Én is legtöbbször ujjal viszem fel a fényes színeket, ecsetet nagyon ritkán használok hozzájuk. Amúgy kövezzetek meg, de a belső szemzugba, külső v-hez még olykor applikátort is szoktam használni Kiváló eszköz pl. arra is, ha egyfajta smokey verzióban sötét színnel hangsúlyozom a felső szempilláim tövét, de csak a külső részén (felén/egyharmadán). Tehát az applikátor legvégét húzom ott végig. Néha vékony farkinca is sikerül vele vagy ecsettel utána igazítok. Remélem érthetően írtam le
De csak el kell küldeni egy sablont meg a számlát, nekem öt perces művelet volt maximum. Ennek fényében bátran rendelek 40 dollárért is, hiszen csak ennyit kell tennem, esetleg kicsit többet várni a csomagra.
Az applikátor nálam is szemzugban játszik szerepet
Igen,de a vámhatóságnak ennek ellenére szerintem joga van úgy dönteni, hogy vámeljárás alá vonja az USA-ból érkező csomagot.
Igen, joga van, de fizetned nem kell majd. Nem egyszer kellett már végig csinálnom ezt a procedúrát. Ha egy jó tanácsot elfogadsz, ha kupon kódot használsz, vagy bármilyen akció van akkor screenshotot készíts mindenről, mert szeretnek belekötni mindenbe.
Mivel a vám megfogta a csomagot, a Posta intézi feléjük a vámkezelést, a részemre megküldött egyszeri vámkezelési megbízás alapján. Ezt az ajánlott levélben megküldött (amiért külön be kellett mennem a postára átvenni) nyomtatványt annak ellenére is ki kellett töltenem, hogy a rendelt áru vélelmezhetően vámmentes lesz. Ki kellett töltenem, hogy pontosan mit, mennyiért vásároltam, személyes adatokat kértek tőlem, illetve választanom kellett, hogy melyik képviseletet és milyen módon bízom meg a vámkezeléssel. Be kellett szkennelnem a fenti megbízást, ki kellett nyomtatnom a PayPal igazolást, a melt-es megrendelőt, ezeket ugyancsak szkenneltem, majd mindezt megküldtem a kért e-mail címre egy levél kíséretében. (Azért nekem mindez nem 5 percembe telt.)
Ha vámmentes is lesz a küldemény, a vámkezelés bonyolításának megbízási díja 3.500.- ft. Kizárt dolognak tartom, hogy ezt az összeget nem kell majd a Posta felé megfizetnem, mert ingyen nem dolgozik senki.
Szóval így nekem ez a csomag ennyit már nem ért meg, akármilyen szép is lesz az a Lukrécia rúzs.
Igen, már tudom. Print Screen az akciókról… Gondolom fura nekik, hogy bőr hatású kozmetikai táskát vettem 1 dollárért.
Most csak beleírtam a levélbe, hogy akció keretében vettem a termékeket. Vagy elhiszik, vagy nem.
Én úgy csináltam, ahogy itt írják, legközelebb próbáld meg így (bár reméljük nem lesz rá szükség). Erre az email címre küldtem: postaimport@posta.hu.
Ha nem is vámköteles a csomagod, akkor pedig végképp nem kellene kifizetned a vámkezelés díját, de abban már nem tudok segíteni, hogy ezt utólag hogyan kerüld el.
A vámkezeléssel kapcsolatban van egy sztorim. Még a gyes előtt az egyik céges partnerünk postával küldött csomagot, és akkor még megvolt arra a lehetőség, hogy az Orczy téri főpostán személyesen végeztessük el a vámot (kb. 3 napi hideg élelem kellett hozzá). Szóval állok sorba a vámtiszt ablakánál, és az előttem lévő nő a SOTE-ról volt.
- Milyen kések ezek? - kérdezte a vámos, miután elolvasta a vámárunyilatkozat.
Mire a nő lelkes magyarázatba fogott. - Hát tudja, van az az agyszeletelő gép, amivel vékony szeleteket vágunk le az agyból, és így tudjuk őket vizsgálni részletesebben. Már elég régi gép, és új késeket kellett hozzá rendelni, mert már nem tudja szép, vékony szeletekre vágni az agyat. Ilyen kések ezek.
Látni kellett volna a vámos arcán a méla undort, egy pillanatra azt hittem, hogy elhányja magát.
Engem nem fizetésre szólítottak fel, csupán tájékoztattak arról, hogy vámhatóság vámellenőrzés alá vonta a csomagomat. Ha vámmentes, ha nem, ha örülök neki, ha nem. És amennyiben a vámkezelési megbízást nem küldöm vissza x napon belül kitöltve, a csomagom visszaküldésre kerül a feladó részére.
Szóval örülhetek, ha megúszom a Postának fizetendő 3.500.- ft megbízási díjjal, amit a vámkezelés lebonyolításáért kér.
Mindegy is, majd úgy is leírom, mi történt, ha történik valami.
Nem kell kifizetned a 3500 Ft-ot sem. Vámmentes a csomagod. Csak ellenőrzik és ennyi.
Az meg még jobb, legyen úgy!
Én pont ma vettem egy Rimmel szemceruzát, aminek a végén van egy ilyen smokey szivacs. Liza Eldridge kedvenc módszere.
Nem kell kifizetned a 3500-at. Nekem többször vonták vámeljárás alá vámérték alatti csomagomat és egyszer se kellett, miután kitöltöttem a papírt és mindent elküldtem nekik. Mivel vám (pontosabban fizetendő áfa) nem keletkezik, nem kell ennek a “szolgáltatásnak” a díját megfizetni.
Biztosan nem kell fizetned az eljárásért sem, ha vámmentes a csomag. Ha ez így lenne, akkor minden csomagot bekérnének, hogy legalább ennyi költséget legomboljanak rólunk. Ne aggódj, egy kis kellemetlenség az egész, máskor csak töltsd le az internetről a papírt és azt küldd be szkennelve e-mailben, így tényleg csak pár perc a dolog. én meg sem szoktam várni az ajánlott levelet a postától, ha látom a követésben, hogy a vámon van a cuccos, akkor rögtön küldök minden adatot és így a leggyorsabb.
@macooka, @Amadea , @BlackXentric , @Vicus ez az első szülésem. Ilyenkor még nem tudja előre az ember, hogy mi fog várni rá. Érthető módon agyonaggódja a dolgokat. A tapasztalatok tükrében pedig majd el fogom dönteni, hogy bevállalok-e még gyereket.
De hát azért írtunk, hogy ne aggódj. Úgyse tudsz majd ellenállni a sok kincsnek.
Azért amikor átvettem az ajánlott levelet és elolvastam mi áll benne, nem örültem.
Egyébként pedig, látom, ismersz.
Mai szemsmink:
RdeL Young szemhéjalap
Nabla Soul Blooming szemhéjpaletta méz, illetve vajszínű Chamomile az egész szemhéjra.
Rózsaszín Climbing Rose monochrómja a mélyítővonal fölé, felfelé füstösítve, elsatírozva.
A kékeslila Flowery a külső v-be és a mélyítővonalba, ugyancsak felfelé satírozva.
A fehéres-kékeslilás finishű duochróm Philosophy, a szemöldökcsontra, és a belső szemzugba, egészen a mozgó szemhéj belső 1/3-áig.
Nude Trend It Up szemceruza az alsó vízvonalra.
Lila Rimmel Scandal Eyes 24h szemceruza alul-felül a szempillatövekbe. Felül, a külső szemzug felétől már felfelé kanyarítva, ezáltal is minél jobban nyitni a tekintetet. (Ezt a mozzanatot még gyakorolnom és finomítanom kell. ) Alul a külső szemzugtól kb. a pupilla közepéig kihúzva.
Trend It Up szempillaspirál az alsó szempillasorra.
Arc:
Physicians Formula Super CC Púder, elsősorban a T vonalra, és az egész arcra,
Catrice Sun Lower Glow bronzosító,
Trend It Up Natural Radiant Highlighter,
Clinique cheek pop pirosító plum pop árnyalatban.
Catrice szemöldökceruzával korrigáltam a szemöldököm kopásait.
Ajak:
Lovely K-Lips folyékony ajakrúzsának és szájceruzájának rózsaszín Pink Poison árnyalata, amit napközben az essence velvet matte ajakrúzs 04-es árnyalatával fogok korrigálni.
Azt el is felejtettem írni, hogyan történt ez az egész. Megkaptam a postától a cetlit, hogy küldeményem érkezett. Nagyon megörültem, mert szinte biztos voltam benne, hogy a melt csomagom jött meg. Amikor elindultam érte a postára a lépcsőházból vissza kellett fordulnom, mert otthonfelejtettem a postai értesítőt. Egyből beugrott, hogy nem lesz szerencsém, még le is ültem a lakásban kicsit, mert ez az egyike a kevés babonának, amiben hiszek. Gondolhatjátok, mennyire az arcomra fagyott a mosoly, amikor a postán a nagy doboz helyett egy ajánlott levelet nyomtak a kezembe és megláttam, hogy ki a feladó!