Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Régebben (3+ éve) volt nem csokis adventi naptáram, talán kétszer Douglas, egyszer The Body Shop, egyszer pedig Catrice. Ezek közül a body shopost értékelném a leghasznosabbnak, mindent el is használtam belőle, jó lehetőség volt kipróbálni így pár terméket, a kiürült flakonokat és tégelyeket pedig azóta is használom utazáshoz. Ennek ellenére baromira túlárazottnak találom, örülnék, ha kapnék, de nem vennék már.
A Catrice és a Douglas is egész jó volt, jó pár cucc van, amit akár még mindig használok (körömlakkok és ecsetek mielőtt szívbajt kapnátok :smiley:). Viszont ezek is elég kiszámíthatóak (sok highlighter, arany színű dolgok, piros körömlakk), átlagember szerintem nem használ el ennyi hasonló színvilágú cuccot, ezért felesleges évente megvenni. A mai napig van olyan tartalék piros körömlakkom, ami adventi naptárban volt, pedig gyakran lakkozom pirosra a körmöm :sweat_smile:
A douglasos előnye volt, hogy nem csak sminkcuccok voltak benne, mivel nem hisztis a bőröm, így én mindenféle szérumot, pakolást elhasználhattam, parfümöket is volt lehetőség kipróbálni, és volt pár hasznos kiegészítő is (egy Zoeva korrektorecsetet, egy douglasos körömreszelőt és egy körömcsipeszt a mai napig használok). Kezdőbb sminkesként és bőrápolóként mókás bontogatni, ha az embernek belefér anyagilag, de több egymást követő évben, vagy ha megvannak már a bevált termékek, akkor felesleges szerintem.

5 Likes

Én anno szerettem a beauty boxokat annak ellenére, hogy általában tényleg elég kevés termék volt, ami így került be a látókörömbe. 3-4 dobozt vettem emlékeim szerint. Próbálgatni jó volt, és sokmindennel megismerkedhettem, de még ha meg is érte, ha jó is volt az ár-érték aránya, ha el is használtam és eladtam mindent, ami nekem nem volt használható, akkor is nagyon kevés olyan termék van, amit a boxból megismerve újravettem/újravennék. Ez a próbálgatási láz már alábbhagyott némileg, sokszor vásárolom újra az arcápolóimat, és ha próbálgatni támad kedvem, akkor is inkább a régen vágyott és kinézett cuccokat, mint az éppen felkapott vagy innen-onnan származó termékeket veszem. Talán túl sok lett az elvárásom a termékek felé, hozzászoktam a szép INCI-khez, formulákhoz. Sminkek tekintetében pedig ugyanez: kialakult, hogy mit szeretek, mivel dolgozom szívesen, nem tudok már szerelembe esni akármivel, inkább végiggondolom, szükségem van-e rá.
Amúgy lenne kedvem adventi kalendáriumhoz is, mindig nézegetem őket, élvezném a bontogatást, de ezek viszont ár-érték arányban nem vesznek meg, gyertyát, hajgumit is veszek inkább magamnak. Az ikeás izgalmas, de az elmúlt években lemaradok róla mindig - mondjuk a csokit nem is értékeltem benne sosem. De lehet most egy lindteset veszek majd, nem drága és nyamiiii. :smiley: Én gyerekként sem tartottam magam lelkiismeretesen a napi 1 csokihoz, nem tudom, most meg tudnám-e állni, gyanús, hogy nem.

2 Likes

Újra itt :slight_smile: Egy elég nehéz időszak van mögöttem, aminek az egyik negatív hozadéka volt, hogy elvesztettem az érdeklődésemet azok iránt a dolgok iránt, amik korábban fontosak voltak nekem és eléggé be is zárkóztam. De most már talán kezdek visszatalálni :slight_smile:
Visszaolvasgatok majd, kíváncsi vagyok mi minden történt veletek :slight_smile:

25 Likes

Welcome home :smiling_face_with_three_hearts: Reméljük teljesen visszatérsz ide is és a többi is rendeződik!

1 Likes

Jó, hogy újra itt vagy, örülünk neked! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Isten hozott újra :slight_smile:

1 Likes

Örülök, hogy újra itt vagy! :slight_smile: Remélem teljesen magad mögött hagyhatod a nehézségeket is!

1 Likes

Örülök én is minden visszatérőnek.
Egy kérdés foglalkoztat. Szandika hova lett? Mindenről lemaradtam szerintem.

6 Likes

A régiek közül sokan hiányoznak, kár, hogy eltűntek.

9 Likes

Az Ikeás utalványok mire szoktak szólni? Még sosem vettünk ilyen kalendáriumot, az utóbbi években viszont rengeteget vásárolunk bútort az Ikeában.

Family kártyával 3990 ft az ára, amúgy 4490 ft, de nagyon korán el szoktak fogyni. Két utalvány van benne, mindegyik minimum 1250 forintot ér, tehát 2500 forint tuti visszajön.
Így oszlanak el a kártyákon lévő összegek:
37 x 250 000 Ft
146 x 120 000 Ft
560 x 60 000 Ft
1 394 x 12 000 Ft
5 585 x 6 000 Ft
13 969 x 2 500 Ft
221 669 x 1 250 Ft

Nekünk tavaly az egyik kártyán 120 ezer forint lapult🙂

8 Likes

Á, akkor ez olyan kaparós sorsjegy-szerű :crazy_face:
A héten voltunk a budaörsiben, nagyon sok volt még. Egyet be is tettünk a gyerekkocsiba, csak aztán nem jutottunk el a pénztárig, de akkor ma veszek kettőt :ok_hand: Köszi az infót!

2 Likes

Én “sajnos” elég nagy beauty boxos vagyok. Egy jó pár éve onnan indult, hogy felfedeztem milyen jó a smink és a szépségápolás, és minél több mindennel meg akartam ismerkedni. Próbáltam persze átgondolni, és csak olyat megvenni, amiből szinte mindegyik termékre szükségem lesz. A legtöbbször sikerült is, de hát persze volt 1-2 mellényúlásom. Azóta már évi 1 max. 2 box fér bele, és felfedeztem már jó márkákat, ami végülis a célja volt az egésznek.
Idén én is a csoki kalendáriumra szavazok vagyis megnézem előbb az ikeásat valamikor, hátha még lehet kapni.

4 Likes

Nem tudjátok véletlenül, hogy mi akadt be a notino-n? Rendeltem tőlük szombaton packetába szállítással, kifizettem, amit visszaigazoltak és most azt látom még mindig, hogy előkészítés alatt.

Elindult a karácsony előtti dömping és sok akció is van. Nekem is egy hét volt mire megérkezett a csomagom.

3 Likes

Köszönöm, megnyugodtam :slight_smile: már csak egy rendelést terveztem a bonprixnél és részemről zárom az online évet :wink: személyesen meg ki tudja :stuck_out_tongue:

1 Likes

Sziasztok, nem tudom, mennyire fér ide (offtopicnak végülis teljesen off :D), egy felhasználói élmény kutatás tanfolyamon veszek részt, és a társaimmal a magyar hírolvasási szokások vizsgálatát választottuk témának. Teljesen anonim kérdőív, és nagyjából 5 percet vesz igénybe: Microsoft Forms
Nagyon megköszönöm, ha segítetek egy kitöltéssel :slight_smile:

3 Likes

Kitöltöttem. :slight_smile:

1 Likes

Köszi szépen! :slight_smile:

Megoszthatod majd az eredményt? Kíváncsi vagyok :smiley: