Mit használtál ma?

Reggel a szokásos, annyit változott, hogy a hétvégén vettem egy Simple spf30 fényvédős hidratálót, és most azt használom (egyelőre eléggé tetszik).
https://kremmania.hu/kremek/simple-kind-to-skin-protecting-moisture-cream-spf30

Smink:
Catrice HD Blur primer
Bobbi Brown Long-wear Even Finish foundation SPF15 - Sand 02
Azt vettem észre, mióta megvan ez az alapozó, azóta sokkal szívesebben használok alapozót, még hétköznapokra is.
Rimmel ecsetes korrektor
Kat Von D Lock-it setting púder
https://kremmania.hu/kremek/kat-von-d-lock-it-setting-powder
Mini kiszerelés, nem tudtam otthagyni a Debenhamsben. :blush:
Kiko szemhéjprimer - pearly
https://kremmania.hu/kremek/kiko-eye-base-primer
Mivel van egy “enyhe” szemhéjprimer mániám, így természetesen ezt is vettem Londonban, két félét is (vicces, hogy ott jutottam el Kiko üzletbe, miközben a nyáron Velencében nem sikerült).
Carli Bybel palettából a bal felső sarki matt szín a mélyítővonal fölé, a szemhéjamra pedig a highlighterek kerültek @Natulcien heti kihívására. :slight_smile:
The Balm Mad Lash spirál
Sleek priosító - Flushed
Deborah Milano Fluid Velvet lipstick - 01

Parfüm - Lancome La Nuit Tresure fújós minta, Notinoról ajándék (egészen tetszik, egyébként)

És végre sikerült vennem Urban Decay All Nighter setting sprayt, amit ma ki akartam próbálni, de természetesen elfelejtettem. :rofl::rofl:

4 Likes

Hétvégén Londonban voltunk, ezeket használtam (az utazós topikba raktam képet).

Arcápolás:
Nívea micellás víz
Balea arclemosó stick
Ximi vogue tonik
Bioderma Hydrabio szérum
Mincer szemkörnyékápoló
Alverde Naturschön szérum az államon az ekcémás részre
Paula’s Choice fényvédős hidratáló spf30 - reggel
Kiehls Ultra Facial krém - este

Smink:
Vollaré primer (mini teszter kiszerelés)
Isadora Cover up alapozó stick
https://kremmania.hu/kremek/isadora-cover-up-stick-n-brush-spf30
Rimmel ecsetes korrektor
The Balm Bahama mama púder
KAP pirosító - Flirt
Nars pirosító (Orgasm), bronzosító (Laguna) duó, travel size
Rimmel highlighter
MAC szemhéjprimer
Nabla Poison Garden paletta (ez viszonylag nem olyan nagy, de többféle smink készíthető vele, és nem kell mellé semmi, azért esett erre a választásom)
Pupa barna szemceruza
Too Faced Better Than Sex szempillaspirál (hááát, tutira nem veszek belőle nagy kiszerelést)
KAP rúzs - Melrose, mert megy mindenhez
Nabla Shine Theory lip gloss - Dresscode - mert megy minden máshoz, amihez a Melrose mégsem. :smiley:
A biztonság kedvéért bedobtam még két Avon rúzs tesztert is.

Kb. mindent használtam is. :slightly_smiling_face:
Ott szerintem több smink cuccot vettem, mint amennyit elvittem, bár ez leginkább a Kiko üzletnek köszönhető, pedig ott is igyekeztem visszafogni magam. :blush:

1 Likes

Mi a véleményed a Balea arclamosó stickről? Szemeztem vele Dm-ven de nem vettem meg vègül.

Hosszú távon nem használnám, mert én úgy érzem, szárít, kell utána hidratálni rendesen. Így néhány napokra még ok, pláne, hogy csak este használtam, reggel langyos tiszta víz, plusz esetleg micellás.

Köszönöm! Akkor inkább nem veszem meg.
Jaj, a KAP pirosító Flirt árnyalata is nagyon érdekelne. Meg vagy elégedve a minőséggel? Tartós? Könnyű vele dolgozni?

Szuper lett a smink, valami ilyesmit tervezek én is:).

Igen, nagyon szép a színe, nem foltos, szépen eloszlatható. Tartós, bár rajtam elég jól megmaradnak a pirosítók, pláne, mióta ezt az alapozót használom. És nekem az is tetszik, hogy a lehető legkisebb a csomagolása.

Nekem is vannak striáim, későn növő kamasz voltam, hirtelen nőttem ki magam, nyoma maradt. A huszas éveim elején nem mertem fürdőruhára vetkőzni, rövidnadrágra is csak akkor ha rám rohadt már a harisnya a kánikulában. Sápadt is vagyok, szeplős is, a striákkal együtt úgy éreztem magam mintha csak cirkuszi sátort viselve tűrne meg a tömeg és a közízlés :slightly_smiling_face:

Na, ez butaság volt. Egyrészt mert a striákat igaziból semmi nem tünteti el, másrészt mert - és ezt full komolyan mondom - senki nem veszi igazán észre. Körbe kellett rajzolnom az ujjammal a barátomnak a “horrort” ami miatt olyan sebességgel csavartam magam köré a törülközőt a parton amit hivatásos úszók megirigyelnének. Azt mondta furi, neki is van a térde felett, de nem soha nem gondolt rá úgy hogy ez hiba lenne. Olyan mint egy kisebb műtéti heg, vagy egy gyerekkori sebhely. Nem csúnya, elsiklik felette a szem, és ha regisztrálódik is, nem kelt visszatetszést senkiben (leszámítva talán azt aki viseli:) )

Még mindig huszas vagyok, de mostmár egyáltalán nem érdekel. Egy kategóriába raktam az anyajegyeimmel, szeplőimmel, a görbe térdemmel és a dumb&dumber mosolyommal: azaz Adottságok Amiken Semmi Nem Fog Változtatni, vagy elfogadom vagy gratulálok magamnak hogy ismét találtam valamit amin szoronghatok. Inkább áldozok időt arra hogy megtanuljam hogyan emeljem ki azt ami viszont tetszik magamon.

De hogy konstruktív is legyek: megpróbálhatsz halványítani a striákon, de ezek sokkal mélyebb változások a bőrben annál, hogy topológiai ecsetelgetéssel érdemi javulást elérjünk, hasonlóan a mély ráncokhoz, vagy még inkább a műtéti hegekhez. Idővel maguktól is halványodnak, állítólag, az enyémek mindenesetre évek óta ugyanolyanok :slight_smile: Megelőzni viszont lehet, pl. ha hajlamos vagy fogyás - hízás - fogyás hullámvasutakra, akkor hidratálj és hámlassz azokon a területeken bőszen hogy megőrizd a bőr rugalmasságát.

5 Likes

Nyx primer
Hope Girl Glow Brightening CC krém (minta)
Cosrx korrektor
Milani korrektorpaletta zöld és barnás szín
Too Faced Peach Perfect loose púder
Colourpop Brow Boss Dark Brown szemöldökceruza
LH Cosmetics Infinity paletta Maffei és Cigar kontúrozni, Maffei egész szemhéjra
Revolution Love pirosító
ABH Dream Glow Kit zöldes árnyalat
Nyx Glitter Primer
ABH Modern Renaissance paletta: a sápadtabb és a melegebb barna árnyalat (mélyítővonal), az egyik bordó (külső v, alsó pillatő és a belső rész) és a fényes aranyos a belső pillatőbe
Juvia’s Place Zulua rosegold árnyalat a mozgó részre
Yves Rocher chartreuse jumbo szemceruza alsó pillatő külső részébe
Lovely Vampire Lashes
Nabla Shine Gloss Theory Dresscode szájfény

Parfüm: Tom Ford Black Orchid

1 Likes

az a Balea arclemosó stick szerintem nem olyan rossz, de természetesen bőrtípustól és egyéni elvárástól is függ. nekem nagyon bejött reggelre, ha éjszakára sokmindent rétegeztem fel (különleges alkalmak előtt megesik), és nemcsak utazáshoz, de “ottalvós bulikra” is kényelmes és praktikus. mondjuk nekem kombinált bőröm van, száraz bőrre én sem ajánlanám. plusz én használok hozzá egy ebelin mikroszálas kesztyűt is, azzal tényleg tuti, mindent leszed amit kell (nem, a vastag és/vagy vízálló sminket nem :smiley: de fényvédő-púder-spirál kombót igen).

1 Likes

Igen, ez így van, én is inkább az orcáimon éreztem, hogy húzódik tőle. Nekem is kombinált a bőröm, T-vonalban zsíros (viszont érdekes, hogy a hidegre kijövő ekcémám az államon szokott megjelenni), az orcáim pedig szárazak, amit bőséges hidratálással tudok normál állapotba hozni.
De amúgy tényleg praktikus a cucc.

Mai smink:

Catrice HD Blur primer
Catrice Tinted blur mousse
Rimmel ecsetes korrektor
RCMA porpúder
Kiko szemhéjprimer - pearly
Urban Decay Naked Petite Heat paletta
https://kremmania.hu/kremek/urban-decay-naked-petite-heat-eyeshadow-palette
Megmondom az őszintét, baromi büszke vagyok magamra, hogy képes voltam Londonból mindössze egy darab szemhéjpalettával hazatérni. :smile: Igaz, a képet árnyalja, hogy egyet sem akartam venni, de a Debenhamsben szombaton már Blue Monday volt, és 26 font helyett 18-ért kínálták. Nekem a nagy változat is tetszett, ez meg olyan kis praktikusnak tűnt… :see_no_evil:
Catrice Glam&Doll szempillaspirál
https://catrice.eu/hu/szem/szempillaspiral/reszletek/catrice-cosmetics/glam-doll-boost-lash-growth-volume-mascara-010.html
Tegnap láttam meg a Müllerben, ahol a limitált kiadások szoktak lenni. Nekem általában azok szoktak bejönni a Catrice-től, gyorsan le is csaptam egyre. Ma ki is próbáltam, a keféje király, gyönyörű pillákat csinált, talán még semmivel sem sikerült ilyen szépre, de mire beértem a munkahelyemre, egy panda nézett vissza rám a lift tükréből. :panda_face: Bár ahogy látom, nem lesz limitált, szóval ezért nem jött be. :smile:
Makeup Revolution Iconic kontúr palettából a pirosító
https://kremmania.hu/kremek/makeup-revolution-iconic-kontur-paletta
Deborah Milano Fluid Velvet lipstick - 02
Urban Decay All Nighter Setting spray

Parfüm: Elizabeth Arden 5th Avenue NYC

2 Likes

Szóval, ilyen pillákat csinált, egyszeri festéssel (én egyébként nem szeretem többször áthúzni a pillákat, mindig csak egyszer szoktam). Szerintem gyönyörű, csak ne maszatolódna! Még a szemem alja is fekete lett, pedig az alsókat nem is festettem ki.
IMG_2019-01-24_12-30-31

4 Likes

Mai smink:
Maybelline Baby Skin primer
L’occitane Pivoine Sublime CC krém Light árnyalat
Lovely Brows Creator Pencil
Guerlain korrektor: http://kremmania.hu/kremek/guerlain-multi-perfecting-concealer
RCMA porpúder a szemem alatti rész fixálására
The Balm Bahama Mama Bronzer
Hourglass pirosító Radiant Magenta szín
Carli Bybel paletta pezsgőszínű highlightere
Rimmel szemhéjalap
Carli Bybel paletta: matt csontszín a szemöldökcsont kiemelésére, matt meleg középbarna a teljes mozgó szemhéjra a mélyítőig satírozva, mélyítőbe és külső v-be matt bordó, ugyanez a szín az alsó pillatőbe
belső szemzugba a paletta legvilágosabb highlightere
Essence Liquid Ink szemhéjtus
L’oreal Paradise Extatic spirál
Hourglass Girl Lip Stylo https://kremmania.hu/kremek/hourglass-girl-lip-stylo

Parfüm: Carolina Herrera Good Girl Edp https://kremmania.hu/kremek/carolina-herrera-good-girl-edp

2 Likes

Hogy tetszik a Girl Lip Stylo?

Ez egy nagy butaság! :grin: Viseld büszkén a szeplőidet, különlegessé tesz!:slight_smile: Ne foglalkozz mások véleményével. Örülök, hogy leírtad a tapasztalatod! Nekem is 5-6 éve vannak, és sajnos nem akarnak halványodni :frowning: De, nem baj mert nyáron úgy is kevésbé látszanak :blush: elvileg az argánolaj jó striákra :thinking: Még nem próbáltam, de a következő TO rendelésemnél venni fogok és leírom majd, hogy bevállik.e (bár, kétlem :confused: )

Itt sikerült KM zsibin leütnöm egy mini kiszerelést. Tetszik, kényelmes viselet, szép szín, de megmondom őszintén, teljes áron biztos, hogy nem venném meg. Drogériákban is találni szuper rúzsokat (akár Trend it up, Essence, Catrice, Rimmel, Maybelline) amik tudják ugyanezt. Csak ugye a drogériásak nem adják azt a plusz érzést, hogy hűha, ez egy Hourglass. Rúzsoknál valahogy nem érzek akkora ég és föld különbséget high end és drogériás között, mint mondjuk a szemfesték palettáknál, vagy némelyik alapozónál. Mindent összevetve örülök, hogy leütöttem és jó érzés a birtokomban tudni :heart_eyes:

1 Likes

Én is így vagyok vele, semmivel sem érzem jobbnak a MAC rúzsomat a többinél.
Folyékony rúzs esetében már vannak különbségek, abból pl. a Nablák és a Deborah Milanok egyáltalán nem szárítják a számat.

1 Likes

Cover Fx Blurring Primer
Hope Girl Glow Brightening CC krém minta
Cosrx korrektor
Milani korrektorpaletta zöld szín
Too Faced Peach Perfect loose púder
PF Butter Bronzer
Bobbi Brown Pastel Peach pirosító
ABH Sun Dipped Glow Kit Tourmaline (belső szemzugba is)
Nyx Glitter Primer
Nabla Coconut Milk matt csontszín mono és Nereide csillámos lila mono
Juvia’s Place Zulu paletta sárga és barna szín és a The Saharan II-ből a sötétbarna
LH Cosmetics Happy Mood Crayon (sárga) az alsó vízvonalra
Essence Long Lasting Eye Pencil Life in Pink szemceruza
Lovely Vampire Lashes
Catrice Ultimate Matt From Rose With Love rúzs

Parfüm: Giorgio Armani Sì minta

@Amadea, tegnap panaszkodtál a glitter primerre. Az nem lehet, hogy az csak a glitterekhez jó, de normál szemfestékhez nem?
Én csak a Nabla Dreamy palettának a sötétlila színéhez szoktam használni, vagy a Pupa Glitterbomb préselt glittereihez.