Off topic: Csak a pozitív!

Jaj de cukker :heart_eyes: biztos élvezte a hűsölést

1 Likes

Szegeden voltam pár napig, fantasztikusan éreztem, barátnőm pedig tudott szerezni két jegyet a Chicago főpróbájára. Utálom a musicaleket de ez valami eszméletlen jó volt! Még sosem voltam a szabadtérin, első sorban ültünk, még mindig a hatása alatt vagyok :smiling_face_with_three_hearts:

17 Likes

Mi hétfőn jöttünk haza Szegedről, egy szállodában voltunk Borbély Alexandrával és Nagy Ervinnel. Mondjuk csak reggelinél láttam őket.

4 Likes

Voltatok a szabadtérin? :slight_smile:

Nem, amikor voltunk, akkor egyrészt nem volt semmi (még a próbák is a színház épületében voltak), másrészt egy 14 és egy 11 éves fiúval nehéz találni olyan előadást, amelyiket mindhármunk élvez.
Tavaly pl. Egerben az Egri csillagok ideális volt.

2 Likes

Ó, így már értem :slight_smile:

1 Likes

Elért minket is a covid. Szerencsére csak 2-3 rossz napunk volt, és kórház nélkül megúsztuk a dolgot.

15 Likes

A szívecske a jó kimenetelnek szól :blush: Milyen tüneteitek voltak?

2 Likes

Fejfájás, magas láz, ízületi fájdalom, köhögés… Mindezt 3 oltás után. Azt mondják hogy az omikron enyhébb tüneteket okoz, de azért ezt sem kívánom senkinek.

Huh azta… nagyon rosszul hangzik! Főleg, hogy 3 oltás sem véd :frowning:

1 Likes

Sajnos a covid is, mint az influenza (egy törzsbe is tartoznak) folyamatosan változik, rengeteg verziója lett már, így az oltás csak az ellen a változat ellen véd, amire a beadott vakcina éppen specifikus volt.
Az éves influenza elleni oltást is az előző évi előfirdulások, és valószínőségszámítások alapján határozzák meg, hogy mely törzseket tartalmazzák.
Csak a covid esetén még nem volt " nyugvó" időszak, így az oltások sem tudtak átfogóak lenni…

7 Likes

Köszi a részletes infót, amiatt is kérdeztem mert 2 hete mi is nagyon betegek voltunk, én utoljára évekkel ezelőtt voltam ilyen rosszul. Anyósék fertőztek meg, szerintük (gyorsteszt) alapján nem covid, mi ez egyszer nem teszteltünk. Már jól vagyunk csak elég vacak volt.

1 Likes

@zalla : Jó, hogy ilyen “olcsón” megúsztátok!

Mi is megkaptuk most Korfun, először a párom lett “náthás”, igazából nem is gondolkoztunk covidban, mert 40 fokban ki-be a légkondiba semmi feltűnő nem volt abban, hogy krákog meg tüsszög egy kicsit, aztán másnapra hidegrázása is volt este, de neki se ment 38 fölé a láza, az is csak 2 éjszaka. Kíváncsiságból csak csináltunk egy tesztet, ami nála fél pillanat alatt pozitív lett.
Persze, ahogy az nálunk lenni szokott, ő hoz egy betegséget, 3 napig ápolom, aztán cserélünk :grin: most sem volt másképp, bár nekem szerencsére még enyhébb volt, még hőemelkedésem sem lett, csak az az ólmos fáradtság és a fáj a torkom/ fáj a fejem/ fáj a testem érzés. Kb. 3 nap után én is nagyjából túl lettem rajta kb. 5 db Panadollal összesen. Viszont nekem is napokig negatív volt a tesztem, már vastagon benne voltam, mire egy olyan “fél” csíkot fel bírtam mutatni. Sok embernél tud annyit a 3 oltás meg az immunrendszered, hogy negatív a gyorsteszt, aztán mégis beteg voltál.

Most már lassan 4 hete, hogy betegek voltunk, viszont ez a köhögés nem akar elmúlni. Sokkal alacsonyabb lett az állóképességünk (mármint a sport terén) és a mai napig van, hogy úgy “érezzük a tüdőnket”. Szóval azért van egy makacsabb vetülete, mint egy sima megfázásnak…

1 Likes

Ezt azért nem mondanám. Egyrészt nem kórházban voltunk, másrészt a tünetek egy része a szervezet harcának a része. Szóval lehet csak erősen pofozta a vírust az immunrendszerünk. :upside_down_face:

1 Likes

Pár hete a párom is elkapta (valószínűleg). Tesztet nem csináltunk, de az izomfájdalom, fejfájás, magas láz stimmelt, a környezetünkben is többeknek volt pozitív tesztje ugyanilyen tünetekkel. Szerencsére négy nap alatt átment rajta. Az érdekes az, hogy előtte másfél hétig együtt voltunk mindenhol, nyaralás, esküvő, stb., szóval akárhol kapta el, én is ott voltam. Nekem pedig semmi bajom nem volt, még úgy sem, hogy én ápolgattam.

És a topik témájához csatlakozva: szombaton költöztünk be a saját lakásunkba :partying_face: Az elmúlt 10 évet albérletben töltöttem, elmondhatatlan érzés végre saját ingatlanban lakni. Elég szokatlan is, folyton emlékeztetnem kell magam, hogy lehet falra fúrható polcokban/szekrényekben/dekorációban is gondolkodni :grinning:

22 Likes

Gratulálok! :partying_face: :sunglasses: akkor gyorsan tegyétek tele a falakat! :grinning:

1 Likes

Szívből gratulálok :partying_face: Sok sok örömteli falfurkálást :smiley:

1 Likes

Köszönöm szépen :blush:

1 Likes

Gondoltam hozok ma pár kedvenc képet az erdélyi utunkról és a meglátogatott szász városok hangulatáról, mert én imádom ezeket az épületeket/hangulatot. :heart:
Az utolsó képen a Fogarasi havasok egy kis részlete látható, élmény mindig ilyen tájakon már csak vezetni is. :heart_eyes:
20220802_113933

20220802_115520

20220803_115154

20220803_131013

20220803_133803

20220803_130545

20220803_174458

29 Likes

A városka is szép, de az a hegyvidék! :bear:

1 Likes