Off topic: Csak a pozitív!

Érdekes, hogy azt senki nem írta, hogy viszi magával a kutyáját nyaralni. Nekünk 17 évig volt kutyusunk, és mindenhová jött velünk. Tengerpartra, 5 csillagos szállodába, repülőre…stb. Valójában mindenre van kutyás alternatíva még itthon is, de egész Európában meglepően kutyabarát a turizmus minden ágazata.

8 Likes

Mi is itthon arról beszélgettünk, hogy ha hosszabb nyaralásra mennénk, akkor vinnénk a kutyust. Nézegettem már itthon és külföldön is szállásokat, ahová vihető kutya. Mondjuk sajna ebben az évben mi amúgy sem tudnánk menni sehová, mert zajlik a házunk felújítása. A végét meg még nem látjuk, így nem valószínű, hogy belefér a nyaralás. Talán jövőre…Most elég lesz pár nap a tóparton, természetesen a kutyussal.

1 Likes

Velünk jön a kutyus mindenhovà, de nàlunk a nyaralàs kimerül egy Magyarorszàgi ùttal. Nekünk bőven elèg , szülő, testvèrek làtogatàsa. A kutty pedig a kertben kergetheti az ottani vènlànyt :blush:. Màr ismeri ,tudja ,ha sok autòzàs van , akkor oda megyünk. De minden alkalommal fèl hogy ott hagyjuk. Amikor làtja hogy pakoljuk be a tàskàkat, akkor gyorsan beugrik a csomagtartòba vagy a hàtsò ülèsre, ès nem hajlandò kijönni, amìg el nem indulunk.

7 Likes

Péntektől vasárnapig Szlovéniában voltunk, 12 év után tértem vissza, és rájöttem újra, mennyire szép ez az ország. :heart:
IMG_20210711_111209
IMG_20210710_204149

21 Likes

@Nita, gyönyörű helyen jártok :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:. Én csak cseppkő barlangban voltam Szlovéniában :).

1 Likes

Ott mi is voltunk szombaton. :slight_smile:

1 Likes

Ma ráálltam a mérlegre és tényleg sikerült lefogynom, ma reggel 52 kg-mot mutatott a mérleg :slight_smile:. Nem tudjátok véletlenül, hogy reggel mutatja a valós súlyunkat a mérleg, akkor kell megmérnünk magunkat, vagy este?

Reggel :slight_smile:

2 Likes

@macooka, azt nem tudod hogy mondjuk az esti puffadásnak mi lehet az oka? Olyat eszek amitől felpuffadok?

Szerintem ez egyéni dolog, hogy ki mitől puffad, figyeld azt, hogy milyen ételek után szoktál puffadni és azokat ne edd szerintem :slight_smile:

1 Likes

Az a lényeg, hogy minden alkalommal ugyanakkor, ugyanott mérd a súlyodat.
Tehát pl. ugyanazon a konyhakövön, reggeli előtt, mosdó után. Ez a legbiztosabb, hiszen napközben attól függ, mit és mennyit eszel, mennyit ittál.

Még ez sem teljesen tökéletes, mert a reggeli súly is ingadozhat akár 1-2 kilogrammot is úgy, hogy valójában nincs változás. De a nőknél számít, hogy a ciklus melyik fázisában van, aztán pl. hogy mennyi sósat, vagy éppen szénhidrátot ettél előző nap (vízvisszatartás), mennyit sportoltál (az izmok, amikor regenerálódnak szintén vizet tartanak vissza).

Ezért én egy jó ideje minden nap mérem a súlyom, felírom naptárba, és vasárnap átlagot számolok. Ha az csökkenő, akkor ok. De simán van olyan, hogy egyik nap 86,70 vagyok, 2. nap 87,00, 3. nap pedig 85,90.
Szóval 1-2 kiló ingadozás is lehet, mert nyilván nem arról van szó, hogy egyik nap felszedtem 30 deka zsírt, másnapra pedig leadtam 1 kiló zsírt. Ez inkább a vízről szól.

5 Likes

Megszületett a keresztlányom kislánya. :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

20 Likes

Holnap hajnalban, életemben először repülőre szállok, és elutazok Olaszországba. Nagyon izgatott vagyok, minden új dologtól félek picit, de várom is. :slight_smile:

19 Likes

Jó utat és sok-sok élményt kívánok! :airplane::flight_departure: Nekem is hajnalban volt az első repülős utam és emlékszem semmit nem aludtam az izgalomtól :star_struck:

3 Likes

Én sem számítok sok és pihentető alvásra, de arra később is sort tudok keríteni :slight_smile:

2 Likes

Saját barackjaink :).IMG_20210726_203045

18 Likes

Biztosan isteniek :peach: :drooling_face:

2 Likes

@Alsace igen, sárgabarackjaink is voltak :slight_smile:. Imádom a barackot :slight_smile:

2 Likes

Én is, ma reggel is azt tettem a joghurtomba. Mindkét fajtából :yum: Igaz ők csak piacosak voltak de fincsik :blush:

2 Likes

@Alsace, az is teljesen jó szerintem :)). Nagyon imádtam piacozni régen.

1 Likes