Mit használtál ma?

Mit eszel, hogy 2 hónap alatt ment le 8 kg? Igaz, ha nagy súlyfelesleg van, akkor az elején hamar megy le több, és utána jön a kínlódás. Nekem sport nélkül szinte sehová sem moccan egy jó ideje. Neked 26 kg-ot kell fogynod? A képek alapján nem ez látszik, vagy szerencsés alkat vagy és csípőtől lefelé hízol?

Elmentem dietetikushoz januárban és ő javasolta, hogy egyek 1200-1300 kalóriát egy nap. Megadta azt is, hogy étkezésenként ezt hogy osszam fel. Kerülöm a hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket, meg a sima búzaliszttel készült dolgokat. Hétköznap nem főzök, mert nincs időm, helyette a Cityfood-tól rendelek kaját.
Igazából ha rendesen odafigyelek, akkor nekem nem megy olyan rosszul a fogyás. Nem koplalással, hanem értelmes étkezéssel és sporttal már egyszer fogytam 30 kilót (8 hónap alatt). Akkor még könnyebb volt, egyetemista voltam és több időm volt. Amint befejeztem a sulit, visszaszaladt rám minden :frowning:
Igazából 160 centi vagyok, ehhez voltam Karácsonykor 97 kiló, ami felettébb kellemetlen. Január végén kezdtem a diétát, akkor voltam 94,6 kiló. A napokban már csak 86,5 kiló voltam, ami ugye még mindig rengeteg. Tehát ez a -26 kiló is olyan, hogy az egészséges szint tetejét verem :smiley:
Szerencsém van, mert a fejemen alig látszik, hogy duci vagyok, 97 kiló környékén kezd rendesen megindulni az arcom is. Inkább a hasamra, hátamra, mellemre, na meg a combomra hízok. Valahol átmenet vagyok az alma és a homokóra között :smiley: (mondjuk vékonyan inkább homokóra vagyok) A combomból fogyok a legnehezebben, de a csípőm nem olyan nagyon széles.

4 Likes

Én is 160 centi vagyok, és nekem is nagy súlyfeleslegem van (szintén 24-26, de egy ideje nem álltam mérlegre, szóval lehet, hogy már sokkal több is :frowning:) ,de én teljesen, totálisan alma alkat vagyok, annyira, hogy én a felsőtestemre ugyanannyira erősen hízok, mint alulra (igen fejre is sajnos). Emiatt elvileg arányosnak mondanak, de nekem is vannak kritikus pontjaim. Erősen hízok a derekamra, hasamra, felső karomra, hátamra, felső-belső combomra (ez utóbbi megy le a leges-legnehezebben, még a Maraton futásnál is van egy kis nemkívánatos réteg). Amikor a legvékonyabb voltam (44), akkor volt csak vékonynak mondható derekam. Persze, ha lemegy a felesleg, akkor arányos vagyok valamennyire, de nincs darázsderekam, tehát a 60-90 arány nálam soha nem teljesül sajnos. Sajnos nekem az általad leírt mérsékelt kalóriabevitellel sem megy le egy jó ideje semmi.
Régen gyorsan híztam, de ugyanolyan gyorsan le is tudtam adni, és jó sokáig szinten is tartani, persze csak sporttal. A testvérem örökölte anyukánk szép, nőies őzike lábait, az enyémek nem azok, de ha lemegy a súlyfelesleg (meg a futás is sokat segít), és felveszek egy tűsarkút, akkor egészen elfogadható lesz az eredmény. Sajnos praktikák nélkül semmi nem az igaz, ez a szívás :frowning:.
Ja és én cukrot, és finomlisztet, az én esetemben = keményítőt régóta nem, vagy csak igen keveset eszem, és mégis “tonnamadonna” vagyok. :sleepy:

1 Likes

Hűűű micsoda smink lehetett imádom a kék minden árnyalatát, a kobaltkék is a kedvenceim közt van, a királykék mellett. Ha rendes festék (olaj) külön dobozom van csak a kékeknek, szerintem alig van olyan képem amin ne lenne kék :smiley: Az ultramarinból egy tubussal majdnem el is használtam. :sweat_smile: Milyen szép termékeket linkeltél és használtál, az a Basquat paletta nagyon klassz magát a művészt is nagyon szeretem :slight_smile: A Zoeva szupercsillámos kék cerkája álomszépséges vajon még kapható?
Úgy tűnik vasárnap a kék és csillámos sminkek napja volt :smiley: Ma mondjuk bevallom lustán ébredtem, ma szerintem kihagyom a sminket :smiley:

A banánkenyér meg hűűű de nagyon jól néz ki, annyira ügyes vagy! :star_struck: :star_struck: A Ricotta is jó sütibe, a hotelben a szakácsok ilyen fincsi krémet csináltak belőle briósra és áfonyát meg málnát tettek a tetejére mmmmm nyamm nyammm! A finomságról jut eszembe, írni is akartam neked, csak kicsit le ovltam maradva a házikkal :sweat_smile:

2 Likes

Én a Müllerben vettem a Make up Factory glitter primerét de a lányoknak bevált a NYX glitter primere is. Kicsit drága de nagyon megérte és nem kell sok belőle, csak ahová csillámos vagy potyogós smink kerül. A sima nem csillámosra nem alkalmas. De az összes potyogós mikrocsillámos sminkemet hordhatóvá tette, nagyon tuti cucc, csak ajánlani tudom, ha sok ilyen szemrevalód van. :slight_smile:

2 Likes

Amúgy a kobaltkék és a királykék nem sokban különbözik, talán annyiban, hogy a királykék kicsivel sötétebb és picivel lilásabb tónusú talán. Legalábbis számomra :grinning:. Gondoltam folytatni a kék/kékes sminkkreációkat, ma csak az UD Smoky palettáját használtam, füstös, kékesszürke szemeket varázsoltam vele. Éreztem, hogy a mai szűrke nap lesz, csak azt nem gondoltam, hogy ennyire. :persevere:
Azt hiszem nem lesz gondom a további testgyarapodással. Idegállapotban simán elégetem. Elérkezett az a pont, amikor kezd ellehetetlenülni egy munkakapcsolat, de az elkövetkező hónapok (ki tudja mennyi) egyre nagyobb bizonytalansága miatt egész egyszerűen nem léphetem meg, hogy felrúgjam. Hiába van tartalékom, - mert enélkül nem szabad a mai világban sem létezni - akkor sem engedhetek meg magamnak több hónap kihagyást. Annál is inkább, mert újból kiújult az erős gyulladás a szervezetemben és, agresszív módon tódulnak elő a tünetek. Szóval ezt az évet beteszem a feketelistám eddigi leggyászosabb évének, és jelezném, hogy csak március végét írunk. :sob:
Eskü nem akartam lehangoló lenni, de most ez van.
Kicsit kitérve a hízásokok és alakforma témára, én kakukktojás lehetek, mert az alma alkat mellett én bizony mindenhova egyformán sokat hízom :triumph:. Még ez is!
https://femina.hu/fogyokura/alkat-hizastipus-szerint/

3 Likes

Ez a fogyó téma nem egyszerű. :frowning: Esetleg voltál már valami kivizsgáláson, hátha valami szervi oka van? Nálam enyhe pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg, ami még nem annyira durva, hogy beleszóljon a fogyásba, de annyira már igen, hogy a későbbi gyerekvállalási tervekbe belerondíthasson.

2 Likes

Több éve küzdök ezzel, előtte biztonságosan tartottam hosszútávon az alig 50 kg-ot, vagyis 48 és 50 között. Lett egy komoly sportsérülésem, aminek eredményeképpen elkezdtem hízni, de nem vészesen. Kicsivel később jött a hirtelen nagy súlyfelesleg, és mellette sok egészségügyi probléma is, amit több, különböző orvos is vizsgált, de nem tudták egyértelműen megállapításai, hogy mi a kiinduló pont, ami az egészet okozza. Nekem is 8 kg-ot sikerült leadnom nem olyan nagyon régen, ez nekem is gyorsan ment le, de most újra jönnek elő a korábbi tünetek, csak most agresszívabban. A gyulladás külső tüneteit eddig sikerült a széles spektrumú antibiotikumnak visszaszorítania. Kezd teljesen kikészíteni a dolog, főleg, hogy több éve tart már. A stressz sem segít a helyzeten, meg most a vírus veszély sem :frowning:.

Jaj, hát ez nagyon nem hangzik jól, kitartást. :frowning: Egyre több embertől hallom, hogy az orvosok tanácstalanok, mi okozza a tüneteket, és ez elég elszomorító. Reméljük a te esetedben azért rájönnek, mert tudom milyen kilátástalannak tűnhet a helyzet… :frowning: Remélhetőleg ez a 8 kiló fogyás azt jelenti, hogy nem lehetetlen a helyzet, csak sokkal jobban kell küzdeni. Ami persze már egy alap fogyókúránál sem egyszerű, hát még úgy, hogy tünetek nehezítik a dolgot… :confused:

1 Likes

Sajnos a fogyás is összefüggőtt a nagyon erőteljes belső gyulladásommal, amit egyszerűen nem tudunk lecsökkenteni. A zuhanyozás is langyos vízzel oldható meg, fürödnöm nem szabad. Félő, hogy az állandó, erős gyulladás rámegy a szívemre is, szóval van vele probléma rendesen. Jelenleg az orvost sem tudom felkeresni még egy ideig, szóval nem jók a kilátások számomra. Azt hiszem fejben viselem mára már rosszabbul. :frowning:

Mostanában nem tudom annyira aktívan követni a fórumot :). Sok az iskolai feladat, de főzni azért volt időm, nagyon szeretek darált hússal dolgozni, csináltam mostanában rakott brokkolit, bolognait, chilis babot is, jól sikerültek, nekünk ezek 2 személyre, általában 2 napig elegek :). A rakott brokkolihoz általában mindent megfőzök előre, a bolognaihoz mindig szoktam tenni paradicsomot, illetve cukrot is a sűrített paradicsom miatt, a chilis babhoz most sok fűszert használtam cayenne bors, oregánó, bors, só, majoranna, csipet fahéj, chili is került bele :).
Múltkor párommal közösen csináltunk muszakát, szerintem ez a videó nagyon jó hozzá. :slight_smile:
Persze mi inkább 200 fokon sütöttük a padlizsánt, de a videó elkészítése szerint haladtunk:

6 Likes

Most, hogy javarészt itthon vagyok (néha be kell mennem dolgozni) felkutatom a rég használt termékeimet. Igyekszem mindent sorra keríteni és újra felfedezni. Mellette próbálok haladni a project panre kijelölt cuccaimmal, többek között ilyen a Mac púder, Trend it up ajakolaj, UD Beached bronzer.
Kép

Kép

Kép

Kép

11 Likes

Bocsánat, a hanyag válaszom miatt, kifelejtettem pár dolgot, sajnos ez a ami sem az én napom volt, így fél 5-kor le is léptem, és azt kell mondjam elképesztő, mennyi autó van ma az utakon, reggel is, és most is (a gyalogos sem olyan kevés). Ezek szerint rengetegen járnak már dolgozni.
Visszatérve a válaszadáshoz :rofl:, jaaaaaa az ultramarin, na igen, akkor korrigálom a korábbi kijelentésemet, mert akkor az igazi, vibráló gyöngyszemek egy sorban ultramarin, királykék és kobaltkék :joy:. Nincs sorrend, hanem mindegyik egy poszton az első helyen!
A Basquat limitált volt, már nem gyártják, de ez nem jelenti azt, hogy nem kapható valahol. A Zoeva Good Karma rajtam nem kékeszöld, hanem kifejezetten az arannyal ragyogó smaragdzöldbe megy át, bár most nézem, inkább emeráld zöld, és már ez sem kapható, legalábbis a Zoeva honlapján biztosan nem (ha nem így van, sikítsatok!). Nem kapott valami jó értékelést, de rajtam kifejezetten tartós, de az arany csillámok birizgálhatják a szemet, kontaktlencsét, volt, hogy már én is éreztem. Lemosni kétfázisúval le lehet, de az arany csillámok ragaszkodóak, pedig én először olajjal dörgölöm le, majd jön a habos lemosás, aztán a szemfesték lemosó is, de az arany csillám közül akkor is csillog néhány a szemkörnyékemen. Van az UD-nek az Overdrive szemcerkája, ami megszólalásig hasonlít rá, csak nincsenek benne olyan nagy élénkítő arany csillámok, (inkább csak leheletfinom, visszafogott aranyos fénye van) de amúgy szinte egy az egyben ugyanaz, sőt még az állaga is tökéletes. Ez gondolom még kapható, bár nem tudom, hogyan állsz a zöldekkel.

Ez a banánkenyér teljesen alaprecept, a létező legegyszerűbb verzió, ami csak létezik, szóval nem volt nagy kunszt elkészíteni, viszont a videóban fellelhető felesleges, időhúzós műveletek egy kicsit felbosszantottak, főleg, hogy baromi nagy nézettsége is van, nem is értem miért :laughing:. Amúgy én csak azért csináltam meg, mert pont annyi maradék tejszínem volt itthon, mint amennyi a receptbe kellett, és már el kellett, hogy használjam, szóval szükségmegoldás volt :wink: Na, de kellenek ilyen receptek is!

Ja, ma a MAC violetta (szerintem a legszebb lila :kissing_heart:) rúzsát használtam, ettem-ittam, a rúzs viszont maradt rajtam. Igen, tudom erős, füstös szemekhez, most egy erős, domináns ütős rúzst tettem fel, de a kékesszürke-lilásszürke szemekhez ez a rúzs egész egyszerűen TÖKÉLETES na! :rofl:

2 Likes

Nagyon tetszik a szemsminked, szerintem többször kellene ilyet hordanod, nagyon gyönyörű lett, és illik hozzád :). Milyen a trend it up pirosító? :upside_down_face::blush: Nagyon tetszik a pupa termék a képen. Ja és erről az új Maybelline spirálról szerettem volna kérdezni, hogy milyen? :slight_smile:

1 Likes

Köszönöm szépen! A zöldet szeretem magamon. A csodás zöld Pupa monót még @Vicus szerezte be nekem. Szuper minőség és pigmentáltság jellemzi.
A Maybelline spirált imádom. Szép pillákat csinál (sajnos elég rövidek és egyenesek a pilláim, szóval csodát egy terméktől sem várok) nem kell százszor áthúzni rajtuk a spirált és nagyon szépen fed. Nem kenődik napközben és nem is potyog. Már akkor sejtettem, hogy jó lesz, mikor megláttam a keféjét. Nagyon hasonlít a L’oreal Paradise Extatic spirálhoz ami a kedvencem. Csak ez sokkal jobb árban. Biztos, hogy újra fogom venni.
A Trend it up pirosítók is szuperek (2 árnyalatom is van) meg a szaténfényű bronzere is. Az egyik kedvenc drogériás márkám a TIU.

3 Likes

Ugyan semmi gond! Akartam én is írni még :slight_smile: (nálunk is beindult az online suli) Nagyon sajnálom amit a munkahelyed művel veled, patt helyzet mert váltani se olyan könnyű most :frowning: Remélem mihamarabb rendeződik ez a vírus helyzet és tudjátok folytatni a vizsgálódást. Abszolút átérzem ezt a részt, mert nálam is hasonló a helyzet csak más problémával. Kitartást és amennyire tudsz vigyázz magadra :heart: Alkat szerint én szerintem fordított háromszög vagyok ellenben minden, de MINDEN a hasamra kerül és ha meghízok átadják a villamoson a helyet mert azt hiszik várandós vagyok. A 2020 mint gyötrelmes év egyet kell, hogy értsek veled, eddig számtalan szomorú és rossz dolog történt velem is és még csak márciusnál tartunk! Mondjuk még van ideje az évnek is összeszednie magát és produkálni valami jót, ideje van még rá :wink:

Hát a Zoeva csillámok akkor mégse nekem valóak, (a szép zöldet is kipróbálom, sajnos idén nyáron nincs buli, pedig már tavaly nyáron megvettem a buliruhámat. Szerettem volna idén jobban kimozdulni, hát úgy tűnik ez se jön össze. :frowning: ) A zöldet is imádom ez az UD amit linkeltél igazán csodálatos és szépséges! Feltettem a kívánságlistára, remélem akkor is kapható lesz, amikor lesz rávalóm is :slight_smile: De addig is olyan jó így szebbnél szebb termékeket nézegetni :heart:

LILA rúzs, azta!!! nagyon menő! Nekem nagyon tetszik, de sose éreztem magam elég bevállalósnak hozzá, biztosan fantasztikusan áll neked! Szerintem simán jó a füstös szemekhez is, olyan vagány, vampos :star_struck: Én most két ajakterméket “gyilkolok” mindkettő drogériás és nemsoká kivégzem őket :smiley: Sír a szám mert idén lett majdnem teljes a Lisa rúzs kollekcióm és nem tudom megsétáltatni őket :frowning:

2 Likes

Úúú hát ez a smink nagyon dögös, jól áll nagyon!!! :heart_eyes:

1 Likes

Köszönöm :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

A mai szemsminkhez a Kiko 46-os Multicolor Mauve színét használtam. A széleket csak elsatíroztam egy tiszta ecsettel. Erre tettem fixálásként a Mac Patina nevű érdekes barnás árnyalatát.
Kép

Kép

Kép

Kép

10 Likes

Ez a kiko nekem is meg van,én tökre szeretem.

1 Likes