Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

:flushed: Hát ez nem az, amit egy customer service-től vár a megrendelő :unamused:
Nem csoda, hogy többet nem rendeltél onnan!
Remélem fejlődtek azóta :grimacing:

En is nagyon remelem, hogy te nem igy jarsz majd! Szoritok! :slightly_smiling_face:

1 Likes

Jöttem kicsit panaszkodni, idén év végére belefutottam két pofátlan àremelésbe.
Az egyik a hajhosszabbítóm aki mielőtt mentem volna előző este írt rám, hogy árat emelt és + 5 ezer forintot vigyek. Ez tavaly tavasz óta így 23 ezer forintos induló árról jelenleg 35 ezer forintnál tart.
Az időpontom 3 hónapja megvolt, lett volna ideje szólni , hogy helló majd így készülj. Direkt csinálta, mert tudta, hogy így nem fogok tudni átjelentkezni máshova ráadásul ilyenkor úgy van, hogy reggel nála kezdek utána megyek át a fodrászomhoz festésre.
Az a vicc, hogy nem tudja mire fogni, mert amit használ a frizurámhoz az olló, gumis cérna, kifésülő spray és fésű.
Volt már olyan, hogy szolgáltató árat emelt úgy, hogy elfelejtett szólni , ilyenkor az a szokás, hogy “ figyi áremelés volt, neked nem szóltam, majd legközelebb már az emeltet adod”.
Legközelebb márciusban kell mennem, már kinéztem egy új helyet ahol ezt a technikát csinálják 25 ezerért.
A másik a körmösöm, ugye leléptem arról a kellemetlen helyről ahova jártam, ott amúgy nagyon baráti 5 ezer forintot fizettem, az új helyen 12 ezerrel indultunk.
Gondoltam új szett, oké. Múltkor benyögte, hogy áremelés lesz , így jattal együtt az a bordó M- es köröm + géllakk már 14 ezer volt.
Azért ezt sokallom, nem az Andrássy úton vagyunk. A munka hibátlan, időben szólt , két utcára van,maradok nála mert évek óta tartó kálvária szűnt meg ezzel, hogy hozzá járok, három hét helyett átállok négy hétre , simán ki fogja bírni, meg sem rezdül és olyan szépen van reszelve, hogy alig látszik a lenövés.
Fodrász, pillás, kozmetikus idén úgy 500- 7000-1000 Ft körül emelt, teljesen kibírható.

A hajas az aki kicsapta a biztosítékot, de ő aztán rendesen.

Ti mit tapasztaltok? Aki jár ilyen helyekre mennyit emeltek idén?

1 Likes

Azért az nem semmi, hogy utolsó pillanatban szólt az emelésről a hajhosszabbítós. :neutral_face: Nekem is kinyilt volna a bicska a zsebemben.
Nálam szerencsére a kozmetikus nem emelt, mondjuk én csak szemöldököt szedetni járok évek óta. A körmösöm 2020-ban feladta a szakmát, azóta magamnak csinálom. Idén láttam, hogy újra dolgozik, de nem mentem vissza hozzá, így az árakról sem tudok nyilatkozni.
A fodrászom emelt, kíváncsi leszek, hogyha legközelebb festés és vágás is lesz, akkor mennyit fogok fizetni. Legutóbb a sima festésért kért annyit, mint előtte a kettőért, ez kb 4 ezer forint emelést jelent.

2 Likes

Pofátlan és etikátlan nem szólni előre!
Nem védeni akarom, estleg a bérleti díját emelhették meg. De nem menti akkor sem, hogy nem szólt időben és adhatna kedvezményt, neked, mint régi véndégnek!

Sajnos az árakat most én sem tudom. Utoljára tavasszal voltam fodrásznál (hajnövesztés). A fiam haját muszáj igazíttatni és most, hogy nagyfiúsodik már nem jó az évek óta bevált fodrászunk, aki egyébként ügyeskezű, neki a plázában kell menő borbélyhoz menni. Rövid ffi hajvágás: 9000.- hajmosás és borravaló nélkül :sweat: Jó is, hogy nem járok fodrászhoz egy ideje :no_mouth:

Jól esne időntént egy kozmetikai arcmasszázs, de meg se merem kérdezni mibe fájna.

1 Likes

Nem az övé a szalon, csak a székért fizet, aminek a díját, ha meg is emelték nem gondolnám hogy vendégenként + 5 ezer Ft emelést indokol.

Régebben foggal -körömmel ragaszkodtam emberekhez, akikhez nem mindig kellett volna, aztán pár éve egy hajhosszabbító fiúnál betelt a pohár, azóta már bátran váltok, ha valahol nem jól érzem magam, vagy ilyenbe futok bele.
Sokat dolgozom én azért a pénzért amit odaviszek, hát majd ott költöm el, ahol normálisak velem.

8 Likes

Mondjuk barátnőm futott bele olyanba pár éve, hogy a kozmetikusa szakított a párjával, egyedül kellett boldogulnia és az addig 16-17 ezer forintos gyantázás ára lett 29 ezer forint. Ez még covid előtt volt …. előzetes tájékoztatás nélkül.
Mondta, hogy mindig van nála extra pénz így ki tudta fizetni, de aztán nem ment többet. Meg tudom érteni.
Lehet emelni, de nem ennyit és nem így.

2 Likes

Jezus ereje … 29 ezért mekkora felületet gyantázott? Vagy ebben benne van a közeli hozzátartozó szőrtelenítése is?

Sajnálom,hogy így jártál a hajhosszabbítóval, nagyon nem volt korrekt

Én mostanában nem jutottam el a kozmetikusomhoz arckezelés + intimgyanta ügyben,így nem tudom,mennyit emelt

Amitől kikerekedett a szemem:
Tegnap Sodastream patront cseréltem a Média Marktban. Utoljára hete 3400 huf volt talán most 4295 huf :flushed:

3 Likes

Teljes láb, intim, hónalj. :smiley:

1 Likes

Én nem belefutottam, meguntam az emelést. Egy bizonyos fodrász ahányszor szalont vált, ami 3 vagy négyszer volt, amióta hozzá járok, árat emel. Egy helye van 3 másik mellett egy szalonban. Nem mesterfodrász. 2017 óta járok hozzá, akkor kért 18600Ft-ot babylights+vágás+szárítás. Augusztusban ugyanezért 40 ezer párszáz Ft-ot kért. A hajam hosszú, de nem extrémhosszú, nem sűrű. 2 óra alatt végez a hajammal úgy, hogy csak a tövét melírozza, inkább a tetejét, az aljában és oldalt alig van fólia, a fodrászkodás azzal kezdődik, hogy elmegy cigizni, mielőtt egyáltalán a hajamhoz ér. Olaplexet használ, ami engem sohase győzött meg, megvolt az otthoni szett, de ő anélkül már nem melíroz saját bevallása szerint.
Legutóbb más színt szerettem volna, küldtem korábban képet, azt mondta az menni fog. Az eredmény közelében se volt annak amit mutattam neki. Saját bevallása szerint a “pandémia” miatt 300-350Ft-tal drágult a Schwarzkopf festék ára amit ő használ, árat már akkor is emelt, röpke 10 ezerrel. Tudom, hogy Budapest drága, de mindig ilyen csak lehúz érzéssel jövök ki onnan. Most augusztus óta nem jártam nála, fodrászt keresek. 2x voltam az utóbbi évek alatt máshol, egyszer elégették a hajam, mesterfodrász volt, 21 ezerért Olaplex nélkül (bár a színe jó lett), a másik nagyon jól levágta a hajam, de vöröses szőke lett a töve, nem voltam elégedett, 16 ezerért.
Kint röpke 200 Euro lenne az árlisták alapján, ezért mentem inkább otthon fodrászhoz.

2 Likes

Belvárosi árat fizetsz a festésért, ez nagyon sok szerintem főleg, hogy többnyire csak a tövét kenegeti. Sajnálom, tudom milyen az amikor dühös és csalódott vagy, mert hülyének néz és még csak meg sem csinálja amit kértél.
Nagyon nehéz jó szakembert találni, barátnőim is sokszor panaszkodnak, volt már minden a “ nem kértem de lilás-pink lett” - től a “ nehari de leégettem”- en át minden.
Én havonta járok, a töve van festve + szőke melír, legutóbb vágással, jattal együtt fizettem 12 ezer forintot. Most úgy a hátam közepéig ér a hajam, 120 gramm póthaj van benne, ami nem sok, de azért kell rá anyag.
Ez csak egy picurka szalon itt Óhegyen, de olyan sok a vendég, hogy áprilisig be vagyok írva biztos ami biztos.
Olaplexet próbáltam de semmilyen nagy őrületet nem éreztem , hogy na ennél szebb még soha nem volt, nem vettem meg az itthoni szettet.
Remélem sikerül elfogadható áron jó szakembert találni.

4 Likes

Nekem a tövét melírozza, majd amikor lemossa akkor még bemossa egy színnel, az anyag ára nem lehet sok, akkor se ha önt hozzá Olaplexet is. Azért van babylights, mert kevésbé látható a lenövés, mintha 6 hetente az egész festve lenne. Én ezt sokallom már, szoktam adni borravalót, de ő már hozzá rak magának is bőven szerintem. Számlát nem ad. Ha egy nap 4 embertől elkér annyi pénzt, mint tőlem, akkor 1 nap alatt megkeresi a magyar minimálbér felét. Lehet fodrásznak kellett volna menni.

3 Likes

Ezen már olyan sokszor elgondolkoztam, hogy miért nem ezzel foglalkozom én is.
Akkor kezdtem el póthajazni amikor idehaza még csak 2 helyen csinálták, odahaza kampányoltam, hogy nagyon szeretném megtanulni, mert jó pénz van benne, hátha felvesznek tanulónak.
Tisztán emlékszem, hogy életem első póthaját 23 éve 120 ezerért csináltattam…
Ma már mindenkinek aki akkor tanuló volt ezeken a helyeken saját szalonja van, nagyon bànom, hogy hagytam magam lebeszélni.

1 Likes

Merre az Óhegyen? Vagy ez nem a X. kerület? :innocent:

Szerintem abszolút inkorrekt így árat emelni, de sajnos valószínűleg jogilag belefér. Viszont ezzel a módszerrel saját magával szúr ki a szolgáltató. Elveszti a régi, rendszeresen fizető vendéget.

Nekem nagyon nagy szerencsém van, a sógorom a fodrászom. Viszont múlt nyáron elmentem egy kerületi fodrászhoz festetni. Élmény szintjén borzalmas, anyagilag egy vagyon volt, bár az eredmény vállalható lett. Azóta inkább kivárom a sógort…

4 Likes

Óhegy az 10. kerület igen.

1 Likes

A fodrászat, ahova én járok (vidéki nagyváros), ha nem is ennyire drága, de azért megkérik az árát. Mivel ott dolgozik az egyik rokonom, így kedvezményes árat fizetek. Ez volt legutóbb 17 ezer. Hallom néha más mennyit fizet, rendesen leesik az állam, de akkor ez máshol is így van.
Most épp azért kampányolok, hogy a vörös hajamból elhagyjuk a piros árnyalatot. Kifutok tőle a világból, ráadásul olyan szinten kopik, hogy arra szavak nincsenek. Most fogtam magam, és rendeltem két árnyalatot abból a márkából, amit amúgy használunk, hátha rá tudom beszélni, hogy ezzel fessen be. Remélem beválik a terv, mert ha nem, akkor valamit ki kell találjak.

4 Likes

Ez nagyon alakoskodó húzás volt, remélem, be fog válni az új hely, ami kinéztél.

Nem igazán tudok reprezentatív választ adni, csak fodrászhoz járok 5-6 havonta. Festés, vágás (balayage+sima melírozás keveréke) 10-12 ezer Ft borravalóval együtt. Nagyon szép, nem sárgul, nem foltos, nem törik.
Kb. hat éve járok hozzá, követtem a Blaháról a Keletihez, most Budafokra járok ki hozzá, ami szívás, de úgyse veszem ki a szabadnapjaimat, így legalább egyet elhasználok. Ha tényleg nyugdíjba megy (60 körül van), akkor nem tudom, mit csinálok.
Kicsit más jellegű szolgáltatás: még masszőrhöz járok havonta egyszer, 3 éve 8 ezerről indultunk, most 11.400-at fizetek. Sajnos tavasszal-nyáron kiköltözik Spanyolországba, amit nagyon sajnálok, mert úgy masszíroz, hogy nem ordítok a fájdalomtól, de nem azért, mert csak simogat.

5 Likes

A masszőröd nem is emelt sokat a többi általatok említett szolgáltatáshoz képest. Január 1-tol általában fixen emel mindenki, de az utóbbi 3 évben 1-2 évközi emelés is befigyel. Azóta a fodraszon kívül (3-4 havonta) mindent megoldok itthon.
Én csak amiatt sajnálom, h. nem lettem fodrász vagy körmös, dobbanthatnék én is simán melegebb éghajlatra.

2 Likes

Szerintem azzal mindenki tisztában van, hogy emelés lesz év végén/új év elején. Nálunk egyértelmű volt, hogy a bébiszitternek is emeljük a díját, pedig ő egy szóval nem említette, hogy kellene. Az nem korrekt, ha egyoldalúlag történik a változtatás, extrém mértékben, különösebb indoklás nélkül.

6 Likes

Hú ez gusztustalan húzás. A mértéke is pofátlan, de az elvégzett szolgáltatás után benyögni, hogy “bocs, emeltem” az túlmegy minden határon.

Szerencsénk van, mert egyrészt anyuval ugyanazok a szolgáltatóink és a körmös, illetve a fodrász is házhoz jár pár éve. Sajnos anya mozgásában korlátozott, de baromira igényes minden ilyesmire, úgyhogy tekintve, hogy a fodrász 35 éve a fodrásza, a körmös pedig 20 éve a körmös, így ezt megteszik nekünk. Mivel úgyis ugyanazokhoz járunk, nekem is kényelmesebb átruccanni 2 utcányira a szüleimhez ilyenkor, mint körbetúrázni a várost.
Budapesten, itt a külvárosban fizetek 7 ezret a körmösnek borravalóstul. Ebben benne van, hogy nekem építeni kell, mert a géllakkot magában ledobja a körmöm, így kerül alá építőzselé is. A fodrásznak 17 ezret, de rövid/félhosszú hajam van, fest, vág és csak Loreállal dolgozik. Hozzáteszem, mesterfodrász, korábban Budán dolgozott, most valahonnan Érd környékéről jár házhoz. Nála 5 hetesen sem szokott látszani a hajamon, hogy nem most jöttem a fodrásztól. 65 éves kor körül van és rendesen rettegek, hogy mikor megy nyugdíjba, bár emberileg nem bírom szegényt.
Egyedül a kozmetikushoz kirándulok, de ott térdig lábgyanta, teljes intimgyanta, kar- és hónaljgyanta, szemöldök szedés-festésért szoktam borravalóstul 19-et otthagyni.

A fodrászom hektikusan állapít meg árat. Simán van, hogy 14-et fizetek ugyanazért, amiért 5-6 héttel korábban 17-et, szóval szerintem nála hangulatfüggő. De 14-17 között fizetek már 4-5 éve.
A körmösöm most emelt 1000 forintot, így fizetek 7-et.
A kozmetikusom alkalmazott, ott a tulaj egy barom. Kb havonta van áremelés és átlagban 1000-1500-at tol az árakon. Annyi, hogy régi vendége vagyok (20 éve) a kozmetikus csajnak és vándorlok utána, így mondjuk nekem a fazongyantám nem 9 ezer, mint másnak, csak 6500.
A pedikűrös/masszőr csajom egy tündér. Ő 1-2 alkalommal korábban szól, hogy emelni fog és az jellemzően max 500 forint szokott lenni, de hozzá csak 2 havonta jutok el és ő is 2 sarokra van tőlem, majdnem a szüleim szomszédja :smiley:

Amúgy hosszútávon, ha kiszámolom, brutális összegeket költök a szolgáltatóimra. Ugrálni viszont nem szoktam, mert sajnálatos módon amikor próbálkozgatok, mindig rájövök, hogy azt a színvonalat, amit elvárok, a 98% nem tudja hozni. Aki igen, annál meg duplájáról indul az ár, amit pedig már nem vagyok hajlandó megfizetni.

3 Likes