Mit használtál ma?

Mai smink elég élénk lett, színesebb mint amennyit a fotó visszaad belőle.
IT CC krém
Mac Select Sheer Pressed Powder
TIU kontúrpaletta bronzere
Chanel pirosító Rose Initiale
The Balm Mary Lou highlighter
Catrice szemöldökceruza
Milani szemhéjalap
JP Masquerade paletta: fènyes sötétlila Makeda a mozgó rész külső felére és az alsó pillatőbe, matt sötétciklámen Zobo halványan elsatírozva a mélyítőbe és fölé, fényes arany Dahia a mozgó rész belső felére, egészen a közèpső részig. Belső szemzugba Mary Lou highlighter
Külső v sötétítésére CP Good Sport paletta matt sötétbordója (Reckless)
Essence You Better Work spirál
Maybelline rúzs Vintage Pink

K%C3%A9p

K%C3%A9p

10 Likes

Ez is szép lett, tök jó ez a színkombináció! :slight_smile:

Milyen szép! Sosem jutott volna eszembe ez a színkombináció, de tök jól megy egymáshoz az arany és a sötétbordó.

1 Likes

Ugyan így gondolom, nekem sem jutott volna soha eszembe, meg is milyen jólett.

1 Likes

De jó színek! Nagyon tetszik :).

1 Likes

Annyira szép és olyan ügyesen le tudod fényképezni is!

1 Likes

Köszönöm szépen! Bár a színek nem jönnek át a fotón olyan erősen és élénken mint amilyen a valóságban.
@Szandika neked is köszönöm :slight_smile:

2 Likes

Neked mennyi idő egy komplett smink? És ebből mennyi a szemedre szánt idő?

Szerintem kb. 15 perc összesen (holnap lemérem, mert a munkába állás miatt is hasznos lehet, hogy mennyivel kell előbb kelnem.) és a szemem kb 6-7 perc. Sokszor az ujjaimmal viszem fel a színeket és ecsettel dolgozom el őket. :slight_smile:

3 Likes

Akkor nagyon ügyes vagy!
Nekem is törekednem kell az erre szánt idő csökkentésére, de még nincs meg hozzá a megfelelő rutinom. De azért valamivel jobb már a részidőm, mint az elején.

3 Likes

Nagyon szép lett az átmenet!

1 Likes

Köszönöm szépen! Most amíg nem megyek vissza dolgozni, törekedek a színesebb sminkekre. Nem sok időm van már :frowning:

Ne félj, csak az elején lesz nehéz! Egy idő után már élvezni is fogod!
Régi helyedre mész vissza?

Ez ugye attól is függ, hogy milyen szemsminket csinálok. Mert ha nagyon szolidat szeretnék, akkor általában valami pezsgős vagy taupe árnyalatot teszek fel az egész mozgó részre, és azt elsatírozom egy matt átmeneti színnel.
De ha színesebbet készítek 4-5 színnel, és esetleg tusvonalat is húzok, akkor azért az nem 2 perc. De a gyerek miatt nem tudok rá igazán sok időt szánni. :smiley:

2 Likes

Igen, szerencsére van hely a régi irodában és várnak vissza, ami nagyon jól esik. Tegnap voltam bent a munkahelyemen, teljesen más minden. Új irodánk van, új emberekkel, a régiek közül már alig van valaki. De próbálok pozitívan tekinteni erre is, hiszen új korszak lesz az életünkben.

3 Likes

De mégse teljesen idegen helyre kell menned, teljesen idegen emberek közé, még ha sok minden meg is változott!

1 Likes

Teljesen igazad van! Már csak abban bízom, hogy Hunor is szeretni fogja az ovit és akkor tényleg boldog leszek.

2 Likes

Szerintem, amint visszaszoksz, nyugodtan sminkelhetsz színesebben.

2 Likes

Ma “csak” fényvédő volt rajtam, 50-es faktor arcra, testre is, az arcom kivételével leégtem azért. Igaz 11 és 18 között voltam kint és alig voltam árnyékban. Most jön az aloe gél meg hialuronsav, mert tejföl nincs itthon és minden zárva már.
Tegnap kipróbáltam a By Terry ikonikus ajakápolóját mintából. Tényleg szuper kis cucc, teljesen feltöltötte a barázdákat, de aranyárban van.

3 Likes

Mai szemsmink:
INGRID Cosmetics szemhéjalap.
ZOEVA Offline világosabb csontszíne az egész szemhéjra,
Nabla Soul Blooming szemhéjpaletta kékeslila Flowery a mélyítővonal fölé, felfelé és befelé füstösítve, „ablaktörlő” mozdulatokkal elsatírozva,
a rózsaszín Boleroja, és az ugyancsak halványrózsaszín Climbing Rose monochrómja a külső v-be és a mélyítővonalba, ugyancsak felfelé satírozva.

nabla_soul-blooming3

Nabla Poison Garden szemhéjpaletta rózsaszín monochróm Rositája a mozgó szemhéj egészére. Majd ugyanezt a színt a mozgó szemhéj közepére egy aránylag merev lapos ecset segítségével ismét feltapogattam. A mozgó szemhéj közepétől ezt kintről a belső szemzug felé haladva elsatíroztam.
A fehér-kékeslilás finishű Adoration árnyalat a szemöldökcsontra, és a belső szemzugba, illetve a törtfehér matt Canvasból is ment még a szemöldökcsontra.
Az átmeneteket egy puha tiszta eset segítségével továbbtompítottam.

nabla-poison-garden2

Tulajdonképpen a színek külön-külön nem láthatóak a végeredményen (ehhez nincs is elég nagy felületem), hanem egy sokfajta lilás-rózsaszínben pompázó szemhéjsminket kaptam.

Nude Trend It Up szemceruza az alsó vízvonalra.
Sötétkék essence szemceruza alul-felül a szempillatövekbe. Alul a külső szemzugtól kb. a pupilla közepéig kihúzva.
Trend It Up szempillaspirál az alsó szempillasorra (felül tartós műszempillám van).

Szemsmink után mindig le szoktam törölni a lehullott festéket a szemkörnyékről. Akkor is, ha semmi se látszik, mert mindig elég jól elszíneződik a vattakorong.
Ezután állok neki az arcfestésnek, mely során már bevetettem az új szerzeményeimet:
Douglas Perfect Radiance Foundation : Olyan, mintha nem is lenne semmi az arcomon, annyira a bőrömmel megegyező színű. Egy fényes finishű, kellemes viselet.
IsaDora Bronzing Powder 13-as matt árnyalata, Nem túl sötét, nem túl világos. Ezzel bronzosítottam/csontosítottam (ideje gyakorolni).
Trend It Up Pure Perfection Highlighter stift az orrcsontra (az orrom hegyére nem szoktam),
https://kremmania.hu/kremek/trend-it-up-pure-perfection-highlighter-stift
EL szemhéjpaletta pirosítója,
Hourglass arcpaletta.
Catrice szemöldökceruzával korrigáltam a szemöldököm kopásait, majd az ugyancsak Catrice szemöldökformázóval fixáltam.

Ajak:
A Trend It Up szájceruzának a rúzsom színével szinte egyező árnyalatával megrajzoltam a szájkontúrt és enyhén ki is festettem vele az ajkaimat. Ezzel is erősítve a rúzsom színének finishét és tartósságát.
Estée Lauder Pure Color Envy Hi-Lustre Lipstick Hot Chills árnyalata, ami egy fényes, kellemesen üde narancssárga szín. Jól illik a lebarnult és bronzosított arcbőrömhöz, a kék szemeihez.

40 percembe telt mindez. Faragnom kellene belőle!

6 Likes