Pontosan így vagyok én is. Most is derékig érő hajam van, meg akkor is az volt amikor 4 éve megszületett a kisfiam.
Hát ez mennyire igaz, több ismerősöm levágatta a haját amikor babájuk lett, mert hàt ha anya vagy, nincs időd úgyse egy normális zuhanyzásra, nemhogy a hajmosásra. Miért ne lehetne? A fèrjem is képes volt fél órát életben tartani a gyereket, míg a fürdőben végeztem Van több ilyen dolog is, én rájöttem hogy nem akarom követni ezeket, nem attól leszek jó anya, hogy többet nem sminkelek vagy nem lakkozom a körmöm. Meg lehet találni az egyensúlyt.
Ha már téma a hosszú haj: nektek mennyi idő és hogyan szárítjátok magatoknak?
Nekem 10-15 perc, fokozattól függ. Sokkal jobb a hajnak ha a levegőn szárad, de nekem könnyen megfázik a fejbőröm ill. jobban hullamosodik a hajam. Van meleglevegős hajformázóm, azzal még +3 vagy +5 perc a beszárítás, de sapkaszezonban nem használom.
Én általában sehogy nem szárítom. Hagyom levegőn megszáradni. Ilyenkor is 25-27 fok van a lakásban (távhőnek hála) szóval nem fog megfázni a fejem.
Nagy reményekkel próbáltam ki ezt a csodapalettát és munkanap végére nagyon csalódott lettem mikor tükörbe néztem. Szinte semmi nem maradt rajtam, csak nyomokban volt fellelhető rajtam a szemsmink. Ezt szerintem nagyban a NYX alapnak “köszönhetem”. Egyre inkább úgy gondolom, hogy nem illünk össze. Holnap letesztelem a Mac Paint Pottal is.
Nyáron én sem szárítom - meg viszonylag rendezetten felveszi a ‘beach look’ formát - de ősztől tavaszig muszáj, ami folytonos küzdelem…Irigylem a szárítási időded
Nálunk sosincs ennyi… Esélyt se kap a levegőn való megszáradásra…
Sokatokhoz hasonloan en sem szaritom, hagyom magatol megszaradni.
Altalaban este mosok hajat, hogy ejjel le tudjam aludni kevesbe szenakazal mereture. Hajmosas utan hajolaj, aztan hagyom megszaradni szinte teljesen. Ebben a pontban fel is kontyolom, es igy szarad meg teljesen. Mikor kibontom nem szoszos, viszonylag szepen osszeall.
Es ha nagyon ritkan megis a szaritassal szeretnek bajlodni, akkor igy csinalom (sajnos 40 percig is eltart nalam ). Nagyon szeretem, ahogy szepen es erthetoen el szokta magyarazni a dolgokat. Szerintem sok hasznos videoja van.
Mellesleg pont a heten vagattam le a derekig ero sorenyem egy vallig ero verziora. Valoszinuleg most tobbet fogok jatszadozni a szaritassal.
Megnézem, köszi. Valahogy ebben a témában sosem néztem videókat…pedig hasznos lenne.
Nekem sajnos kezelhetetlen a hajam, több, mint egy óra a szárítás. Csak akkor szeretem, ha fodrász steampoddal kisimítja - amit most hanyagolnom kell- szóval megszenvedem rendesen ezt az időszakot.
Errol a steampodrol nem is tudok, eleg posztmodern hangzasu a neve.
A videokrol igazad van, hasznosak. Nagyon sokat tanultam beloluk a haj kezeleserol. Foleg a hajvegeim miatt kezdtem el beszaritani a hajam, es csodakat muvel. Meg akkor is nagyon szepnek tunt a hajvegem beszaritas utan, amikor semmilyen hajapolot nem tettem ra.
Remelem neked is tetszeni fognak majd Brad videoi es talalsz majd benne sok hasznos infot!
Én sem szoktam szárítani, csak ha nagyon muszáj. Ilyenkor is meleg van a lakásban, utálok fázni, hiába szeretem a telet. Ha mégis előveszem a hajszárítót, akkor a langyos fokozaton szárítom a kritikus pontokat, maximum 10 perc az egész. Szerencsére nem lesz utána fura a hajam, esetleg oroszlánsörényem. Soha nem tudtam beszárítani, ahhoz én baromi ügyetlen vagyok. “Jólvanazúgy” felkiáltással el szoktam intézni, aztán reggel valamit kitalálok rá. Ritkán vasalom, vagy hullámosítom, amúgy pedig eredeti valójában lóg.
@mlnda megkérdezhetem, miért döntöttél a rövidebb mellett? Ugyan nekem 3 éve sem volt derékig érő hajam, de hasonlóan rövidre vágattam. 2 nagyon hosszú évem volt utána, minden bajom volt
most kezd normál hossza lenni, a hátam közepéig ér,boldog is vagyok vele
A steampod kezelés egy gőzölős vasalás, ami hidratálni és a beépülő keratinnal ápolni tudja a hajat. Nagyon fényes és lágy lesz tőle a haj. Nekem egy hétig sima vele, ami egy sima hajvasalással 2-3 nap.
Én amennyit a sminkemmel, bőrápolással szöszölök, annyira keveset foglalkozom a hajammal. Mármint megvan persze a sampon-balzsam-pakolás-hajolaj, de hajmosás után én vagy nem szárítok hajat, vagy ha szárítok is, akkor 10 perc alatt, és a cél az, hogy száraz legyen, és ennyi.
Én szinte mindig megszárítom, nem bírom a vizes haj érzést a fejemen és öszevissza is áll, ha magától szàrad. Kb 10-15 perc, és vmennyire igyekszem egyenesre szárítani, de utána vasalni is szoktam.
Az utobbi idoben a hajam also fele szo szerint egy hatalmas kupac szossze allt ossze minden hajmosaskor. Eleinte csak kicsi gubanc lett a fejem egy reszen (a jobb parietalis lebeny teruleten), ami rohely, mert hat nem brakelek, vagy jarok a fejemen, hogy pont ott legyen elhasznalodva leginkabb a hajam. Mindegy, szoval eleinte itt volt csak gubanc, amit szepen turelmesen kibontottam, majd a totalisan karos reszt szepen kivagtam.
Viszont minden mosasnal egyre nagyobb es nagyobb lett a gubanc, es mar a teljes hajtomegem fele kihullott a gubanctalanitas kozben a hajmosasok alatt.
Az utolso nehany mosasnal mar a hajam teljes also fele egy oriasi raszta tincs lett. Ugyhogy levagtuk, nem lattam mas megoldast.
Egyelore ekkora, de ha ugyanaz tortenik majd mosaskor, akkor meg rovidebb lesz. Altalaban ugyis drasztikusan valtok hajhosszt, derekig erorol fiu-haj. Legalabb most volt atmenet is.
@mlnda, gyönyörű lett a hajad , nekem is valami ilyesmi kéne, mert most hátul gubancolódik a hajam, de nagyon durván lassan ki kell vágnom ollóval :O, nekem szerintem a szárazsampon ragasztotta össze.
Koszi!
Hogyha hajmosaskor kibomlik, akkor szerintem ne aggodj emiatt. Viszont ha a mosas nem segit, sot, akkor lehet erdemes minnel hamarabb levagatni, meg mielott kihullana egy csomo haj feleslegesen.
Erdekes ez, mert a fodrasz szerint mostanaban tomegesen erkeznek hozza a vendegek ugyanezekkel a panaszokkal.
Azta! Egyrészt csodaszép a hajad, most is, és a hosszú is az volt
De ilyen teherrel tényleg nem lehet hosszú ideig élni, brutális lehetett
Nagyon szép lett! Nekem is érik januárban egy nagyobb vágás.