Én azt mondanám, hogy inkább válassz egy Revolutiont (vagy egy ugyanabba a termékcsaládba eső palettát - I Heart Revolution, Obsession, Freedom), van kb. 10-15 féle palettájuk, ami kb. pont ugyanannyiba kerül, mint az Essence, de szerintem jobbak.
Tudom, hogy a swatchok nem feltétlenül mérvadóak, de végigpróbáltam az összes új Essence palettát a Müllerben és nekem ezek alapján nem muzsikáltak olyan jól, hogy 2500-öt kiadjak értük
Ja, amúgy Revolutiont érdemes a weboldalukról rendelni, itthon pofátlanul drágán adják, az ő oldalokun pedig hihetetlenül olcsó, és a szállítás is csak annyi, mintha PinkPandáról vagy Notinoról rendelnél.
Én nagyon el tudok pepecselgetni a reggeli készülődéssel.
Az arcápolást én megoldom kb. 5 perc alatt, míg beszívódik, addig kávét készítek a zuramnak, meg pakolászok, macskát etetek. Utána feldobom a primerem, és míg az beszívódik, addig kipakolászgatom a sminkcuccaimat, és kiválasztom mit is akarok használni. Utána kb 35-40 perc Mondjuk én aztán elvagyok csak a szememmel 15 percet, mert imádom rendesen felépíteni a színeket. Aztán én a műszempilla kivételével használok tényleg mindent. Nekem sincs bajom a bőrömmel hála ég, de én valamiért imádom az alapozót
Félreértés ne essék, én sem amellett kardoskodtam, hogy “gagyival” kell kezdeni. Mitöbb, soha nem is értem, amikor KM-es véleményekben valaki leírja, hogy a termék gyengébb minőségű, majd hozzábiggyeszti, hogy kezdőknek ajánlja. Persze, hogy jó alapanyagokkal könnyebben tanul az ember lánya és nagyobb örömét leli bennük. Ha valami rossz, az könnyen kedvét is szegheti a használójának, vagy elhitetheti vele hogy ő a béna, és feladja az egészet. A kérdés itt most kifejezetten az Essence palettákra irányult, hogy megérik-e. Ennek megfelelően válaszoltam, hogy nekem az a tapasztalatom, hogy az újak nagyon jönnek felfelé. A brutál pigmentáltság résznél pedig arra céloztam, hogy nem feltétlen könnyíti meg a nagyon élénk szín a tanulást annak, aki még az egész felvitelt-satírozást most kezdi megtanulni. Természetesen nem arra gondoltam, hogy bárki első palettája legyen valami alig látható vacak, ami 20 réteg építés után is csak egy kósza árnyéknak tűnik.
Akárhogy is, @dunaimano leld sok-sok örömödet a kísérletezésben!
Nem is akartam ellent mondani neked
Nem hittem azt! Saját magamat fejtettem ki jobban, hogy érthetőbb legyek.
Nekem nem tűnt úgy, hogy gagyira biztatnád, én arra reflektáltam, amit @dunaimano írt, hogy kezdő sminkelőként nem gondolkodik high end termékekben. És erre eszembe jutott az a kb. 10 db Sleek meg 10 db. Revoluton paletta, amitől még mindig sajnálok megválni, pedig alig használom őket, meg az a másik 10 egyéb paletta, amit már elajándékoztam (jó, mondjuk ehhez a mennyiséghez kicsit hülyének is kell lenni, nem mondom )
Pedig részben azért van ennyi, mert sosem éreztem magam velük igazán elégedettnek.
Meg nyilván az anyagi lehetőségeken is sok múlik, meg nem csak azon, van, akinek egyszerűen nem ér meg annyit egy sminktermék, hogy tizenezreket költsön rá, még ha megtehetné is.
Szóval, ez csak az én tapasztalatom. Sokáig úgy gondoltam, hogy nem érdemes sokat költeni egy szemhéjpalettára, lényeg, hogy jó legyen a primer és az ecset. És valahol ez igaz is, de egyszer kellett kipróbálnom a Nablát (mint első igazi drágább palettám), akkor rájöttem, hogy mennyire nem volt igazam.
Nem értettelek ám félre téged sem. Csak tartottam tőle, hogy nem vagyok egyértelmű, és inkább jobban kifejtettem.
Nekem is van egy Revolution palettám, amit már csak Natulcien sminkkihívása miatt veszek elő, azon kívül sajnos nincs hozzá kedvem, mert hiába csodaszépek a színei, rémesen porol és nagyon gyérül pigmentált. Viszont a másik Revolution palettám meg nagyon is szeretem. Érdekes, hogy még márkán belül is nagy minőségi eltérések vannak.
Azt pedig kérdés nélkül elhiszem és ehittem eddig is, hogy mennyivel jobb igazi profipalettákkal dolgozni. Alig várom, hogy nekem is legyen.
Én kezdőknek inkább azt javasolnám, hogy natúr palettákkal kezdjenek, natúr színekkel gyakorolják inkább a satírozást, a szemformájukhoz való szín elrendezéseket, stb… Gyengén pigmentált palettát nem ajánlanék, mert egy potyogó, foltosan satírozható paletta még sokszor a gyakorlottabb sminkelőknek is csak szenvedés, mire szépet hoz ki belőle az ember, illetve el tudja venni a kedvet. Szerintem valamelyik Urban Decay Naked Basics nagyon jó választás lehet erre, mert jó minőségű, jól satírozható, a színek maximálisan kihasználhatóak, és tényleg az alap színek vannak benne, amiket utána már nem kell más palettákban keresni. Sok nagy palettában hiányzik mostanában az alapozó szín és neutrális satírozó szín, már nem kellene ezt számításba venni a színesebb paletták megvételénél.
Csak egy picit teszek, és a középső ujjaimmal paskolgatom. Nem szívódik be olyan hamar, mint a Clinique, de nem vészes.
Amúgy mire ezt a sok cuccot felkenem reggeli ápolás cimen, közben a gyerekeknek kirakom a ruháit, uzsonnát készítek nekik, fogat mosok, felöltözöm, és mindezeket egy-egy termék között.
Aztán elmegyünk velük suliba, hazamegyek és csak utána sminkelek.
Én pont így gondolom, mert teljesen ugyan ezt csináltam mint te. Annyi különbséggel, hogy már az összes Sleek és Revolution palettától megváltam egyetlen db kivételével. A Revolutiont amúgy sem sikerült megkedvelnem. Nekem az első high end palettám a Naked2 volt, 3,5 éve vettem és egy percre sem bántam meg.
Én is eladtam az összes Revolutiont, egy Sleek megmaradt, de csak emlékbe, mert azt a barátomtól kaptam. Én is jobban jártam volna, ha nem veszem meg őket, hanem egyből egy Zoeva-t mondjuk. De mindegy, akkor a Revolution palettáknak is nagyon örültem.
Van eladó Juvia Mini Magic paletta a zsibin!
Ilyenkor sajnálom hogy megint kiköltekeztem.
Húú, csajok, én sem értettem félre senkit @Kokapu @babyhippo Értem, hogy miért jó már high end palettával kezdeni, de egyelőre nem tudom rászánni magam. És persze gagyit nem akarok venni, azt már megtanultam, hogy nem érdemes (semmiből, nem csak sminkből). Revolution-nek szemeztem eddig főleg, az Essence-nél a már említett Ho-ho-ho paletta fogott meg igazán, de előtte más nem tetszett annyira, azóta meg nem nagyon nézegettem. Régebben a Maybelline Burgundy Bar is nagyon tetszett, de nem vettem meg. A Sleek-eket is néztem már, de valahogy a színei nem annyira az én világom… Múlt héten betévedtem egy Pupába, a mono szemhéjpúderek nagyon szépek voltak, de ahhoz talán sok egy darab, hogy el tudjam használni, mielőtt megunom. @anon634695 a natúr színeket nagyon szeretem, és biztos, hogy azokkal kezdem! Az is biztos, hogy a krémmániás véleményeket nagyon átbogarászom, bármit is nézek ki. Érdekes, hogy ti az általam nézett márkákat éppen kiszelektáljátok. Nem akarok high end - low price háborút indítani egyébként, biztos vagyok benne, hogy egy minőségi termékkel teljesen más élmény a sminkelés. Idővel majd nyitok a high end termékek felé is, gondolom.
@Kokapu, azt hiszem igyekszem azért keveset bevásárolni, hogy ne több tíz terméktől akarjak majd megválni.
@macooka 35-40 perc… nagyon soknak tűnik Ma valahogy jutott időm “mindenre”, ami azt jelenti, hogy még highlighter és pirosító is került az arcomra, de még így se töltöttem 20 percnél többet sminkeléssel. Nagyon irigylem mindig azokat a lányokat, akik full sminkben, tökéletes szemekkel tudnak utcára lépni!
Nekem igazi kapkodós reggeleim vannak, max háromnegyed-egy órám van indulás előtt, mindenre.
Ha szereted a natúr színeket és nem szánsz rá nagy összeget akkor tudom ajánlani ezt az Essence palettát. Gyönyörűek a színek és meglepően pigmentált, jó minőség. Vannak high end palettáim de ez is nagyon jó alternatíva.
Ez nekem is megvan, de még nem mertem ajánlani, mert nem próbáltam minden színét. Egy utazás előtt vettem, mert nem volt kisméretű palettám, vagy akár egy barna mono a mélyítőbe, így erre esett a választásom, és a matt színek eddig bejöttek
Tök szépek a színei!
Én nem szeretek kapkodni semmiben, mindenben kicsit lassabb vagyok, mint mások, szeretek precízen dolgozni Amúgy mázlim van, mert tényleg nem is kell reggelente nagyon sietnem, mert a munkahelyem elég laza, nem nézik, hogy mikor érek be, addig amíg a munka el van végezve és nem élek vissza a helyzettel
Nekem ebből az In love with Rose van meg, és azok is nagyon jó színeket tartalmaznak, könnyen eldolgozhatóak és pigmentáltak, jó választás ezekbe beruházni szerintem