Off topic: Csak a pozitív!

Legalább végre be tud gyógyulni a szám :relaxed: Azért vannak némi félelmeim is :frowning: Némely utastárs előszeretettel prüszköl és köhög bele a nagyvilágba, amitől a járvány nélkül is kivoltam :frowning:

DE! Jöhetnek a rúzsok :blush:

2 Likes

Már le is adtam egy rúzs és pirosító rendelést🤪

3 Likes

Ma egy nagynéném temetésére szerettem volna eljutni Békés megyébe. A gyerekeket elvittem iskolába, majd onnan egyenesen mentem a Keletibe (a korábbi vonat 2 órával indult korábban, annyira hamar viszont nem tudom elvinni a gyerekeket suliba). Ha minden jól ment volna, akkor simán odaértem volna, csakhogy a vonat fél órát késett, a csatlakozás nem várta meg.
Úgy volt, hogy indulhattam volna Békéscsabáról vissza. De a fülkében utazó nagyon kedves útitársam felajánlotta, hogy elvisznek, mert kijön elé autóval a férje. Nem esett útba nekik, egyszerűen csak azért, mert segítőkész, jó emberek. :heart:

29 Likes

@Kokapu De jó érzés ilyet olvasni, hogy vannak még kedves, önzetlen emberek. :heart:

2 Likes

Igen, alig akartam elhinni, annyira elszoktam már ettől.

Nekik köszönhetem, hogy részt vehettem nagynéném temetésén, találkoztam anyukám még élő testvéreivel, nem ment kárba a szabadságom és nem feleslegesen adtam ki a vonatra a pénzt.

11 Likes

Egyszerűen Karma :innocent: a sok jò amit teszel, vissza is kapod a leglehetetlenebb helyzetben. :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

A héten volt egy jótékonysági ruhavásár, ahová én is felajánlottam néhány darabot. Egy órával a nyitás után értem oda, és csak egy ismerős felsőt találtam, a többit elvitték. Nagyon jó volt látni hogy a régi ruháimat 1) más örömmel használja 2) a bevétel jó helyre megy (az ukrajnai menekülteknek).

9 Likes

Eljöttünk Zalaegerszegre a hosszú hétvégére picit feltöltődni. Rólam tudni kell, hogy nem vagyok az a kimozdulós típus. Boldogan elvagyok otthon a saját kuckómban. Viszont rengeteget dolgoztunk az utóbbi időben, jóformán késő este és kora reggel láttuk egymást.
Párom már a foglalással szembesített, nem ellenkezhettem. És rá kellett jönnöm, hogy mennyire nagyon szükségem volt erre.
(Csak erőszakkal kell kimozdítani a komfortzónámból)

20 Likes

Az elmúlt hetek picit megrángattak. A munkahelyen volt változás, kaptam új munkakört a régi mellé még év elején. Aztán, hogy ne unatkozzak, februárban elborított a csalánkiütés. Ezen még dolgozunk, keressük az okokat. Erre ma reggel úgy ébredtem, mintha egy hörcsög lennék, mehettem a fogorvoshoz.
És, hogy ebben mi a pozitív? Tulajdonképpen semmi, de mégis. Az elmúlt hónapok során sok mindent tanultam magamról, és a folyamat még most is tart. Persze, a legfontosabb, hogy összességében egészséges vagyok, a leleteim alapján legalább is sosem voltam még ennyire rendben :grin:

14 Likes

Én múlt héten eszméltem rá, aztán kellett egy kis idő, míg összeszedtem őket a fiók mélyéről :laughing: :grinning_face_with_smiling_eyes:

EzekAz én 5 kedvenc rúzsom
lennének a kedvencek:

2 Likes

Megnyertem a schülke Octenicare Bőrregeneráló Krémet tesztelésre! Nagyon-nagyon örülök neki, mert folyamatosan az ilyen regeneráló krémeket keresem, és minden használatnál eszembe jut majd, hogy szerencsés vagyok! :innocent: :heart_eyes:

11 Likes

Ugyanez történt tesómmal, amikor 18 éves volt. Egyik pillanatról a másikra a teljes teste csupa csalánkiütés lett. Reggelre elmúlt, de heti rendszerességgel előfordult nála. Emlékszem anyukám mennyire ideges volt, mert azt hitték, hogy valami nagyon nagy bajt jelez ez a tünet. Vizsgálták össze-vissza, de semmilyen rendellenességet nem találtak nála. Aztán pár hónap múlva rájött, hogy akkor borítja el a testét a kiütés, amikor meccsre mennek (akkoriban focizott). Kiderül, hogy lelki alapon történik, mert annyira rástresszelt arra, hogy jól játszon és ne hibázzon. Amikor már nem érdekelte annyira a foci - inkább a csajozás lett a fő tevékenysége - és szó szerint lesz…ta az eredményt, hirtelen elmúlt minden tünet és azóta sem jött ki nála.
Szóval lehet, hogy a stressz okozza.
Remélem gyorsan elmúlik és rendben leszel​:wink::smiling_face_with_three_hearts:

4 Likes

Az utóbbi időben észrevettem , ha ezeket a zenéket hallgatom akkor garantáltan jókedvem lesz, nem maiak de mozdul kezem- lábam ha meghallom valamelyiket és lehet teli torokból énekelni, hogy “ felicsitááá” :slight_smile:

És végül egy ráadás amikor lehet flamencozni odahaza papucsban :slight_smile:

6 Likes

Ez a lehetőség is felmerült, és van rá esély, nagyon tudok stresszelni mindenen. Olyan iszonyatosan idegesítő ez a dolog, teljesen megkeseríti az ember napjait.
Köszönöm, szerencsére egy hete “tünetmentes” vagyok. :blush:

2 Likes

Én egyetem alatt küzdöttem ugyanezzel, és bár a tojásevéshez kapcsoltam, egyetem után elmúlt és azóta nem jött elő, pedig tojás azért befigyel. Akkoriban tele voltam teljesítési kényszerrel, megfelelési vággyal, és egy csomó félelemmel, hogy okés, lediplomázok, de mi lesz utána? Más betegségeim is voltak, azok miatt is aggódtam, és úgy ámblokk elveszve éreztem magam, olyan megoldatlan volt az életem. Utána végül csak sikerült irányt találnom, és a csalánkiütés se jött elő többé. Szurkolok, hogy te is megszabadulj tőle, tudom, milyen rossz. :two_hearts:

3 Likes

Nekem is munkahelyen jött ki a csalánkiütés, 11 éve. Iszonyatos nyomás, stressz, rosszindulatú kollégák, rengeteg feladat. Mindezt 1,5 éves munkaviszonnyal a hátam mögött. Hát mit mondjak…nem volt egy élmény. Ráadásul nekem ez csak nyakon és dekoltázson jött ki és viszkettem is, mint egy rühes bolhás kutya. A bőrgyógyász széttárta karját és közölte, hogy passz…kaptam vmi krémet, amitől immel-ámmal elmúlt. Végül 2-3 hónap smink és parfümmentesség után magától múlt el. Azóta sem jött elő soha többet. :slight_smile: kitartás :slight_smile:

4 Likes

Valószínűleg hasonló lesz a helyzet nálam is. Most a tejre gyanakszom, és imádkozom, hogy ne az legyen, mert a nagyüzemi joghurt-tejtermék fogyasztásomat ez negatívan érintené :sweat_smile: Persze, tudom, hogy erről is megoszlanak a vélemények, de én még szeretem is őket.
Köszönöm :kissing_heart:

4 Likes

A háziorvosom nagyon rendes, mikor meglátta, hogy festek, azonnal elküldött a szokásos körökre, nehogy valami mégis legyen. Főként egyébként a lábam volt érintett, ott lettem morcos, mikor már reggel az arcomon ott virítottak. Borzalmasan idegesítő, és hát aztán a viszketés, meg égő érzés…
Most szerencsére elmúltak, lehet rendeződött a lelki világom, de azért így sokkal jobb.
Viszont muszáj nyomozni, mert ez 5 éven belül a 3. ilyen esetem.

2 Likes

Én a második gyerek születése után 2 héttel lettem csalánkiütéses. De totálisan, a fejem búbjától a lábam ujjáig mindenhol tele voltam. A háziorvos persze nem nagyon tudott mit kezdeni velem a szoptatás miatt, végül csak kalciumot szedtem. Nem is akart elmúlni sehogy. Áprilisban jöttek ki a kiütések, és az augusztusi nyaraláson még nem mertem levenni a ruhámat a strandon, mert még foltos voltam (bár akkor már nem viszketett). Aztán szép lassan elmúlt, és soha többé nem is jött vissza. Azóta sem tudom, hogy mitől lehetett.

3 Likes

Jesszus, azért az jó hosszú idő ilyen foltokkal. És hát esztétikailag is zavarja az embert, mert valljuk be, nem túl szép.
Nem is zavarna ennyire, ha csak egyszer történt volna. De sajnos nem, így remélem ki fog derülni, mi a gond.

1 Likes