Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Szerintem be se tette… . Azt is írta, hogy nem talált otthon. Írt az ügyfélszolgálat, hogy jó helyen kerestem? Küldtem képeket. Csináltam a helyről is, de GPS vitt oda, gyalog mentem, kicsi helyre rakta volna, nem nagy boxba.
IMG_20240115_150855

Január 20-ig vehető át, a nyomkövetés szerint ott van. Azzal a kóddal nincs csomag ebben a boxban. Az utcában járótávra van 2db nagy box is, azokon van kamera is. Ez 800 méterre volt egy lakópark közepén, GPS nélkül nem találtam volna meg, kicsi, tábla nem jelzi.

2 Likes

:grimacing:
Mutassanak rendszerüzenetet, ami azt jelzi, hogy felvetted! A fene a képüket!

Remélem jó vége lesz a dolognak és előkerítik!
Majd meséld el mire jutottál!

Én azt hittem a posta hozza majd, valami ilyesmit olvastam a szállításnál, szó nem volt DPD-ről, de sajnos nekik adták át. A karácsonyi csomagdömpingnek vége, reméltem, hogy rendben ideér.

Én is így hinném :thinking:
Talán célravezető, ha úgy teszel, mint @Izar: cs.szteted a bandát, amíg ki nem köpik a cuccodat :face_with_raised_eyebrow:

1 Likes

A hívás emeltdíjas szerintem. Ma csak 5 percig hallgattam a zenét mire kapcsoltak egy élő embert.

A Hudának mindenképp jelezd, jó ha kapnak visszajelzést a DPD-ről, és lehet, hogy mégis csinálnak ők is valamit. Igazából egy normális cég ilyenkor újraküldi a rendelésed. (Más kérdés, hogy ha azt is DPD-vel, akkor sokra mész vele.)
A DPD-t meg tessék csak cseszegetni, bár azt nem teljesen értem, hogy egy csomagküldőnek miért lenne emeltdíjas a száma. Na nehogy már még azért is fizessek, hogy reklamálhatok…
A rendőrség helyében én nem nevetnék, teljesen jogos a feljelentés ha nem kerül meg a csomag. Náluk volt, eltűnt, pedig a te tulajdonod, ez kérem szépen lopás a javából.

3 Likes

Visszaírt a DPD, a csomagom holléte ismeretlen, forduljak a feladóhoz, ezzel lezárták. Holnap megyek a rendőrségre, itt még nem tettem feljelentést, mindennek eljön az ideje. 50 Euro nem olyan nagy összeg, hogy a rendőr megmozduljon, de lesz írásos nyoma. Ilyen minőségű szolgáltatás mellett nem csak 1 feljelentést kapnak, idővel ez a futár nen lesz ott futár.
Amit rendeltem nem kapható a Sephora, Cult beauty oldalán, örültem, hogy végre szállítanak ide is, ill. szállítanának ha nem ezt a céget választják a kézbesítésre.
Elég sok szám emelt díjas ebben az országban, pedig nem felnőtt tartalmas számokat hívok.

3 Likes

Valami nyomorult csomagbiztosítás nincs az ilyen esetekre? Szemét dolog a DPD-től, hogy máris lerázott!
Kíváncsi vagyok, hogy ahonnan vásároltál ott mit mondanak…
A csomag beérkezett az országba, ha jól emlékszem, így a DPD kéne, hogy felelős legyen. Sztem még a Magyar Posta (ami tudjuk, hogy egy s.@r) is felvesz jegyzőkönyvet és talán kárpótol is valahogy (ez nem biztos, csak mintha olvastam volna ilyen pozitív sztorit).

3 Likes

Így van, a tracking alapján, ha Magyarországon tűnt el, és addig megvolt a csomag, a DPD a felelős. Magyar Posta szívesen lopkodja amúgy a csomagokat, mikor azok Magyarországra belépnek… Sajnos ezt biztos forrásból tudom…

2 Likes

Csak írni lehet az EU oldalon, írtam a Hudának. A Huda oldalán a rendelésnél completed áll.

4 Likes

Nem, ez Ausztriában történt, nem otthon. Otthon nekem csak a posta veszített el küldeményt. A DPD/GLS mindig korrekt volt. Érkezés előtt van amelyik telólzik is.

3 Likes

A fenébe, úgy látják, mintha átvetted volna? :hushed:

Erről jut eszembe. Régi történet, még mielőtt kijöttem. 2 csomagot vártam aznap, tehát jó gyakran dekkoltam az ablaknál. Kisajtó zárva, a kapu szemmel láthatóan tárva/nyitva. Megérkezik a postakocsi. Postás kiszáll, ajtó nem nyílik, elkezdi írni a cetlit. Megérkezik a GLS, a srác kipattan, jön be a kapun. Közben kimentem. Kézbesíti a csomagot, vidáman megy is kifelé az udvarból, én meg mögötte jövök ki. Akkor felnéz a postás, összegyűri a cetlit. A GLS közben már elhajtott. Az jutott eszembe, na látod ő ezért nem minimálbéren van.

3 Likes

Nem tudom nekik mit mutat a követési rendszer, lehet azt, hogy az automatába kézbesítették és minden rendben csak menni kell érte. Majd kiderül.

Azért köszönöm a megértéseteket. Aki várt már hiába csomagot az talán átérzi a helyzetet.

5 Likes

Nagyon drukkolok, hogy megkapd a csomagod :crossed_fingers:

1 Likes

Köszi, megkapni biztos nem fogom, nem is keresik. Remélem a vételárat visszautalja a Huda.

2 Likes

Nálam ehhez hasonló sztori játszódott le pár éve. A Douglastől vártam csomagot. Kivételesen a szüleim címére rendeltem, mert tudtam, hogy amire jön, pont náluk leszek. Konkrétan az ablakban ültem, amikor jött az email a GLS-től, hogy 2 perccel korábban sikertelenül próbálták meg a címen kézbesíteni a csomagot. Na, itt elszakadt a cérna és felhívtam az ügyfélszolgálatot. Amit előadtam, azt nem tették zsebre. Próbálkoztak, hogy biztos nincs rendesen kiírva a csengő stb. Mondtam, hogy ne vicceskedjünk, az ablaknál van a konyhapult itthon, ami előtt ültem. Autó nem ment el az utcában, nemhogy a futár nem látta volna a csengőt és nem is hívott, hogy lenne valami fennakadás…Érdekes módon, a futár 3 perc múlva hozta az alapozómat és puffogott valamit a csicsapicsákról. Mondtam neki, hogy na akkor ezt most itt hagyja abba, főleg, hogy 5 éve ő a futár ezen a környéken, nem kell előadni magát, nagyon jól tudja, hogy kik laknak itt. Ennek fényében pedig különösen rosszul esett, hogy sikertelen kézbesítéssel próbálkozgat. Azóta nem ő a futár otthon :smiley:

8 Likes

Huda nem válaszolt idáig. Délután megyek a rend őreihez. Mást nem tehetek.
Volt a DPD az utcában, de itt nem állt meg. Nem egyszerű szabad helyet találni, mert közel van 1 bank is, ezért meg se próbálta. A csomagom viszont sehol, nem rakta be abba a boxba az biztos. Nem az első eset, hogy otthon vagyok és valamit nem kézbesítenek, mindig írok az ügyfélszolgálatra és mindig eredménytelen a panaszom.
Azért örülök, hogy más is kiáll magáért.

4 Likes

Azt mondták ma a rendőrségen, ilyen miatt nem tehetek feljelentést, ez nem számít lopásnak. A DPD rendszere szerint az automatában van a csomag, a francia központ csak ezt látja majd ha 1x elolvassák a levelet. Nekem ugyan írta az ügyfélszolgálat, hogy nem tudják hol van, de ez se segít. A DPD-futár ezek szerint bármit megtehet. Simán adhat meg hamis adatokat, hamis kézbesítést.

1 Likes

Ez milyen már! :unamused:
Nincs a DPD oldalán valami ÁSZF-szerű, ami az ilyen esetekben fogódzó lehet? :thinking: