Mit használtál ma?

Pontosan így vagyok én is. Most is derékig érő hajam van, meg akkor is az volt amikor 4 éve megszületett a kisfiam.

5 Likes

Hát ez mennyire igaz, több ismerősöm levágatta a haját amikor babájuk lett, mert hàt ha anya vagy, nincs időd úgyse egy normális zuhanyzásra, nemhogy a hajmosásra. Miért ne lehetne? A fèrjem is képes volt fél órát életben tartani a gyereket, míg a fürdőben végeztem :grin: Van több ilyen dolog is, én rájöttem hogy nem akarom követni ezeket, nem attól leszek jó anya, hogy többet nem sminkelek vagy nem lakkozom a körmöm. Meg lehet találni az egyensúlyt.

8 Likes

Ha már téma a hosszú haj: nektek mennyi idő és hogyan szárítjátok magatoknak?

Nekem 10-15 perc, fokozattól függ. Sokkal jobb a hajnak ha a levegőn szárad, de nekem könnyen megfázik a fejbőröm ill. jobban hullamosodik a hajam. Van meleglevegős hajformázóm, azzal még +3 vagy +5 perc a beszárítás, de sapkaszezonban nem használom.

3 Likes

Én általában sehogy nem szárítom. Hagyom levegőn megszáradni. Ilyenkor is 25-27 fok van a lakásban (távhőnek hála) szóval nem fog megfázni a fejem.

4 Likes

Nagy reményekkel próbáltam ki ezt a csodapalettát és munkanap végére nagyon csalódott lettem mikor tükörbe néztem. Szinte semmi nem maradt rajtam, csak nyomokban volt fellelhető rajtam a szemsmink. Ezt szerintem nagyban a NYX alapnak “köszönhetem”. Egyre inkább úgy gondolom, hogy nem illünk össze. Holnap letesztelem a Mac Paint Pottal is.
Kép

Kép

Kép

Kép

16 Likes

Nyáron én sem szárítom - meg viszonylag rendezetten felveszi a ‘beach look’ formát - de ősztől tavaszig muszáj, ami folytonos küzdelem…Irigylem a szárítási időded :relaxed:

Nálunk sosincs ennyi… :grinning: Esélyt se kap a levegőn való megszáradásra… :upside_down_face:

1 Likes

Sokatokhoz hasonloan en sem szaritom, hagyom magatol megszaradni.
Altalaban este mosok hajat, hogy ejjel le tudjam aludni kevesbe szenakazal mereture. Hajmosas utan hajolaj, aztan hagyom megszaradni szinte teljesen. Ebben a pontban fel is kontyolom, es igy szarad meg teljesen. Mikor kibontom nem szoszos, viszonylag szepen osszeall.

Es ha nagyon ritkan megis a szaritassal szeretnek bajlodni, akkor igy csinalom (sajnos 40 percig is eltart nalam :stuck_out_tongue: ). Nagyon szeretem, ahogy szepen es erthetoen el szokta magyarazni a dolgokat. Szerintem sok hasznos videoja van.

Mellesleg pont a heten vagattam le a derekig ero sorenyem egy vallig ero verziora. Valoszinuleg most tobbet fogok jatszadozni a szaritassal. :smiley:

4 Likes

Megnézem, köszi. :blush: Valahogy ebben a témában sosem néztem videókat…pedig hasznos lenne.
Nekem sajnos kezelhetetlen a hajam, több, mint egy óra a szárítás. Csak akkor szeretem, ha fodrász steampoddal kisimítja - amit most hanyagolnom kell- szóval megszenvedem rendesen ezt az időszakot. :confused:

2 Likes

Errol a steampodrol nem is tudok, eleg posztmodern hangzasu a neve. :smiley:
A videokrol igazad van, hasznosak. Nagyon sokat tanultam beloluk a haj kezeleserol. Foleg a hajvegeim miatt kezdtem el beszaritani a hajam, es csodakat muvel. Meg akkor is nagyon szepnek tunt a hajvegem beszaritas utan, amikor semmilyen hajapolot nem tettem ra.
Remelem neked is tetszeni fognak majd Brad videoi es talalsz majd benne sok hasznos infot! :slight_smile:

1 Likes

Én sem szoktam szárítani, csak ha nagyon muszáj. Ilyenkor is meleg van a lakásban, utálok fázni, hiába szeretem a telet. Ha mégis előveszem a hajszárítót, akkor a langyos fokozaton szárítom a kritikus pontokat, maximum 10 perc az egész. Szerencsére nem lesz utána fura a hajam, esetleg oroszlánsörényem. Soha nem tudtam beszárítani, ahhoz én baromi ügyetlen vagyok. “Jólvanazúgy” felkiáltással el szoktam intézni, aztán reggel valamit kitalálok rá. :slight_smile: Ritkán vasalom, vagy hullámosítom, amúgy pedig eredeti valójában lóg.
@mlnda megkérdezhetem, miért döntöttél a rövidebb mellett? :slight_smile: Ugyan nekem 3 éve sem volt derékig érő hajam, de hasonlóan rövidre vágattam. 2 nagyon hosszú évem volt utána, minden bajom volt :smiley: most kezd normál hossza lenni, a hátam közepéig ér,boldog is vagyok vele :slight_smile:

1 Likes

A steampod kezelés egy gőzölős vasalás, ami hidratálni és a beépülő keratinnal ápolni tudja a hajat. Nagyon fényes és lágy lesz tőle a haj. Nekem egy hétig sima vele, ami egy sima hajvasalással 2-3 nap.

1 Likes

Én amennyit a sminkemmel, bőrápolással szöszölök, annyira keveset foglalkozom a hajammal. Mármint megvan persze a sampon-balzsam-pakolás-hajolaj, de hajmosás után én vagy nem szárítok hajat, vagy ha szárítok is, akkor 10 perc alatt, és a cél az, hogy száraz legyen, és ennyi. :smiley:

4 Likes

Én szinte mindig megszárítom, nem bírom a vizes haj érzést a fejemen :woman_shrugging: és öszevissza is áll, ha magától szàrad. Kb 10-15 perc, és vmennyire igyekszem egyenesre szárítani, de utána vasalni is szoktam.

1 Likes

Az utobbi idoben a hajam also fele szo szerint egy hatalmas kupac szossze allt ossze minden hajmosaskor. Eleinte csak kicsi gubanc lett a fejem egy reszen (a jobb parietalis lebeny teruleten), ami rohely, mert hat nem brakelek, vagy jarok a fejemen, hogy pont ott legyen elhasznalodva leginkabb a hajam. :sweat_smile: Mindegy, szoval eleinte itt volt csak gubanc, amit szepen turelmesen kibontottam, majd a totalisan karos reszt szepen kivagtam. :stuck_out_tongue: Viszont minden mosasnal egyre nagyobb es nagyobb lett a gubanc, es mar a teljes hajtomegem fele kihullott a gubanctalanitas kozben a hajmosasok alatt.
Az utolso nehany mosasnal mar a hajam teljes also fele egy oriasi raszta tincs lett. :joy: Ugyhogy levagtuk, nem lattam mas megoldast.
3
Egyelore ekkora, de ha ugyanaz tortenik majd mosaskor, akkor meg rovidebb lesz. Altalaban ugyis drasztikusan valtok hajhosszt, derekig erorol fiu-haj. Legalabb most volt atmenet is.

20 Likes

@mlnda, gyönyörű lett a hajad :heart_eyes:, nekem is valami ilyesmi kéne, mert most hátul gubancolódik a hajam, de nagyon durván lassan ki kell vágnom ollóval :O, nekem szerintem a szárazsampon ragasztotta össze.

1 Likes

Koszi! :slight_smile:
Hogyha hajmosaskor kibomlik, akkor szerintem ne aggodj emiatt. Viszont ha a mosas nem segit, sot, akkor lehet erdemes minnel hamarabb levagatni, meg mielott kihullana egy csomo haj feleslegesen.
Erdekes ez, mert a fodrasz szerint mostanaban tomegesen erkeznek hozza a vendegek ugyanezekkel a panaszokkal.

Azta! Egyrészt csodaszép a hajad, most is, és a hosszú is az volt :slight_smile:
De ilyen teherrel tényleg nem lehet hosszú ideig élni, brutális lehetett :open_mouth:

1 Likes

Nagyon szép lett! Nekem is érik januárban egy nagyobb vágás.

1 Likes