Mit használtál ma?

Ez így van. Tőlem egyszer a főnök kérdezte meg (a szemeimet nem festettem ki, mert előző este sírtam és attól tartottam, hogy másnap is fogok, színes patakokat meg nem akartam az arcomra), hogy betegség vagy kialvatlanság, de semmi kárörvendő vagy elítélő nem volt a hangjában.

Élvezettel olvastam a sminkkel kapcsolatos álláspontokat! Szerintem a nőkkel szembeni elvárásokon alapul az egész baromság, mint az,
ha sminkelsz az nem jó, mert minek, felületes dolog,
ha nem sminkelsz, hogy lehetsz ilyen trampli és nem igaz, hogy nincs rá időd, satöbbi…
Amíg nem volt gyerekem és fiatal voltam, addig volt időm, de alig festettem magam. Amikor gyerekem lett és még otthon voltam, akkor szívesen színezgettem a fejemet. Most idősebb vagyok és a nagyobb gyerekkel még többet kell foglalkozni, hát kevesebb az energiám. Reggel amiatt nem kelek fel, hogy pingáljak, de ha valahogy marad idő, akkor szívesen feldobok valamit. Amúgy az arcom, arcbőröm is lassabban ébred már és van, hogy felteszek valamit itthon és mire beérek melóba már egészen átalakult a képem. Valahogy jobban a helyéte kerül minden :stuck_out_tongue_winking_eye:

8 Likes

A másik ilyen hülyeség, amit meg rendszerint nőktől szoktam hallani, az “akkor vagy felnőtt, ha a Glamour-napokon már nem kozmetikumokat, hanem tisztítószereket vásárolsz” meg “harmincévesen már nem a sminkeléssel fogsz foglalkozni”. Van egy barátnőm, aki állandóan ezeket nyomja (ami mellesleg tök lekicsinylő), holott semmi köze a “felnőttségnek” ahhoz, hogy ő személy szerint már nem sminkel annyit, mint pár éve.

7 Likes

Ismét gazdagodott a tudásom, a tisztítószeres axiómát még nem hallottam.:smiley:

5 Likes

Ekkora hülyeséget sem hallottam még.
Attól, hogy 30-40-50-60-70 év felettiek leszünk, még nem szűnünk meg nőnek lenni.

4 Likes

Sőőőt… sosem értettem azokat a nőket, akik képesek elhanyagolni magukat az idő múlásával… Minél kényelmesebb egy élethelyzet, szerintem annál fontosabb, hogy adjunk magunkra!

3 Likes

:rofl: :rofl:

4 Likes

Még szerencse, hogy egyik se zárja ki a másikat :smiley: Valahogy ordít az ilyen “mondásokból” a keserűség. Ellenben a 30 évesen 9kor lefeküdni már tényleg vonzó lett a régebbi non-stop bulizás után :rofl:

4 Likes

Bár én már felneveltem a gyerekemet, és reggelente 7-kor el kell indulnom, ezért minden áldott reggel 5-kor kelek, hogy legyen 40 percem a teljes sminkre. Sajnos még mindig nem sikerült ezt az időt lecsökkentenem.
De egyébként amíg gyereket neveltem, akkor is minden áldott reggel került rám szemfesték (szemceruza, spirál, mono szempúder), pirosító és rúzs. Kifogásokat lehet keresni és aki akar, annak elég könnyű találni is.

4 Likes

Ez igaz. Reggelente az én fejem kezelőfelületén is el vannak már csúszva a kezelőberendezések elég rendesen. :laughing:

3 Likes

:joy: ez jó szöveg!

1 Likes

Szerintem csak tisztitószert IS, mert addigra lesz az embernek kocsija amivel haza tudja vinni a rengeteg dolgot :sweat_smile:.

3 Likes

Neki akkor maradjon csak a Domestos, legalább megmarad nekünk a sok csecse meg a női holmi.
Az igénytelenség nem kor és nem függő, de sokszor nem is csak pénz kérdése.

4 Likes

Én hatra járok dolgozni, amit szeretek és már megszoktam. Egy ideig simán felkeltem a sminkelés miatt húsz perccel korábban, de idén valahogy nem megy. Pedig az ébresztők be vannak állítva, csak kinyomom őket. Szegény palettáim csak állnak kihasználatlanul, és csak hétvégente kerülnek elő vagy néha még akkor sem.

5 Likes

Én is régen összekötöttem a kávézással :slightly_smiling_face: Csak rájöttem, hogy ötkor nem túl jó ötlet kávézni, főleg nem éhgyomorra, így már az is kimarad.

6 Likes

Ezt én is minden munkahelyemen megkaptam eddig…
De mi pl nagyon egészségesen, cukor és fehérlisztmentesen étkezünk a férjemmel, mindent én főzök, én sütöm a kenyeret, pékárut, zabkását készítek, csomagolok reggelire, és emiatt is ugyanúgy jönnek a beszólások, hogy de ráérek…
Én azt gondolom, hogy az mond ilyeneket, aki irigy és csak szeretne ő is olyan csinos, ügyes, jó időbeosztó, stb lenni, mint az akinek beszólt!

13 Likes

Egyetértek. :slight_smile: Mindenkinek arra van ideje, amire szánja… Ezért normális ember nem ítél el senkit. Csak az irigy. :smiley:

5 Likes

Nem tudom, hova írjam, ezért itt vekengek:
Beszáradt a mini JSC folyékony rúzsom. Ha cseppentek bele egy kis szkvalánt, vajon megadom neki a kegyelemdöfést? Hazardírozzak vagy ruházzak be egy Inglot Duraline-ra?

1 Likes

Nem vagyok tudója, de ha a szkvalán jó a zsíros bőr túlzott olajtermelése ellen, akkor nem azzal mennék neki, hanem más olajjal. Persze nem tudom van-e a készletedben. Nagyon szereted azt a rúzst? Használnád másra is a Duraline-t? :wink:

1 Likes

Más olajom per pillanat nincs, csak ez és a Kiehl’s Midnight Recovery mini kiszerelésben. A Duraline-t még esetleg az ABH pomádéhoz tudnám rakni vagy pigmentek alá.
Szeretem, igen. Amíg lehet, küzdök érte.:slight_smile:

1 Likes