Lehet ittragadok. Csütörtökön még meló a héten és képesek voltak beosztani jövő héten hétfőtől péntekig még. A járó szabit ezek szerint kifizetik. Már nagyon utaznék haza, amíg még tudok. Hazafelé még nyitott a határ, vissza tuti nem engednek, bár van kinti címem. Amíg úgyis mindenki önkéntes karanténban van, inkább otthon lennék abban, mint itt.
Én is sütök pizzát holnap. Van itthon pitatészta, abból is valami hasonló lesz.
Vártam egy csomagot ma. A DPD írt egy mailt 30 perce, hogy lekéstük egymást. Nagyon nem… (én itt vagyok tegnap délután óta), de ezek szerint tobábbvitte a motivált kézbesítő a csomagot egy átvételi pontra, menjek érte… .
Nem fogyókra miatt, félreérthetően fogalmaztam Van egy enyhe intoleranciám, puffadás és kiütések jelennek meg ha huzamosan eszem a gluténos cuccokat. Igazából annyira nem kedvelem az alternatív liszteket mármint amit eddig vettem, hogy nem volt nehezemre leállni az egész gluténos kajákról, csak néha annyiraaaa de annyiraaaa ennék valami finomat is, és ha lehet próbálom magam elkészíteni. (imádok sütni meg ilyesmi, de ez az egész glutén-dolog igazi filmes bénázásokat szül a konyhában). A sütifogyasztásomat csökkentettem, attól fogytam le igazán szerintem illetve hajlamos vagyok a túlevésre.
A héten megyek dokihoz, a vérvételeimmel, kicsit aggódom esetleg van valami hormonális gondom, a 160 grammos diétát ismerem, jó az a blog is nagyon
Kitartást neked is! Remélem azért haza tudsz jönni, kicsit mégiscsak nyugisabb itt pihenni, még ha sajnos nem lehet semmit csinálni… Bevallom nagyon örülök, hogy 2 éve hazaköltöztem Londonból, ott nagyon szarul kezelik ezt a járvány témát Barátnőim mesélnek róla.
Én pénteken jártam így, hogy a DPD nem talált itthon, miközben egész délután itthon vártam. De legalább tegnap kihozták…
Hát nem csodálom, hogy ott hagyod őket!
Jaj sajnálom, a dolgot nagyon! Talán jobb is, hogy felmondtál, ilyen érzéketlen egy helyet Remélem találsz egy kellemesebb, emberibb munkahelyet majd
Nem annyira egyszerű ez a dolog, de lehet kapni gluténmentes búzalisztet/keményítőt is, az ízben kb azonos a hagyományossal, állagban is egész jó, de nekem az sem jó. Más gm lisztből készült kenyér soha nem lesz olyan mint a búzalisztes. A Kollár Anita receptek közül 2-3 receptet kiemelnék, amik kifejezetten jók, vagyis az én ízlésemnek megfelelnek. A hamis rozscipó, az Olívás kenyér, és az Ecuadori sajtos lepény, ami nekem inkább bucira sikerült, sőt így jobban is tetszett . Be tudom majd szkennelni neked a teljes könyvet is akár, meg addig ennek a 3 kreálmánynak a receptjét is át tudok küldeni priviben, ha érdekel.
Belinkelem a gm cipó vidi receptjét:
Itt pedig a francia bagett gm változatát:
GM rostban gazdag lisztek:
Maximálisan. Többnyire elbújnak előle, a kaparófa elég magas, oda nem jut fel
@Brunettee Tudsz esetleg, vagy lenne kedved Mamusz-ról képet feltenni? Csak, hogy teljes legyen a nyuszitalálkozó, még ha virtuálisan is. Kíváncsi vagyok a frufrujára is
@umpalumpa Remélem Bundás mama már túl van a sikeres műtéten, és otthon lábadozik teljes kényelemben. Zsömikével együtt nagyon izgultunk/izgulunk érte.
Köszönjük az érdeklődést és szurkolást! Hazahoztuk, még maradnia kell a hordozóban, mert gallért kapott. Majd vergődni fog miatta, azt mondta a doki. Később lehet csak kiengedni. Asszem ma nem alszom persze Nyunyó sem. A doki szerint jól viselte. Szerintem borzalmasan van csórikám. Cicával csináltam már ezt, így felkészültem a látványra, de ezt nem lehet megszokni.
Nagyon örülünk, hogy sikeresen túl van a legnehezebbjén, és jól is viselte. A műtét első éjszakája nehéz, én is végigvirrasztottam és végigügyeltem az egész éjszakát, de utána ezért hamar javulnak. Éjszaka közepén kezdett megjönni kicsit az étvágya, de sem szénát, sem rágcsát nem evett, hanem egy kis almát, salátát, répát, meg ilyesmiket (ezeket kis kockára vágtam, hogy ne vesződjön velük). Több turnusban ette meg, de látszott rajta, hogy fájdalmai vannak. Nem is sokat mocorgott. Mi nem kaptunk gallért, hanem olyan ragasztást kapott a műtét helyén, hogy sehogy ne férjen hozzá, de ettől nem is kellett tartani egészen a 2.-3. napig, mert akkor már nézegette és próbálta eltávolítani, persze nem sikerült neki. Én a második napon azon aggódtam, hogy kisebb ugrásokat már produkált, és féltem, hogy túl korai még, de utána nemsokára csak még virgoncabb lett. Aggódtam, hogy hogyan szedik le róla a sebet védő ragacsot, de profin és gyorsan megoldották. Az ilyet megszokni nem lehet, csak átvészelni, de meglepően gyorsan javult az állapota, szóval kitartást, holnap már jobb lesz, azután meg még jobb!
Hű, micsoda vidik, le is mentegettem őket serényen Nagyon köszönöm, hogy megmutattad ezeket, az a cipó nagyon finomnak néz ki! Muszáj lesz kipróbálnom! Szerinted a kenyérsütő gépben is működne? A receptek is nagyon érdekelnek épp arra gondoltam max kijegyzetelem a videóból Nagyon kedves a könyvszkennelés is tőled, nagyon felcsigáztál, de csak akkor, ha neked nem okoz gondot a dolog, biztosan sok idő menne rá, szóval semmiképp se akarnám rabolni az idődet. Megnézem hátha le tudom online tölteni is és akkor nem kell vacakolnod ezzel. El se tudom mondani mennyire hálás vagyok, hogy megmutattad ezt a tudományt is! Hátha menne valami rendes kenyérke is
Hála az égnek, hogy túlélte Nyunyóka a dolgot, miharabbi felépülést kívánok én is neki, remélem mihamarabb rakoncátlankodik majd körülötted
Bocs lemaradtam, mi volt a baja a nyuszinak.?
Igen, lehet kenyérsütő gépben is sütni őket, bár más a kelesztési idő, meg a procedúra is vele, de több odafigyeléssel megoldható, tehát úgy nem, hogy beletöltöd, aztán akkor nézel rá, ha már lejárt az egész . Én szerettem kézzel csinálni, meg formázni is. Találtam egy régebbi, és nem éppen a legszebben sikerült olívás kenyérkémről fotót. Ennek más az állaga, ahogy a képen is látszik, kissé nedvesnek tűnik, de nem olyan, kifejezetten élvezhető állaga és íze is volt. Lehet hozzá töltött olívát is használni, én asszem itt serrano-val töltött olívát használtam a kenyérkéhez, kettő ez egyben címszó alatt .
Szerintem csak néhány recept lett közhírré téve, de ha le tudod tölteni az egészet elektronikusan, akkor az remek. Ha mégsem, akkor szólj, és dolgozok az ügyön. Valószínűleg nem itthonról fogom az egészet, mert az itthoni kicsi, laponként és csak fekete-fehérben szkennel, és az jó macerás lenne.
Ha az általam említett 3 receptet is mostanában kipróbálnád, akkor azokat át tudom küldeni.
Ó köszi…szegénykém, gyógyuljon meg gyorsan…adj neki puszit helyettem!!
Jaj de guszti ez a kenyér!! Igazából megnézem tudok-e online rendelni alapanyagokat, mert időm mint a tenger kísérletezni Jobb mint rizst számolni mennyi van egy tasakban Megkérdem barátnőmet ő nagy könyvletöltős, ha nem sikerülne jelzek neked, nagyon kedves tőled, köszönöm szépen
Olivabogyiiiii❤
Igen, én is szeretem mindenféle színben és méretben .