley:)

2 Likes

Ez is tetszik :smiley: Néha rámjön, h vennék ilyet, de most épp hullámosban és göndörben nyomom. Nem szakad le (annyira) a karom a tárcsával :sweat_smile:

(Igen, nekem is eszembe jutott, hogy valami pöpec art cuccot veszek, de kár belém :grin:)

1 Likes

Naaa, azért tessék csak arra is költeni, ami örömet okoz, nem csak ami praktikus. Egy profi művész rám is mondhatná, hogy kár belém, de engem meg nem érdekel, akkor is a jó cuccokkal rajzolok meg festek, mert azok dobogtatják meg a szívem. És fejlődni akkor fogsz ha jó minőségű eszközökkel dolgozol. :smiley: :heart:

3 Likes

Igen a praktikus vs mi tesz boldoggá dolog nagy dilemma. Mikor visszamentem a gyerekek után, az első nagyobb dolog, amit vettem, egy Adidas cipő volt. Szép is volt, praktikus is, szóval meg tudtam magyarázni a költést.

Most valószínűleg én is egy kindlet vennék :slightly_smiling_face:.

2 Likes

Helló Lányok,
Van kedvetek segíteni egy anonim felmérés kitöltésével a tesómnak? Kb. 3 perc az egész. Vasárnapra kell neki egy anyaghoz egyetemre. Köszönöm szépen! :smiling_face_with_three_hearts:
Kérdőív

2 Likes

Kitöltve, ha még nem késő. :slight_smile:

1 Likes

Hogy állunk a karácsonyi készülődéssel? Kari-őrültek, mutassátok a dekort! :smiley: Nekem még nem jön az “ihlet”. Pedig a plazákban nyüzsögnek a kuponvadászok, haha :grin:

4 Likes

Az eddigi egyetlen dekor a házban a hajrában elkészült adventi koszorúnk. Idén olyan szinten vagyok elcsúszva (visszaültem az iskolapadba), hogy talán karácsonyra minden kikerül majd. :smiley: De a ház és az udvar megkapta a teljes díszkivilágítást, ezt a férjem megcsinálta időben :blush:

5 Likes

Gyerekek… ekkora lúzert mint én.
Idén nekiduráltam magam, hogy na most akkor végre lecserélem a Hawaaii -karácsonyi kalapkát ami a kopogtatónk…
Első próbálozás a bécsi adventi vásár volt amit csak küzdősportokban jártas, tömeget kifejezetten kedvelő egyéneknek javaslok. Nem lehetett odaférni a pultokhoz, lökdösődtek, tapostak, bemenekültünk a Mária Hilfe izére nem tudom hogy írják, na ott meg semmit sem kaptam.
Második nekifutás Keszthelyen volt szombaton, ahol összesen 8 bódé állt mindegyikben ételt-italt adtak.
Vasárnap reggel Balatonfüredi valami kikötős Adventi vásár, hát ők még nem készültek el, egy darab bódé sem volt, onnan felmentünk a Szívkórház fölé, hogy majd hátha ott a sétáló utcában… Nájn.
Vasárnap este hazafelé Veszprémben már kezdett visszatérni a hitem sok-sok bódé meg Adventi Udvar , de ezekben is csak étel-ital, meg kerámia basz és kínai izé. Ott már röhögtem, hogy nem igaz, hogy egy nyomorult kopogtatót szeretnék meg mondjuk 3 vagy 6 darabos krémszínű üveggömböt, de niiiiincs. Világító anal-plug az bezzeg 12 féle is.

November óta tolom a heti 3-4x 10-12 órákat, esélyem sincs sehova sem menni hétközben, marad az a nyomorult kalap idén is.
De legalább megpróbáltam :slight_smile:

7 Likes

Akkor ez már hagyomány és így kell lennie :laughing:

2 Likes

Egy idő után úgy éreztem, hogy engeddddd eeeeeel :smiley: akkor vettem egy pisztáciás kürtőskalácsot és úgy éreztem, hogy az élet szép.

8 Likes

De jó témát hoztál fel :heart_eyes:, legalább egy kis életet visz (hátha) ebbe a fórumba. Amikor felnézek, olyan “végnapjai vannak hátra” érzés tölt el, pedig korább úgy pörögtek a topikok, alig győztem elolvasni a napi termést…:sweat:

De hátha, a :christmas_tree::santa::ribbon: témák hoznak némi aktivitást a még itt maradt tagoknak.

A témához szólva, nem állok túl jól idővel, de most ötlettel sem még a dekoráláshoz, csak egy adventim van kész.
Szóval akár saját képeket, akár mások ötleteit szívesen látnám.
Mi főleg a fehér témát szeretjük és a kevés színt, de bármilyen inspiráció jól jöhet. :grin:

5 Likes

Nekem is hiányzik a mindeféle témáról dumcsizás. Krémes témában relevánsakban is. Tudom, hogy mindenki húzza a nadrágszíjat az elszabadult árak miatt és a főoldal tönkretétele sem hozza meg a kedvet, meg a sötét idő se ideális, év végén mindenki kivan és alig várja a pihenést.

Gyertek, nyígjunk együtt, kinek mi a szar mostanában :grinning_face_with_smiling_eyes: hátha segít!
Jöhetnek pozitív posztok is.

10 Likes

Nálunk ma került fel a karácsonyi dekor. A “főfény” már fent van november eleje óta (az igazából szinte óraátállítástól óraátállításig fent van), ez egy fényfüggöny az ablakon. A tovább ablakokba került egy-egy manó, karácsonyi csillagdísz, van, ahova gömböket pakoltam. Nem nagy szám, de a hangulatot meghozza. A nappaliban van több fénydísz, whyskis üvegbe tekert led égősor, világítós porcelán fenyő, adventi gyertya dísz (ez idén elkésett, csak ma került ki, és gyertya még nincs is benne).

5 Likes

Mi hétvégén dekoráltunk meg állítottuk fel a fát (a “fa” egy hatvancentis kis gagyi műfenyő, belátható időn belül lecseréljük, de kis lakásba kis költségvetéssel jó volt pár évig :smiley:). A dekor se valami nagy szám, pár matrica (konyhaszekrényre, tükörre, ablakra), ezen kívül a díszpárnák és az asztalok kapnak karácsonyi ruhát és előszedem a szezonális bögréket :slight_smile:
Én általában így szoktam, az első adventi hétvégén minden totál karácsonyosra vált itthon, viszont cserébe szilveszter után kb. azonnal bontom is a dekort. Nekem ez a karácsonyra hangolódás része, ezért szeretem inkább előtte, mint utána.
Nagyon húzós időszak van mögöttem / részben még benne vagyok, úgyhogy ez most főleg a lelkemnek kellett, várom már nagyon a karácsony hetét, akkor mindent félreteszek pár napra. Januártól úgy néz ki, már szerencsére kicsit lassul a tempó :slight_smile: Ráadásul pont úgy jön ki idén, hogy először és utoljára kettesben töltjük a szentestét :smiling_face_with_three_hearts: Eddig mindig valahol családlátogatni voltunk, de most aznap este pont itthon leszünk, még a kutya is anyukámnál lesz. Áprilisban meg érkezik a kisfiunk, úgyhogy ezt most igyekszünk nagyon kiélvezni :relaxed:

12 Likes