Kitartást @Kokapu és kívánom, hogy így is a lehető legszebb legyen nektek az ünnep!
@Luiselotte juttatta eszembe a kérdést: melyik a kedvenc stühmer (vagy bármilyen más) szaloncukrotok?
Nálatok a szaloncukor egész decemberben sláger, vagy csak karácsony alatt?
Nálam amióta először kóstoltam, a Stühmer kókuszos a kedvenc, mert abban kókuszkrém van. Imádom!
Hát idén a közelébe sem mertem menni a Stühmer üzleteknek, de a Müllerben volt az édesítőszeres változat (magamnak azt preferálom, legalább szénhidrát nincs benne annyi). Kíváncsiságból vettem, otthon megkóstoltam, jelentem azóta már elfogyott az egész dobozzal. Amúgy is szeretem a kókuszos szaloncukrot, de az övéké egyszerűen egy külön kategória.
De hozzá teszem, más ilyen kézműves jellegűt nem kóstoltam.
A gyerekek Milka oreóst választottak.
Hát nálam ez elég furán alakult a szaloncukorral… gyerekkoromban anyu ragaszkodott hozzá, hogy sok szaloncukor legyen a fán… màrmint rengeteg sok, mert az a szép, ha kb ki se látszik a fa… nagyimmal kötöztük fel a szaloncukrot órákig minden évben, ez mondjuk szép hagyomány lett, de ahogy nőttem, egyre kevésbé tetszett és próbáltam legalább 1 kg cukrot nem feltenni… erre jött anyu hogy dehát még üres a fa! Mondom dehát még jönnek rá a díszek is! És ez a “csata” ment aztán minden évben
Long story short, megutáltam a szaloncukrot, és a saját külön fámra egy szemet se engedek fel
Veszünk most azért egy keveset a gyerekek kedvéért, de szigorúan tálból kell enni, nem a fáról, én pedig még enni sem szeretem.
Viszont most @Kokapu kedvet csinált a stühmer kókuszoshoz, mert a kòkusszal meg lehet kísérteni
Ez szerintem teljesen egyéni és közös családi elbírálás alá esik. Nálunk is max 10 fő, ha nagyon összerántunk mindenkit, de mi is összejöttünk tavaly. A család jelentős része otthonról dolgozott vagy alapból is nyugdíjas és ki sem mozdult. Így azok a szerencsétlenek (mi is), akik kénytelen voltunk bejárni, teszteltettünk és utána mentünk a családhoz. Egyik mamám egyedül él papa halála óta 30 éve, ő egyenesen megmondta, hogy ő egyedül meghal karácsonykor és inkább azért halna meg, hogy megfertőztük, de találkoztunk, mint a magányba. Ezt az elvet tiszteletben tartva -már oltottan - idén is összejövünk. Nálunk is mindenki igényli a közös tereferét, meg az ölelkezős tapit. Férjem családja meg fullosan ignorálta ezt az egészet. Ők a mai napig be vannak zárkózva. Ez van
Szerintem csak az “megy el”, akire nem emlékeznek Neked pedig jó emlékeid vannak Gondolj arra, hogy tudtatok találkozni, együtt ünnepeltetek tavaly is
Én már a masodik dobozt fogyasztom el.
Nagyon sok kedvenc van, isteni a meggyes-marcipános, a pekándiós, a zserbó, a kökényes…
Kedves Lányok, hol lehet beszerezni ezeket a speciális (mint pl. a cukormentes, de az egyébeket is) szaloncukrokat? Müllerben? Ui. épp itthon (Bp.) vagyok, de nagymami státuszomban minden időmet a 8 hónapos kis unokámmal töltöm, emiatt hanyagolom a szokásos városnézést, de azért okvetlenül szeretnék beszerezni finom beigliket, szaloncukor különlegességeket, … tudnátok ajánlani könnyen elérhető beszerzési helyeket?
Stühmert, ha biztosra akarsz menni, én valamelyik boltjukba mennék:
Bejglit meg mindenféle sütit a Daubnerből
Nekem idén két újdonság, a pisztáciás és a bazsalikomos eper szaloncukor a kedvencem. Illetve felfedeztem, hogy a zselés szaloncukor is finom! Én egyébként nem szeretem a szaloncukrokat, csak a stühmer változtatta meg a hozzáállásom. Tavaly az ír krémlikőr és a tojáslikőr volt nagy kedvenc, de idén valamiért nem fogtak meg. @Kokapu ajánlására azt hiszem a kókuszosat is meg kell kóstolnom… Én is stühmer márkaboltban veszem, egy zacskóba összegyűjtök többfélét, ami jónak tűnik, aztán kóstolgatom, és visszamegyek a legfinomabbakért. A karácsony idén engem sírba visz
Ma reggel a kocsiban várt egy szem pisztáciás Stühmer cukor.
Melyikőtök volt az ?
És hogy ízlik?
Mennyei
Szaloncukrot mi is csak az ünnepek alatt fogyasztunk, idén még be se tudtam szerezni az elmaradhatatlan konzumot, eddig sehol nem találtam, pedig nálam az a favorit, nem kell a minőség
Visszatérve a családi ünneplésre: mi is megüljük, idén annyi lesz a speciális, hogy csinálunk előtte egy gyorstesztet. A héten is csináltam egyet, mert folyt az orrom-fájt a torkom. Szerencsére negatív.
Borzasztóan szomorúnak tartom, hogy ez sajnos szinten egyáltalán nincs benne a magyar köztudatban, ha már az emberek 99%-a nem áldoz maga időről időre - teljesen érhető okokból - egy 20.000-es pcr tesztre, legalább ennyire futhatná… a neten is rendelhető, ha többet vesz az ember, akkor azért nem az elérhetetlen kategória árban sem…
Talán 2 hete lettem volna hivatalos egy volt kolléganőmhöz - tisztes középosztálybeli, nem segélíből élnek -, 2 kisgyermeke van. Pár nappal a randevú előtt ránk írt, hogy karanténba került az ovis, mert egy csoporttársa covidos. Persze ők sem áldoznak tesztre és nagyon sajnálják, ha emiatt elmarad a találka, de megértik, ha nem szeretnénk kockáztatni… wow, kb. ez a pofám leszakad kategória. Még szép, hogy nem szeretnék kockáztatni! Ha nincs teszt, nincs találkozó. Arról nem is beszélve, mekkora vicc ez, hogy egy 4 fős család egyik tagja 10 napra karanténba kerül kontakt státuszban, a többiek meg arra mehetnek, amerre látnak és még vendégséget is tartsanak… ahelyett, hogy az óvoda biztosítana legalább egy gyorstesztet
Na, ez végül kicsit sem lett pozitív, mindjárt beflaggelem magam
Diétáznom kéne, de nem tudok így inkább a mértékletességet tartom szem előtt kövezzetek meg, nem szeretem a Stühmert Ha szaloncukor, akkor Milka nem tehetek róla, az ízlelőbimbóim nem tudnak átállni ja, és a kókuszos meg a zselés szaloncukrok jöhetnek csak, a többi az elmegy kategória
A teszteléssel kapcsolatosan egyetértek teljesen, viszont azt is figyelembe kell venni, (cégünknél már átléptük a tízezret a tesztek számával, így elég nagy mintaszámból vett a statisztikai adat), hogy a gyorstesztek elég nagy arányban, 10-12 %-ban mutatnak fals negatív eredményt. Pont ezért a folyamatos tesztelések mellett az a metodika alakult ki, hogy ha valaki betegnek érzi magát, akkor a gyorsteszt után 2 nap múlva PCR, és csak annak a negatív eredményével jöhet vissza dolgozni.
A gyorsteszttel csak az a baj, hogy a negatív nem vehető 100%-ban negatívnak. Ergo tegyük fel megcsinálják, negatív lesz, mindenki örül, találkoztok, de mi van, ha mégis pozitívak? Csak a PCR teszt a pontos (de valamennyi hibaszázalék még ott is van), úgyhogy én felesleges pénzkidobásnak gondolom a házi teszteket. Sokszor csak arra jók, hogy hamis biztonságérzetbe ringassanak.
Pozitív sem vehető 100%-ban pozitívnak. Sógorom pozitív gyorsteszt mellett negatív PCR tesztet produkált.