Mit használtál ma?

Mai smink:
Maybelline Baby Skin primer
Catrice HD Liquid alapozó 010
RCMA púder a szemem alá
Korrektort nem használtam mert sokkal ráncosabb lesz a szemem alatti rész, egyszerűen nem tetszik a végeredmény
Trend it up Skin Supreme púder a többi részre
Catrice szemöldökceruza
Rdel Young Tropical Heat Bronzer
Hourglass pirosító Radiant Magenta
Sleek highlighter paletta rózsaszín por állagú highlightere
Rimmel szemhéjalap
Bourjois folyékony szemhéjfesték 03 Mauve Your Body (lilás taupe) az egész mozgó szemhéjra
Erre tapogattam fel a Sigma Notre Dame mono szemhéjpúderét, ami egy csodás barnás-lilás irizáló szín
A széleket a Tarte Tartelette matt palettában található Natural Beauty matt mályvás színnel satíroztam el
A szemöldökcsont kiemelésére a matt csontszín Super Mom árnyalatot használtam
Tusvonalat húztam az Essence Liquid Ink szemhéjtussal
Essence Volume Stylist szempillaspirál
Mac Viva Glam V. rúzs (nagyon természetes szín, épp csak egy kis fénye van)

Parfüm: Lolita Lempicka L’eau En Blanc

Ezen a héten a Tarte paletta lesz soron, ehhez fogok használni különböző monókat, stickeket és esetleg a Zulu paletátt a színek miatt. Mert ebben a Tartelette palettában csak matt színek vannak, és nagyon ritkán csinálok teljesen matt sminket.

1 Likes

Pontosan ugyanígy vagyok vele. Használom minden nap a sminkjeimet, próbálom minél változatosabban, de amiért nem nyúlok, nem szeretem, nem vált be, attól szívfájdalom nélkül megszabadulok. Amiről úgy gondolom, hogy eladható, az megy KM zsibire, ami meg nem, azt elajándékozom, illetve ha romlott, akkor kidobom. Tegnap néztem át a rúzsaimat, 82 db-ból 10-et kiszelektáltam. Volt 1-2 db amin hezitáltam, de feltettem magamnak pár kérdést. Használom a rengeteg meglévő mellett? Nem. Hiányozni fog ha elajándékozom/kidobom? Nem. Használok egyáltalán ilyen színt magamon? Nem. Szóval -10 db rúzs lett az eredmény, meg 2 hete adtam húgomnak 5-6 db-ot. És olyan jó érzés felszabadítani helyet, megszabadulni a felesleges dolgoktól és csak azokat megtartani amiben örömömet lelem és elégedettséget okoz a használata.
Nálam is a vadászat a legjobb érzés. Mikor meglátok valamit amire már vágytam, főleg ha jó áron van.

Én is így szoktam.:slight_smile: Meg helyet/minimális pénzt teremtek arra, amire éppen fáj a fogam. Igyekszem átgondoltan vásárolni, de volt olyan, hogy impulzusvásárlásból nagy szerelem lett. Pl. a Nabla Soul Bloomingot csak úgy megrendeltem (bátor vagyok, mi?), aztán megtapasztaltam azt a vajpuha állagot és végem lett. Tudom, te ezt a palettát eladtad, de a Dreamy is ugyanilyen vajpuha.
Vagy vettem kíváncsiságból egy mini Jeffree folyékony rúzst és wow, hogy ennek ilyennek kellene lennie? Baromi egyszerű vele dolgozni és kényelmes.
Ezeknek a nagy felfedezéseknek az az ára, hogy akarok utána egy csomó mindent.:smiley:

A vágyott dolgot akciósan kifogni azért is jó érzés, mert a lelkiismeretünket is megnyugtatja, hogy lám, milyen mértékletesek és türelmesek voltunk, spóroltunk is egy kicsit.

1 Likes

Igazából én sem azért adtam el, mert nem tetszett, hanem akkor is pont jobban akartam valamit, és ezt találtam leginkább eladhatónak. Az árából meg vettem mást. De már nem is emlékszem, hogy mit. Lehet, hogy a Subculture palettához adtam hozzá az árát.

1 Likes

Én ha kidobnék 10 db valamit, akkor az járna a fejemben, hogy ha mondjuk megszorzom csak 1000 forinttal, az máris 10 ezer ft kidobott pénz. De hát ez van, ez ennek a hobbinak az ára.

Ezeket nem dobtam ki, viszem sógornőmnek és ami marad azt elajándékozom valaki másnak

Szerintem ezeknél a termékeknél is érdemes figyelembe venni az amortizációt (kivéve totál érintetleneknél): mivel használjuk, fizikailag kopik, szavatossága is van, szóval ezek csökkentik az értékét. Tehát nem a kezdeti befektetést dobjuk ki.

1 Likes

Nagyon jól áll ez a szín!
Remélem, a setting spraynek sikerül kibékítenie a feleket és egységes marad az állam!:smiley: Nem lesz országszakadás, háhá!

3 Likes

Nagyooon szép a szád! :hugs:

Mindig tetszettek az élénk színű rúzsok, de soha nem mertem viselni őket, meg valahogy nagynak éreztem hozzá a számat. :smiley: Nekem ehhez is “érnem” kellett. Mostanában viszont nagyon szeretem.

2 Likes

Ó, abszolút jól áll. Így meg akkor még plusz töltete is van, bátorságszín. :relaxed:

Vagy csak most már nem akarok nude-ba bújni. :slight_smile:

1 Likes

Nagyon jó lett a smink, és baromi jól áll ez a rúzs! Jó, hogy mersz ilyen élénk színt viselni!

1 Likes

Nem volt egyszerű, de sikerült!
Alapvetően azt hiszem, az a probléma, hogy a Porefessional primer semennyire sem gátolta meg a zsírosodást. Úgyhogy felitattam ilyen blott papírral, aztán újra púdereztem (Rimmel stay matte púderrel, azt tartom a munkahelyemen), végül befújtam a T zónát UD All nighter De-slick setting spray-vel, ami elvileg direkt erre van meg abból csak travel size méretet vettem, befért a táskámba. Ez működőképes kombináció volt végül. :smiley:

Viszont a MAC primer és az Ace Beauté tényleg jó páros, 14 órával később ilyen állapotban mostam le a szememről a sminket. Bocsi, életlen, mert a fürdőszobában készült.
IMG_20190226_231418

4 Likes

Remek közvetítő voltál a békétlen felek közt.:slight_smile:

2 Likes

Mai smink
KAP Primer
Estée Lauder DW alapozó 1N2 Ecru
RCMA púder az egész arcomra
Catrice szemöldökceruza
Hourglass pirosító Radiant Magenta
Sleek Solstice highlighterpaletta rózsaszín krémes highlightere
Rimmel szemhéjbázis
Kiko Long Lasting Eyeshadow Stick 46-os Multicolor Mauve ezt satíroztam el a mozgó szemhéjam egészén. Két rétegben építettem fel a színt. Nagyon érdekes árnyalat ez, szemből nézve barnásnak tűnik, de ahogy rámegy a fény zöld-arany-lila és pinkben szikrázik. Az alsó pillatőbe is satíroztam belőle.
A széleket elsatíroztam a Tarte Tartelette palettám Wanderer és Power Player matt barnáival, majd ezek széleit még lágyítottam a Natural Beauty matt mályvás színnel. Felső pillatőbe vékonyan feltapogattam egy kis matt feketét (Fashionista) szemöldökcsont kiemelésére Careviger (matt nagyon világos rózsaszín, már-már csontszín)
Belső szemzugba Sleek Solstice highlighterpaletta rózsás színe
Essence Volume Stylist 18H szempillaspirál
Mac Fix+
Bobbi Brown Art Stick Bare szín (imádom ezt a ceruzát és a színét is)

Parfüm: Zara Red Vanilla

1 Likes

Smink:

Catrice HD Blur primer
Magister BB krém
Revers folyékony korrektor szem alá
Becca under eye brightening setting powder szem alá
Catrice Extreme blur púder a többi részre
Milani szemhéjalap
Mivel ma a Juvia’s palettákat terveztem használni, gondoltam hátha ahhoz jó lesz.
A szemhéjalapra leheletnyi Pupa matt monó került 501-es színben. Nude rose, kimondottan erre a célra vettem, hogy ha olyan palettát használok, amiben nincs ilyen szín. Mélyítőbe a Saharanból került a Katsina és a Magicből a Kogi, ezt a külső v-be is levittem. Mozgó szemhéjra nedves ecsettel a Zuba, belső szemzugba Osun. Külső V-be került még egy pöttyintés az Urban Decay Naked Petite Heat paletta Strike színéből (mostanában rászoktam, hogy ennek a palettának a tükrében sminkelek, szóval kéznél van).
Pupa szemceruza (színét nem tudom, olyan burgundis-bordós)
Milani Romantic Rose pirosító
Catrice Caviar Gauche highlihter, kevés a szemöldök alá is
Too Faced Better than sex szempillaspirál
Nabla Soft touch lipstick - Party in Paris

Parfüm: Lolita Lempicka Lolita
Számomra ez az illat a tavasz. :blush:

2 Likes

Mai smink
Giorgio Armani Luminous Silk alapozó 2-es árnyalata
Trend it up Skin Supreme kompakt púder
Catrice szemöldökceruza
Rdel Young Tropical Heat bronzer
Hourglass Radiant Magenta pirosító
Sleek Solstice highlghter paletta sárgás színe (bal alsó szín)
Rimmel szemhéjalap
Tarte Tartelette paletta: Free Spirit matt csontszínnel fixáltam a szemhéjbázist, ezt a színt használtam a szemöldököm alá is. Mélyítőbe Force of Nature matt világosbarna, külső v-be Dreamer matt sötétbarna
Mozgó szemhéj egészére Mac Patina került (arany fényű zöldes barnás szín) Erre tapogattam fel a Zulu paletta fényes élénk világos zöldjét. Alsó pillatőbe matt világosbarna Force of Nature színre húztam a Zuluból a matt zöld színt
Essence Volume Stylist 18h szempillaspirál
Mac Fix+
Mac Viva Glam V. rúzs (nagyon természetes, fényes szín) most ezt használom mindennapi rúzsként, mert már nem túl sok van benne, szeretném mihamarabb elhasználni. Nagyon könnyű, kényelmes viselet, krémes formula, akár tükör nélkül is felkenhető. Szívesen használom nap mint nap.

Parfüm: Avon Perceive Edt

1 Likes

Ma:
A héten először sminkeltem érdemben, olyan jólesett!
Nyx primer (foggyámáel)
Loleál True Match highlighter Icy Glow (jegesrózsaszín)
Lioele CC krém
Cosrx korrektor
Too Faced púder nedves blenderrel a szemem alá és a homlokomra
Hourglass púder az egész fejemre
PF Butter Bronzer
Nabla Daisy pirosító
Juvia’s Place Heroine Glow I highlighter a belső szemzugba is
Colourpop szemöldökceruza Dark Brown
Catrice szemöldökspirál Dark Brown
UD Diadalmenet Primer Potion
Juvia’s Place The Douce paletta: matt csontszín az egész szemhéjra, lazacrózsaszín és fukszia a mélyítőbe, a sötétbarna a külső v-be. A zöld fényes szín csak ecsettel akart felmenni a mozgó részre, és kék lett. Hogy a francba lett ez kék?! Ha vajon kéket kennék fel, az meg piros lenne, vagy mi?
A sötétbarna az alsó pillatőbe is ment.
Zoeva Rock n Roll Bride szemceruza is (sötérbarna piros csillámokkal)
Lovely Vampire Lashes
Carmex, mert valami kicsapta a szám, ellenállhatatlanul nézek ki.

Parfüm: Gucci Bloom Aqua di Fiori bőven, mert nem valami tartós rajtam

2 Likes

Mai smink
Armani Luminous Silk és EL DW alapozó keverve (kicsit nagyobb fedést akartam)
Trend it up Skin Supreme kompakt púder
Catrice szemöldökceruza
Hourglass pirosító Radiant Magenta szín
Sleek Solstice highlighter paletta jobb alsó színe
Rimmel szemhéjbázis
Jaclyn Hill paletta Hussle színe, ami egy fényes barnás taupe szín, ez ment az egész mozgó szemhéjamra, szemzugba fényes krémszínű Beam
Tarte Tartelette matt paletta: Caregiver matt világos színnel fixáltam a szemhéjbázist, Wanderer matt világosbarnával satíroztam el a széleket, Power Player (matt hideg barna) és Best Friend sötét mályva keverve, ezt a külső v-be vittem fel és belesatíroztam a mélyítőbe is. Dreamer matt sötétbarna ment az alsó pillatőbe és a felsőbe is húztam vele egy nem túl hangsúlyos vonalat. Szemöldök alá matt csontszín Free Spirit.
Essence Volume Stylist 18h szempillaspirál
Mac rúzs Syrup színben (nagyon szeretem ezt a színt)

Parfüm: Zara Red Vanilla

2 Likes