Mit használtál ma?

Bár a Krémmánián látom most, hogy vannak, akik alapként használják.

A Nereide mono a Nablától elég glitteres szerintem, és az is megkopott rajta.:frowning: Naiv módon azt hittem, abban más, mint egy sima szhéjprimer, hogy erősebben tartja meg a festéket, de rajtam nem.

Igen, részben ezért vettem meg.

Én még csak egyszer próbáltam, bevallom őszintén már nem emlékszem. Ritkán megyek olyan helyre, ahová glitter tennék fel, pedig van egy-kettő.

Szerintetek miben más a fixáló púder a hintőporhoz képest? :grinning: Kinézetre nagyon hasonlóak, főleg ha fehérre/átlátszóra gondolok. Múltkor olvastam egy sminkes csoportban, hogy egyik lány hintőport használ fixálásra, bakingre.

Hát a hintőpor az fehér, nem? A púder meg elvileg transzparens.
Gondolom én. :smiley:

Akkor lehet, hogy működne, de csak nagyon világos bőrre? Meg olyan helyekre, amit világítani szeretnék. Lehet, hogy egyszer kipróbálom.

1 Likes

Mai smink:

Sleek Control Shine & Primer
Isadora Cover Up stick alapozó, saját ecsetével eldolgozva
Minimálisan szárít engem ez az alapozó, csak most éppen ez akadt a kezembe, de inkább ez is csak szükségmegoldásra jó, csomagba, mintsem rendszeres használatra.
Rimmel ecsetes korrektor
Kat Von D Lock-it setting púder
Ma Fix+ -al nedvesített szivaccsal dolgoztam a szemem alá (KM véleménynél olvastam), nagyon tetszik így a végeredmény
Kiko szemhéjprimer - pearly
Egyelőre nem vagyok tőle elragadtatva, bár lehet, hogy ezt kivételesen nem kéne porpúderrel fixálni, mert mikor a highlighteres sminket használtam, akkor elfelejtettem alá tenni, és akkor estig bírta. :roll_eyes:
Morpe 39A palettából használtam a Bare, Tailor, Colour és Indigó színeket.
Nabla Dazzle Liner - royal blood tus, csak a felső szempillatőbe, semmi cicázás :smile:
Trend It Up metál kék szemceruza az alsó pillatőbe, ezt a Morpe paletta Indigo színével fixáltam.
Kiko Smart Colour Blush - 11 Orchid

Ez a pirosító egy álom! Kb. 3 fontért vettem (akciósan) darabját, és gyönyörűen terül, csodás a színe. Pár ecsethúzással annyira szép, természetes lett az eredmény, hogy még egyik pirosítómmal sem tapasztaltam ilyet. Még jó, hogy három színben is vettem. :slight_smile:
L’Oreal La vie en glow highlighter palettából a belső szemzugba és a szemöldökcsontra tettem a legvilágosabból, a másodikból pedig az arccsontomra, orrom hegyére.
Nabla Dreamy Lip Kit - Melrose
Urban Decay All Nighter Setting spray

És csak ezután spiráloztam a Catrice Glam&Doll spirállal, talán ennek köszönhetően, de most nem lettem panda mire beértem. :blush:

Parfüm: Elizabeth Arden 5th Avenue NYC

Esti arcápolás a szokásos lesz, de a DM-ben vettem tegnap egy ilyen maszkot, ha lesz rá kapacitásom, este felrakom: https://kremmania.hu/kremek/sugu-beauty-sugu-glowing-skin-sheet-mask-with-egg-white

2 Likes

Én eddig még egy Kiko termékben sem csalódtam. Van egy 3 színű pirosítóm, egy rúzsom és két szemhéjstift. Mindegyiket szeretem és jó minőségű termékeknek tartom őket, nagyon jó áron.

1 Likes

Mai smink:
KAP primer
Catrice Galactic Highlighter Drops 3-4 csepp az alapozóba, hogy ne legyen annyira matt a végeredmény
Bourjois AirMat alapozó
Guerlain Multi Perfecting korrektor
RCMA púder a szem alá
The Balm Bahama Mama bronzer
Hourglass pirosító
Carli Bybel paletta 2. highlightere
Lovely Brows Creator Pencil
Rimmel szemhéjalap
Carli Bybel paletta: matt csontszín, matt világos lilás-bordó a mélyítőbe, fényes pezsgós rózsaszín a teljes mozgó részre
Essence Liquid Ink szemhéjtus
Essence The False Lashes spirál
Kiko rúzs 102-es árnyat https://kremmania.hu/kremek/kiko-gossamer-emotion-creamy-lipstick

parfüm: EL Modern Muse Chic

1 Likes

Nekem eddig nem volt tőlük semmim. Nyáron el akartam menni nyaraláskor a Velencei üzletbe, de végül csak a Sephoráig jutottam el. Most Londonban sikerült bemenni, mondtam a gyerkőcöknek, hogy ok, délután közlekedési múzeum volt, most anya következik! :smiley:

Vettem két szemhéjprimert, három pirosítót, egy szempillaspirált, egy szemceruzát és egy transzparens szájceruzát. Kezdetnek, tapasztalatszerzésnek ez jó lesz. Szemhéjfestékeket meg sem néztem, mert most már rengeteg van, és rúzst sem kéne többet vegyek. Viszont a pirosítók mind olyan szín, amilyen még nem volt, az egyik egy igazi piros. :blush:

2 Likes

Én pont Velencében vettem a rúzst. Az üzlet majdnem a hotelünk mellett volt, de a kis kanyargós utcák miatt alig találtam rá. Viszont csak berohantam, swatcholtam párat és gyorsan kiválasztottam egy rúzst, mert a férjem és a barátaink az üzlet előtt vártak. Pedig annyira jó lett volna nézelődni, válogatni. Veronában ugyanígy jártam. Már hazafelé jöttünk a Gardat tóról amikor megálltunk Veronában. De csak egy röpke városnézés fért bele, 1-2 óra. A sétánk során egy Sephorába botlottam. Soha nem jártam még ilyen üzletben, hatalmas vágyam lett volna, hogy körülnézzek. De 8-an voltunk, nem is mertem mondani a többieknek, hogy én ide bemegyek. Amíg ők egy Food Street árusnál kaját vettek, addig berohantam, megnéztem pár Dior cuccot, swatcholtam egy-két Too Faced palettát, aztán ennyi. Körül sem tudtam nézni. Nem voltam ott 5 percet. Szóval legközelebb muszáj lesz valahogy megoldanom, hogy legyen egy kis időm ilyesmire férj és baráti társaság nélkül, mert kb. hülyének néztek mikor euforikus hangulatban, a kézfejemen gyönyörű swatchokkal kijöttem a Sephorából :smiley:

4 Likes

Én régen kukoricakeményítőből, kakaóból és fahéjból csináltam púdert. :smiley::sweat_smile:
Amúgy működött, szóval szerintem simán jó lehet a hintőpor is. :wink:

2 Likes

Ahogy lentebb is kifejtették a fixáló púderben is van talkum, de sok más is, ami felszívja a faggyút, esetleg hidratál, egyéb növényi kivonat, tapadást segítők, attól függ…
A hintőporok inkább száraz bőrön működhetnek, de sztem nagyobb mennyiségnél esélyes, h összeáll kicsit. Komedóra hajlamos bőrön okozhat dugulást, patit. De ha baking-elném a szemem alatti részt, akkor kipróbálnám :wink: Szóval csak száraz bőrre!

1 Likes

De jó! Tetszik ez a megoldás! Megvoltak az arányok vagy magadnak kísérletezted ki?

1 Likes

Hú, már igazából nem emlékszem, de szerintem csak “érzéssel” raktam bele a dolgokat. :smiley:

1 Likes

Én egy közeli kis bisztróban leültettem a férjem és a gyerekeket enni, inni, én meg mentem a Sephorába. :smiley:
Nagyon durván belecsaptam a lecsóba, ott vettem az Urban Decay Born to run palettámat, a Too Faced Life’s a Festival palettát, a Nars mini pirositó/bronzosító duót, Too Faced szempillaspirált, Kat Von D folyékony rúzst, meg egy csomó Sephorás maszkot arcra, kézre, lábra. :smiley:

Most volt Londonban egy csalódásom, mert meg akartam nézni az Hourglass termékeket, és még itthon kinéztem, hogy a John Lewis áruházban árulják nagy választékban. Elmentük, kerestem, nem találtam, megkérdeztem egy eladót, és kiderült, hogy az Hourglass termékek csak online érhetőek el (a honlapon én erről egy szót sem találtam). Olyan mérges voltam, hogy végül alaposan meg sem néztem a többi márka kínálatát. Ráadásul elcsesztünk vele egy csomó időt, mert utána még mentünk ki a Canary Wharfra ilyen fény installációkat nézni.

2 Likes

Meseszép ez a pirosító!

1 Likes

CoverFx Blurring Primer (foggyámáel)
Lioele CC krém
Cosrx és TIUP korrektor
Too Faced Peach Perfect púder (ecsettel eloszlatva sokkal lágyabb lesz a hatás, mint blenderrel felnyomkodva)
Colourpop Brow Boss Dark Brown szemöldökceruza
PF Butter Bronzer
Hourglass Iridescent Flash pirosító
ABH Aurora Glow Kit a fehéres-ezüstös-lilás szín (Lyra asszem), belső szemzugba is
(Legszívesebben az egész fejemre rákenném)
Wet n Wild szhéjalap
Nabla csontszín, fáradt rózsaszín mono és egy matt bordó a külső v-be és az alsó pillatő külső részébe
A mozgó részre felütögettem egy pötty Nars korrektort, erre applikáltam fel a Juvia’s Place The Saharan II palettából a fényes kék színt
Az alsó vízvonalat sárga szemceruzával (LH Cosmetics Happy Mood Crayon) húztam ki
Pupa Multiplay bordó-arany ceruza (72 talán) alsó pillatő külső részébe
Maybelline Lash Sensational
Jeffree Star folyékony rúzs (Jeffree Who? - aaannyira szép kívül-belül és olyan csillogós, hogy a szarkák kilopnák a neszeszerből)

Parfüm: Aqua Di Gioa minta (tetszik)

2 Likes

Szóval ma bordó-kék-sárga szemsminkkel menőztem. Igazán nem tudom, miért tartok a színes spiráltól.:smiley:

1 Likes