Teljesen off ajánlás kérés: 1.Milyen bevált otthoni szőnyegtisztító szert ajánlanátok? Nincs extra folt vagy kosz, csak felfrissíteni szeretném őket. Sajnos a vállalkozó, aki korábban csinálta (feltekerte, elvitte, és gyönyörű tisztán visszahozta és helyretette őket), felhagyott a tevékenységgel…
2. Tudnátok ajánlani konkrét márka ágynemű párnát, aminek a belseje nem csomósodik? Vettem már több márkát, különféle töltetekkel, de nem találtam még jó megoldást.
A szőnyeghez nem tudok hozzászólni, mert nálunk egy darab sincs Az ágyneműből - ha senki nem allergiás semmire - nekünk jó minőségű tollpárnánk van, hasa alja pihetollból. Mondjuk nekünk házilag készült van, de a naturtex-et dícsérik. Az lesz a következő beruházásunk, ha ezek tönkremennek. A műtöltetes párnákon nem tudunk aludni. Egy szállodai vagy airbnb-s szállás ebből a szempontból nekünk katasztrófa. A tollpárnát kimosod nyáron a nagy melegben, kirakod a napra, csodásan kiszárad ha forgatod, és nem veszít formát sem. Nem is csomósodik be, ellenben szépen megemelkedik a tollak kiszáradásával.
A szőnyegekre csak a nyári gépi tisztítás vált be (kölcsönzök gépet egy napra). Kánikulában hamar megszáradnak és a kárpitokat, matracokat is lehet vele frissíteni. Igaz, nagy meló, derékszaggató.
Párnának itt is a toll vált be, szerencsére nem vagyunk rá allergiásak.
A férjem ragaszkodik a műanyag töltethez, de csomós is rendesen, hiába huzigálom szét száradás után (vizesen nem is lehet megmozdítani), az már úgy marad Viszont sűrűbben moshatom, mert neki van cserepárnája, nem kell a nyárra várni.
@anon21269124 , @umpalumpa köszönöm a válaszokat.
Mindenképp a toll párnák után fog nézelődni; megnéztem csomós párnáink szintetikus töltetűek.
Milyet érdemes venni vannak 100% libatoll, 100% kacsatoll, 50% kacsa és 50% liba, és számtalan arányban a toll és a pehely aránya…
A 100%-os, de egyfajta kacsatollal töltött az picit keményebb lesz. Nekem az a tapasztalatom, hogy a 100% liba a nyerő. Bár nyilván ez keménységi preferencia kérdése. A vegyes sem rossz, bár az tény, hogy a kacsának van egyfajta illata és keményebb is, mint a liba. A kevert pehely és toll arány nálunk a nyerő. A toll keményebb, mint a pehely, de a pehely melegebb.
Nálunk szimpla Ikeás tollpárna van. Aszerint választottuk, hogy ki hogy szeret aludni. Én magasan, szinte csak oldalt alszom. Régen nagy hason alvó voltam, ahhoz 1 db közepesen alacsony is megfelelt. A fiam is alacsonyan alszik, főleg háton és hason.
Ezeknek eleinte volt szaga és párnahuzat nélkül szellőztettem nappal. Pár napig zavart, aztán már nem tűnt fel és csillapodott is. Megfizethetők. kb. 5 évente cserélnem kell, mert a használattal, mosással megtörnek a pelyhek, tollak és laposodik.
Biztos vannak több évtizedig kitartó párnák is gondolom magasabb árban.
Szia !
Ha pesti vagy, akkor őket jó szívvel tudom ajánlani. Ők is kijönnek, elviszik a szőnyegeket és szépen tisztán hozzák vissza.
https://szonyegtisztito.hu/szallitas-haztol-hazig/
Nem pesti vagyok, de köszönöm. Pont ilyen volt a cég profilja, csak kicsik voltak, családi vállalkozásban csinálták, egy autóval.
Nekem hivatalosan megkezdődött a karácsonyi időszak, legalább is a várakozás része. Ígértem, hogy mutatok majd a dekorációról néhány fotót. Ma hoztam be az összes díszt, még van egy-két hiányosság, meg persze van, ami nem tetszik, de a nappali ablakunk elnyerte végleges, karácsonyi pompáját
De jól néz ki! Ügyes vagy! Hangulatos!
Krétafilc?
Köszönöm!
Igen, az. Sokáig agyaltam a négylábúak miatt, hogy mitől nem lesz bajuk, ha puszilkodnak a művel, de két éve a krétafilc jól vizsgázott
Csajok, ezt most megszívtuk. Tudomásunk szerint nem voltunk az elmúlt közel 4 évben covidosok. Hát ez most megdőlt. Férjemnek kedden pozitív lett az itthoni teszt. Azért lett gyanús, hogy ez nem egy sima megfázás, mert neki sosem fáj a torka, amikor beteg. Megjegyzem, eddig szerencsénk van, mert egy picit durvább megfázás szintjén mozog nála a dolog. Hőemelkedése sincsen.
Az én tesztem negatív és azóta sincs semmi bajom. Hozzáteszem, az elmúlt 2 hétben ilyen félmegfázott állapotban nyomtam, mint amikor a szervezeted nem tudja eldönteni, hogy beteg leszel vagy nem. Na pont erre fogtam mindent, meg arra, hogy hideg volt az irodában és sokat fáztam.
Szerintetek sikerült lábon kihordanom és ezért vagyok tök rendben, vagy majd csak ezután jön a feketeleves?
Jövőhéten szerdán van a céges karácsony, oda azért jó lenne eljutni…
Gyors gyógyulást kívánok! Te meg ne kapd el
Az orvosom szerint bármi is lehet egy sima megfázásnak kinéző dolog is. Csak akkor tudod meg, ha tesztelsz.
Nekem 3db + PCR-tesztem volt tavaly március végén. Sima infulenza volt, amit már átéltem életemben sokszor. Akkor még itt kötelező 10 napos karanténba kellett menni. A PCR-tesztek feltalálója ezt a tesztet az infulenzavírusok kimutatására fejlesztette ki, saját bevallása szerint. A kollégák többségénél 10 sima itthon használatos tesztből 6 negatív lett 4 pozitív (van aki vett/kapott 10db-ot, ezért mentek mind PCR-re is, amikor még bevették a pandémia-storyt). Nekem csak PCR volt, otthoni tesztre nem voltam hajlandó költeni, elég volt a napi minimum 1 FFP2-es ára hónapokig.
Ne parázz! Legyen otthon egy NeoCitran, tea és az élet megy tovább.
Nem hiszek a teszteknek.
Amikor 2021 márciusban 4 napja nem éreztem szagokat és ízeket, minden más tünet nélkül,elmentem egy magán eü helyre, vettek vért ujjbegyből + orrból , negatív lett. Uj munkahelyre keszültem,ahol volt kismama, nem akartam enélkül elmenni
Anyum onkológiára jár kezelésre 3 hetente lassan 2 éve. Minden alkalommal tesztelik. Tavasz végén /nyár elején az egyik CT-n láttak a tüdején vmi plusz elváltozást,amire azt mondták posztcovid,kapott valami gyógyszert is.
Aztán idén nyáron produkált egy pozitív tesztet, minden tünet nélkül.
Komolyabb megfázása sem volt,ami mondjuk lázzal járt volna.
Ha tüsszögnék/köhögnék,akkor nem mennék rendezvényre, egyébként pedig igen. Illetve náthás tünetekkel nem ölelek/puszilok meg senkit.
@umpalumpa köszi szerintem nem rajtam múlik, bár mindent megpróbálok
@Montelino nem azon stresszelek, hogy covidosnak kell lenni, mert az a része nem érdekel. Főleg most, amikor nagyjából tényleg egy influenzás náthás sztorival letudható. Inkább az zavar, hogy emiatt miből maradnék ki és az elmúlt 4 hónapban sokszor voltam beteg, most ezt nem akarnám még ezzel is megfejelni.
@Kinga79 természetesen nem ölelgetnék senkit, főleg nem munkahelyen, ahol amúgy sem teszem és nem köhögök, nem tüsszögök.
Én a legutóbbi választást késtem le emiatt. Karantén 10. napjára esett. Akkor még + volt, de az érték 30 alatt volt már, amivel már lehetett másnap dolgozni menni, csak úgy voltam vele, ha visszafelé nem engednek át a határon esetleg, mert negatívnak nem -, akkor gond lett volna a munkahelyen. Szerintem az infulenza volt egyébként. Szerintem még a legelején (esetleg) találkoztam az eredeti kínai variánssal, amikor még nem is teszteltek. Akkor a gasztronómiában dolgoztam és a reptérről utazott rengeteg kínai haza az ő újévük miatt (páran már akkor maszkban) de az osztrák kormány nem küldte őket karanténba, jöjjenek csak. Megfázásnak gondoltam akkor, vettem NeoCitrant, még ittvagyok. Azért karácsonyra biztos mindketten egészségesek lesztek. Én fiatalkoromban kb. minden karácsonykor rekedt voltam, megfázás után. A karácsonyi éneklés a kórusban a templomban nem nagyon jött össze.
Igen, addigra biztosan. Csak tényleg az van, hogy nem akarok már beteg lenni. Elegem volt Amúgy is rühellem a telet, ezzel nem kellene még emelni is a tétet
Lányocskák, volt már problémátok/reklamációtok a PinkPandával? Érdekelne mit tapasztaltatok ilyen esetben.
Nem azt a terméket küldték, amit rendeltem, írtam nekik, várom mit ajánlanak. Nem nagy értékű dolog, de akkor is…
Nekem volt, igaz, evekkel ezelott. Eletem elso es utolso rendelese ugyanigy sult el.
Irtam nekik, amire a valaszuk az volt, hogy sajnos ok is hibas szallitmanyt kaptak es abbol hibas termekeket kuldtek tovabb. (?) Es hogy garantaljak, ez tobbet nem fog elofordulni. Ennyi. Ez volt a megoldasuk a kialakult helyzetre.
Soha tobbet nem rendeltem onnan es nem is akarok.