Mit használtál ma?

Pörög itt az élet.:smiley:
Szereted a Lorac palettát, ugye? Mesélsz kicsit róla?
(Annyira bírom ezeket a hirtelen ráébredéseket, a palettákkal mindig így járok. Sokáig nem érdekel, aztán belém csap Ámor nyila, hogy nem élhetek nélküle.)

1 Likes

Már megkérdeztem Évit, hogy van-e lehetőségünk zárt topikra, azt mondta, utánanéz :slight_smile:

6 Likes

De kedves vagy, köszi!

Jobbulást a szemednek! :relaxed:

1 Likes

Igen, nagyon szeretem. És az én minélszínesebbannáljobb mániámat tekintve ez nagyon nagy szó. :slightly_smiling_face:
Most ez hülyén fog hangzani, de talán azt szeretem benne a legjobban, hogy olyan puha! :grinning:
Úgy értem, persze pigmentált, meg gyönyörű színek, tartós is, de ez a puhaság az talán, amiért annyira szeretek belenyúlni. Volt már olyan, hogy egy barna sminket akartam készíteni, de egy másik palettával. El is kezdtem azzal (talán Morphe volt) aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy gyakorlatilag mindenre rámentem a Lorac Pro-val.
Olyasmi, mint a Nabla Dreamy, de még attól is puhább.

3 Likes

Az utolsó mondatod megadta a kegyelemdöfést. IMÁDOM a Nabla puha mattjait.:heart_eyes::star_struck::hugs::relaxed:

1 Likes

Köszönöm! Mióta nem csinálom, már nagyon sokat javult.

1 Likes

Én teljesen leszoktam a gyűjtögetésről, semmit nem gyűjtök és ha úgy adódik, hogy már nem használom (legyen az smink, ruhanemű, táska), könnyű szívvel és néha már kifejezetten boldogan adok túl rajta. Nem volt ez mindig így, sokáig érzelmileg kötődtem. De egyszer szintén fórumozás alkalmával összeismerkedtem egy nagyon rendes nővel, akik bár halálra dolgozzák magukat a férjükkel, a törlesztőrészleteik kifizetése után arra biztos, hogy nem jut pénzük, hogy a kamasz lányuknak sminket, táskákat, huszadik blúzt vegyenek. Szó szerint boldog voltam, amikor megkapták a sok általam nem is használt kincset, boldogabb voltam szinte, mint amikor megvettem őket. Teljesen más perspektívába helyezte ez a gyűjtögetést, szinte teljesen fel is adtam és nem esett nehezemre. Nem arról van szó, hogy kapszula életstílust folytatok, sőt, kifejezetten távol áll tőlem, mert szeretek mindent, amit szép és a minimalizmust semmiben nem kedvelem, nem koncentrálok arra, hogy minél kevesebb legyen. De amit nem használok, azt örömmel adom tovább. Vagy legvégül kiköt a zsibin.

8 Likes

Hát jó, akkor itt vannak a képek.
Két részre osztottam, az első képen a sminktáskába tett paletták vannak, ezek mostanában eléggé parkolópályára szorultak.
IMG_20190225_161624

A második képen a jelenlegi nyerő csapatom látható. Úgy is írhatnám, hogy: “akikre büszkék vagyunk”. :heart_eyes:
IMG_20190225_155911

11 Likes

Mindjárt elájulok! :heart_eyes: Gyönyörű gyűjtemény! :drooling_face: :heart:
Nagyon is büszke lehetsz rájuk! :blush::heart:

1 Likes

Gyönyörűségesek! Már a külsejük… nem tudok rá jobb szót, szemet gyönyörködtető.:slight_smile:

2 Likes

Én unikornis és Én kicsi póni rajongó vagyok, nekem a legjobban az unikornisos paletta tetszik. Mi a neve? :heart_eyes:

1 Likes

Az a Too Faced Life’s a Festival nevű paletta. Tavaly nyáron vettem Olaszországban a nyaraláson, Sephorában, mert pont akciós volt. Csodás duo króm színek vannak benne, és nagyon tartós. Volt olyan, hogy konkrétan csorgott rólam az izzadság, annyira meleg volt, de a szememen a smink meg sem mozdult.

https://www.toofaced.com/shop/eyes/eye-shadow-palettes/lifes-a-festival-unicorn-palette/90672.html?cgid=eye-shadow-palettes#start=1

1 Likes

Nagyon szép! És nem is olyan drága! :heart_eyes:

Meseszép a gyűjteményed! Van pár ismerős paletta :blush: A Too Faced màrka eddig valahogy kimaradt nálam. Ezt a Festival palettàt làttam Edit blogján de nem keltette fel az érdeklődèsemet. Most rákerestem swatchokra és atyaég, elájultam! Gyönyörűséges színek :smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes:

1 Likes

Nagyon sok “gyűjtögető” típusú embert ismerek. Mindenkinek van valamije amit felhalmoz és nem tud kiadni a kezéből, ruhák, technoketyerék, számítógépes játékok, porcelánmütyörök, hűtőmágnesek, szerszámok a kamrában, sportérmek, söröskorsók… (a felsorolás mindegyik eleme igaz történeten alapszik :slight_smile: ) Szerintem nem pótcselekvés, a személyiség fontos része, minden darabhoz kötődik valami ami a beszerzés pillanatában fontosnak és lelkesítőnek hatott. Ez semminek nem a pótlása, ez maga a real deal :slight_smile:

A gyűjtögetők társai mi vagyunk, a kóros minimalizálók. Darabszámra tudjuk a jól kombinálható fekete pólóink számát és nyűszítünk ha kettőnél több szérum felhalmozódik használatlanul. Ha valami újat veszünk, a google találatok vadnyugati oldalszámáig átolvasunk minden véleményt hogy biztosan jól kihasználható, ár-érték arányban megfelelő elemet építsünk az olajozott gépezetbe. Persze azért csillogó szemekkel nézem pl. Amadea vagy Kokapu gyűjteményét, bár még nem tudtam eldönteni hogy magát a gyűjteményt, vagy ezt a szabad, nem kényszeres, lelkes vadász hozzáállást tartom irigylésre méltóbbnak :slight_smile:

4 Likes

Mintha engem írtál volna le…Én nagyon erős kötődést érzek a tárgyak iránt.
Pl: Sosem engedném a páromnak, hogy kidobja a régi játékaimat, vagy ruháimat.

3 Likes

Ezt jó volt olvasni.:slight_smile: Amúgy én használom is a gyűjteményem darabjait, amit nem, szívfájdalom nélkül megválok tőle. Legalábbis megpróbálok, mert nem mindig sikerül eladni.
Ruhában, cipőben, táskában én is törekszem a kombinálhatóságra, és őszintén örülök annak, hogy nem vagyok rájuk kattanva ezeknek a gyűjtésére.
Néha azért érzem magamon, hogy csak azért szemezek valamivel, mert kell az impulzus (igen, ez függés…). Ilyenkor megharagszom magamra és ranglistát állítok fel, mi az, amit a legjobban szeretnék, és eme nemes cél elérése érdekében sikerül elengedni a futó szeszélyeket.
De a vadászat, az nagyon jó érzés, elismerem.:slight_smile: Meg a felismerés, hogy jó dolgot vettem és örömmel használom, folyamatosan.

7 Likes

Reggeli ápolása szokásos, annyi, hogy ma tesztelés céljából ezt a fényvédős hidratálót használtam:
https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-defense-essential-glow-moisturizer-spf30

Smink:
Benefit Porefessional primer.
Háát, nem vagyok elájulva. Ennyit más primerem is tud.
Bobbi Brown Long-wear Even Finish Foundation SPF15
MAC Prep+prime szemhéjalap
Mélyítőbe és kissé fölé az Ace Beauté Paradise Fallen palettából a Pure színt használtam, mélyítővonalba a Stone színt, külső V-be a Black out jól elsatírozva. Mozgó szemhéjra az Urban Decay Born to run paletta Drift színe. Ezután egy leheletnyi NYX glitter primert tettem a mozgó szemhéj közepére, és ujjal beletapogattam a Paradise Fallen palettából a Moon glow színt.
Alsó pillatőbe szürke Pupa szemceruza, fixálva Stone színnel.
Ezután ami lehullott a szemem alá (inkább csak csillámok mert a Moon Glowt picit satíroztam is) azt nedves sminktörlő kendővel letöröltem.
Rimmel ecsetes korrektor szem alá
Becca under eye brightening setting powder
(hát ez így első használatra k@rva jónak tűnik - bocs a csúnya szóért, de ez jutott eszembe :slight_smile:)
Krémes highlighter a Benefit mini palettából (Get ready valami a neve talán - bronzer, pirositó, meg ez a krémes highlighter)
Az arc többi részére Kat von D Lock-it setting powder
Bronzer: Too Faced Natural Face paletta Sunny honey szín
Pirositó pedig ugyanennek a palettának a két pirositója, keverve.
The balm Mary-Lou manizer oda, ahova a krémes highlighter ment, plusz szemöldök alá és a belső szemzugba.
Urban Decay All nighter setting spray
NYX Worth the hype szempillaspirál
Nabla szájfény - Dresscode
Ezt este lecserelélem egy élénk bogyós színre.

Te jó ég, mennyit pacsmagoltam. Aztán ugyanolyan vagyok, mint máskor. :smiley:

2 Likes

Ejha mennyi szuper terméket használtál! Igazi kánaán :slight_smile: