Mit használtál ma?

A mai körözési kép elkészültéhez felhasznált termékek:

IMG_20191023_152756

11 Likes

Hogy neked milyen jól áll ez a lazacszín!

Bocsi lányok, ismét olyan hülye kérdésem van mint legutóbb, és ismét a C-vitaminos szérummal kapcsolatban. Kicsit furi szaga van, konkrétan büdi. A Purito-féle van meg. Másnak volt ilyen bármilyen C-vitaminos szérummal kapcsolatban?

A DE C-vitaminos szérumának (most ezt használom) fura szaga van. A Puritóból mintám van
megy a hálószobába keresni
mintám volt, de nem emlékszem szagra. Az értékelésekben nem említi valaki a KM-án?

1 Likes

Igen, nekem is volt már ilyen, de nem Purito. Azért sejtettem, hogy romlott volt, mert a második üveggel használtam és az elsőnek soha semmiféle szaga nem volt.

1 Likes

Azt írják többen, hogy fémes szaga van kicsit. Hát én nem tudom, az enyémnek kicsit kénes szagra emlékeztet, konkrétan büdös. És ez már a csereüveg, az első üveget amikor kinyitottam, kilőtt a kupakja (majdnem arcon vágott), és az is szagos volt. Küldtek másikat (tök jó fejek), erre ez is ugyanolyan büdös, bár nem lőtt ki legalább. Szóval most tanácstalan vagyok. Bár a színe citromsárga, és ha romlott akkor elvileg sötét lenne…nem tudom :roll_eyes:

Akkor gyanús hogy romlott?

Nekem igen, gyanús.

Ha a színe citromsárga, sajnos akkor már oxidálodott :-1:, antioxidáns helyett prooxidánsként hat(na) :face_with_raised_eyebrow: … mint írod, ráadásul büdös is, helyedben én nem használnám és jelezném az eladónak … :money_mouth_face:
A C-vitaminos szérumoknál a halvány pezsgősárga a határeset, ha ettől sötétebb, akkor :-1: (kuka) :slightly_frowning_face:.

3 Likes

Köszönöm szépen! :blush:

1 Likes

Elnézést a kérdésért, de ha egy antioxidáns oxidálódott, akkor már egy nem reagens anyag lesz, nem? Vagyis nem oxidáns, csak egy semleges dolog… Bocs, régen volt már a kémiaóra, de én így emlékszem.

Az ascorbinsav esetében ha eloxidálodott, akkor elveszitette az antioxidáns hatását, és az “anti” helyett elősegiti a sejtek oxidálódását, tehát nem marad egy “közömbös” anyag ebből a szempontból

Köszönöm, de én eddig úgy tudtam (ezt írta a gyártó és a review-k is), hogy ha sárga az normális, csak narancs és barnás ne legyen. Ez persze csak s színére vonatkozik, a szaga más kérdés.
Mindenesetre írtam a forgalmazó webshopnak, várom a válaszukat. Köszönöm a tanácsokat, beszámolok majd mi lett!

Remélem, elrendeződik… valamelyik C-vitaminos termékről olvastam, hogy a narancssárga szín nem jelent romlottságot, talán Ohmybrush Vikinél, de nem vagyok benne biztos.

1 Likes

Az Avon Magix púderdobozban RCMA porpúder van. Ebbe adagolom mert a hatalmas kiszerelés használata nekem nagyon macerás.
Ezzel fixáltam a szemem alatt a korrektort, az arcom többi részére a Mac púder ment.
K%C3%A9p

K%C3%A9p

K%C3%A9p

5 Likes

Tudjuk, hogy a gyártók és eladók (gyakran) igyekeznek a “saját malmukra hajtani a vizet”, de a tudatos és tájékozott vásárló nem dől be a (rossz) reklámnak.

Èn pl. júliusban kezdtem el használni azt a G&G 101 C-vit. szérumot, amit ismerős vásárolt nekem Bp.-en, és akinek a lelkére kötöttem, hogy a vásárláskor azonnal, még ott az üzletben ellenorizze le, hogy szintelen-e a szérum. Pár napja kezdett pezsgőszinűvé változni a maradék 1/4 rész, amit most igyekszem gyorsan elhasználni, nemcsak az arcomra, hanem a dekoltázsomra és a kézfejemre is.
A C-vitamin - úgy külsőleg (szérum), mint belsőleg (integráció: éhgyomorra napi 3-szor 1000 mg C-vit. + 500 mg prolina + 1000mg lisina) - nemcsak antioxidáns, folthalványító, hanem serkenti az új kollagén-szintézist, én pl. e hatása miatt is használom.

2 Likes

Köszönöm az információt, megjegyzem :heart:

Most lehet, hogy hülyén fog hangzani, de a férjed is érzi a szagot?
Mert elvileg nekünk nőknek kismamaként és szülés után valameddig jóval kifinomultabb, erősebb lesz a szaglásunk.

Próbáltam neked rákeresni, hogy milyennek kell lenni a színének (én még nem próbáltam), ezt találtam legvilágosabban bemutatva, de így is sárga:

Itt viszont már egészen sötét, úgyhogy nem tudom, melyiknek kellene a friss változatnak lennie:
https://berriesinthesnow.com/review-purito-pure-vitamin-c-serum-snail-repair-advanced-91-serum/

2 Likes

Köszönöm a sok információt, a színe egyezik az általad linkelt első variációval. A szagát illetően én is gondoltam erre, de a férjem szaglása kb. mint a vakond látása :joy::joy: Ha befújom magam a Shalimar vagy Opium parfümömmel, közli hogy ez egy lepkefing :rofl::rofl::rofl: Illetve volt hogy a romlott büdös husit simán felszeletelte nekem hogy főzzem meg (ő szokott kuktáskodni itthon, én meg szakácskodni), én a konyha küszöbén éreztem hogy valami nem stimmel… szóval ő sajnos nem megbízható forrás.

De a forgalmazó nagyon rendes volt, azt írta a szériával lehet a gond, elviszi a futár és visszautalják az árát.

Köszönöm lányok a véleményeteket :slight_smile:

5 Likes

Azért ezen most nagyon röhögtem. :smiley:

Örülök, hogy a forgalmazó ilyen korrekt!

1 Likes