A Stranger things biztos felkerült a listára, úgy néz ki azzal kezdjük
Egyáltalán nem nézek sorozatokat elvi okokból, utálom a kényszert, hogy ha elkezdem, muszáj mindet végignézni, és ha egy rész kimarad, idegesít. Erőltetettnek is érzem általában őket, sokszor értelmetlenül húzzák el, mint a rétestésztát, hogy tovább tartson. Ezért így el sem kezdem nézni őket… A Hatalmas kis hazugságok a szereplőgárda miatt ültetett le a tv elé (az első évad), illetve imádtam a tájat, amit közben lehetett élvezni. A második évadot csak szelektíven láttam nyaralás miatt, de szerintem már nagyon erőltetett volt, Kidman viszont nagyot ment. Idén nyáron amúgy nem nagyon nézünk tévét, mert rákaptunk a férjemmel az esti sportolásra. Majdnem minden este elmegyünk gyalogolni (ha a munka engedi) vacsora után, a kis kör 3 km, a nagy kör 5 km, kedvünk szerint váltogatjuk, illetve utána még kondigépezünk is otthon, közben zene szól, így a tévét napokig be sem kapcsoljuk. Ajánlom mindenkinek az esti sportot tévé helyett, nagyon fel tud dobni agyban is, jön a jó kis endorfin, na meg a testen is meglátszik. Holnap úszni megyünk, és kerékpározást is tervezünk.
Nálam terhesség előtt vegyesen volt minden. Sport, tv, étterem, stb. Azt szeretem legjobban ha változatosak a napok, nálunk abba a jó kis közös esti filmezés is beletartozik Sport terén futni jártam heti 2-3 alkalommal. A többi napon pedig minden este más: barátnős találka, gyerkőcös program, filmnézés vagy sorozatnézés pattogatott kukoricával. Én a változatosságot szeretem, de a sport értelemszerűen 7 hónapos terhesen kimarad. Napközben megvan a sok km séta úgyis, gyerekeim rolleren és kismotoron, én meg loholok utánuk. (utálok játszótérre járni ezért inkább a motorozást, rollerezést iktatjuk be a napokba valami céllal, pl. Mamáékhoz, cukrászdában, stb.)
Eszembe jutott most pár kollégám akik még a sportra függtek rá, nem lehetett velük egy jót enni csak csirke rizs vagy saláta, illetve sosem értek rá találkozni mert edzés volt. Erre is rá lehet függni sajnos, ha elkapja az embert a gépszíj, bár kétségtelen hogy a sportfüggés legalább egészséges
Doc Martint én is néztem, amikor régen belefutottam. Nagyon jópofa volt. Tetszett nekem is a sok gyagya figura Nekünk nincs semmi különös előfizetésünk (HBO meg ilyenek), kalóz formában nézek sorozatot, ha hozzájutok.
A Downtown Abbey-t megnéztem. A korhű díszlet tetszett, leginkább emiatt néztem, illetve némi társadalmi rajz is van benne, de az valahogy lényegét veszti, ahogy halad a sztori. Amúgy nem rossz, ha sok időd van.
Én egész nap ülök sajnos. A lépésszámláló 1000-1100 lépést mutat, ha csak dolgozom, és nincs más program. Elvileg 10.000 lépést kéne megtenni naponta. Nekem ez csak a nyaralás alatt sikerül.
Igen, akkor muszáj mozogni. Nekem 7000-8000 között mutatja, és a 8000 lenne az órám szerint az “elvárt” Irodai munka mellett muszáj mozogni, mert - egyik kolléganőm szavaival élve - “office-segge” lesz az embernek. Én munka után egyből edzésre mentem és onnan haza. Meg vasárnap reggel 7-re, mire hazaértem, felkelt a család Én vittem sokszor a friss reggelit.
Persze, az eü ok az más, az természetes hogy azt be kell tartani. De aki a hobbi- meg divat mindenmentes étkező, az sokszor átesik a ló túloldalára és csúnyán néz ha eszik előtte valaki egy tortát vagy egy jó kis sült kolbászt. Evés terén is fő a változatosság, már ha nincs eü kizáró oka.
Igen, ezeket max megelőzni lehet, ha már megvan (pl. cukorbetegség), már csak tűzoltás. Aki mondjuk gyerekkora óta vagy legalábbis nagyon fiatal kora óta figyel a tápanyag értékekre, meg heti sport- és kajaösszetételre, szabályok szerint eszik megelőzés gyanánt, talán meg is tudja előzni, de akkor kimarad csomó élvezetből.
Én sokat gyaloglok. Részben ezért nem járok autóval dolgozni, mert akkor 1000 alatt lenne a lépéseim száma. Most általában megvan a 8000, de legtöbbször eléri a 10000-et is. Sajnos elhagytam a lépésszámlálóm, pedig imádom, még idén veszek helyette másikat.
Szeretek is gyalogolni, egy jó cipőben a világ végére is elmennék.
Én sajnos nem sportolok, ezért is járok tömegközlekedve dolgozni, hogy legalább a lépésszám meglegyen. Sokszor van, hogy leszállok egy megállóval korábban, hogy többet gyalogoljak. Tíz hónapja heti egyszer eljárok gerinctornára, azt nagyon szeretem. Pontosabban azt sem csinálni szeretem, legtöbbször nem örülök, hogy mennem kell, viszont a hatását nagyon érzem. Ülő munka mellé létszükséglet. Néha olyan izmokat dolgoztatunk meg, amiről nem is gondolnám, hogy létezik.
Nekem a masszázs volt ilyen, hogy fájt amíg csinálták, de utána, mintha szárnyaim nőttek volna Járt az irodánkba hivatásos masszőr, rábeszéltek hogy próbáljam ki. Megszerettem Pedig azelőtt naaagyon ódzkodtam tőle, utálom ha hozzám érnek idegenek. De a speciálisan irodai masszázs az nagyon áldásos.
Meg amit szeretek még az az Odaát, bár még csak 3 évadot láttam és messze még a vége.
Nekem is a pszicho trillerek, pszicho horrorok jönnek be ( a trancsírozósok nagyon nem :D.)
Kedvencek: Mama, Démonok között, Amikor kialszik a fény, Amikor behunyod a szemed, Bird box, Hang nélkül, Bíborhegy ( plusz az ilyen történelmi horrorok most nem jut eszembe más :D). Ház az erdő mélyén, AZ, stb stb
Pszicho trillerek: Az árvát nagyon szerettem, illetve volt egy nagybacsis amit imádtam, vihar, A fiú ( vagy valami hasonló címe volt), Look away, Lány a vonaton, meg volt valami bébiszitteres Szerintem sokat kihagytam :D.
Időnként kell egy kis finom bűnözés De jó, hogy foglalkoztok magatokkal. Sokan nem tartják be semmilyen szinten, rokonomnak 15 feletti a cukra, de eszik ész nélkül minden édességet.
Uhh a Széttörvét, Vaksötétet imádtam
Úú, a Ház az erdő mélyén mekkora film!! Hatalmas fricska és / vagy tisztelgés a kulthorrorok előtt. Azok szokták szidni, akik nem értik a lényegét. Minden horror rajongónak látni kell
Jajj és az Árva is nagyot ütött, zseniális.
Van egy retro thriller, a Zsákutca, azt is ajánlom. A csattanó ott is üt.
Ez az
Jaj és kedvencek még, nagyon ajánlom:
Tűnj el
Hívatlan vendég
Ami még nagyon tetszett az a nyers film, de az nagyon megosztó valaki gusztustalannak tartja
Jujj a Tűnj el is milyen jó film volt , a folytatása a Mi is nagyon jó
Hú olvastam róla de nem mertem megnézni
Viszont még ők is jók:
Ismeretlen hívás
Babadook
Starry eyes