Mit használtál ma?

Egy sminkes is összehasonlította a DW-t a Fix Fluiddal és szerinte is a DW jobb. Mindkettőt használja, dolgozik velük.

1 Likes

Mai smink:
Maybelline Baby Skin Primer
L’occitane CC krém
Trend it up púder
Tom Ford pirosító
Trend it up kontúrpaletta bronzere
MAC Mineralize Skinfinish Soft&Gentle
Catrice szemöldökceruza
UD Primer Potion Anti-aging
ABH Subculture: Dawn, New Wave, All Star, Adorn a mozgó szemhéjra. Erre feltapogattam egy kis Trend it up szemhéj highlightert mert túl narancsos-bronzos volt, nem tetszett. Belső szemzugba Soft&Gentle
Essence Liquid Ink szemhéjtus
L’oreal Paradise Extatic spirál
MAC Fix+
Rúzs https://kremmania.hu/kremek/chanel-rouge-coco-ajakruzs Mystique árnyalat (teszter)

1 Likes

Mai smink:

Sleek Control Shine & Primer
Bobbi Brown Long-wear alapozó
Rimmel ecsetes korrektor
RCMA porpúder
BrushArt palettából 3 pirosító szín keverve

Illetve ezt próbáltam használni a szememre is, de végül segítségül kellett hívni az I Heart makeup No photos please palettáját is.
(Tesztelgetem a régebbi palettáimat, hát ennek a BrushArtnak mennie kell, azt tuti.)
Primerként a No photos please paletta mellé kapott primert használtam, de a palettával ellentétben - amit szeretek - a primer elég vacak.
Nabla Dazzle Liner - Royal Blood
Catrice Glam&Doll spirál
BH Cosmetcs Royal Affair lip set - Vania
Urban Decay All Nighter Setting spray (most tesztelgetem, hogy mivel, hogy működik, de azért nem fogom állandóra használni, csak alkalomra)

1 Likes

Hű, de jó, hogy belinkelted az oldalát! Nagyon bírom ezt a nőt, a KM-en is szeretem olvasni a véleményeit, szerintem az egyik legjobb véleményező. Tökjó, hogy van blogja is.

Én is szeretem olvasni. Szinte az egész blogot végigböngésztem már :blush:

Lioele CC krém
Nyx primer
Nars és TIUP korrektor
Too Faced púder
Colourpop szemöldökceruza
PF Butter Bronzer
Nabla Beloved pirosító
ABH Aurora Glow Kit Eclipse
wet n wild szhéjprimer
Zoeva Naturally Yours paletta: Pure, Soft&Sexy, Slow Dance és Timeless Chic
Az alsó pillatőbe a Juvia’s Place The Zulujából a lila szín, a külső részébe Avon Mark The Big Gel Paint Pencil Tropic Teal árnyalatban
A mozgó részre Nabla Alchemy mono
Alsó vízvonakra LH Cosmetics Happy Mood Crayon (kanárisárga)
Maybelline Lash Sensational
Shiseido Perfect Rouge RD 304

Parfüm: Acqua di Gioia minta

1 Likes

Nablától még sosem próbáltam pirosítót. Meg vagy elégedve vele?

@Amadea nincs kedved néha képet rakni a sminkedről? Olyan izgalmasnak tűnik nekem az alsó pillatőben a lila, biztosan szépen kiemelte a szemed!

3 Likes

Én is kiváncsi lennék Amadeára! :slight_smile: :smiling_face_with_three_hearts:
Remélem ez nem sértő :scream:

2 Likes

A stirákkal kapcsolatban az a helyzet (nekem is vannak szép számmal) hogy a krémek/olajok nem használnak (legfeljebb nagyon nagyon minimálisan tudnak javítani a striák kinézetén), mert a striák kialakulásakor a bőr alatti kötőszövetek rostjai károsodnak nem pedig a bőrfelszín (hám). Ez pedig sajnos nem egy visszafordítható folyamat, csak megelőzni lehet :confused:

Vannak borsos áron erre esztétikai kezelések, ezek sem leszenek 100%-ban hatékonyak de ezek már jelentősen képesek a striák halványításában. Íme néhány ilyen esztétikai kezelés:

• Lézerkezelés - (hosszabb kezeléssorozat szükséges a fehér striák halványításához, de még ez sem fogja garantálni, hogy maradéktalanul eltűnnek)
  • Dermaroller kezelés - ez egy pici apró tűkkel ellátott henger, ami mikrosérüléseket ejt a bőrön így serkentve a kollagéntermelést
  • Mikrodermabrázió - bőrcsiszoló kezelés, a megfelelő kozmetikumokkal kombinálva elviekben jelentős javulás érhető el

Ezeken kívül vannak még kémiai hámlasztók is, de a fent soroltakkal együtt ezek drágák, nem garantálják a 100%-os javulást és sokszor kell ismételni a kezeléseket.

Én azt tanácsolom, hogy fogd fel őket úgy, mintha cuki tigriscsíkok lennének :slight_smile: Sokakat nem zavar ha látnak rajtad striát, és különben is nagyon sokunknak van, nekem is annak ellenére, hogy sosem volt jelentős testsúly ingadozásom, egyszerűen csak gyenge volt a bőröm és azt a minimális hízást/növekedést sem bírta amit még korai tinikoromban ért.

De ha mégsem akarod annyiban hagyni és valamilyen otthoni praktikát keresel, ezek a hatóanyagok (magas koncentrációban) tudnak segíteni valamennyit: A-vitaminsav, glikolsav, cink, hialuronsav és C-vitamin.

Remélem tudtam egy picit segíteni :kissing_heart:

3 Likes

Köszönöm ezt a szép részletes választ! :heart_eyes::hugs:
Nagyon sokat segítettél! :slight_smile:
Szerintem elfogadom őket, nyáron úgy sem annyira vészes a helyzet. Ha durvább lesz,akkor a lézer kezelést és a savakat fogom kipróbálni. :blush:

2 Likes

A szokásos rutinomat ma 3 újdonság “borította fel” :slight_smile: Mind NYX termék, tegnap jártam náluk, így muszáj voltam ma kipróbálni őket.
Az egyik egy új alapozó, a NYX Can’t stop, won’t stop. Nem tudtam ellenállni a sok reklámnak, amit láttam róla, így muszáj volt beszereznem egyet. A boltban szerencsére segítettek az árnyalat kiválasztásában (rengeteg elérhető), és elsőre úgy tűnik, hogy sikeres is volt a választás.
A második a szempillaspirál, ami ugyan csak félik újdonság, mivel a Worth the hype-ot használtam eddig is, de most nem volt a sima verzióból, ezért a vízállót vettem meg. A szaga kicsit fura, de nem bántja a szemet szerencsére.
A harmadik újdonság pedig egy rózsaszín NYX folyékony highlighter. Na itt bénáztam kicsit, mert folyékony highlightert eddig még nem használtam, és púderre vittem fel, ami hiba volt. Legközelebb még púder előtt fogom használni, és csak ütögető mozdulatokkal, semmiképp sem kenővel, mert akkor felszedem az alapozót.

Kíváncsi vagyok, hogy az alapozó mennyire lesz tartós. A felvitel könnyen ment, a boltban már figyelmeztettek arra, hogy gyorsan szárad, így egyszerre csak kis területre vittem fel, és egyből dolgoztam is el egy szivaccsal. Nem tűnik maszkosnak, és nem is nehéz viselet. Szóval eddig tetszik :slight_smile:

3 Likes

Nem teljesen a témához kapcsolódó, de ha valakinek gondja van porpúder adagolásával, akkor aliexpressről tud rendelni hozzá dobozkát, aminek a tetején van olyan "szita":grinning: Van 10/30/50 grammhoz való változat és 90 cent körül van az ára.

1 Likes

Mai smink:
Catrice HD Blur primer
Isadora Cover Up Stick 'n Brush Foundation & Concealer SPF30 - 01 Light beige
Rimmel Stay matte porpúder
Nem igazán szeretem, behoztam a munkahelyemre.
Rimmel Magnifeyes szemhéjprimer
Urban Decay Naked Petite Heat paletta
Too Faced Better than sex spirál
Revolution Ultra Sclupt & Contour kit - ultra fair
Ebből oldottam meg a bronzosítást, pirosítást, highlightert is
Pupa I’m nude - 003 rúzs

Ma nem volt otthon időm sminkelni, korábban kellett beérnem a munkahelyemre, ezért tegnap este ezeket szedtem össze, behoztam, és itt sminkeltem.
Holnap ugyanezek lesznek. Ugyan csütörtökön a torna miatt nem szoktam sminkelni, de benn hagyom a pakkot. :slight_smile:

1 Likes

Próbáltam egyszer lefotózni, de egyrészt béna lett, másrészt alig látszott valami belőle.:slight_smile:

1 Likes

Nem, cuki vagy.:slight_smile: Sajnos nem csinál jó képeket a telefonom.

1 Likes

Mai smink
Maybelline Baby Skin primer
L’occitane Pivoine Sublime CC krém
Trend it up Supreme kompakt púder
Guerlain korrektor
RCMA púder a szemem alá
Catrice szemöldökceruza
Trend it up kontúrpaletta bronzere
Tom Ford pirosító Flush szín
Mac Soft&Gentle highlighter
Rimmel szemhéjbázis
ABH Subculture paletta: Down átmeneti színnek, erre egy kevés New Wave, mélyítőbe Fudge, mozgó részre Roxy, erre még rátapogattam egy kis Cube-ot, alsó pillatőbe szintén Fudge, belső szemzugba highlighter
Rimmel Scandaleyes barna szemceruza a felső pillatőbe
Essence The False Lashes spirál
Rúzs: Bobbi Brown Luxe Lip Color Pink Nude árnyalat

Parfüm: EL Modern Muse Chic

1 Likes

Igen, még most is látszik.:slight_smile:

Az enyém sem sajnos :frowning: Tudom milyen :confused:
És azt elárulod, hogy milyen szinű a szemed? Hajad? :blush:
Mi az amit a legjobban szeretsz magadon? :heart_eyes:

1 Likes

A hajam az a szín, amit a fodrászok szőkének, a mezei emberek világosbarnának mondanak. A szemem sötétbarna, majdnem fekete. A természet igazán dobhatott volna még némi pigmentet a hajamhoz, hogy szinkronban legyen a szemem színével, mint pl. nálad vagy @Anheszenamon-nál.:slight_smile:
Az orromért viszont hálás vagyok, szerintem sokan ellopnák a kis disztingvált fitost.:smiley:
Ezt csak azért írtam le, mert kb. semmit nem szeretek magamon.:smiley:

1 Likes