Off topic: Csak a pozitív!

:sob::sob::sob:
Kitartást @Kokapu és kívánom, hogy így is a lehető legszebb legyen nektek az ünnep! :purple_heart:

1 Likes

@Luiselotte juttatta eszembe a kérdést: melyik a kedvenc stühmer (vagy bármilyen más) szaloncukrotok?
Nálatok a szaloncukor egész decemberben sláger, vagy csak karácsony alatt?

Nálam amióta először kóstoltam, a Stühmer kókuszos a kedvenc, mert abban kókuszkrém van. Imádom!

Hát idén a közelébe sem mertem menni a Stühmer üzleteknek, de a Müllerben volt az édesítőszeres változat (magamnak azt preferálom, legalább szénhidrát nincs benne annyi). Kíváncsiságból vettem, otthon megkóstoltam, jelentem azóta már elfogyott az egész dobozzal. Amúgy is szeretem a kókuszos szaloncukrot, de az övéké egyszerűen egy külön kategória.

De hozzá teszem, más ilyen kézműves jellegűt nem kóstoltam.

A gyerekek Milka oreóst választottak.

4 Likes

Hát nálam ez elég furán alakult a szaloncukorral… gyerekkoromban anyu ragaszkodott hozzá, hogy sok szaloncukor legyen a fán… màrmint rengeteg sok, mert az a szép, ha kb ki se látszik a fa… nagyimmal kötöztük fel a szaloncukrot órákig minden évben, ez mondjuk szép hagyomány lett, de ahogy nőttem, egyre kevésbé tetszett és próbáltam legalább 1 kg cukrot nem feltenni… erre jött anyu hogy dehát még üres a fa! Mondom dehát még jönnek rá a díszek is! És ez a “csata” ment aztán minden évben :rofl:
Long story short, megutáltam a szaloncukrot, és a saját külön fámra egy szemet se engedek fel :grin:
Veszünk most azért egy keveset a gyerekek kedvéért, de szigorúan tálból kell enni, nem a fáról, én pedig még enni sem szeretem.
Viszont most @Kokapu kedvet csinált a stühmer kókuszoshoz, mert a kòkusszal meg lehet kísérteni :smiley:

2 Likes

Ez szerintem teljesen egyéni és közös családi elbírálás alá esik. Nálunk is max 10 fő, ha nagyon összerántunk mindenkit, de mi is összejöttünk tavaly. A család jelentős része otthonról dolgozott vagy alapból is nyugdíjas és ki sem mozdult. Így azok a szerencsétlenek (mi is), akik kénytelen voltunk bejárni, teszteltettünk és utána mentünk a családhoz. Egyik mamám egyedül él papa halála óta 30 éve, ő egyenesen megmondta, hogy ő egyedül meghal karácsonykor és inkább azért halna meg, hogy megfertőztük, de találkoztunk, mint a magányba. Ezt az elvet tiszteletben tartva -már oltottan - idén is összejövünk. Nálunk is mindenki igényli a közös tereferét, meg az ölelkezős tapit. Férjem családja meg fullosan ignorálta ezt az egészet. Ők a mai napig be vannak zárkózva. Ez van :slight_smile:

3 Likes

Szerintem csak az “megy el”, akire nem emlékeznek :slight_smile: Neked pedig jó emlékeid vannak :slight_smile: Gondolj arra, hogy tudtatok találkozni, együtt ünnepeltetek tavaly is :slight_smile:

Én már a masodik dobozt fogyasztom el. :sweat_smile:
Nagyon sok kedvenc van, isteni a meggyes-marcipános, a pekándiós, a zserbó, a kökényes…

2 Likes

Kedves Lányok, hol lehet beszerezni ezeket a speciális (mint pl. a cukormentes, de az egyébeket is) szaloncukrokat? Müllerben? Ui. épp itthon (Bp.) vagyok, de nagymami státuszomban minden időmet a 8 hónapos kis unokámmal töltöm, emiatt hanyagolom a szokásos városnézést, de azért okvetlenül szeretnék beszerezni finom beigliket, szaloncukor különlegességeket, … tudnátok ajánlani könnyen elérhető beszerzési helyeket?

2 Likes

Stühmert, ha biztosra akarsz menni, én valamelyik boltjukba mennék:

3 Likes

Köszi szépen kedves @Kokapu :innocent:

1 Likes

Bejglit meg mindenféle sütit a Daubnerből :slight_smile:

4 Likes

Nekem idén két újdonság, a pisztáciás és a bazsalikomos eper szaloncukor a kedvencem. Illetve felfedeztem, hogy a zselés szaloncukor is finom! Én egyébként nem szeretem a szaloncukrokat, csak a stühmer változtatta meg a hozzáállásom. :rofl: Tavaly az ír krémlikőr és a tojáslikőr volt nagy kedvenc, de idén valamiért nem fogtak meg. @Kokapu ajánlására azt hiszem a kókuszosat is meg kell kóstolnom… Én is stühmer márkaboltban veszem, egy zacskóba összegyűjtök többfélét, ami jónak tűnik, aztán kóstolgatom, és visszamegyek a legfinomabbakért. A karácsony idén engem sírba visz :smiley:

7 Likes

Ma reggel a kocsiban várt egy szem pisztáciás Stühmer cukor.
Melyikőtök volt az ? :smiley:

5 Likes

És hogy ízlik?

1 Likes

Mennyei :slight_smile:

2 Likes

Szaloncukrot mi is csak az ünnepek alatt fogyasztunk, idén még be se tudtam szerezni az elmaradhatatlan konzumot, eddig sehol nem találtam, pedig nálam az a favorit, nem kell a minőség :laughing: :laughing: :laughing:

Visszatérve a családi ünneplésre: mi is megüljük, idén annyi lesz a speciális, hogy csinálunk előtte egy gyorstesztet. A héten is csináltam egyet, mert folyt az orrom-fájt a torkom. Szerencsére negatív.
Borzasztóan szomorúnak tartom, hogy ez sajnos szinten egyáltalán nincs benne a magyar köztudatban, ha már az emberek 99%-a nem áldoz maga időről időre - teljesen érhető okokból - egy 20.000-es pcr tesztre, legalább ennyire futhatná… a neten is rendelhető, ha többet vesz az ember, akkor azért nem az elérhetetlen kategória árban sem…
Talán 2 hete lettem volna hivatalos egy volt kolléganőmhöz - tisztes középosztálybeli, nem segélíből élnek -, 2 kisgyermeke van. Pár nappal a randevú előtt ránk írt, hogy karanténba került az ovis, mert egy csoporttársa covidos. Persze ők sem áldoznak tesztre és nagyon sajnálják, ha emiatt elmarad a találka, de megértik, ha nem szeretnénk kockáztatni… wow, kb. ez a pofám leszakad kategória. Még szép, hogy nem szeretnék kockáztatni! Ha nincs teszt, nincs találkozó. Arról nem is beszélve, mekkora vicc ez, hogy egy 4 fős család egyik tagja 10 napra karanténba kerül kontakt státuszban, a többiek meg arra mehetnek, amerre látnak és még vendégséget is tartsanak… ahelyett, hogy az óvoda biztosítana legalább egy gyorstesztet :roll_eyes:
Na, ez végül kicsit sem lett pozitív, mindjárt beflaggelem magam :smiley:

3 Likes

Diétáznom kéne, de nem tudok :see_no_evil: így inkább a mértékletességet tartom szem előtt :see_no_evil: :hear_no_evil: :speak_no_evil: :sweat_smile: kövezzetek meg, nem szeretem a Stühmert :speak_no_evil: Ha szaloncukor, akkor Milka :smiley: nem tehetek róla, az ízlelőbimbóim nem tudnak átállni :slight_smile: ja, és a kókuszos meg a zselés szaloncukrok jöhetnek csak, a többi az elmegy kategória :see_no_evil: :hear_no_evil: :speak_no_evil:

A teszteléssel kapcsolatosan egyetértek teljesen, viszont azt is figyelembe kell venni, (cégünknél már átléptük a tízezret a tesztek számával, így elég nagy mintaszámból vett a statisztikai adat), hogy a gyorstesztek elég nagy arányban, 10-12 %-ban mutatnak fals negatív eredményt. Pont ezért a folyamatos tesztelések mellett az a metodika alakult ki, hogy ha valaki betegnek érzi magát, akkor a gyorsteszt után 2 nap múlva PCR, és csak annak a negatív eredményével jöhet vissza dolgozni.

2 Likes

A gyorsteszttel csak az a baj, hogy a negatív nem vehető 100%-ban negatívnak. Ergo tegyük fel megcsinálják, negatív lesz, mindenki örül, találkoztok, de mi van, ha mégis pozitívak? Csak a PCR teszt a pontos (de valamennyi hibaszázalék még ott is van), úgyhogy én felesleges pénzkidobásnak gondolom a házi teszteket. Sokszor csak arra jók, hogy hamis biztonságérzetbe ringassanak.

3 Likes

Pozitív sem vehető 100%-ban pozitívnak. Sógorom pozitív gyorsteszt mellett negatív PCR tesztet produkált.