Édesem sajnálom őket egyébként, még ha nem is vagyok nagy macskapárti, de állatvédő mindeképpen. Igen nagyon komoly munkám van abban, hogy ne hordjak haza minden kis elárvult/kidobott lényt Legalább az ő kis élete megoldódott. Mondjuk jelentősen könnyebb lenne minden, ha az állattartók felelősségteljesebben intéznék ezeket a dolgokat és ivartalaníttatnák az állataikat.
Én macskabolond vagyok, kolléganőm aki találta még nálam is sokkal jobban, és igazából minden kolléga szereti őket. Még a főnökömnek is lett nemrég egy cicája a kislánya jóvoltából, pedig sosem néztem ki belőle, hogy valaha bármi köze lesz egy állathoz.
De a lényeg, hogy közösen sikerült gondoskodnunk róla és ennek nagyon örülünk mi is.
Per pillanat olyan mélyen alszik, hogy az sem zavarta amikor odamentem a széke mellé és kattintottam párat az egérrel (muszájból).
Igen, lenne még az embereknek mit tanulnia felelős állattartásból, persze tisztelet a kivételnek… Ő sem kóricálna az utcán ha az anyja ivartalanítva lett volna. De gondolom, az is valami kóbor macska lehetett.
Ébredésnél szerintem majd megy wc-re, úgyhogy figyelgetheted, ha nem akarsz nagytakarítást tartani de nagyon aranyos nyoszorgatnivaló
Hát egyelőre itt ülök az asztalomnál és igyekszek csendben dolgozni. A szkennelést meg nyomtatást majd inkább holnap csinálom, vagy akkor ha felébredt.
A WC-ügytől előre félek, mert az alomtálcát összesen arra használta eddig, hogy játsszon benne… Pisilni az iroda sarkába pisilt.
Nyoszorgtattuk már a kolléganőmmel, úgy bújik és dorombol, hogy csuda.
Ha már @anon21269124 említette a wc-zést: ha felébred, rögtön tedd az alomra. Így lehet legjobban tréningezni (és árvíz sem lesz)
Ez jó ötlet, köszi!
Olyan furi, hogy az ilyenekhez sík hülye vagyok, pedig nekem is volt macskám 16 évig, de ő teljesen szobatiszta volt amikor 2 hónaposan hozzánk került. Konkrétan megvárta amíg Anyu elszakad alomért meg tálcáért a szomszéd állatboltba és csak akkor intézte el a dolgát. Addig az ölemben aludt, nekem meg azóta is zsibbad a lábam, mert olyan hülye pózban ültem, hogy neki kényelmes legyen és persze, hogy nem mertem megmozdulni, nehogy felébresszem.
Itt közben megy a zarándoklat, a lenti kollégák rendszeresen feljárogatnak megnézni, per pillanat mindenki lábujjhegyen, mert “alszik a kis drága”.
Ha sikerült a misszió az alomtálcán, nagyon dícsérd meg. Esetleg ha van egy pici kaja még vagy valami fogára való falat, add oda és dícsérd közben. ezzel jelentősen növeled a további megfelelő és sikeres helyre való menését
Mindenképpen így teszek, és ha ügyes cica lesz, akkor össze-vissza dédelgetem, finom falatokkal etetgetem. Meg ha nem, akkor is.
Nem tudhattad, hiszen már “bejáratott” cicát szereztél
Nekem volt egy 7-8 napos kiscicám naaaagyon régen, csak emiatt emlékszem a bilire szoktatásra. Nagyon hamar meg fogja tanulni
Bízom benne, de ha valahogy mégis “megtiszteli” a pár napja friss huzattal áthúzott forgószéket, akkor kiugrok a berácsozott ablakon.
Hát a kolléganőm fél perc alatt megmutatta neki, hogy mire való az alom és sikeresen elintézte a dolgát.
Két kollégámmal megetettük, agyondédelgettük, és most elaludt:
Az a kis pofi, az a kis test!
Én is azt akartam javasolni alomra tanításhoz, hogy amikor látszik, hogy elkezdené végezni a dolgát, gyorsan odatenni az alomra. Így tanulják meg.
Annyira édes!
Halálosan cuki az a kis fekete folt a noszocska mellett kivagyok
Ügyes macskadadák vagytok!
Cicatápszert adtok neki vagy husifélét?
Szépségpöttye nekije
@blessed: Alapvetően ez történt. Amikor elment abba a sarokba ahol először bepisilt, akkor odavittük az alomtálcát és a kolléganőm rátette, meg elkezdett neki az (akkor még tiszta) alomban kapirgálni, így demonstrálta, hogy mit kell csinálni. Rögtön megértette, és utána már mindent úgy csinált, mint egy vérbeli cica. Látszott rajta, hogy nem fél az embertől, megszokta a benti környezetet, szóval szerintem az első kis malőr csak a stressz miatt lehetett.
@Blanky & @anon21269124 & @Alsace : Csodájára is járt egész nap az összes kolléga, nálunk mindenki minimum szereti az állatokat, de páran nagy macska fanok vagyunk.
Valamint nagyon hatékony impromptu csapatépítő is volt a mai nap, mindenkinek csak ajánlani tudom.
- Kolléganő #1 meghallotta a nyávogást és kicsalogatta a kocsi alól, mert nála volt a tonhalas szendvics.
- Főnök megengedte, hogy a konyhában ellegyen napközben, amíg valami befogadót találunk neki.
- Kolléganő #2 kerített dobozt meg puha rongyot, és elszaladt alomért meg kajáért.
- Kolléganő #3 (én) helyet biztosított neki az irodában és felügyelte egész nap, továbbá álomba simogatta amikor kellett.
- Kolléga úr szerzett ismerőst aki befogadja ideiglenesen és gazdit keres.
- Az összes többi kolléganő drukkolt meg jött dédelgetni, és leváltotta Kolléganő #3-at amikor az szeretet volna ebédelni vagy mellékesbe menni.
@umpalumpa: Ööö, Whiskas konzervet vett a kolléganőm. Úgy falta a kis pocok, mint aki napok óta nem evett. Gyakrabban de keveset adtam neki, mert eleinte annyit habzsolt, hogy levegőt se vett. Ne legyen rosszul szerencsétlen és maradjon is meg benne az étel.
Összességében szuper nap volt a mai, teljesen fel vagyunk dobva.
És még utoljára pár kép, aztán átadom a szót valaki másnak.
Bármennyi kép és történet jöhet
Megerősítem, @Izar !
Egyébként látszik rajta a törődés. Sokkal kisimultabb az utolsó képeken a kislány
Aw, elolvadok! Jó emberek vagytok!