Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Az pont az előző ellentéte. Nem romlandó, és vadonat új. Szerintem az 10-12-ről simán indítható, főleg, ha régebbi, és sehol sem talál már olyat/nem tudja kideríteni az eredeti árat. mondom ezt én, aki semmit nem szokott eladni, csak elajándékozni

Természetesen nem vagy köteles eladni 14-ért, amit írtam, csak azért írtam, hogy ha a puszta számokat nézzük, nem fura, miért annyit ajánl érte amennyit (érték+bargain hunt faktor).

Annyiért adod amennyiért akarod, ezt nem a vevő határozza meg. Én az osztrák oldalra regeltem, mert láttam, hogy az olasz társoldalán sok részben teljesen új Rinascimento ruha van. Én szeretem ezt a márkát, de nem annyiért amennyiért a boltban adják+alkalmiak a ruhák főleg, nem abban rohangál az ember minden nap. A kezdet nehéz volt, megtalált egy halom csaló, ahogy más új regisztráltakat is, ahogy az akkor még létező fórumon olvastam.
Én is raktam fel pár dolgot. Van pl. egy bontatlan ezüstsamponom a Kérastase márkától, ami 32-36 Euro üzletekben és a fodrásznál. Nekem nem fog kelleni, mert a Fudge márkától használok egy másikat, azt is ritkán. Felraktam 19 Euro áron, jönnek a 10-12 Euro ajánlatok. Nos ez akciósan is 24 Euro ha valaki eredetit akar venni, tehát nem notinos vagy egyéb “megbízható” helyről. Kódos, fóliás lezárás a kupak alatt, teljesen új. Nekem is írják, hogy ennyit adnak érte, én meg visszaírok, hogy akkor megveszi máshol. Országon belül ingyenes a postázás neki, ez se opció, maximum a V. oldal díját kell fizetnie. Amióta a francia oldal is társoldal lett, van amit simán leütnek, pedig odaírtam, hogy nem postázok, mivel oda a DPD-Chronopost vinné, amiből köszönöm nem kérek. Naponta sztornózom a franciákat, olvasni nem olvasnak, akkor se ha 2x odaírja az ember, hogy oda nem postáz. Ha oda írja az ember valahova, hogy az ár fix, naná, hogy alkudni akar. Ez ilyen. Én nem idegesítem magam már ezen. Lehet blokkolni az értetlen embereket. Én nem magyarázkodnék mi miért mennyi.

2 Likes

Ez piac, a kereslet-kínálat szabályozza. Lesz olyan, aki megveszi, add el annak. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni repülős utazáshoz. Még sosem repültem (ezért is kaptam anyukámtól a 30. szülinapomra egy spanyolországi kiruccanást), úgyhogy abszolút nem vagyok képben a dolgokkal. Általában a nesszeszerem teszi ki a cuccom nagyobb részét, de most ugye nagyon minimálra kell fognom. A családban senki nem ilyen kencemániás mint én, és a kozmetikumokkal kapcsolatos kérdéseimet sem értik :sweat_smile:

Szóval: a szabály szerint maximum 100 ml űrtartalmú palackban lehet felvinni folyadékot. Ez a palack lehet az adott dolog sajátja is? Tehát pl egy 15 ml-es parfümöt saját üvegében úgy ahogy van, felvihetek? Mi számít folyadéknak? A krémek mind? Tehát mondjuk a fényvédő, arckrém, fogkrém stb is csak maximum 100 ml-es kiszerelésben lehet? Sminkcuccok közül mi folyadék? Nem készülök nagy sminkkel, de azért szempillaspirál, szemöldökspirál, púder, korrektor jönne. Ebből a szempilla- és szemöldökspirál folyadék? Korrektorból tégelyeset vinnék (konkrétan ezt), az akkor jó, nem? Ajakápolóból a tekerős nem folyadék, de egy tubusos nyomkodós (mint ez) vagy egy szájfény/ajakolaj az igen? A hajhab folyadék?

Egyelőre ennyi ugrott be, ahogy próbálom összeszedni, mit vinnék. Két hét múlva megyünk, most írom a bevásárolólistát, mit kell beszerezni addig.

Légyszi ne nézzetek teljesen hülyének, hogy ennyit értetlenkedek :see_no_evil: :sweat_smile:

4 Likes

Itt mindent megtalálsz:
https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/utasbiztonsagi_ellenorzes

Igen, a krémek, gélek, minden folyadéknak számít, a púder nem. És mindegy, hogy csak 15 ml valami, az akkor is 1 db-nak számít, meg ha 100 ml, akkor az is.

De ha lesz feladós csomag is, akkor annál nincs ilyen korlátozás.

Egyébként nekem volt egyszer olyan, hogy a kézipoggyászban benne maradt a gyerek cumisüvege, tele teával (és nem volt zacskóban sem, csak bedobva), és nem foglalkoztak vele. De nyilván erre nem lehet számítani. :slight_smile:

2 Likes

Nagyon szépen köszönöm :blush: Pont ilyesmit kerestem, csak a Wizz Airnél nem találtam :sweat_smile: Nem lesz feladott poggyász, azért is pörgök rajta ennyire.

1 Likes

Igen, mert ez a légitársaságtól független, a biztonsági ellenőrzést a repülőtér végzi (és ha jól emlékszem, nemzetközi előírások alapján).

Merre mentek?

De jó neked! Én nagyon szeretek repülni, de nem hiszem, hogy a közeljövőben alkalmam lesz rá (aminek a miértje ugyan összességében pozitív, de némi lemondással jár - de még nem biztos teljesen, úgyhogy nem akarom elkiabálni).
Kellemes utat majd!

2 Likes

100ml-től nagyobb ne legyen nálad, nekem benne maradt egy kisüveg víz a táskámba, aztán mondta a csekkolós, hogy megiszom vagy kidobom vagy nem szállok fel. Szabály az szabály.

2 Likes
1 Likes

A zárójeles mondatban (szerintem) egy nagggyon pozitív és valószínűleg komoly (és természetesen örömöt okozó :wink:) projekt rejtőzik :grin:, ha jól gondolom, sok sikert :four_leaf_clover: e “lemondás” végeredményéhez :four_leaf_clover: (ha tévedtem, akkor bocsi :face_with_hand_over_mouth:)

Ha végleges lesz, majd megírom. :slight_smile:

2 Likes

Néhány ml -nél nem nagyon foglalkoznak vele. Főleg, ha van kistasakos mintád lemosóból, krémből, azt mindegy hova teszed a táskádban, nem fogják számonkérni. És a szempillaspirált sem.

1 Likes

Használtok ruhagőzölőt? Semmi tapasztalatom nincs velük, de most, hogy meleg lett, és előkerültek a szekrényből a len és viszkóz ruhák reggelente szenvedős a hagyományos vasalás…:roll_eyes:
Szóval vennék egyet, ha tényleg kivasalja függőlegesen is a gyűrődéseket, és gyorsan lehet vele haladni. :dress::wink:

Nekem volt (Philips steam&go) és nagyon szerettem, de vannak hátrányai.
Kényelmes volt, mert nem kellett előszednem a vasalódeszkát, emelgetni a nehéz vasalót, biztos volt, hogy véletlenül se égetem meg a ruhát. Én utálok vasalni, de ezzel szerettem elbíbelődni. nem feltétlenül gyorsabb, de nincs az előkészületekkel annyi macera.
Hátránya volt, hogy sohasem lett olyan tökéletes az eredmény, nehéz hozzáférni gombokhoz, gallérokhoz. Vállfára akasztottam a ruhát, az egyik kezemmel picit megfeszítettem az anyagot, a másikkal gőzőltem. A kesztyűje szerintem használhatatlan, cserébe néha beleértem a gőzbe, nagyon óvatosnak kell lenni ezzel is.
A tartályt sűrűn kellett újratölteni. Vékony anyaghoz nagyon jó, vastagabbhoz nem igazán (blézer, férfi ingek, nadrágok). Mindezek ellenére szívesen használtam, de alig, hogy lejárt a garancia, tönkrement és nem fejlesztett gőzt, pedig desztvízzel használtam. Gondolkodtam, hogy újraveszem, de még nem szántam rá magam, kicsit fájna, ha megint kukázhatnám 1-2 éven belül.
Annyival próbálom könnyíteni most a vasalást, hogy a gyűrődős ruháimat nagyon alacsony centrivel mosom, így száradáskor a vállfán elég jól kilógják magukat.

3 Likes

Nekem is Philips gőzölőm volt, én is szerettem a logisztika miatt és mert utazáskor is praktikus volt. Nekem mázlim volt, mert a garancia lejárta előtt két nappal romlott el, és mivel nem tudták megjavítani, visszakaptam az árát (leverte a biztosítékot és szivárgott belőle a víz). Ha újra ilyesmit vennék, valószínűleg egy másik márkával próbálkoznék.

2 Likes

Nekem is van egy, szeretem.
Teny, hogy nem ugy vasal, mint a klasszikus tarsa, de gyorsabb es kenyelmesebb. A kedvencem, hogy olyan helyekhez lehet vele hozzaferni, amikhez a klasszikussal nehezen vagy sehogy (buggyos vallak, buggyos mindenfelek, zakok/kabatkak vallai, ilyenek).
Ha reggeli gyors vasalasrol van szo, biztos, hogy ehhez nyulok inkabb.

2 Likes

Nekem Grundig van. Nem volt drága. Vékonyabb anyagoknál jól működik. Szerintem a tartályon a gumistöpszli nagyon gagyi, nekem le is jött 1-2 hónap után és szerencsésen bele is esett, de így is működik 3-3,5 éve. Azért ezt csak függőlegesen lehet jól használni. Tervezek venni egyet otthonra is, de nem ugyanezt a modellt. Azt nézni kell milyen sebességel gőzöli a ruhát egy ilyen vasaló ill. vízszűrős-e+mekkora a súlya és mennyi víz fér bele ha sokat használod. Én sima csapvizet öntök bele, de van amelyikbe ez nem jó. Azért nem csak gőzöl, néha köpköd is egy kicsi vizet, inkább este használom.

1 Likes

Gondolom, légitársaságtól is függ, de mi a főnökömmel Lufthansával szoktunk utazni Európán belül és mintákat és mini kiszereléseket szoktam vinni én is a kis átlátszó neszimben. 15-20-30 milis miniket simán felengednek velem a kézipoggyászomban a kabinba (nem szoktunk feladni bőröndöt mert csak 1-2 napra megyünk). Mindezt úgy, hogy egy jó része nem átlátszó egyáltalán.
A tasakos lehegesztett mintával , teljes kiszerelésű szempillaspirállal és szemöldök spirállal szintén sosem volt gondom. Szájfényt sosem viszek, csak rúzst, hajhab nem játszik, de mivel túlnyomásos palackban van, lehet, hogy amiatt nem engedik fel. A korrektoroddal nem lesz gond, ugyanilyen állagú pirosítót már vittem és a kutyát sem érdekelte. Amit belinkeltél ajakápolót, az viszont folyadéknak számíthat. Láttam már, hogy másnap átengedték szó nélkül, de én nem merném.
Tavaly a főnököm arckrémjét dobatták ki vele Németországba menet, ott az volt a baj, hogy 50 milis Clinique volt a saját tégelyében ami nem átlátszó.

Mi egyébként egyszer egy berlini szakmai vásáron kaptunk egy alkarnyi hosszú ollót (30+ centi), amit véletlenül a kézipoggyászban felejtett a főnököm. Mindez csak már itthon Ferihegyen derült ki, amikor kinyitotta a tatyóját, hogy kivegyen valamit. Simán felengedték a bazi nagy ollót a kabinba, míg máskor kinyittatják a bőröndjeinket a mini vasalóm vagy az ő elektromos borotvája miatt. :grin:

1 Likes

50 ml-es krémet kidobattak? :flushed: De hát miért, 100 ml a határ. Tudtommal nem kell átlátszó csomagolásban lennie, csak átlátszó zacskóban a többi folyadékkal együtt.

Én sokszor mini termékeket viszek, ha nincs feladott poggyászom és sosem átlátszó a dobozuk/flakonjuk.

3 Likes

Én sem értem, de 100 ml biztos nem volt, viszont azt hiszem az volt a baj, hogy a kézipoggyászában hagyta véletlenül és nem tette a szürke tálcába. Pedig minden egyes utazáskor leírom az útitervben ezeket a dolgokat is, de irtó feledékeny… Nekem meg meg sem fordult a fejemben, hogy van nála egy 50 milis (!!!) arckrém. (Meg úgy egyáltalán, hogy pont ő arckrémet használ. :sweat_smile:)

Ugyanazt csinálom én is amit te, az enyémek sem átlátszók általában, és nincs velük gond.