Szépen is lennénk, ha ilyesmiért rosszul kéne érezni magunkat, vagy elnézést kérni. Gyakran veszek fel én is csíkosat pöttyössel, vagy olyan színeket, amik totál nem passzolnak. Szeretem a fura fazonú ruhákat. Néha néznek is rám. Ugyanakkor meg az egyik kedvenc ruhaszínem a fekete, azt is sokat hordom. Hála istennek ezzel már nem piszkál senki (nincs semmi mögöttes tartalma, csak szeretem és kész).
Az, hogy egy nő reggelente mire szán időt, legyen a saját és a párja/családja dolga. Ettől leszünk egyediek, önmagunk. És aki ebből téves következtést von le, bármi kérdés nelkül, az sepregessen a saját háza táján.
Bár azt is tudom, hogy minden ilyesmi ízlés kérdése.
Köszönöm!
Én soha nem tudok 10 perc alatt sminkelni. Amit 10 perc alatt tudok, az nekem nem smink. Hovatovább, amit 10 perc alatt csinálok, az rajtam meg sem látszik, akkor meg minek?
Mert ha a szemem nincs rendesen megcsinálva, akkor a szemüveg miatt nem látszik belőle semmi. Na most a szemem minimum 3 szín, meg láttátok milyeneket szoktam, ha olyanra nincs időm, hozzá sem fogok. De ha már ilyen a szemem, akkor kell hozzá minimum egy BB krém is, mert ha csak a szemem festeném ki, akkor rosszul érzem magam, egyszerűen zavar. Szem alá korrektor, mert BB-t, alapozót oda nem teszek. Ha pedig már BB krém van, akkor púderezni is kell, különben fénylek, mint a diszkógömb. De akkor már kell a bronzosító és a pirositó is, mert különben hülyén nézek ki. Aztán meg jön a ruzs/szájfény, stb. Hát ez nálam nem 10 perc, hanem legalább fél óra.
Hozzá teszem, én teljesen jól elvagyok a natúr arcommal, sosem volt probléma smink nélkül elindulni. Én legfőképpen azért sminkelek, mert imádom a színeket satírozgatni a szememen (már ezért is minimum 3 szín kerül rá, de néha 5-6). Nekem ez dobja fel a napom. Ha erre nincs időm, hozzá sem fogok, inkább alszom a metrón (sminkelve nem, úgy viselkedni kell).
Én ha 5:30-ra megyek, nem sminkelek. 4-kor felkelek, eszek valamit, öltözöm, arcápolás, fogmosás és 5-kor már a vonaton vagyok. Van olyan tanulónk aki azért kel reggel 6-kor, hogy sminkeljen. Szuper a sminkje, de rengeteg van rajta, fogalmam sincs, hogy néz ki arcmosás után. Ha 8-ra megy iskolába, szerintem reggel 60 percig sminkel. Egy alapsmink tényleg pár perc, de én kelés után alig látok ki a fejemből. Ha korán kelek elmarad, nekem nem éri meg, hogy korábban keljek. Gyakran látok embereket a tömegközlekedésen sminkelni, én max. egy ajakbalzsamot vagy szájfényt dobok fel, ha lehet azt is inkább a megállóban. A kedvencem egy flixbuszos utas volt, aki reggel 5-kor miután felébredt gyorsan megigazította egy ceruzával a szemöldökét a buszon. Volt egy lakótársam akivel kénytelen voltam 1 hétig ugyanabban a szobában lakni. A csaj felkelt, még nem volt a fürdőben, de már az ágyán felragasztott 1-1 strasszot a szeme mellé, mintha piercing lenne.
Hahaahaa igaz, ott a pont! Akkoriban nekem a smink kimerült a cicaszemnél és/vagy a rúzsnál, ahhoz meg nem kell túl nagy szemsmink. De én akkor ezek miatt felkeltem, mentségemre legyen mondva akkor még azt se tudtam mi az a szemhéjprimer, bronzosító és vannak termékek a drogérián kívül is Szerintem most kezdek eljutni lassan oda, amit te is írsz, bár a rejtett szemmel sok lehetőség kiesik, de azért amit lehet tolni azt tolom ezerrel
Ha látnád a reggeli fejem, te könyörögnél egy minimál sminkért hidd el Én csak a piacra nem sminkelem magam, vagy ha le kell ugranom a környéken valahova, amúgy mindig van valami rajtam. Nem mert csúnyának tartom magam vagy ilyenek, csak megszoktam Pucérnak érzem magam ha nincs az arcomon valami
Semmiképp se ítéletnek szántam. Én is dolgoztam olyan helyen ahová iszonyú korán kellett kelni, az első metrót el kellett, hogy érjem. Mondjuk ott elvárás volt valami smink, de alapból szerettem magam sminkelni. Ne ilyen bonyolultra gondolj, én tavaly nyárig nem tudtam mi van még amit magamra lehet kenni Amúgy kv mellett sminkelgettem, mert ha nem csinálom akkor is csak ülnék magamban és néznék ki a fejemből. A smink+kv egészen felébreszt
Peeeersze, állandóan megkaptam régebben ismerősöktől, hogy hát ők inkább alszanak reggelente fél órával többet, minthogy ezzel foglalkozzanak. Én ráadásul duplán fura vagyok ilyen szempontból, mert fél óra a kaja, felkelés után azonnal ennem kell, a következő fél óra meg a smink, akkor is, ha hajnali négykor kelek.
Igazad lehet amúgy, mert a pasik meg rendszeresen azzal jönnek, hogy ők ezt nem értik, mert a nők smink nélkül a szépek, én meg nem győzöm nekik mondani, hogy pont leszarom, hogy szerintük ki hogy szép, mivel nem azért sminkelünk (legalábbis én biztos nem, és sok ilyet ismerek magamon kívül is), hogy nekik tetsszek. Ezalól kivétel az apukám, mert ő tökre szereti a színes sminkjeimet.
Tegnap esti programhoz ezeket a termékeket használtam:
Ezeket használtam ma. Úgy döntöttem, hogy a Soft Glam marad. Majd kombinálom a Sultryval.
Szerintem meg észre sem veszik, hogy egy nő sminkelve van-e. Úgy értem, ha valakit először látnak, natúr sminkben van, és nincs tűzpiros szája, akkor csak azt látják, hogy jól néz ki.
Ha élénk színű a szája vagy a szeme, azt veszik észre.
Viszont akivel együtt élünk, azok látják/tudják, hogy sminkelünk, és mivel alap esetben ez nekik nyűg (hogy csókoljon meg, amikor rúzsos lesz tőle), így azt mondják, hogy a természetesség a nyerő.
Mondjuk nekem szerencsém van, az én férjem érdeklődve figyeli, ahogyan sminkelek, és mióta elmeséltem @dunaimano (vagy @macooka?) pasijának a beszólását, azóta alig várja, hogy reggelente azt mondhassa: legyen szép napod, Marylin Manson! Akkor is, ha nude rúzst használtam.
Meg amúgy ha valakit úgy ismernek meg, hogy mindig ki van sminkelve, akkor az lesz a természetes. Ezért van, hogy tőlem ha natúr smink van rajtam megkérdezik, hogy beteg vagyok-e, mert nincsenek hozzászokva ahhoz az arcomhoz, ellenben egy piros vagy lila száj teljesen természetesnek hat már rajtam a legtöbb ismerősöm számára.
Amúgy, mint minden, ez a “nekem erre nincs időm” értelme is a hangsúlyon múlik.
Van, aki tényleg azért nem sminkel, mert kvázi örül, hogy él.
De például tavaly a 25 éves gimis osztálytalálkozónkon kérdezték a lányok, hogyhogy nekem nincs ráncom, mit használok?
Akkor elkezdtem mondani, hogy hát este kétféle arclemosóval megtisztítom az arcom, aztán tonik, mist, két szérum, szemkörnyékápoló, arckrém, arcolaj, akkor bejelentették, hogy na nekik erre nincs idejük (pedig a reggeli rutinomhoz hozzá sem kezdtem). Tették mindezt olyan hangsúllyal, mintha annyira fontosak lennének, hogy ez nekik nem fér bele a napjukba.
Hát kérem, akkor lehet szépen ráncosodni…!
Imádom az apukád. Az enyém egyszer ledöbbent, amikor meglátott kirúzsozva (más nem volt rajtam). “Te mikor rúzsoztad ki magad?!” Mintha 14 lennék, jézusom…
Én hétalvó vagyok, de valahogy kialakult, hogy beleférjen a 20-25 perc sminkelés. 3/4 hatkor kelek, ha negyed hétkor kelnék, akkor se lennék frissebb, akkor meg nem mindegy? Így legalább van valami örömteli része a kora reggeleknek…
Amúgy épp itt a fórumon olvastam mennyire fontos az arcápolás, lassan ebbe is belemászok, mert lehet sok szép sminkcuccom ha lekornyad a bőröm mert nem törődök vele.
Egyébként tavaly télre tettem le az anyámtól hozott mentalitást, hogy kicsinek úgy nevelt, hogy jaj azok a lányok milyen üresfejűek mert csak a smink érdekli őket. Szerintem kérni akartam tőle valamit tininek nem is tudom… De sokszor érzem ezt, hogy butának tartanak mert talpig ki vagyok nyalva, aztán jön a meglepődés, hogy ja mégse… én pl ezt se “értem”. Ugyanolyan lenéző, mint amit te is meséltél a hangsúllyal, jaj nekem nincs időm… Szerencsére nem az agybarázdáimat ránctalanítom
A rúzsos dolgot úgy oldottam meg, hogy a szám kivételével mindent elintézek, búcsúcsók, és utána jön a rúzsozás.
Enyém volt…
Hát, szerintem én is azért kezdtem (részben) olyan soká az arcápolással foglalkozni, mert drága anyukám életében nem használt soha semmit. Mégis nagyon szép bőre volt (szóval van ám ebben genetika is), ráncosodni is soká kezdett.
Emlékszem, amikor tiniként mindig rámszólt, hogy ne nyomkodd a bőrödet, hát elrontod azt a szép arcodat! Én meg belenéztem a tükörbe, és rondának találtam a mitesszerek tömkelegét, és nyomkodtam tovább. Eszembe is jut sokszor, amikor most a tinikorban gyártott krátereimet bámulom a tükörben.
Azóta is szállóige!
Az enyém ugyanez! 50 éves és gyakorlatilag nincsenek ráncai, pedig szerintem életében egyszer kent magára arckrémet, akkor is én adtam neki valamit, mást meg még annyira sem.
Mi már ezt úgy oldjuk meg, hogy búcsúcsók helyett pacsit kapok a páromtól Nagyon nem szereti a rúzst