Nekem nincs bajom ezekkel a rúzsokkal, szerencsémre. Sajnálatos lenne, ha ezek okoznák
Nagyon érdekes, hogy mondod, fiam tegnap reggel ugyanerre ébredt, úgy nézett ki, mint akinek rosszul sikerült az ajakfeltöltése. Az orvos azt mondta, hogy csípés, vagy allergia.
Nem dinnyézett véletlenül?
Nem, szerintem idén nem is dinnyézett, nem igazán van odáig érte.
Én most ahogy rákerestem és utánaolvastam, 80 %-ig biztos vagyok benne, hogy a dinnyétől van. Eddig csak emésztőrendszeri problémákat okozott, de azt nem vettem komolyan. Egyébként keresztallergiát okozhat még a sárgadinnye, a paradicsom és a banán is.
Na ma átbeszéljük akkor, hogy miket evett, de én a pókcsípést sem zárnám ki.
Valahol azt hallottam, hogy a pókok nem csípnek.
Meg akkor lenne a csípésnek nyoma. Ott inkább vörös folt lenne.
Én allergiás vagyok a pók csípésre, háromszor csíptek már meg, annyira bedagadt a lábam egyszer (januárban), hogy papucsba alig tudtam beledugni, cipőt egyáltalán nem is tudtam rá húzni. A bokám kb. a duplájára volt dagadva.
Egy kolléganőm is így járt a lábával, arra is azt mondták, hogy a pók csípte meg, még antibiotikumot is kellett szednie rá.
Akkor nem tudom, abban a rádiós műsorban mit beszéltek össze-vissza, ha mégis csípnek…
Lehet, hogy konkrét pókokról beszéltek, hogy azok nem csípnek?
(Egyébként egy csomó póknak halálos a csípése, dolgoztam olyan országban, olyan helyen, ahol reggel az volt az első, mielőtt lábbelit húztunk, hogy összeütöttük fejjel lefelé őket, hogy ha van esetleg pók bennük, akkor kiessen. Sokáig meg is maradt ez a szokásom, ott is csináltam egy ideig, ahol már semmi szükség nem volt rá.)
Igazából a Lyme kórról volt szó és hogy annak a tüneteit is sokan pókcsípésnek nézik, és erre mondta a meghívott vendég, hogy a pókok nem csípnek, de már el is bizonytalanodtam, hogy tényleg ezt mondta-e, mert már régebben hallgattam.
Nekem volt Lyme kórom.
Hogy vettétek észre? Mihez hasonlítanak a tünetei?
Nekem a lábfejemen volt egy kullancs, kiszedtük aztán el is felejtettem ( előtte sosem volt bennem)
Aztán kb 1 hét múlva, pont az Olaszországi nyaraláskor, iszonyat elkezdett bevörösödni meg égni a lábfejem, majd 1 nap múlva mikor hazaértünk be is ödémásodott. Majd elmentünk orvoshoz aki tök komolytalanul adott egy kálcium injekciót, ami persze semmit sem ért. Már a gyulladás a masik lábfejemnél is megjelent, a lábszáraimon, alig birtam ráállni, és már a szívemnél is voltak piros foltok , úgyhogy elég ijesztő volt, mert a lábnál a csontok meg izmok gyulladtak be, még egy kis szívizom gyulladás hiányzott volna. De szerencsére elmentünk egy maszekhoz aki adott antibiotikumot, és végül a háziorvos is kegyeskedett egy tényleg nagyon jó gyógyszert adni. Egy hónapig szedtem, elmúltak a gyulladások, és teljesen meggyógyultam :). Ez már 5 éve volt. Persze nem mindenkinél lesznek ilyen durva gyulladások, apukámnak csak egy folt volt azt hiszem, kokárda alakban a kezén azt hiszem.
Hűha, ez nem semmi. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen extrém tünetek is lehetnek. A lényeg, hogy meggyógyultál
Ma is a GoT palettával sminkeltem, rózsaszín-piros szemsminket, a barackos House Lannister színnel satírozva. Komolyan hihetetlen mennyire sokoldalú ez a paletta. A kép sajnos nem adja vissza a színeket igazán.
Új szereplők a mindennapjaimban:
ColourPop szemceruza - Over Board színben van meg, ami egy nagyon szép csillogós vörösesbarna. Nagyon szeretem, mert csak úgy siklik a szemhéjamon (pedig alsó szempillatövekhez vettem), de mégis nagyon tartós.
The Inkey List Polyglutamic Acid - Elvileg a polyglutamic acid négyszer több nedvességet képes megkötni, mint a HA, gondoltam megér egy próbát. Nagyon szépen feltölti a bőrömet, viszont a második összetevője szilikon, tehát vajon az utána következő rétegekből mennyit enged át a bőrömbe? Jó-e reggel-este szilikonnal kenegetni a bőrömet? Ajánlása szerint a hidratálókrém alá kenjük fel. Jelenleg reggel-este használom, hidratált a bőröm, de erre amúgy is szoktam figyelni.
ColourPop Zodiac paletta - Nagyon megszerettem. Talán egyszer én is eljutok odáig, hogy tegyek fel sminkes fotót
Egy szakértő egyszer azt írta, hogy a szilikonok egyfajta hálót alkotnak a bőrön, szóval ott vannak, de át is engedik a többi hatóanyagot, nem zárnak totálisan.
Mizu a duzzanattal? Jobban vagy? Kiderült mi okozta?
Köszönöm szépen, nagyon figyelmes vagy! Még nem tökéletes, de határozottan javulok. Ma reggelre már nem dagadtak fel az ajkaim se. Bár nagyon az a gyanúm, hogy keresztallergiáról van szó, mert a szájüregemben is időnként még érzek ilyen bizsergető érzést, mint amikor valaki elégeti a száját és utána olyan fura, ha valami hozzáér. DE! Azért az EL Pure Color Love-t nem mertem még újra rákenni, hanem mivel én rúzs nélkül mezítelennek érzem magamat, most az EL Pure Color Envy Sculpting van rajtam.
Nekem rúzs soha nem okozott semmilyen bajt, még a legolcsóbb se, pont az EL-től lenne bajom? Hihetetlennek tartom…