Mit használtál ma?

Szoktatok használni enzimes peelinget? Én nyáron nem használok savas hámlasztót, de emiatt néha előfordul, hogy úgy érzem, jó lenne már valami. Mivel az arcradír annyira nem ajánlott, ilyenkor használom a Daytox enzimes peelinget.
Szeretem is egyébként, a hatásával abszolút elégedett vagyok, bár a felvitele kissé macerás.

Viszont még ezekről a termékekről ha jól emlékszem, nem volt szó, szóval érdekelne, hogy használtok-e és milyet?

Hát én megvallom őszintén, még soha életemben nem használtam semmilyen hámlasztót. Illetve volt olyan arckrém egyszer, amiben kis radírozó gyöngyök voltak de az gondolom nem annak számít :rofl::rofl:

2 Likes

Én nyáron nem hámlasztok. A Foreo Play Plus egy kicsit radíroz is, az most elég. Ősszel kipróbálom a mandulasavat, aztán jöhetnek a kicsit erősebb termékek időnként. Ha mindig fényvédőzöl most is hámlaszthatsz. Az enzimes peelingtől kipirosodik a bőröd pár percre?

Nekem nagy kedvencem.

Nyáron én sem szoktam kémiai hámlasztást, de a meleg és/vagy pára miatti fokozott faggyútermelés miatt a homlokom igényli, hogy időről időre valamit kezdjek vele, mert például tegnap is láttam, hogy a púder alapozó nem úgy fekszik rajta, ahogy kellene. Fizikai radírozást szoktam én is, a bőröm nagyon szereti és nem is túl érzékeny, illetve nem éles szemcsés radírral csinálom (most például DHC-vel, nagyon jó radír, mintha minden egyes kis szemcse gömb alakúra lenne formázva, tényleg nem bánt).

1 Likes

Igen, fényvédőzök mindig, nyáron alap az 50-es,és néha azért egy kis Calm down belefér, de így is van, hogy nem vagyok elégedett. Nem is tudom, amikor felbukkan egy-két valódi, fekete fejű mitesszer. Foreot majd én is szeretnék, szerintem névnapomra azt kérek majd.
Egyébként nekem nem pirosodik ettől ki a bőröm. Nincs semmi irritáló, picit csipked, bizserget, de ennyi. Viszont azonnal sokkal tisztább, szebb tőle a bőröm. Kicsit olyan érzés, mintha levegőhöz jutna.
De mondjuk nekem nem különösebben érzékeny a bőröm, lehet az érzékeny bőrt jobban kipirosítja.

1 Likes

Mi az a DHC?
Igen, pont ma, amikor belinkeltem a Daytoxot, láttam, hogy te is írtál hozzá véleményt. :slightly_smiling_face:

Ez a DHC fizikai radír. Nem enzimes, csak a nyári hámlasztásról jutott eszembe :slightly_smiling_face:

1 Likes

Köszönöm szépen!
Igazán ígéretes!

1 Likes

Legjobb radír, amit eddig próbáltam.

1 Likes

Én is ezt a G&G Calm Down-t használom már hónapok óta. Most nyáron van, hogy 1-1 nap kimarad. Ez nagyon enyhe, de nekem elég is, nagyon bevált!

Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy nem használsz. Én 49 évesen kezdtem el és lám: még én is élek! :grinning:

1 Likes

Én is elvagyok nélküle egyelőre, aztán majd meglátjuk a későbbiekben fogok-e. Van egy kis vízhiány a bőrömet illetően, de ezen kívül más gond nem igazán van vele. Persze szarkalábak picikék akadnak de nem vészes, sokat mosolygok tehát természetesnek is mondható hogy vannak :rofl: Pattanások nincsenek, azzal nincs gond.
Ami zavar az arcomon, az inkább a színek össze-visszasága. Azaz alapvetően fehér a bőröm, halanték és száj körül hófehér. Az almacskák pirosak, orrom is, viszont a szemem hajlamos lilás lenni (erecskék, karikák), a homlokom és arccsontom pedig sárgás inkább. Hát ez nagyon fura így leírva, de tényleg :slight_smile: Rózsaszín tónusú, de amint barnulok kicsit, már sárgás :rofl::rofl: Az alapozóknál a legnagyobb elvárásom emiatt a színeim egységesítése, nálam emiatt kell nagyon jól fedő ám nehezen kopó cucc :slight_smile:

1 Likes

Ősztől-tavaszig én szoktam AHA-t (heti 2x) és BHA-t (heti 1x) is használni, csak most nyáron nem akarom, jobb a békesség :blush: alapon. Az AHA-t főleg a pigmentfoltok miatt szoktam.

1 Likes

Ma egy nagyon élénk, színes nyári ruhát vettem fel, ahhoz készült a smink is.

Urban Decay Primer potion
Jeffree Star Jawbreaker paletta: Good morning a primerre, Bubble Gum a mélyítőben elsatírozva. Mozgó részen belülről kifelé: Snack, Cotton Candy, Delicious. Ez utóbbit tettem az alsó pillasorba is, egy Pupa lila szemceruzára.
Deborah Milano BB krém
Mostanában elég gyakran ez kerül a kezembe, ha nem akarok alapozó erősséget (IT CC), de a Neostrata színezett fényvédő lepúderezésénél azért többet, ugyanis most augusztusra értem el azt a színt, hogy a 01-es árnyalat nem sötét hozzám. Egyébként elég kellemes kis krém, most nagyon szeretem, szépen mutat a bőrömön.
Tarte Shape tape próba kiszerelés
Szem alá használtam leginkább, de mivel a próba kiszerelés nem visszazárható, így igyekeztem elhasználni, amennyit csak lehet, szóval ment belőle az államra, és a homlokomra, orromra is, ahol világosítani szoktak. A 16N a minta legvilágosabb színe, most pont jó, ha vennék, valószínűleg egy ettől világosabbat választanék, mert most a BB-hez pont jó, de a téli színemkor nem világosítana. Elsőre nagyon durván jónak tűnik az állaga, könnyen és nagyon szépen eldolgozható a szem alatt, majd meglátjuk, hogy estig hogyan muzsikál, de egyelőre tetszik. Eléggé hasonlít az IT Bye-bye under eye-ra, bár talán ez kicsit könnyebben használhatónak tűnik. Ha az elfogy, akkor lehet, hogy majd ilyet veszek. Mondjuk az IT-et csak pár hete bontottam ki, és 24 hónap a szavatossága, szerintem addig ki is tart (mert mellette még ott a Becca is), szóval ez nem mostanában lesz. :smiley:
Becca under eye brightening púder szem alát
Kat Von D Lock-it púder a többi helyre
Nabla bronzosító
Tarte Amazonian Clay pirosító - ez is még a mintából
Ofra highlighter - Pillow talk, belső szemzugba is
Urban Decay All nighter setting spray
Colourpop BFF spirál - sötétkék
Jeffree Star folyékony rúzs - Scandal

Parfüm: Sahlini - La Femme
Köszi, @anon46483502, hogy eszembe juttattad! :slight_smile:

IMG_20190809_093936

IMG_20190809_094019

7 Likes

Gyönyörű ez a smink! :slight_smile: Nagyon jól áll neked a rózsaszín, nagyon szép ,átmenetek" vannak benne :).

1 Likes

Igen, nyáron nem merek hámlasztani, ezért tavaly nyár végén vettem egy Ziaja enzimes peelinget.
https://kremmania.hu/kremek/ziaja-sensitive-enzimes-peeling
Nem használom rendszeresen mert mindig elfelejtem, hogy van, így sok eredményről sajnos nem tudok beszámolni. Ha jól emlékszem Notinoról rendeltem.

Mai smink:
EL DW alapozó
Guerlain Terracotta bronzosító
Milani Dolce Pink pirosító (köszi @Amadea, nagyon megszerettem)
highlightert, korrektort és púdert ma nem használtam.
Szemsminket sem készítettem mert rohantunk a zenés-mondókás foglalkozásra, csak az Essence You Better Work szempillaspirált használtam, meg a Mac Mehr nevű árnyalatát az ajkamra

Aztán most délután feldobtam egy zöldeskék tusvonalat a Catrice 190 Cleopetrol nevű szemceruzájával.

Thierry Mugler Alien Edt

3 Likes

Én anno enzimes peelingre váltottam a szemcsés arcradírokat. Ziajával kezdtem, aztán átváltottam a CV Enzyme-Peeling puder-re (na most az ugye picit szemcsés marad, de nem azért hámlaszt). Jó-jó, de azért nem csinál annyit mint amit kéne, úgyhogy emellé behoztam még a BHA-t is.
Egyébként életem legjobb enzimes peelingjét én magam csináltam egyszer. Kis friss ananász, kis friss papaya, turmix, kész (plusz pici rizslisztet tettem bele, mert folyós lett, és épp az volt kéznél). Olyan jó illata volt, hogy a kedvem egyből jobb lett :smiley: és hatott is.

3 Likes

Mai ismét sietős smink:
EL DW alapozó
UD Beached Bronzer
Kiko Desert Dunes Baked pirosító
Catrice szemöldökceruza
Nyx Glitter primer
CP SSS Nillionare árnyalat (csokibarna, fényes glitterekkel)a teljes mozgó részre, a széleit pedig a Too Faced arcpaletta matt barna bronzerével satíroztam el.
Essence You Better Work szempillaspirál
Mac rúzs Modesty árnyalat

Avon miniparfüm Far Away Rebel

1 Likes