Ez milyen edes!
Felvették a nagyobbik fiamat a vágyott szakra, középiskolába.
Gratulálok
Gratula!
Ugyan nem tudni mi baja a cicánknak, szegénykének nehéz időszaka volt, de végül kipucolták a nózijából a bacikat, eközben észrevett a doki valami vörösödést a garatnál és megduzzadtak a pajzsmirigyei. Bár nem szeret szteroidot adni, de végül ezt kap Lesti. A legtöbb antibióra rezisztens, nem akarjuk, hogy visszatérjen a hapcikór. Azóta sokkal jobban van, kap rendesen levegőt, jó kedvű, újra akar játszani. Éppen a pociját napoztatta aminap
Jajegyemmeg a kis drágát! Ez még mind-mind az elhanyagoltságból ered?
Nagyon becsüllek titeket, amiért magatokhoz vettétek.
Édes kis bogárka, jó egészséget kívánok neki!
@Amadea Igen sajnos A rossz minőségű eledel gyakran okoz allergiát. A doki azóta is arra gyanakszik, persze lehet valami környezeti allergia is, de sehogyan se tudtuk kinyomozni mi lenne az. A speciális tápjával elvan, persze nagyon enne mást is, meg mi is úgy adnánk, de nem szeretnénk neki rosszat. Amikor elmondtam mi van a cicával, akik elhozták nekünk, nagyon megdöbbentek, nem tudták ennyi a baj szegénnyel. Mondtam, hogy mindegy, akkor is otthont adtunk volna neki és biztosan a néni is szerette a cicát, csak (ezt már neki nem mondtam) nagyon nincsenek az emberek edukálva a felelősségteljes állattartásra. Mondjuk még így is jobb volt neki, mint a menhelyen sínylődni ahonnan elhozta a fia a néninek, csak hát, akkor is… Volt amikor a birkatermészetű párom nagyon kiakadt az előző gazdikra, hogy hogy nem tűnt fel nekik, hogy nincs jól szegény cica… megértem, én is ugyanígy éreztem.
@Izar Köszönjük
Még én is mérges vagyok. Az állattartás nem úgy működik, hogy lerakom a kutyát/macskát/tengerimalacot/bármit és nem viszem orvoshoz, mert drága és nem biztos, hogy a legolcsóbb eledelt kellene venni neki. Szerintem csak nem érdekelte őket, hogy szegény milyen rosszul van. Egy menhelyről vagy utcáról befogadott macska különösen nagy odafigyelést igényel.
Akkor a többi döbbenetről nem is mesélek… szegényt úgy tanítottuk meg játszani, meg kapott dobozokat bujkálni, 1 hónapig kerülgette azt sem tudta az micsoda.és mire való Sajnos a cicákra még annyira se figyelnek vidéken mint a kutyákra.
Mindegy is, nálunk úgy felvitte az isten a dolgát, hogy ő maga lett az isten
Pedig a macskák alapból nagyon játékosak, ha félnek vagy rosszul bánnak velük, akkor felejtenek el játszani.
Ti most megadjátok neki kamatostul a törődést.
Azóta hajnalban is őrjöng, lefekvéskor, meg ha éppen dilicica van, pisi, kaki után, amikor enni szeretnénk (persze ő már bekajált )
Kamatostul bepótolja imádjuk őt
Gratulálok!
Tudom, ez ilyen first world probléma, hogy mire használjon az ember lánya egy meglévő Filofax tervezőt, de egy hete rájöttem, hogy a kencéimet, sminkjeimet fogom benne nyomon követni.
Maga a Filofax egy 2015 körüli limited edition Original, Personal méret, Navy szín. A szín volt a lényeg, mert mostanság nincs belőle sötétkék (vagyis pont pár nappal azután jött ki, hogy én megvettem ezt ), nekem meg muszáj volt szereznem, és amikor EBay-en szembejött, nem haboztam egy pillanatig sem.
Nagyon hasznosnak érzem, mert a mostani visszafogott vásárlási szokásaim mellett kicsit unalmas az élet, de ennek a segítségével előveszek olyanokat is a sminkkészletemből, amiket jó ideje indokolatlanul hanyagolok. Valamint ha eszembe jut egy kombináció, csak leírom ide, és amikor van időm, kipróbálom.
Szekciók:
- Tennivalók: ide írok mindent, ami eszembe jut, hogy meg kéne csinálni vagy be kéne szerezni. Esetenként amikor eszembe jut egy termék, ami megvan, csak elfelejtettem és elő kéne kaparni.
- Kipróbálni: ide jönnek az ötletek, hogy például ezt az alapozót azzal a primerrel, púderrel vagy ecsettel/szivaccsal kipróbálni.
- Benyomások: ide pedig igazából termékenként írom a gondolataim, amikből majd végül a KM vélemények is születnek majd, valamint nekem is hasznos támpont később.
Tudom, hogy mindezt lehetne digitálisan, de nekem elvonási tüneteim vannak, ha nem írok egy darabig kézzel, és muszáj minden alkalmat megragadnom rá, mert a munkám során 99%-ban billentyűzetet használok.
Nomeg, aki hasonlóan hozzám írószer bolond, az tudja, milyen jó érzés egy ilyen bőr tervezőt kézbe venni, használni.
Szóval én most ennek örülök.
Nagyjából 27 év szemüvegesség után úgy döntöttem, megműttettem a szemem. Így úgy néz ki, pár évig nem kell szemüveget hordanom.
Szuper döntés! Én 2019.november 8án lettem SaS szemű (no touch prk) életem legjobb döntése volt. Azóta is tökéletes a látásom,44 leszek augusztusban.
Én kb. 15 éve. Nagyon jó döntés volt, csak azt sajnálom, hogy romlott -1, 50 és - 1,75- re. Persze közölték, hogy ha jön az olvasàs szemüveggel, akkor valószínű, hogy távolra is ùjra romlik. Vagyis jò 12 évem volt kontaktlencse nélkül. Most is csak vezetéshez használok szemüveget, meg a napszemcsi is dioptriás, de idegesítene egész nap a szemüveg. Az eredeti korrigàlás pedig -3,75 , -3,50 volt.
Bevallom őszintén én eleve nem bíztam annyira abban, hogy tökéletes lesz a látásom (-7 és cilinder, szóval elég sok mindent kellett rendbe tenni), de majdnem az. Sajnos valószínűleg nekem is 10 évig lesz ez jó, de pénzügyileg és komfort szempontjából is egyértelműen megéri. Még mindig meglepődök mikor éjjel vagy reggel felkelek, hogy jé, nem csak foltokat látok.
Jajj de jó, igen az nekem is fantasztikus érzés volt. Ilyen magas dioptriával főleg megéri! Ha csak 10 évre is.És ugye fokozatosan romlik vissza, nem egyből.
Nagyon szép