Mit használtál ma?

Ma pigmentekkel sminkeltem. Az biztos, hogy nem sietős reggelekre való. A sötétlila szaténpor KAP, a Vanilla, Ice Cream és Capuccino pedig Annabelle Minerals.
A fedél nélküli márványos pirosító Max Factor Creme Puff Gorgeous Berries árnyalat

K%C3%A9p

K%C3%A9p

7 Likes

Heti harcosaim. A MAC pirosító “A pirosító”-vá lépett elő nálam. Bár a képen narancssárgásnak tűnik, élőben lilás a lecsengése, ugyanúgy, ahogyan a rúzsnak is.

67

68

13 Likes

Gyönyörű ez a pirosító! Mi az árnyalat neve?

2 Likes

Love Thing. Itt véleményeztem is:
https://kremmania.hu/kremek/mac-mineralize-blush

56

8 Likes

Nagyon szép az új profilképed!

1 Likes

20191118_070349
Conspiracy és KAP Julia.

11 Likes

Bocsi, de az első szó, ami eszembe jutott: állat! :grinning: Tényleg nagyon szuper!

1 Likes

Köszi.:stuck_out_tongue: A vízvonal sárga lett és piros szemceruzával még ráerősítettem az alsó pillatőre.

Ma úgy ébredtem, hogy akármi is lesz, az igazi, brutál fekete.- mély sötétbarna - burnt orange smokey szemeket csinálok és kész! pontosan ez a kombináció áll nekem a legjobban, ezért ezt szoktam, és szeretem is csinálni. Ha ezzel a gondolattal ébredek, akkor teljesen mindegy, hogy milyen napszak van, vagy éppen hová megyek, mit csinálok, akkor is bevállalom, és még soha nem kaptam rá negatív megjegyzést. :slight_smile:
Megvan hozzá a számomra tökéletes mélybarna alap, Laura M. Caviar Stick Cocoa árnyalatában: https://www.lauramercier.com/makeup/eyes-eyebrows/eye-shadow/caviar-stick-eye-colour-prod450002.html
a szuper vékony, és mélyfekete szemcerka MJ Ultra-Skinny fekete cerkája: https://www.sephora.com/product/fineliner-ultra-skinny-gel-eye-crayon-eyeliner-P404247?skuId=1773118
(ha elfogy, akkor a Shiseido ugyanilyen extra vékony cerkájával újítok majd be, mert atom jó! Van már sötétbarna színben.)
https://kremmania.hu/kremek/shiseido-microliner-ink-szemceruza
A többi átmenet színeit 5 különböző palettából raktam össze, de a számomra tökéletes és igazi burnt orange-t nem sikerült az istenért sem eredményül kapni.
Tud esetleg valaki ajánlani akár mono, akár komplett palettát, amiben az igazi narancssárgás burnt orange árnyalatai találhatók meg?
Azt hittem, hogy simán ki tudom keverni (jó ideje próbálkozom vele), de hihetetlen módon nem így van! :frowning: Ja, igen ehhez a kombinációhoz tökéletes világos narancsosbarnás (nude-os) rúzst sem sikerült még megtalálnom. Hát nem katasztrófa? Ma egy barnás nude + aranyfényű szájfény kombó van rajtam (megteszi), de nem az igazi. Szóval nagy készlettel is vannak ám gondok, kb. ugyanaz, mint a ruhakollekciónál, amit éppen aznapra elképzeltél, az biztosan nem fog ugyanúgy összejönni. Ez az igazi frusztráció ám! :crazy_face:
A mai végeredmény egyáltalán nem lett rossz, csak nem pontosan az, amit szerettem volna, ja és időben is jóval többe került így! :joy:

2 Likes

Nekem is hasonlo smink motoszkal a fejemben napok ota, es ime a talalat a sajat jatszoteremen.
IMG_7276

4 Likes

Igazából én már annyi verziót kipróbáltam, és mindegyik jól állt, de hihetetlen módon a palettám, színeim közül egyetlen egy domináns árnyalat hiányzik, ami miatt nem kapom azt a végeredményt, amit én szeretnék. Ez a szín kb. olyasmi, mint a Huda Topaz Obsessions paletta névadó TOPAZ színe. Nekem csak ehhez hasonló, jó minőségű szimpla mono kellene csak majd :wink:, egy komplett palettát nem hiszem, hogy érdemes lenne ezért venni, mert más, kevésbé narancsos burnt orange színek majdnem mindegyik árnyalatát, vagy verzióját produkálni tudtam már. Jó is volt, amikor több időm volt kísérletezgetni. :thinking:
Ja, majd elfelejtettem, látom nálad is van szép gyűjtemény. :heart_eyes:

1 Likes

A legvalosabb burnt orange szinem a Colourpop Foxes szufleja. Ez egy marha erdekes ‘allatka’, vilagito roka szin. Fenyes es kaprazatos darab, szivbol ajanlom a szine miatt. Viszont van egy apro DE is, mert ize… Ez egy Colourpop es nem a kedvencem. Nem vizallo es februarban rendeltem, akkor meg szufle volt. Azota osszetoporodott, megszilardult. Jol lehet vele dolgozni, nagyon latvanyosan megdobja a szemsminket. Temptalian eleg szinhu a tegelyes foto es az en bortonusomon a zoldes szemeimmel nagyon utos parositas. Ez a szin az en szememben a burnt orange, de ezen lehet vitazni, mert mas maskepp latja a szineket.

A Natasha Denona Metropolitan palettaban van nehany narancsos fenyes szin, a swatchos topikba felraktam a szamomra kiemelkedo szinekrol fotot. Abban 3-4 szin jatszik ebben a szinkategoriaban, de a paletta jo valasztas, ha kedvedre valo szinek vannak benne. (En visszakuldtem a sajatomat, de a lanyom is megvette maganak.)

Jeffree Star Jawbreakereben Orange Juice szinre keress ra. Nem pont az, amit keresel, de BAMM! Allati szin, a Lemon Droppal bamulatos osszhangban van.
A mini Jawbreakerben Double Scoop egy fako narancsos matt, de ott van meg a Slice, ami kicsit hasonlo a CP Foxeshez. Mindket palettatol leesik az all.
(Mintha emlekeznek, hogy meg nincs JFC palettad, mert nagyon rikitoak, de ezek azok a palettak, amik evtizedekre szolnak es nagyon finoman meg lehet veluk fuszerezni a napi sminket a kiabalo szinek ellenere. A minoseguk peldatlan.)

Nabla Secret Palettajaban egy Creation Crown arnyalat van, ami a bronz es az arany kozott mozog.

Becca Vulcano Goddessben a Lava arnyalat szep, de lehet elni nelkule.

Estee Lauder Violette La Dangereuseben van a 4. szin csodas fenyes narancs, nem bronz.

Az UD Naked Petite Heatben matt narancsos szinek vannak.

Es vegul pedig a MAC Extra Dimension Blush jutott meg eszembe, ebben van egy narancsos szin, de az enyem nem az az arnyalat. Erdemes lehet atbongeszni az arnyalatokat, mert ezt lehet nedvesen is hasznalni es eszmeletlen szep ez is.

A Kikonak vannak eleg jo monoi, annak nem neztem utana (keszletemben nincs ebben a szinvilagban semmi toluk). Talan erdemes lehet.

Nem kell emiatt abrandokba kergetni magad, csupan a sajat ertelmezesemben akartam megmutatni (szinekre rakeresni). A CP Foxest nagyon ajanlom a hibai ellenere (ezek lehet hogy csak nekem hatranyok). Remelem segitettem es azt is remelem, hogy hasonloan latjuk a szineket mindketten! :slight_smile:
(A gyujtemenyem evek alatt hizott meg, ezek csak a burnt orange keresoszora ugrottak elo a helyukrol. Koszonom a dicseretet!)

2 Likes

Hűha, nagyon köszönöm! Nekem a Colourpop préselt festékei tetszenek, a super shock tégelyes, krémesei viszont nem jöttek be, de ez a Foxes szufle, ez valami gyönyörűséges!!! Erre gondoltál: https://www.temptalia.com/product/colour-pop-jelly-much-eyeshadow/foxes/
Én is úgy tudom, hogy a levegőre nagyon érzékenyek ezek a krémes, zselés…stb. állagok a Colourpop-nál, nagyon-nagyon rövid ideig lehet őket fedél nélkül hagyni, de gondolom idővel amúgy is szökik belőlük a nedvesség.

A családomban mindenkinek vagy kék, vagy gyönyörű zöld szeme van, én vagyok az egyetlen elfajzott kivétel, mert nekem kifejezetten mély tónusú barna szemem lett, de ezek a színek nekem is nagyon-nagyon jól állnak, sőőőőőt.

Én a burnt orange több árnyalatát is szeretem, de a legütősebbek rajtam is a kifejezetten sárgás árnyalatok. Amikor a meleg, mély sötétbarnával párosul, háááát igen! A narancsosabba hajló árnyalatok közül pedig ez még a számomra nagyon klassz: https://www.amazon.com/Journal-Burnt-Orange-Color-Simple/dp/1544247400
Aztán van a bordós-vörsesbe átcsapó változata, amit szintén imádok: https://www.amazon.com/Journal-Burnt-Orange-Color-Simple/dp/1544247400
Mondhatni, az ezen a néven kapható összes verziót szeretem, ebben nem válogatok. :slight_smile:
Még egyszer köszönöm a tippeket, mazsolázok belőlük!
Amúgy a Jeffree Star újonnan kijövő palettáját nézegettem, mert van benne egy fukszia szín, amiből szintén lehetne egy kifejezetten ütős smokey look-ot csinálni. :slight_smile:
Az élen járó fórumos hősnő kolleginákat megvárom, hogy referáljanak a palettáról, meg készítsenek vele pár sminket, mert egy fukszia szín még nem sorsdöntő. :slight_smile:
Azért a burnt orange sokkal nagyobb favorit, mint a fukszia, és nem hiszem hogy kinövöm, valaha is. :smiling_face_with_three_hearts:

Kissé elgondolkodtam az én készletem méretén, - főleg úgy, hogy Neked egyetlen 1 színre ennyi találat jutott,- hogy akkor lehet nem is olyan eszeveszettül óriási, mint gondoltam.:stuck_out_tongue_winking_eye::innocent::rofl:

1 Likes

Kicsit irigylem a barna szemeidet, mert vegtelen lehetoseg rejlik bennuk!
A Topaz nekem bronznak tunik (lanyomnak megvan a paletta, swatcholtam), amivel nincs baj csak epp nem ‘vilagit’. (A mocsar zold szemeimet szeretem extra kiemelo szinekkel megbolonditani, ha mar a genetika nem adott extrat, akkor hozzateszem maskepp. :slight_smile:
Nekem is ez a burnt orange, es az UD-nek erre a szinre epul egy nagy palettaja, a Heat. Ebbol van nekem meg a mini, de akar el is kuldhetem neked, mert alig hasznaltam. (ajandek volt) Ez teljesen matt es engem egyaltalan nem oltoztet ez a paletta. (Ha elfogadod, dobj egy privit)

A helyedben atneznem a kollekciod, mert tuti ott rejtozik a fekete lo (talan a titkos befuto magyarul) a fiokodban. Idonkent atturom a sajatom, es eloveszek hatulrol valamit csak azert is, hogy tudjam milyen vadak rejtozkodnek a sarkokban. (Tavasszal koltoztunk, igy most teljesen at van valogatva es strukturaltan tarolom a teljes keszletem, barmit elo tudok rantani egy pillanat alatt.)

Az uj JF paletta nem tekerte el a fejem, de kivancsian varom @Kokapu sminkjeit vele. Nagyon kivancsi vagyok a velemenyere. Ha barna szemeim lennenek, tuti ezt kernem karacsonyra. :slight_smile:

Es igen, ez az a Colourpop! Nem hasznaltam tul sokszor, megis honapok alatt atalakult az allaga. Felre is ‘dobtam’ a csalodasom miatt egy huvos sarokba a haz legtavolabbik reszen. Nemreg talaltam ra, kb. 6 honapig ki sem volt nyitva. Ennyi eleg volt, hogy szilardra toporodjon, de hasznalhato. Talan meg jobb is, mint volt. Erosen gondolkozom, hogy belerakjam egy legmentesen zarhato zacskoba, hogy ezt az allagot megorizhessem.

1 Likes

Illetve meg az Inglot AMC pigmenjei kozott neznek korul. Ezeket eloben jo swatcholni, de ugy tudom, hogy van Bp-en uzletuk. (Bocs, ha videki vagy es kiesik.)

1 Likes

Én fiatalon meg voltam veszve apukám gyönyörű égszínkék szeméért, és nem telt el nap, hogy ne adtam volna hangot a csalódottságomnak, hogy én ezt nem örököltem. Anyukám anyukájának pedig olyan szépséges smaragdzöld szeme volt, hogy csak na (tesómnak is és unokatesómnak is az lett)!
Rajtam amilyen színek tetszenek még, az a zöld (főleg a smaragdzöld minden mennyiségben), , bizonyos lila (nem mindegyik árnyalata, de pl. a Huda új palettájában lévő néhány szín pont telitalálat lenne, Angela Bright kreációja egy az egyben: https://www.youtube.com/watch?v=nlb1NOUalQA)

A “szimpla” naturális look-ot, főleg a leges-legkedvencebb összeállításomat, amit az UD Gwen Stefani palettával készítek, - és már a kedvenc pannek alján járok és sírok, főleg, hogy limitáltak voltak, - Marc Jacobs fergeteges szemcerkájával turbózok fel, ezzel: https://www.temptalia.com/product/marc-jacobs-beauty-highliner-matte-gel-eye-crayon/out-of-the-blue/ és az alsó szempilláimat pedig a MAC sötétlila szempillaspiráljával festem ki.
Erre az összeállításra minden egyes alkalommal olyan bókokat kapok, hogy csak na! Legutóbb a férjemtől, hogy aznap valahogy ismét a fiatalkori szépségemmel és bájommal tündöklök, illetve inkább ragyogok. Kérem szépen, ezért érdemes már reggel felkelni! :kissing_heart:

Ezt a kreációt csináltam már a Zoeva Good Karma szemcerkájával is (jó helyettesítője az UD Overdrive cerkája, bár finishben eléggé más, meg színben is kicsit másabb, de azért mégis jó helyettesítő), de mégsem lett olyan ütős, mint az MJ out of the blue.
Igazából tényleg sok szín jó, de sok színt behatárol az árnyalata, vagyis inkább nem mindegyik árnylat jó. A zöldből nekem a kifejezetten mély, sötét, méregzöld pl. haragos tekintetet varázsol. A Huda New Nude rengeteg árnyalata pedig beteg kinézetet ad eredményül.
Az UD Heat paletta helyett én a Tarte Toasted palettát vettem meg, és ennek a színei nekem kifejezetten bejöttek, sőt a tavalyi év győztes look-jait kreáltam vele, még profi sminkesektől is olyan elismerő dicséretet kaptam rájuk, hogy csak na! :joy: Ezen árnyalatokból nekem ennyi elég, de a sárgásabb, narancsosabb árnylatokból viszont nem tobzódok. Nagyon köszönöm a felajánlást, nagyon kedves vagy, de az UD little palettában lévő színek a Tarte palettában is hasonlók.

Elvileg én is témák szerint csoportosítva tartom a cuccaimat, de ami a színeket illeti, hát… mindig az nincs, ami nekem éppen kellene, mert vannak “vízióim” néha, és úgy ébredek, hogy akkor ma ez, meg ez kell! :crazy_face:

Bp-en élek, belvárosban dolgozom, szóval nagyon veszélyesen élek! :smiling_imp:
U.I. Remek stilizált megfogalmazás, rengetegszer ismételve, “annyira jó, vagy annyi dicséretet kaptam rá, hogy csak na!” Magyar nyelv kommunikáció egyes! :face_with_raised_eyebrow::sweat_smile:

1 Likes

Még csak két sminket készítettem a Conspiracyvel, de imádom, pedig kezdetben, amikor leleplezték a színeket, csalódást éreztem, hogy milyen furcsák… de eddig az összes palettáját szerettem (élőben sokkal szebbek a színeik), és miután megválaszoltam magamnak a kérdést (bízom-e benne, hogy ez is jó lesz), megrendeltem és nagyon örülök neki, hogy így tettem. Élőben gyönyörűek a színek és rengeteg különleges kombinációra adnak lehetőséget.
A minősége a Blood Sugar-Alien-Blue Blood-Jawbreaker sorába illeszkedik (a régebbiek közül az Androgyny van meg, annak Nabla-féle vajas állaga van), nekem ezek a paletták azok, ahol különösebb koncentráció nélkül szuper szemsminket tudok összedobni, nem potyog, nem foltosodik, nem kell leheletfinoman bánni velük, szóval idiótabiztosak (magamról beszélek, kómásan, sietve volt olyan, hogy le kellett törölnöm az egész szemhéjam).

Bocsánat, befejeztem az ömlengésem, már biztosan nagyon unjátok.

4 Likes

Nézegettem már a Colourpop Jelly szemfestékeit, de idegenkedem (miközben kíváncsi is vagyok…) ettől az állagtól. Könnyű használni? Satírozni lehet őket?

Remek! Köszi a beszámolót, és majd kreációkat is szeretnék kérni, ha lesz időd befotózni.:smiling_face_with_three_hearts::smiling_imp:
Megint kell egy csajos, mustrás dumcsipartit tartani úgy gondolom. :stuck_out_tongue_winking_eye:
U.I. A szálas, narancsvirágos fekete tea illata sokkal jobb, mint az íze, úgyhogy mese nincs, el kell látogatnom a valódi teaházba! :star_struck:

2 Likes

Egyetlen egyet rendeltem, es 9 honap alatt sem vergodtem vele zold agra.
Ujjal eleg ormotlanul lehet a szelekkel banni, de szintetikus ecsettel szepen el lehet satirozni. Ha ezt hasznaltam amig jelly volt, akkor ezzel kezdem a szemsminket es erre epitem ra a por reteget.
Ami elszomoritott, hogy par csepp viz kepes lemosni. Ez nalam azert negativ, mert erzekeny szemeim vannak. Nehany alapozo/ korrektor egy kis szellokestol konnyeket csal elo es a CP meg a Stila is elfolyik ha a kulso ivre is jut beloluk.
https://kremmania.hu/kremek/stila-magnificent-metals-glitter-glow-liquid-eye-shadow
Illetve ez a nehany honapos vizveszteseg is lelombozott. (Mindig szorosan racuppantottam a tegely fedojet, ami a csavaros kupak alatt lakozik. Sot, a csavaros kupakban is van egy vekony szigetelo reteg.) :woman_shrugging:t2:

2 Likes