Szerintem szuperül áll. Én mindig full sminkben megyek játszótérre:D:D.
Teljesen egyetértek, én van, hogy vad kék meg foil ezüst szemsminkben, kék highlighterben és mackófelsőben jöttem dolgozni, aztán meg meccset nézni
Na, a ruha nálam se áll középpontban, ahhoz, hogy minden mindenhez passzoljon, plusz egy óra kellene reggelente (ha meg adnának, úgyis alvásra fordítanám). Nem azt mondom, hogy nem veszek ruhákat, de közel nem érdekelnek annyira, mint a sminkek vagy a bőrápolás (ami anyagi szempontból nagy megkönnyebbülés).
Én is max akkor nem sminkelek ha olyan beteg vagyok, hogy nem tudom elhagyni a lakást
Ma:
Nyx primer
Nyx Can’t Stop… alapozó Pale árnyalat, keverve a Lioele CC krémmel
Nars korrektor Chantilly
Hourglass púder Difussed Light
Colourpop Brow Boss Dark Brown
Catrice szemöldökspirál Dark Brown
LH Cosmetics Infinity paletta Cigar és Maffei keverve kontúrszínnek
The Balm Desert - nos, ez nekem kontúrozó lesz, nem pirosító:smiley: Igen, ma dupla csontosítással mászkáltam.
Jeffree Star Supreme Frost Hypothermia highlighter
UD Primer Potion
UD Born to Run: matt bőrszín, halvány korall, a fényes fuksziát sikertelenül próbáltam elsatírozni a mélyítőben és a külső v-ben, ezért ráadtam egy adag matt sötétlilát
Zoeva Graphic Eyes Mr. Marvelous szemceruza (sötétkék, csillámos) az alsó pillatő külső részére és felül végig
Maybelline Lash Sensational
Nabla Shine Theory Lipgloss Dresscode
Parfüm: Bvlgari Splendida… izé, majd megnézem, most lusta vagyok kimászni az ágyból.
Másnap reggel: sima Splendida!
Mai smink
G. Armani Luminous Silk alapozó
Guerlain korrektor
RCMA púder az egész arcomra
P.Formula Butter Bronzer
Tom Ford pirosító Flush
Ofra Pillow Talk highlighter
H&M szemöldökceruza Espresso Brown
Milani szemhéjalap
Essence G’Day Sydney paletta: felső sor első matt csontszínével fixáltam az alapot, világosbarnát használtam átmeneti színként, ujbeggyel a mozgó részre tapogattam a felső sor 2. szaténfényű világos krémszínt, a külső részre az alsó sor fényes bronz szín került. Külső v-t mélyítettem a matt sötétbarnával. Felső pillasort is ezzel a színnel erősítettem. Alsó pillatőbe is tettem a bronz színnel együtt. Belső szemzugba Ofra highlighter.
Lovely Vampire Lashes szempillaspirál
Rimmel Kate Moss matt kollekció 105-ös szín (most a legrégebbi rúzsaimat használom)
Parfüm: Zara Tuberose Edt
Mennyire tetszett használatban a paletta? Én a Salut Paris-t vettem meg, mert a swatchok nekem is nagyon tetszettek, de valahogy amikor kipróbáltam nem nyűgözött le, volt olyan szín, amit alig tudtam felimádkozni a szememre.
Én az eddigi tapasztalataitok alapján még nem tudtam eldönteni, hogy vegyek-e Essence palettát. A Ho-ho-ho!-t megbántam, hogy nem vettem meg, nézegettem és a dm-ben lévő testerek alapján nagyon bejött, aztán kettőt pislogtam és eltűnt a polcokról. De már írtátok korábban is, hogy felemás érzésetek van. Egyébként külsőre nagyon szépek. Szerintetek, mint kezdő sminkelőnek, kísérletezőnek, jó lehet? High end termékekben egyelőre nem gondolkozom, főleg amíg nem tudok úgy sminkelni, ahogy szeretnék.
Én szintén nem mozgok a high endben (még anyagi megfontolásból), és szerintem az Essence mostanában nagyon összeszedte magát paletták terén, ugrásszerűen javult a minőség. Nem azt mondom, hogy tárazz be egy életre elegendő Essence palettát, de ha valami megtetszik a swatchok alapján és kihasználhatónak tartod, miért ne? Az ára miatt a bukásveszély sem olyan mértékű, mint egy drágább társ esetében. Én legutóbb ezzel leptem meg magam, és teljes a szerelem: https://kremmania.hu/kremek/essence-never-give-up-your-daydream-szemhejpuder-paletta
Ha kezdő sminkelő vagy, akkor ráadásul talán nem is baj, hogy nem brutál pigmentált palettával kezded. (bár az Essence is kezdi felszívni magát pigmentáltság terén, de nyilván nem olyan, mint egy JP)
Deee ez csak az én véleményem, nagyon szívesen olvasnám a többiekét is!
Nehéz kérdés ez. Tulajdonképpen ár/érték arányban nem rosszak az Essence paletták.
Mondjuk a HoHoHo-t kivéve, mert az megállja a helyét a drágább paletták között is.
De visszatérve a kérdésre, igen, megéri Essence palettát venni, szerintem jobban, mint más drogériás palettát (talán a Revolution kivétel és a Sleek, de mondjuk azok már duplájába kerülnek).
Azzal viszont vitatkoznék, hogy kezdő sminkelőnek nem való a drágább paletta.
Mostani fejemmel már bánom, hogy annyi olcsóbb palettát vettem, mielőtt a high-end felé fordultam volna. Sokkal(!) könnyebb jó minőségű termékkel szépet és tartósat alkotni. Az UD, ABH, Nabla palettáimat nem kell órákig satírozgatni, hogy látható legyen a szememen. Igaz, lényegesen pigmentáltabbak, mint a drogériás társaik, de én pl. azt kimondottan szeretem, hogy ha a puha ecsetemet épphogy a színhez érintem, máris látható a szemhéjamon, és azt a pici mennyiséget is csodásan el lehet satírozni.
Szóval, ha úgy érzed, vegyél nyugodtan Essence-t, próbálgasd magad, a sminkelést, de nyugodtan tehetsz próbát a magasabb kategóriákkal is!
A Ho Ho Ho paletta nagyon jó minőség, szerintem high end cuccokkal vetekszik. Ha làtod KM piactéren és szereted ezeket a színeket, nagyon érdemes leütni. Nem fogod megbánni. Szerintem a G’Days Sydney is egy jó választás. Elsőre nekem nagyon tetszik. Azt kell mondanom, egyre jobb dolgokkal rukkol elő az Essence.
Az a gond ezekkel a limitált kiadásokkal, hogy 3-5 darabot raknak ki belőle, és mire elég érdemleges vélemény születik, már úgy kell levadászni, mert pl. én nem vetem rá magam minden drogériás darabra, csak ami tényleg kiemelkedőnek tűnik, ld. Hohoho paletta.
Szerintem érdemes körülnézni a Zoevánál vagy a Colourpopnál, ezekkel nem lehet mellényúlni és sokszor van rájuk akció, meg KM-n is van mindig eladó belőlük.
Most csak földszínekkel dolgoztam és elsőre nagyon elègedett vagyok vele. A szaténfényű színt ujjal vittem fel. Szépen pigmentált szinte semmit nem is porzik. A kékekre és a zöldre leszek kíváncsi.
Szerintem se feltétlen jó, ha kezdőként valami kis gagyi paletta felé nyúlsz, mivel azt nehéz lesz satírozni, stb. Viszont vannak olcsó, de jó megoldások is, ha nem akarsz sokat költeni rá. Colourpopnál pl 12 dollárért már van paletta, és ha kifogsz egy ingyenes kiszállítós akciót, akkor nem vagy túl sokkal egy drogériás paletta ára fölött. Drogériában is ki lehet fogni jó termékeket, de egy új palettánál ugye ez rizikós tud lenni.
És egy drogériás palettát alapvetően nehezebb eladni, ha nem válik be.
Igen, Colourpopra beruháztam múlt héten, alig várom hogy megérkezzen. A Revolutionnel is szemezgetek, de meg szeretném várni a Glamour-napokat, hátha lesz rá kupon. Nekem a mostani tavasz a palettákról fog szólni, érzem.
Valahogy ezen a téren lemaradtam…
Igazából lehet, hogy @Kokapu-nak igaza van, biztos hogy egy high end palettán is lehet tanulni és gyakorolni, egyelőre én csak nem merek próbálkozni.
Köszönöm a sok tippet mindenkinek!
Én is úgy voltam mint Te, ezért végül megvettem egy nagyobb csomagot a Revolution-től, amiben szemre, arcra való paletták és egyéb sminkcuccok voltak.
Gondolkodtam egy Nabla palettán is, amit végül nem vettem meg és azóta bánok. (Előbb-utóbb úgyis megveszem )
Ha vissza mehetnék az időben inkább a Nabla palettát vettem volna meg mint ezt a Revolution sminkcsomagot.
A Revolution paletták jó értékeléseket kapnak KM-en is, de azért tapasztaltam, hogy nem minden szín minősége egységes. Szerintem is jó ötlet kivárni a kuponnapokat vagy ezekből is szoktam látni párat KM zsibin jóval olcsóbban.
Reggel
Most nincs C-vitaminos szérumom, illetve hétvégén pakolgattam, és találtam egy bontatlan üveg TO Argireline szérumot (én vettem, csak elfelejtkeztem róla)
Nívea micellás víz
Klairs tonik
Hylamide Hydra-density mist
The Ordinary Argireline szérum csak szem alá és homlokra. Bár igazából nem tudom, a homlokomra minek kenem, mikor ott nincs is ránc.
G&G 101 HA5 rich
Bioderma Hydrabio szérum volt ebből egy utazó kiszerelésem, amit tavaly nyáron használtam el, és nemrég rájöttem, hogy hiányzik.
Alverde Naturschön szemkörnyékápoló
Alverde Naturschön szérum az államra, bár mostanában talán már nem is kéne, úgy látom.
Simple fényvédős hidratáló spf30
Smink
IT Cosmetics CC matte krém - SPF40 - Light medium
Senkit ne tévesszen meg a CC krém elnevezés, konkrétan most ez a legjobban fedő arcra való termékem. És hát ez aztán tényleg matt, nem zsírosodik át, de érdekes módon mégsem az a totál matt hatása van - zsibin vettem, szerencsére abban a színben lett világos az eladónak, amit én kinéztem magamnak.
Rimmel ecsetes korrektor szem alá
Becca under eye brightening setting púder szem alá
RCMA porpúder a többi részre
Too Faced Natural Face arcpaletta Sunney Honey bronzer
Pink Sand pirosító ugyanebből a palettából, és a highlighter is, a Satin Sheets
MAC Prep+prime szemhéjprimer
Huda Desert dusk paletta: primer fixálására a Desert Sand, az Eden a mélyítővonal fölé szélesen, szűkebben az Amber. Külső V-be a Saffron (ezt belesatíroztam a mélyítőbe is) és az OUD. Mozgó szemhéjra Turkish Delight, belső szemzugba, és a mozgó rész belső kb. fél centijébe az Angelic.
Szemöldök alá a The Balm Mary-lou manizerből egy leheletnyi.
Pupa Multiplay bordós-barnás szemceruza az alsó pillatőbe, melyet a Saffronnal fixáltam.
Nabla Dazzle liner - Original Sin a felső pillatőbe
The Balm Mad lash spirál
Nabla Shine Theory lipgloss Dresscode
Parfüm: Lolita Lempicka Lolita
Amúgy a szemfestés dacára ma semmi különösebb programom nincs, csak este úgy éreztem, hogy ma a Huda palettámat KELL használnom.
A fölső kép napfényben, a másik árnyékban.
Az Alverde szemkörnyékápolót nem érzett soknak reggel? Mennyi idő neked amíg felszívódik? Én csak este használok, akkor is nagyon keveset, de mivel elég sűrű, és picit lassan szívódik be, a reggeli rutinomban nincs része. Csak C-glowt, 101 HA light-ot és esetleg a Caffeine Solution-t használom, + fényvédő. Így sem jut mindig időm sminkelni.
Az Argireline-nel régóta szemezek, kíváncsi vagyok, hogy válik be.
Amúgy nektek mennyi idő a reggeli készülődés?
Általában az arcápolást a felkelés utáni első negyed órában - 20 percben oldom meg (térülök - fordulok közben, összességében talán 3 perc lehet, + a beszívódás), majd egy tíz perc múlva térek rá a sminkre. Az alap a spirál + szemöldök, alapozót nem használok mindig, mert elég szép bőröm van és büszke is vagyok rá, de az már végképp nagy időluxus, ha a szemeimre teszek valami pluszt is, akkor is csak egy színt. Így kb. 2-10 perc egy nap amit sminkeléssel töltök (hétköznap). Hogy a mániámat is kielégítsem, rendszeresen péntek este, otthonra készítek komolyabb sminket