Mit használtál ma?

Megpróbáltam a lehetetlent, a rózsaszínt és ezt a zöldeskéket összepasszintani, még nem döntöttem, el, hogy tetszik, de annyira nem rossz a patikába lementem vele :smiley:

Rájöttem, hogy annyira hiányoznak a rendes palettáim, uncsi a drogériásokkal sminkelni akkor is ha karanténban vagyok.
Ezek után többször fogom elővenni a szebb dolgaimat is.

03_27_ smink 1

03_27_smink2

9 Likes

Nekem tetszik, szerintem izgalmas lett a végeredmény. :slight_smile:

1 Likes

Ma először használtam maszkot (FFP2 - ezt is a családtagjaimtól kaptam, én nem tudtam még beszerezni) és Gardenline ALDI-s kerti munkakesztyűt (nem kaptam ebből sem, de szerencsére van otthon Vileda háztartási kesztyűm is) , mert be kellett jönnöm dolgozni, ma én vagyok a heti “ügyeletes”.
Az arcápolás a fényvédővel le is zárult, a szemem kapott egy kis sminket.
Első benyomás: a maszk nem valami komfortos, de muszáj, és ez nálam mindent felülír. A kesztyűben is melegem volt.
Mivel 1 hete ki sem mozdultam otthonról, sok rádióműsorból hallottam, hogy milyen sokan viselnek maszkot, kesztyűt, olyan jó volt ezt otthon hallani. Most megtapasztalhattam: egy fenét!
Kevés embert látni a belvárosi utcákon, de maszkban még kevesebbet láttam, kb. 20%. Kesztyű a Lidl pénztárosán volt, maszkot ő sem viselt. Annyi a változás, hogy kijelölték a minimális távolságot a pénztárnál sorban állóknál.
Munkahelyre belépésnél: hőmérőzés van, ez jó.
Hát meglepődtem, és szomorúan tapasztaltam, hogy mit nem használtak az emberek! :roll_eyes:

2 Likes

Gondolom otthon se kapható maszk, ezért nem viselik. A P3-as maszk a legjobb azt mondták a hozzáértők, de ha a sima műtősmaszk se kapható, mit viseljenek? Sálat, ok.
Kint a kesztyű is hiánycikk, én is futottam pár kört több napig miatta. Ha nem tudnak venni, otthon sincs rajtuk. Szerintem ez nem hanyagság, csak nem tudják beszerezni az emberek. Szomorú, de ez van mindenhol.

A szemsminket fotózhatnád, jó látni a képeiteket.

Épp kinéztem az utca felé, hála a 16 foknak kint sétálgatnak ismét, ahogy egy hete is, az éppen kint futókat hagyjuk is, kora reggel nem érnek rá, amikor néptelenebb a város. Halottak száma kb. 50, 2 hét és 250 lesz, akkor is sétálgatnak majd, ezek nem tanulnak semmiből. Valakit nagyon keres valaki a házban, csak 3x dörömböltek az ajtón. Vendéget fogadni ilyenkor tilos, kiírták a bejáratnál, de ez sokakat nem hat meg.

1 Likes

Itthon is hiánycikk a kesztyű is, pótoltam is a leírásban, hogy nekem is csak helyettesítő eszközeim vannak, de a semminél szerintem ez is jobb.
Sokan emlegetik itt a kínai üzleteket, hogy ott még van, ami elérhető, hazafelé teszek egy próbát, hátha.

Köszönöm :kissing_closed_eyes: Nekem még picit szokatlan a színkombó, de sok lehetőség lesz kísérletezni :slight_smile:

Sajnos én már sehol nem találtam sem kesztyűt, sem maszkot, sem fertőtlenítőt, úgyhogy nálam marad a sűrű kézmosás és az emberektől való távolságtartás. Ma voltunk Tescoban és borzalmas volt látni mennyi ember van, akiket nem érdekel egyáltalán a 1,5-2 méter távolság. Ráadásul a rendelet hatására ma megőrült mindenki és a fél város ott volt vásárolni. Mi amúgyis mindig csak péntekenként járunk, de az elmúlt hetekben kongott az ürességtől a bolt.

1 Likes

Nekem is csak azért van maszkom, mert rendszeresen járok a Szigetre, ott pedig a brutál por miatt muszáj néha hordani, ezért volt itthon. Mondjuk az is csak vászonból van, de a semminél több…
Még februárban egy rendezvény miatt gyakorlatilag Budapest összes drogériáját és gyógyszertárát végigtelefonáltam, és sehol sem volt kézfertőtlenítőjük, vagy csak 1-2 a pici flakonosból, ami akkor nekem pont nem volt jó.

1 Likes

nagyon szép lett, klasszak a színek :blush:

1 Likes

Ugyan még nem igazi a helyzet, de ma már lelkesen ébredtem, és egészen “komplett” sminket csináltam. Ami lemaradt a képről, az az Alverde arcpalettája, abból használtam egy barnás színt pirosító gyanánt.
A bordó Essence ceruzával tusvonalat húztam, az egyszerű, rózsaszín alapra.
A paletta ajándék volt, most használtam először. Glitter primerrel kifogástalanul a helyén maradt.
Illetve az Essence highlighter-be beleszerettem. Tetszik, hogy rózsaszínes a fénye, és nekem nem zavaró a csillogása, arcon nem tűnnek fel benne a hatalmas csillámok.
Jól esett sminkelni, még ha csak ennyit is.
20200327_193712

4 Likes

Nagyon jók ezek a színek együtt, bátor lépés volt. Viszont nagyon jól áll :slight_smile:

1 Likes

Köszönöm szépen :smiling_face_with_three_hearts:

Sose volt ilyen fura szín összeállítású sminkem, noha szeretem a papagájosat, de ez még nekem is kicsit túl az lett :smiley: De így estére egészen megszoktam és meg is kedveltem a dolgot, igazából jó kipróbálni új dolgokat :slight_smile:

A te palettád is csudiszép színekben ragyog, a rózsás highlighternek a csomagolása is szerelem :heart:

2 Likes

Kacérkodom én is valami merésszel. Ebben a palettában az a zöld izgatja a fantáziámat, van egy hozzá illő felsőm. De meg várat magára.
A virágmintába szerettem bele én is. Egyszerűen csodaszép, az Essence megint megvett kilóra. És egyébként bírja a strapát, nem mászik el, nap végén is látom még.

Az esélytelenek nyugalmával 2 után felhívtam egy, a munkahelyemhez közeli gyógyszertárat, és nem akartam hinni a válasznak: kaptak 50 db maszkot és gumikesztyűt is, vevőnként 1, ill. 2 db-ot adhatnak. Gyorsan körbeszaladtam szólni az emeleten, és már mentünk is beszerezni. Mit ne mondjak, a legegyszerűbb sebész maszk volt és a legegyszerűbb kesztyű, de ennek is örültem.
BE-NU gyógyszertárakba ezek szerint szállítottak ma egy keveset. Így aztán nem mentem kínaiba, hanem jöttem haza már az új szerzeményekben.
Itthon szépen fertőtlenítővel lefújtam mindent, és így újból fel fogom venni, ha ki kell majd menni.
A kesztyű darabja (és nem párja) volt 75 Ft, a maszk pedig 200.

1 Likes

Nem tudom mit gondoljak a maszkkal kapcsolatban. Sok helyen olvasom, hogy nem is véd meg a vírustól, csak arra jó, hogy ha én beteg vagyok, akkor ne fertőzzek meg másokat. Ez tényleg így van?
Nekem is van 2 mosható maszkom, de nem tudom elviselni magamon. Úgy érzem, hogy megfulladok benne. Nekem is be kell járnom bizonyos időközönként dolgozni, és kb 3 emberen láttam maszkot.

4 Likes

Naponta tobb szazszor erintjuk meg az arcunkat eszrevetlenul. A maszk megvedi az orrod es a szad ezektol hazon kivul, ezert szerintem jo a hazilag varrott arcmaszk is, plane ha ezt barmilyen szemuveggel (vilagos lencseju napszemuveg, ha nem vagy szemuveges) es gumikesztyuvel parositod. Az nem eleg, hogy probaljuk redukalni az archoz nyulast, mert ez kivedhetetlen egy atlag embernek, plane kisgyermekeknek.

7 Likes

Azt írják, hogy a P3 már véd, a többi a környezetet védi a betegtől. A semminél biztos jobb bármelyik, mert nem telibekapod… ill. más se tőled. Van amelyiket lehet mosni magasabb hőmérsékleten. A műtős maszkok viselése is csak 1-2 órán át javasolt, tovább nem.
Legutóbb a Bipában egy nő telibetüsszentette az egész állványt. Kesztyű volt rajta, gondolom oda nem akart, hogy ne kelljen cserélnie, a könyökhajlat nem jutott eszébe. Álltam tőle 2 méterre, most mit mondjak neki… . Továbbmentem. Ha maszk lett volna rajta, akkor az legalább felfogta volna.
Védeni igazán nem véd semmi (nem mászkálunk űrhajósnaciban és az egész fejet védő sisakban se), van aki tünetmentes, esetleg enyhe lefolyás vagy rosszabb. Gyógyszer, oltás nincs. A szerencsések nem kapják el otthon. Néha muszáj kimenni.

2 Likes

Én is sokat gondolkodok rajta. Talán azt lehetne mondani, hogy szűr. Ugyanúgy megfertőződhet az ember (és fertőzhet is!) de kisebb mennyiség kerül be (és ki) a maszkon keresztül. A textilmaszk véd a legkevésbé, de a semminél (és a bepárásodott 5 órája viselt sebészi maszknál) jobb.
Egyébként nem is gondoltam bele @hanita, de tényleg ha másért nem azért jó a maszk, hogy tudatosítsuk, hogy nem szabad az arcunkhoz nyúlni.
Viszont én itt érzem a maszkviselés nehézségét. Nagyon jól kell felvenni, rögzíteni és hosszú távon viselni irtó kényelmetlen. Én csak sebészi maszkot hordtam alkalmanként, de fél óra után tiszta pára volt az arcom, viszkettem mint a veszedelem. A másik, nincs olyan, hogy fel-le veszi az ember a maszkot. Vagy felveszi az ember és hordja a megadott ideig, vagy ha valami miatt le kell venni, elővesz egy újat és tiszta kézzel felrakja. Ez a mostani ellátottság és árviszonyok mellett sebészi maszkkal megtenni lényegében lehetetlen.

3 Likes

Az orvosi maszkokat nagyon sokat kell igazitani, hajtogatni az orr folott. Aki nincs ehhez hozzaszokva, annak tobb szenvedessel jar, mint haszonnal.
Jo szabasmintakat lehet talalni, es ha nem kell sokat kint tartozkodni, erdemes megfontolni hogy milyen anyagbol keszuljon a DIY maszk.

Ha van felaldozhato sport ruhazat, aminek az anyaganak hirtelen nem jut eszembe a neve, az eleg jo lehet hidegben es meleg idoben is. (A nagyon jo nedvesseg ateresztore gondolok.) Ebbol van vekonyabb, vastagabb anyagu is. Biztos csinalnek par proba varrast atlagos anyagbol es ha megvan a tokeletes peldany, utana ebbol a sportruhazati anyagbol szabnam ki es varrnam meg, akar duplan, ha nagyon vekony. Konnyen moshato otthon, nem a legprofibb, de tisztes tavolsagtartassal mukodhet a mindennapokban.

5 Likes