Mit használtál ma?

Nálam ugyanez történt. Ingerem van a körömfestésre, csak időm nincs (a munka melletti tanulás szó szerint minden maradék időmet elviszi). Örülök a meglévőknek, de az új lakk-megjelenések már nem tudnak lázba hozni, de nem is bánom, szerintem 100 felett van a lakkjaim száma.
Szerencsére palettából nincs ennyi.:smiley: Most azokkal is jóllaktam, igazából több van, mint amennyit értelmesen ki tudok használni, de mindet szeretem, nem akarom őket eladni.
A Hohoho paletta kivétel, szokatlanul jól sikerült. Nekem is megvan, nem bántam meg, hogy megvettem.

3 Likes

Én még vennék talán új lakkokat de amióta nincs Nailland, azóta meghalt bennem valami :frowning: :joy:
Emlékszem amikor megnyitott, ahhh havonta elzarándokoltam oda és minden ajándekpénzem lakkokra költöttem. Az első holo, az első glitter sandwich, oh de szép emlékek :slight_smile: Aztán behoztak egyszerre egy rakás indie-t méregdrágáért, majd rá nem sokra bezártak. Rendelni lehet még, de az nem ugyanaz mint ott válogatni…na meg már brutál gyér a kínálat is.

Emlékszem, régen az Árkádban is volt standjuk, aztán csak a Westendben, majd azt is megszüntették…
Hogyhogy gyér a kínálat? Kevesebb új lakkot hoznak be vagy nem töltik fel a készletet?

Igen az Árkád, uhh jó messze van tőlem de képes volt hóban-fagyban kibumlizni :slight_smile:
Pont ma néztem rá a webes kínálatra és már nem találtam azokat amiket pedig anno imádtam de beszáradtak/megromlottak. Vannak új márkák de szerintem több tűnt el. Pl. Barry M Gel shine lakkok vagy a Golden rose Jolly jewels, R.I.P. :frowning: De van sok más is, Models own pl.

1 Likes

Top 5 palettám? :thinking:
Huh, ez nagyon nehéz kérdés.
Legyen mondjuk az ABH Soft Glam, Juvia’s MAGIC, Ace Beauté Paradise Fallen, Urban Decay Born to run, Lorac Pro, Nabla Poison Garden.
Nem sorrend, és gyakorlatilag írhatnám bármelyik palettámat. :see_no_evil:
És így is csaltam, mert ez már 6 db, de egyiket sem tudtam kivenni. :joy:

6 Likes

Én se tudnék 1 palettát választani kedvencnek, de ha egy lakatlan szigetre csak egyet vihetnék akkor szerintem az https://www.acebeaute.com/collections/paradise-collection/products/classical-paradise-eyeshadow-palette lenne. Vagy a https://www.juviasplace.com/collections/eyeshadow-palettes/products/nubian-eyeshadow-palette. 3. helyezett pedig a https://kremmania.hu/kremek/anastasia-beverly-hills-soft-glam-eye-shadow-palette.

4 Likes

Annyit mondjátok @Kokapu-val az Ace Beauté-t… még szerencse, hogy a Flair nincs BeautyBayen, már lehet, hogy megrendeltem volna.:slight_smile:

1 Likes

Tényleg nagyon jó az Ace, de a Paradise kollekció szerintem jobban kihasználható, mint a Flair. Abban nincsenek satír és töltelék árnyalatok csak masszívan pigmentált színek. Nagyon izgalmas amúgy az a paletta is, csak számomra kell mellé másik paletta is egy sminkhez. Ma is próbáltam csak abból sminkelni és nagyon intenzív lett a végeredmény, a sok narancs-piros-sárgával. Próbáltam egy zöldes kékest is de az is nagyon sok egyben. Facebookra tettem fel képet róla.

Nekem a Zulu is ilyen, önmagában nem tudom használni, meg megszoktam, hogy ált. egyszerre több palettát használok.
A Paradise-ban a pirosas darab nekem a Blood Sugar mellé felesleges lenne, kéket meg lilát nem használok (másik paletta). És hát az a libafoszöld a Flairben!..:heart_eyes:

Láttam a képet, szerintem nagyon jól néz ki.:slight_smile: Az más dolog, hogy boltba nem ugrasz le abban a sminkben.

1 Likes

Ma a Colourpop cuccaimmal kísérleteztem. Nagyon tetszik a palettám, egészen könnyen dolgozom vele ahhoz képest, hogy korábban max 1-2 színt tudtam használni szépen, de semmi bonyolult nem működött. Plusz kábé pigmentáltabb mint minden eddigi szemhéjfestékem. És habár ez korábban inkább megijesztett volna, mert a bénázás is feltűnőbb, valójában úgy érzem, ez is egyszerűbbé teszi a sminkelést. :smiley: Azért persze még kell gyakorolnom, az biztos. A rúzs is nagyon tuti, gyönyörű színe van, kényelmes viselni. Na persze ezt sem sikerült elsőre tökéletesen felvinni, picit látszik is a képen, hogy el van mosódva a széle.
IMG_20190316_172155
IMG_20190316_172134
Sminket fotózni én sem tudok, de azért igyekeztem. :slight_smile:

11 Likes

Szép lett :slight_smile:

Mai smink (osztálytalálkozóra mentem):

Vollaré primer, egy pici a T zónába.
IT Cosmetics matt CC krém SPF40
Rimmel ecsetes korrektor
Becca under eye brightening setting powder szem alá
Kat Von D Lock-it setting powder az arc többi részére
Physicians Formula Butter Bronzer
Milani Color Harmony blush paletta
The balm Mary-Lou manizer
Etude House Proof 10 szemhéjalap
Anastasia Beverly Hills Soft Glam paletta. Dusty Rose mélyítőbe és fölé, szélesen. Sienna a mélyítőbe vékonyabban, Cyprus Umber a külső V-be, Rose Pink a mozgó szemhéjra. Belső szemzugba és a szemöldök alá a highlighterből tettem.
Urban Decay All nighter setting spray
NYX Worth the hype szempillaspirál
Deborah Milano Liquid lipstick - 02 szín

Parfüm: Paco Rabanne Olympéa fújós minta

3 Likes

Mai smink:
KAP primer
EL Double Wear alapozó
RCMA púder a szem alá
Guerlain Terracotta Light Healthy Glow bronzer
H&M pirosító Sunrise Pink szín
CP highlighter On the Cusp
Catrice szemöldökceruza
Milani szemhéjalap
Teljes mozgó szemhèjra Mac Satin Taupe, satírozásra Mac Quarry (matt szürkés lila) belső szemzugba Mac Naked Lunch (fényes krémszín)
Essence Volume Stylist 18h szempillaspirál
Mac Fix+
Mac rúzs Mehr árnyalat (szájszínnél sötétebb gyönyörű matt finshű szín)

Parfüm: Chopard Wish

1 Likes

Szia, milyen az Etude house szemhéjalap?

1 Likes

Na igen, a zulu is ilyen, pontosan. A Blood Sugarral meg én is szemeztem, de mindig arra jutottam, felesleges plusz egy pirosas paletta. A Facebookos képen ott a libafoszöld, bevallom engem is az hatott meg:D. Valahogy majd finomítok azon a palettán, mert eddig csak brutál sminkem lett, nem tudtam ellenállni ugyanis, hogy ne csak 1 színt használjak belőle:D.

Nagyon tetszik az a smink.:slight_smile: Szerintem szépen egymásra építetted a színeket.

Azt kell mondjam, meglepően jó, ebben az esetben nem véletlen körülötte a hype, minden alkalommal tökéletesen helyt állt.
A képet kissé árnyalja, hogy eddig még csak ABH, Juvia’s, Lorac és Nabla palettákkal használtam, habár pl. a Milani nekem ezekkel sem működött.

2 Likes

Nem is tudom hova írjam, talán ide jó lesz :slight_smile:
Tudnátok nekem szemöldök ecsetet javasolni, amivel kb. 3 szál szemöldökből tudok rendeset rajzolni? NYC eyebrow gel-t használok. Eddig BH ecsetet használtam de kezdi megadni magát, szerettem, olyan szemöldököt rajzoltam vele hogy még kozmetikus ismerősöm is azt hitte hogy tetoválva van, de kipróbálnék egy hosszabb életűt. Van jó tippetek?

Mai smink

Maybelline Baby Skin Primer
EL Double Wear keverve egy pumpányi G. Armani Luminous Silkkel
RCMA púder a szemem alá (mostanàban inkább hanyagolom a korrektort)
Arcom többi részére Mac Select Sheer Pressed púder
Mac Bronzing Powder Matte Bronze árnyalatban (levettem az eladó termékeim közül, kap még egy esélyt)
Mac pirosító Melba szín (barackos)
Becca Opal highlighter (annyira gyönyörű!)
H&M szemöldökceruza Espresso Brown (Catrice elfogyott, többször újravettem, szeretem)
Milani szemhéjbázis
Cargo Vintage Escape paletta
https://kremmania.hu/kremek/cargo-vintage-escape-eyeshadow-palette
Ha jól megnézem, akkor ez egy tökéletes paletta számomra és még a minösége is kifogástalan. Nagyon hasonlít az ABH master palette by Mariohoz. Van benne matt csontszín, fekete, matt sötétbarna, matt satírozószín és átmeneti szín, fényes taupe, bronz, zöld, acélkék és egy csodálatos fényes világos arany ami szemzugba is tökéletes de èn szívesen használom a mozgó részre is.
Szóval a mai sminkemhez ezeket használtam:
Matt csontszínnel (Harvest Moon) fixáltam az alapot, ez meg a szemöldök alá is. Mélyítőbe matt világosbarna (Hot Cocoa) Mozgó rész külső felére egy fahéj és egy bronzos árnyalatot tettem egymàsra (Cinnamon és Rustic)
A mozgó szemhéj nagy részére a Nabla Citron került. Imádom, nincs rá jobb szó.
A belső szemzugba a fényes világos arany Crisp színt tettem. Külső v-t tovább mélyítettem matt sötétbarnával (Chestnut) Széleket matt barackszínnel làgyítottam (Autumn)
Alsó pillatőbe ismét a sötét bronzos Rustic került.
Essence Volume Stylist 18h szempillaspirál
Mac Fix+
Hourglass Lip Stylo rúzsceruza Peacemaker

Parfüm: Zara Tuberose Edt

1 Likes

https://www.anastasiabeverlyhills.com/brush-12/ABH01-28033.html egy precíz kis ecset, nagyon szépen lehet vele dolgozni. Van egy 14-es elnevezésű, nagyon hasonló ecsetük is, fényképek, vélemény róluk:
https://girlandvanity.com/2016/01/15/anastasia-beverly-hills-brow-brush-12-vs-brush-14/

2 Likes