Mit használtál ma?

Egyébként ezek a nős termékek, micsodák? Amin ilyen nő van rajta, már több ilyen terméket láttam. :).

Juvia’s Place. Az alapötlet szerint minden bőrszínen jól mutatnak a paletták, a legsötétebbeken is, szóval extrém pigmentáltak, és nem fehéresek. (Az alapozó roppantmód érdekel tőlük…)

1 Likes

a másik meg https://kremmania.hu/kremek/the-balm-mary-lou-manizer-highlighter

1 Likes

Juvia’s Place.
A színek nagyon pigmentáltak. Igazán jó minőségű.
Lehet sokan nem tudják, de én úgy gondolom, hogy kissé rasszista cég. Inkább fekete nőknek gyárt sminkeket.

1 Likes

Nem neveznek igy egy ceget sem. Egy piaci rest probalnak betolteni, ami Mo-rol szinte lathatatlan. Keves ceg gyart ‘women of colour’ azaz szinesboru holgyeknek sminkeket. Lehet hogy a ceg alapitoja is egy kozuluk, ami az emberi sokszinusegre mutat ra. :smiling_face_with_three_hearts:

4 Likes

Ha rasszisták lennének, nem gyártanának fehér bőrre való alapozókat. Tény, hogy azért IS annyira pigmentáltak a festékeik, hogy a sötét bőrön is látsszanak, de ettől nem lesznek rasszisták.

6 Likes

Én inkább megfordítanám, és akkor már inkább a többi cég az, akik viszont egyáltalán nem készítenek sötét bőrre sminkeket.
Az alapozójukhoz készült ez a kép, hát én imádom, szerintem nagyon jól kifejezi a Juvia’s sokszínűségét:

Screenshot_20190831_225811

10 Likes

És ha már Juvia’s, ma a Nubian 2-es palettával készítettem ezt az őszies sminket:

IMG_20191030_104032

Mondjuk a kép szarul sikerült, mert siettem. :smiley:
IMG_20191030_103830

6 Likes

Én ezt úgy hallottam, nem voltam benne teljesen biztos.

Elvileg több botrány is volt emiatt az USA-ban

Elvileg tele vannak az IG posztjaik azzal, hogy ‘a csúnya fehérek világában végre egy fekete cég’
Meg hogy sok utalas is van erről.

Ezt nem én állítom, én is úgy hallottam!

1 Likes

Egyébként azért is tetszik ez a kép, mert senki sincs előre, vagy hátra sorolva. Mert ha úgy nézem, akkor a legsötétebb bőrű lány van elől, ha máshogy nézem, akkor meg a legvilágosabb bőrű lány az első.

3 Likes

Ez a cég a barnább hölgyeket célozza meg, az alapító egy modell volt:

Nincs senkinek semmi baja vele, végre valaki gyárt direkt nekik is megfelelő termékeket.

3 Likes

Ez a photoshop :smiley: (amúgy, rettenetesen zavaró ezen a képen a szerkesztés. Semmi térdinamika, pont mint a választási plakátokon xD)

Akkor téves amit hallottam! Bocsánat, nem tudtam.
Legközelebb jobban utána nézek a dolgoknak.
(mielőtt ilyeneket irogatok)

3 Likes

A JP filozófiáját nem ismerem, 1 palettám van tőlük. Szállítanak rengeteg országba, oda is ahol a szőke haj, fehér bőr a jellemző (Dán “őslakosok” pl.), szerintem már mindenkinek gyártanak, akkor is ha az eredeti ötlet esetleg a barnább hölgyeket célozta meg (ezt nem tudhatom).

1 Likes

Azt írtad, “úgy gondolod”. Nincs ezzel baj, tisztáztuk.:slight_smile:

1 Likes

Persze, hogy photoshop, de ez a kép mondanivalóján nem változtat, vagy inkább pont hogy rásegít. :slight_smile:

Ez szerintem annyira jó, mintha ezzel is azt akarnák hírdetni, hogy nem számít a bőrszín, mindenki , egyenlő", bárki használhatja és bárkinek jól állnak az adott termékek. :slight_smile:

1 Likes

Igen, meg hallottam is! Azért gondoltam, mert fekete a cég és mindig fekete nőket látok a sminkeken is.
Csak ezért.
De mindegy, legközelebb akkor figyelmesebb leszek, nem akartam ezzel senkit sem megbántani, azt hittem jól gondoltam, de most akkor kiderült, hogy nem :woman_facepalming:t4::disappointed_relieved:

4 Likes

Egyébként ha belegondolok akkor nem csoda, hogy az Instagramon pl a Maybelline, Essence stb is csinál mindenféle bőrszínű modellekkel sminkes fotókat :). Bár ázsiai modell kevés :thinking:

Belekezdtem egy jó hosszúba, de inkább csak annyit írok, hogy nézzen mindenki utána a Juvia’s Palace botrányainak. Bőven van mit olvasni, tele vannak botrányokkal pontosan a rasszizmus miatt. Éljen a sokszínűség! (Csak ne fehér legyen.)

2 Likes