Mit használtál ma?

A betegségtől magától nem véd a sebészi maszk és az otthon varrt maszk sem, de bárki lehet fertőzött vagy hordozó tünetek nélkül is, így a jelenlegi helyzetben nehéz kijelenteni, hogy csak a “betegek” hordják, mert ugye ki a beteg? Mindenkit nem tesztelnek le csak úgy. És igen, ahogy már előttem is említették, tüsszentéskor és köhögéskor nem a világba megy ki minden, hanem van, ami felfogja.

2 Likes

Olyan szempontból is jó a maszk, hogy ha hordjuk, akkor igaz, hogy úgyis megfertőződhetünk, de kisebb mennyiségben jutnak be a vírusok. Azt olvastam, hogy számít a mennyiség is, ha nagy mennyiségben, akkor annál nagyobb az immunreakció, mármint agresszívabban reagál a szervezet, tehát rosszabbul járunk.

2 Likes

Olyan régen használtam ezt a CP barackos palettát, pedig annyira szép! Alulra felkentem a csillámpóni glittert. Élőben ezerszer szebben csillog, nagyon feldobja a napom ha a tükör előtt elmegyek. Viszont a fotón is átjön milyen hatalmas glitter, rá nem kenném a szememre az életben! (Tudom nem is biztonságos, a leírás szerint se, de kár ilyesmit palettába tenni :frowning: ) Esetleg máskor highlighternek még kipróbálom :slight_smile: Ilyen narancsos-zöldes-arany fénye van ha rásüt a nap, amúgy nem is látható, inkább halványkékes ha közelről nézem, illik rá a neve (Hungry Ghost) :slight_smile:

03_28_smink_1

03_28_smink_2

10 Likes

De jó sellős lett! :heart_eyes: Nem olyan durván csillámpónis, hanem visszafogottan, ízlésesen.
Azt nem értem miért kell eladni egy ilyen csillámot szemfestékként :confused:

1 Likes

Élőben ha rásüt a nap azért elég ütős, de a kislánykori énem összepisili magát az örömtől :smiley: Vannak ezek az AB nevezetű irizáló kristályok azok a kedvenceim, ez a csillám is nagyon hasonló és kicsinek kaptam ilyen vanília illatú csillámot ilyen felkenős de sose tehettem az arcomra pedig fürödni akartam benne annyira imádtam. Félretettem ha majd nagy leszek akkor elhasználom, de 2 év után beszáradt. Amikor magamra kentem ezt a csillámot totál eszembe jutott ez az emlék, nagyon feldobta a napom :smiley:

Én se tudom amúgy minek tesznek ilyet palettába, inkább egy sötétbarna kellett volna, mert még a sötét színek is inkább barackosak és nem lehet velük úgy árnyalni. Én rendes színként kezelem őket és más palettából árnyalok.

5328-crystal-ab-satin-4mm SWH-01

5 Likes

Ma ezzel a TIU Color Cube palettával készítettem egy kék szemsminket, aminek a széleit a paletta sárgájával satíroztam el. De csak nagyon halványan, mert nem annyira érzem magaménak ezeket a színeket.
Kép

Kép

Kép

Kép

7 Likes

Nagyon különleges lett ez a smink, a sárga is szép nagyon, jól áll! :heart:

Köszönöm szépen. A valóságban jóval erősebb a smink, csodálkoztam is, hogy a férjem nem tett rá megjegyzést.

1 Likes

Én is imádom ha csillámlik a szemem alatt valami. :D. Most is került a szemem alá, a Revolution Sophx paletta rózsaszín csillogós színe, mert kicsit potyog, de én imádom, mert olyan élénk lesz a tekintetem :D.

2 Likes

Szemüveggel amúgy nem is olyan “vészes” sokat tompít a smink erejéből ha 1x vége lesz ennek és visszaáll minden a régibe, tuti utcára is megcsinálom ezt a csillámos sminket :relaxed:

A SophX paletta nekem is megvan ki fogom én is próbálni majd így :slight_smile: A potyogósokra próbáltál már glitter primert használni? Nekem új dimenziót nyitott :star_struck:

1 Likes

@umpalumpa megihlettél a sellős sminkkel :slight_smile:
Ma a Zuluval sminkeltem, a nyarat vártam vele, nagyon illik a nyári ruháimhoz, de hát ki tudja idén lesz-e kijárkálós a nyár :frowning: A sellős spirált majdnem kidobtam, de eszembe jutott, hogy valaki ajánlotta a krémmánián, hogy szemre kell kenni ott sokkal szebb! Ez valóban így van, sajnos a fotón csak lila pacának látszik, amúgy türkizes és ha ráesik a fény akkor lila lesz. De szépen beleolvad a sminkbe, csak a fotón béna.

A csillám is megszaladt de hát itthonra mindegy :smiley:

03_29_smink_1

03_29_smink_2

11 Likes

Nekem nincs olyan glitter primerem :), te milyet használsz? :slight_smile:

1 Likes

Tegnap levesfőzés közben kísértett meg a gondolat, hogy ha már a 2020-as év színe a kék, akkor kellene kreálnom egy igazán ütős kék szemsminket (whitemerci szürkeállományában az igazi, legszebb, legütősebb, legvibrálóbb… azaz legek legje nem más, mint a kobaltkék :joy:)
Nem sok kék színem van, de amik vannak, azok nagyon-nagyon-nagyon sőt annál is brutálabbak :rofl:, már korábban említettem az UD Jean Michel Basquiat palettáit, -amiket eléggé szoktam hanyagolni - de most elérkezett az idő, hogy nekiveselkedjek a színkavalkádos TENANT változatnak. A paletta uccsó két kék színe, gyönyörűséges, brutál pigmentált, és rajtam bázis nélkül is áll/tart, mint a cövek. :wink:
Persze a túl élénk hatást kicsit (nagyon) mélyíteni szerettem volna, mert van az ABH-től egy csodálatosan szépséges kobaltkék Star Cobalt single szemhéjpúderem, amit egész egyszerűen muszáj volt használnom!!! Így elővettem a régi motorors UD Naked Smoky palettát, és ezzel adtam meg egy kis mélységet, + van még egy csinos feketés ABH Midnight single festékem, amit szintén hozzákreáltam… na így meg lett a mélység rendesen :slight_smile:. Egész héten a The Balm Nude Tude palettáját nyúztam (pedig ezt már kiselejteztem, hogy többet nem használom, aztán mégis :slight_smile:, mert jó kis paletta ez), ebből a fehér shimmer színt tettem a belső szemcsücsökbe, szemzugba + késsé a felfelé is húztam. Ezután jött az UD Tenant paletta utolsó előtti kékeszöld Bumm színe, majd az ABH Star Cobalt. Az alsó vízvonalra pedig a kedvenc zöldem került, amit óvatosan használok, mert sírni fogok, ha elfogy, ez nem más mint a Zoeva Good Karma szemcerkája. felső szempillatőbe pedig egy antracit Pupa cerka került. A végeredményt pedig imádom. Ehhez kellett nekem már a komplett smink, pirosítóbank a Nars Madly, szájcerka (nagy-nagy kedvenc, de bánatomra asszem ez sem kapható már) The Estee Edit 05 In The Buff szájcerkája és stílusosan akkor már az UD-tól két rúzs, az 1993 és a Vanished árnylatok. Ugye milyen szög bújik ki a zsákból? mondtam, hogy szeressem a színeket is :rofl:

Mindennek örömére koppintottam egy banánkenyér receptet is a youtube-ról, ezt:

Persze átreformálódott whitemerci módra, meg mivel csak Feta krémsajtom volt itthon, ezért én Ricotta-val oldottam meg a feladatot (lisztek: cirok 50%, köles + egy kevés nyílgyökér), kapott egy kis eritritolos hintést is, íme:

IMG_20200329_140146

9 Likes

Már kezdett kerekedni a szemem, hogy valami kék színű ételt kreáltál. :rofl:
Milyen jó kis mosolygós lett a levágott szelet!!!
Kezdek kicsit aggódni a karanténlét miatt, ha így haladunk, mennyit fogunk hízni szerintetek??? :pig:

Én pedig innen inspirálódtam, ajánlom mindenkinek ezt az egyszerű receptet. Bio teljeskiörlésű fussili-val készítettem, de rizzsel is el fogom követni.

2 Likes

Én 5 és 10 kg közöttire tippelem a magam részét :pig2: röff

2 Likes

Szerencsére a mérlegemtől évekkel ezelőtt megszabadultam, de nagy a veszély!! :straight_ruler:

1 Likes

Kék ételt most hirtelen nem tudnék említeni sem, de régen a Blue Curaçao-val készített koktélok sem jöttek be, meg a kék ételfesték sem, szóval egyelőre csak smink terén gondolkodtam a kék színekben.
Amikor fotóztam, nekem is az tűnt fel, hogy egy mosolygós szögletes arcot sikerült kreálnom, na ez simán elmenne önarcképnek is :rofl:, csak lemaradt a smink róla.

Azt kell mondjam, amíg napi szinten főztem/sütöttem sokkal vékonyabb voltam. Mivel én járok dolgozni, jövő héten is megyek, ezért én egy keveset fel is dolgozok belőle (remélhetőleg), ha mégsem, akkor kijárok majd futni valahogy…

El nem tudom képzelni, hogy te akár fél kg-ot is hízzál!!! :kissing_heart:

4 Likes

Ma végre előkerült az egyik CP SSS, név szerint a Weenie. Eddig talán egyszer használtam, nem is emlékeztem mennyire szép színe van. Rezes, rosegoldos csodás árnyalat.
A fotón úgy tűnik mintha az egyik szemöldököm világosabb lenne, de ez csak amiatt van mert abból az irányból jött s fény.
Kép

Kép

Kép

Kép

9 Likes

Nekem pont hogy jót tesz a karantén a fogyómnak :smiley: Végre van időm kicsit mozogni, mert nem az ingázással telik az idő. Ráadásul jobban tudok arra figyelni, hogy mit eszem. 2 hónap után most járok -8 kilónál :smiley: Már csak 26 kiló van hátra! :joy:

10 Likes

Egyébkent jelenleg én is pozitívan élem meg a karantént. Heti kétszer edzem amúgy, a múlt héten 5 napon is tornáztam, a lakásban. Ráadásul rákaptam a gyümölcsökre, zöldségekre turmixolva. Fogyni nem fogok, az amúgy sem célom (bátran tartom a 63,5 kilómat évek óta), de jól esik figyelni magamra.
Megjegyzés: sütöttem ma egy adag browniet :rofl:

7 Likes