Én kb 45 percig szoktam sminkelni, de akkor aztán nagyon ráérősen. Akkor aztán megy a blending, meg a korrektorral is rendesen elpepecselek, hogy biztos creaseless legyen, bakingelek is, blabla. Ma reggel viszont csak 25 percem volt, na abból rendes kapkodás lett, a rúzsomra már nem is volt idő, azt a vonaton tettem fel. Aztán észrevettem, hogy foltos a nyakam, mert nem volt időm rendesen eldolgozni az alapozót… Még szerencse hogy van nálam mindig egy stick foundation, kicsit sem néztek hülyének, de muszáj volt
Nagyon szép, de nekem a szemöldököd tetszik legjobban
Nekem az idő attól függ, hogy hogyan néz ki a reggelem. Most nyáron kissé ráérősebb, ezért néha 1 órát is elsminkelgetek (igen, a szemhéjam ebből a legtöbb). Illetve attól is függ, hogy bb krémet használok, vagy alapozót, mert az utóbbit kicsit nagyobb gonddal végzem, tehát több idő.
De ha sietek, akkor 25 perc alatt is kész tudok lenni.
Az arcápolás az mindig legalább 10 perc (inkább 10-15), de mondjuk aközben néha öltözködöm is, pl. a szérum után felveszem a nadrágom, stb.
Mai smink:
EL DW alapozó
TIU Skin Supreme púder
Hourglass Diffused Bronze Light bronzosító
Max Factor Créme Puff pirosító
Laura Geller highlighter- Gilded Honey
ABH Dipbrow Pomade
Milani szemhéjprimer
JP Zulu paletta (úgy döntöttem marad még, megpróbálom jobban kihasználni a színeket) fényes rosegold a mozgó rész 3/4-ére, matt meleg barna nagyon halványan elsatírozva a mélyítő fölé,
a mélyítőbe a Too Faced Natural Face arpaletta szaténos bronzosítóját satíroztam, szintén a palettából vettem a rosegold highlightert és a mozgó rész belső 1/3-ára ezt tettem fel
JP Masquerade paletta mély ciklámen Zobo nevű színe ment az alsó pillatőbe, szintén ezt a színt használtam keverve a matt sötétbarna Fulani árnyalattal és ez ment a külső v-be. Belső szemzugba a világos fényes Giza került.
TIU szempillaprimer
Essence You Better Work szempillaspirál
Mac Modesty árnyalatú rúzs
Hát nekem nem azon múlik hogy mennyi időm van… Ha én elkezdek sminkelni akkor van hogy inkább elkések, minthogy valamit kihagyjak, mint amihez éppen kedvem van. Szerencsére ezt a munkahelyemen egyelőre jól kezelik…
Egyébként egy “fél smink” - tehát vagy csak minimál arc és rendes szem, vagy minimál szem ér rendes arc smink 20-25 perc. Ha minden megy, hát akkor gyakori a 45 perc… Ennyi időm nincs, de nem baj. Remélem idővel jobb lesz, bár egész nyáron tart ez az állapot.
Nekem is nagyon tetszik a szemöldököd :).
Meseszép színű :), nagyon jól állnak neked az ilyen színek :). Gyönyörű lett a szemsminked
Nagyon kedves vagy köszönöm! Pedig jó ideig nem használtam rózsaszín, rózsás és arany árnyalatokat mert beteg kinézetűnek gondoltam magam ezektől a színektől.
Nekem attól függ mik a terveim a sminkemnel. Most nyáron annyira nem tolom túl, mert meleg van a munkahelyemen. Ilyenkor mindennel együtt akár tíz perc alatt végzek. Ha hűvösebb idő lesz, akkor viszont simán egy órát elpepecselek majd. De abban benne van az az idő is mikor állok a szekrény előtt és nézem a rúzsokat és palettákat azon gondolkodva, hogy melyiket válasszam. Annyira várom már, hogy rendesen sminkelhessek.
Igen. Én is egy csomó időt eltöltök azzal, hogy kitaláljam milyen színeket kenek majd a szememre. Most már nem csak a ruhán kell gondolkodjak reggelente.
Szuperül állnak ezek a színek! Nagyon nőiesek rajtad. Külön dicséret a sok képért, ami mostanában készítesz!
Ez nálam teljesen máshogy megy. Általában kiválasztok egy (esetleg kettő) palettát, és abból oldom meg a szemsminket. Van olyan, hogy reggel felkelek, és úgy érzem, hogy ma a TF unikornisos palettát használom, mert általában mindig van olyan, ami “megszólít”, hogy ma vele sminkeljek. Máskor már előző este kitalálom, hogy akkor holnap mondjuk az ABH Soft Glam lesz. Akkor a többi (pirosító, rúzs) már adja magát. Sőt, általában inkább a sminkhez igazítom azt, hogy milyen ruhát veszek fel, kivéve, ha megyek valahová, és konkrét ruha tervem van, akkor ahhoz igazítom a sminkem.
A palettát még csak-csak el tudom dönteni (nincs olyan nagy választék ), de nekem a színek összeválogatása jelenti a nagyobb gondot. Majd ha lesznek már begyakorolt sémáim, akkor már lazán leszek. De akkor meg majd mindig bele akarok vinni egy csavart és azzal cseszem majd el az időmet, mint ma reggel.
Te szegény ! Ne haragudj, de jót nevettem
Ezen én is átmentem és most az ellenkezőjét akarom kipróbálni: minél kevesebb ruha darabból és sminkcuccból ga(rá)zdálkodni,hogy a döntés könnyebb legyen. Azt nem tudom unalmas lesz-e, még csak a leépítés és válogatás lépéseknél tartok. Gyanítom, hogy be-be fog csúszni pár felesleges darab a repertoárba, mert tetszik vagy rossz napom lesz és hasonlók.
És olyan is van, amikor sminkelek veszettül, aztán egy óra elteltével belenézek a liftben a tükörbe, és arra gondolok: ezért pacsmagoltam egy órán keresztül?
Vicces, hogy mennyi ideig pingálgatjuk azt a kis bőrdarabot.
Én is így csinálom, pl. arcmosás és toner után reggelikészítés, evés közben arckrém-fényvédő, muszáj volt ezeket összekombinálni.
Mindig azt gondoltam, hogy csiga vagyok, mert egy teljes sminket 45 perc alatt alkotok meg magamon. Ha valamit elszúrok, akkor +10 perc. Most megnyugodtam, hogy olvastam, Nektek is kb ennyi egy “rendes” pingálmány.
Amúgy én is a szememmel szoktam kezdeni, ha több színt viszek fel, egyrészt a pepecs miatt, szeretek túl lenni a nehezén, másrészt az esetleg lehulló por miatt.
Lányok majdnem nem tudtam bejelentkezni :/, tegnap nem küldte el az e-mailemre az üzenetet, hogy új jelszó megadása. Ritka rossz az e-mailem, ha megtelik a tárhelye, akkor nem kapom meg az üzeneteket és én ezt tegnap elfelejtettem, így csak ma tudom használni újra :D.
Mit használsz?
Jaa a fórumot tudom most már használni újra