Mániákus. Igen, ez jó kifejezés. Én is mániákus takarító/suvickoló voltam. Aztán alábbhagyott szép lassan.
Már mi is csak ketten vagyunk és egy kutyát nevelünk.
Talán valamit hárítani akar az ember a takarítási kényszerrel?
Szerintem egyéni (fentebb írtam az enyémeket), bár a nőkkel szemben ki nem mondott elvárás, hogy takaros, tiszta házat kell vinnie.
Annak örülök, hogy nem jutottam el odáig, mint a párom egyik volt kolléganője: minden hétvégén (egyedül élt) végigtakarította az egész lakást, de úgy, hogy az ablakokat is lemosta.
Sajnos engem egy jó ideje (de még régen is nyomasztott) az ebéd főzése, a menü kitalálása, annak csomagolgatás, meg, hogy jó lesz-e, meg biztosan beszereztem hozzá mindent, mert ha nem, borul az egész és újragondolást kíván szituáció borít talán ki legjobban. Nehezíti a dolgot az is, hogy más kissé az ízlésvilágunk, meg hogy nekem egy autoimmun betegség miatt nagyon behatárolt a dolog. Amikor minden nap azzal fekszel és kelsz, hogy akkor mi legyen a következő napi menü…és persze ott tornyosul még az élet többi búja-baja, akkor az ki tudja készíteni az embert. Aki erre azt mondja, hogy meg lehet szokni, meg bele lehet szokni, az tanítsa meg nekem is, hogy hogyan!
Hű, nem irigyellek… én csak nagyon finnyás vagyok, a párom gyomra bizonyos dolgokra érzékeny (hagyma, karalábé, a szokásos dolgok), de csak ennyi határol be. A kolléganőim ki vannak tőlem, hogy egy hétre előre megfőzök, de ennyi időm van és inkább ez, mint a büfés junk food (lapos, szó szerint szürke rántotthús és társai), én meg attól borzadok el.
Minden nap főzöl?
Mi is ketten vagyunk. Én rosszul vagyok attól, hogy bármit is elvárnak bárkitől azért mert nő vagy férfi. Az előző kapcsolatom problémás volt, ott aztán volt kényszer. A jelenlegiben pedig abból eredően az ellenkezője dominál. Ami szintén nem jó. A halogatás nagy mestere lettem. Nem azt mondom, hogy koszban és rendetlenségben élünk, mert nem. De a vasalás az amivel állandóan le vagyok maradva. Ez abból is eredhet, hogy sok ruhánk van és nem szorulunk rá arra, hogy minden héten ugyanazokat a pólókat vegyük fel. A főzés eléggé változó nálunk, de soha nem egy napra főzünk, van hogy négy napig elég amit egyszerre megcsinálunk. A takarításból sem csinálunk drámát. Ha koszos valami azt nyilván letakarítjuk. Nem gondolom, hogy minden nap mindent végig kellene pucolni, az senkinek nem jó.
Régebben minden nap főztem, de ez a munkahelyem miatt kivitelezhetetlenné vált, most hétvégén főzök én is többet és többfélét, ami nem nem feltétlen tart ki egész héten, én az enyémet könnyebben elintézem, pl. tonhal, saláta/spenót, kis sajt, amíg volt málna, addig az is, kis olajos mag és citrom, vagy drasztikus esetben avokádó kiskanállal kikanalazva , illetve egyéb gyorsan összedobható cucc. Mivel csak én főzök, ezért okoz igazából ez problémát. Nekem szinte kizárt a gyors kaja, meg nem is szeretem. Sajnos ha a hetem kaja ügyileg rosszabbul sikerült, akkor vigasztalásként benyomok egy koffeinmentes zero Cola-t. Tudom, pont nem ezt kellene.
A takarítás nálam a kis-kedvenc családtagom miatt (törpenyuszika) állandó kellene, hogy legyen, de nem tudok annyi időt rászánni. A ruhavasalást én is utálom, de amióta van ruhaszárító gép, azóta hálát rebegek a kitalálójának, mert nem csak a szöszt szedi perfekt módon le, hanem egészen szépen kisimítja a ruhát, nem képződik elképesztő pára, szóval kizárólag jókat tudok róla mondani.
Sziasztok :)! De jó témákról beszélgettek . Nálunk sem patyolatiszta minden. Amit mindennap megszoktam csinálni mikor páromnál vagyok az a mosogatás, tűzhely tisztítás, pult tisztítás, söprés, párom és magam után pakolás , az ágy megágyazása. ( így mondják? :D). Minden héten egyszer felmosok. Fürdőszoba takarítás inkább 2 hetente. Port törölni, porszívózni nem szeretek. Wc-t takarítani a párom szokott, kertben is inkább ő ügyködik, de segítek neki benne amit tudok. Pl együtt metszettünk vagy szereltünk össze kaput stb :D, ezeket élvezem. Imádok főzni is, együtt is szoktunk, de olyan is van, hogy csak én vagy csak a párom főz :). Viszont neha én is elfáradok és nem jön össze annyi minden amit szeretnék :/, vagy pl későn érünk haza mindketten és akkor csak max mosogatok meg megetetjük az állatokat, főzünk. :D. Soha véget nem érő körforgás . Amit általában szeretek de ha fáradt vagyok, nagyon kiborító tud lenni a sok házi munka :D.
Ja és én a palettákat a kis nem tudom hány szögletű asztalomon tartom :D, nagy becsben vannak, ott nem érheti őket baj :). Sajnálnám őket dobozban tárolni , olyan jó végig nézni rajtuk, mikor arra megyek, néha random ki is nyitogatom őket :D.
Nàlunk azóta nincs rend, mióta gyerek van és elkezdett játszani. Azóta a lakás különböző pontjai úgy néznek ki mint egy csatatér. Amíg ébren van, igazi szélmalomharc minden próbálkozásom a rendrakásra. Szerencsém van, mert a férjem nagyon házias. Takarít, mosogat, egy héten egyszer főz magának olaszos tésztákat ( mióta rájött arra, hogy ő is össze tudja dobni, azóta nekem nem engedi. Én nem vagyok tészta kedvelő, így csak a maga örömére csinálja) Egyedül a mosás-teregetés-vasalás szentháromsága az, amit kizárólag én csinálok. Minden másba besegít.
Ma csak egy egyszerű szemsminket csináltam amihez egyetlen színt vittem fel a mozgó részre a Sleek Original palettából. A belső szemzugba pedig a vilàgos arany színből pöttyintettem. A széleket pedig bronzosítóval satíroztam el.
A rúzs: Mac Twig àrnyalat
Csak mostanra sikerült lefotózni a ma használt termékeket. Olyan szép idő volt, hogy kedvem támadt a JSC Mini Breakerhez.
Gotham árnyalat. Viszonylag ritkán használom, mert elég világos, inkább téli. Ma egyáltalán nem akartam kontúrt vagy bronzert használni, de végül úgy éreztem, hogy egy leheletnyire mégis szükségem van. Ami viszont nagy előnye, hogy hűvös tónusú, és a ma használt színekhez pont ez volt való.
Egyébként szépen eloszlatható, talán nem teljesen matt, de nem is fényes. Kellemes.
Annyira szeretem a fotóidat, annyira bájos arcod van, és csodálatos a bőröd. Rendkívül jól állnak neked az élénk színek, ez a sminked tetszik a legjobban, és ezek a színek fergetegesen jól állnak!
Nekem is mondta férjem hogy a suvickolás helyett vele legyek vagy pihenjek. Én nem vagyok semmi rossznak elrontója, így elhatároztam, hogy heti 1 db házimunkát végzek (legyen az porszívózás, vasalás, fürdöpucolás). Ezzel a megoldással több idöm jut mindenre, mert 1 tevékenység max 1óra és nem egy komplett szombati nap. Ettöl mégnem élünk dzsuviban (mondjuk alig is vagyunk otthon hogy koszoljunk…).
Ma kipróbáltam a tegnap érkezett újdonságokat és nagyon tetszik mindkét paletta.
A Viseartról írnál kicsit bővebben (tudom, egy használat alapján még nehéz)? Mennyire pigmentált?
Köszönöm szépen!
Szerintem szépen pigmentált, a mattok is jól kezelhetőek. A fényesek közül a két szélső erősen kiemelkedő. Nagyon szèpek. Ennek ellenére a rózsaszínes a kedvencem az egész palettából. Pont ezt a színt kerestem.
Megkèrdeztem az eladót, hogy mi a véleménye a palettáról. Azt mondta számára közepes minőség. Nekem viszont nagyon tetszik. Temptalia szerint 91%-os.
Köszi szépen! Ebből is látszik, mennyire szubjektív egy paletta megítélése.