Mit használtál ma?

Mai smink
Bourjois Healthy Mix alapozó
UD Beached Bronzer
Hourglass pirosító
Mac Hyper Real Glow aranyfènyű highlightere
Lovely Creator Brows Pencil
Milani szemhéjalap
Essence G’Day Sidney paletta matt világosbarnája a mélyítőbe, matt sötétbarna a külső v-be és alsó pillatőbe, szaténfényű sárgás tónusú szín (nem nevezhető aranynak) a mozgó szemhéj 2/3-ára, külső 1/3-ra fényes bronz. Belső szemzugba szaténfényű világos pezsgő.
Maybelline Snapscara szempillaspirál
Guerlain rúzs Gracy árnyalat (erőteljesebb pink fényes finishsel)

Lancome La Vie Est Belle miniparfüm

2 Likes

Ma alapozót nem használtam, mert az első réteg fényvédő fölé még a Bioderma Photoderm Spot M fényvédőt is felvittem, ami színezett, és elég is mára. Amúgy utálom, mert csak mostanra, egy hét strand után lett vállalható a színe.

Urban Decay Primer potion
Lorac Mega Pro paletta:egy könnyed, visszafogott barnás szemsmink.
Kat Von D Lock-it setting púder
Bourjois Le duo blush
Essence Berry on highlighter, a barackos árnyalat
Maybelline Snapscara spirál
Catrice Plumping gel rúzs - 030

IMG_20190709_121202

9 Likes

Milyen a Maybelline spirálja? Megéri megvenni?

Ez attól függ… Nekem személy szerint nem jön be, bár a lányok dicsérték a szempilláimat benne.
Milyen alakú kefét szeretsz? Én régebben a banán alakúakat (hosszító-göndörítő) preferáltam, mostanában inkább a 8-as vagy homokóra jön be (dúsító). Ennek íves a keféje, nagyon szépen hosszítja a pillákat.
Én sajnos csak egy rétegben tudom szépen természetesen felvinni, a második réteggel már póklábak lettek a pilláimból, nekem ez is negatív. Könnyen összeragad, emiatt óvatosan kell bánnom vele, és nem tudom turbózni a hatást. Gondoltam rá, hogy hátha később, amikor már picit beszárad a festék, jobb lesz, de nem.
Melegvizes lemosás: na ez nálam nem szempont, inkább csak kíváncsi voltam rá. Ez nekem hétköznapra teljesen felesleges, mert úgyis totál kipingálom a szemem, erősebb szemfesték lemosásra van szükségem, mint melegvíz. Melegvízzel és lemosóval is nekem darabosan jön le, ezt nem tudtam még megszokni. Most viszont, nyaralás alatt, amikor gyakorlatilag csak egy spirált és egy szemöldök ceruzát hoztam, nem rossz, hogy könnyen lemosható. Lemosót nem is hoztam magammal (igaz, a Sephorában vettem azóta).
Szóval, én tutira nem venném újra, nem csak a hosszú szempillaspirálos kívánságlista miatt, hanem mert az én preferenciáim alapján nem érdekes.

1 Likes

Nos, ma se sikerült visszafogottra, pedig annak indult…:slight_smile:
Catrice Dr. Blur Primer - jó ez, de milyen kicsi ez a flakonka…
Purito-Lioele-L’Oreal highlighter fedőkutyulék (nemsokára elfogy a Purito minta)
Nars Chantilly korrektor
ABH pomádé + Catrice mikroceruza a szemöldökökre
Becca hydra mist púder
Linda Hallberg Maffei és Cigar árnyalatok keverve kontúrozni, Andromeda árnyalat pirosítónak, a két highlighter (Virgio és Milky Way) keverve (elég szolidak)
wet n wild szemhéjalap
Nabla Poison Garden paletta: Zen (bézses-barnás, nagyon szép) a teljes szemhéjra és jó szélesen elsatírozva a mélyítőbe, kicsit keskenyebb sávban követte a Honey (ami nekem inkább mustáros árnyalatú…), a külső v-be a barnás Opera került fel.
Jött a durvulás: Juvia’s Place The Saharan II palettából a bordós-csillámos Nomadot feltapogattam a mozgó részre Fix±szal benedvesített ecsettel, a nagyon bordós pink Zohra színt pedig a külső v-be, ezt satíroztam el az alsó pillatőben is. A belső szemzugba fehéres arany Aziza került. Az alsó pillatő külső részére felvittem még egy kis Zoeva piros csillámos barna szemceruzát is, mert miért ne…
Lovely Vampire Lashes
Huda Honeymoon (nude-os rózsás) matt rúzs

Parfüm: Gucci Bloom Acqua di Fiori

3 Likes

Kiváncsi lennék hogy néz ki a smink :smiley:

Most vettem rá magam nagy nehezen, hogy lemossam.:slight_smile: Fehér bőrön elég durva volt a bordó szemsmink.:smiley:

1 Likes

Én szeretem, biztosan újra fogom venni. Állandó problémám ugyanis, hogy a spirálom összekeni a szemhéjamat, és panda szemeim lesznek, ezzel viszont ez szinte sosem fordul elő.

2 Likes

Maybelline Snapscara? Én nagyon szeretem. Nekem szépen hosszít és szétválasztja a pillákat. Míg az 5000 Ft/os L’oreal ocsmány póklábakat csinál, ez az 1700 Ft-os spirál meg sokkal szebb szempillákat varázsol. Pozitívum, hogy könnyű lemosni de mégsem pereg nap közben. Rajtam még egy sírást is kibírt és nem folyt szét az arcomon.

2 Likes

Ma este fesztiválozni voltunk, ezért lemostam a nagyon szolid nappali szemsminkemet és kicsit színesebbet készítettem. Kihasználva, hogy újra enyém a Nabla Soul Blooming, veke csináltam meg a szemeimet.
KAP korrektort használtam a szem alatti területre
Milani szemhèjalap
Nabla Soul Blooming matt kèkeslila (Flowery) a mélyítőbe, teljes mozgó részre irizáló világoslila (Garden Gate) a mozgó rész közepére feltapogattam még az ujjammal a topper színt (Honey Drip) belső szemzugba világos duokróm, metálos fényű Philosophy. Alsó pillatőbe fényes mély lila Anemone.
Tusvonal Essence Liquid Inkkel
TIU szempillaprimer
Mac rúzs- Syrup
Természetesen a fotók most sem adják vissza a színek valós intenzitását.

K%C3%A9p

K%C3%A9p

7 Likes

Nagyon szép lett, illik a sötét szemeidhez.:slight_smile:

1 Likes

Mai smink:
Mac Studio Fix alapozó
UD Beached Bronzer
Hourglass pirosító- Radiant Magenta
Too Faced Natural Face arcpaletta rózsaszín fényű highlightere
Catrice szemöldökceruza (újravettem)
Rdel Young szemhéjalap
Nabla Soul Blooming paletta: Philosophy a mozgó szemhéjra, erre tapogattam fel (kihagyva a belső szemzugot) a csodás fényes, metálos meleg rózsaszín Climbing Rose-t, mélyítőbe a matt barack tónusú Gea. Alsó pillatőbe matt sötétbarna Caravaggio.
Annyira örülök, hogy visszavásároltam ezt a palettát. Még soha egy eladott termékemnél sem éreztem megbánást, de ezt nagyon sajnáltam utólag. El sem akartam hinni mikor megláttam, hogy akinek eladtam, most árulja. :slight_smile: Ez a sors keze.

TIU High Shine ajakrúzs 225 babarózsaszín árnyalat

1 Likes

Egyelőre a banán alakú szempillaspirál keféket szeretem, olyan homokórásat még nem is próbáltam, nekem egyértelműen a hosszítás a cél, mert sajnos nagyon letöredeztek a szempillák. Egyébként sötétbarna-fekete szempilláim vannak alapból, csak picik mint amit az előbb említettem. Akkor nem tudom hogy kipróbáljam-e, most a lovely push up spirálját használom :smiley:

1 Likes

#Kokapu, #Anheszenamon- Köszi nektek a szempillaspirál ajánlást, jól hangzik. :slight_smile:

A Lovely spirálja nagyon jó, azonban kb 1-2 óra és spirálozhatom újra a szemem mert lejön róla, fura…

Szerintem ez esetben nyugodtan próbáld ki a Snapscarát. Egyébként tényleg meglepően tartós ahhoz képest, hogy az ember megijed arra a gondolatra, hogy csupán vízzel lemosható.
@Anheszenamon Érdekes, hogy mennyire mások vagyunk, nekem pont a L’Oréal (Paradise Extatic) az egyik kedvencem hatásban, nagyon szépen szétválasztja a pilláimat, gyönyörű dús hatása van. És a Snapscara meg a póklábakat csinál. :smiley: Még jó hogy ilyen nagy a választék, mindenki megtalálhatja az adottságaihoz passzolót, neki tetszőt. Néha azt érzem, nem csak a parfüm az, ami teljesen szubjektív, persze az semmi máson nem múlik, mint az emberlánya ízlésén, hogy tetszik-e vagy sem. Egy spirál esetén persze nagyon sokat számít az ember természetes szeme, szempillája, arca, stb., ez a példa nagyon jól mutatja, hogy ugyanaz a sminktermék két különböző emberen mennyire máshogy viselkedik.

1 Likes

Igen, egyetértek. A Paradise Extatic egyébként nagyon jó volt nekem is, gyönyörű pillákat csinált és dúsított is. Viszont a jelenlegi L’oreal Unlimited egy katasztrófa. Eleinte tetszett, de ahogy tovább használtam, elkezdett nagyon csomósítani.

2 Likes

Ma megnéztük a Kiskedvencek titkos életét. Eredetileg még Zalakaroson akartuk a kertmoziban, de annyi szúnyog volt, hogy a szúnyogriasztók ellenére is agyonra csípték a gyerekeket (engem szerencsére nem szeretnek annyira), úgyhogy inkább kihagytuk. Aztán láttam, hogy ma akciós mozinap van a Westendben, úgyhogy ezzel zártam a szabadságom (holnap meló :disappointed_relieved:).

Erre egy rózsaszín-kék sminket készítettem, a kékek a Jeffree Star Blue blood palettából, a rózsaszínesek az Urban Decay GoT palettából.
Előtte az Urban Decay Primer potiont használtam.

Na mármost nem tudom, hogy mi volt ma velem, de a mozgó szemhéjról 5 óra alatt Urban Decaytől Jeffree Starig konkrétan minden eltűnt… :see_no_evil::roll_eyes:

Pedig frissen szép volt:
IMG_20190710_215410

Egyébként alapozó helyett csak a Neostrata színezett fizikai fényvédőt púdereztem le a Kat von D púderrel.
Maybelline Snapscara spirál
Hourglass Ambient blush - Luminous flush
Jeffree Star folyékony rúzs - Scandal

7 Likes

Tegnap Nablákat használtam a szememre. A Secret paletta Fantasize (kékeslila glitteres) színére felütögettem a topper Play Hardot, ami zöldes, némi arannyal. Vááá, olyan szép lett, duokróm jellegű, de nem egészen.

4 Likes

Tegnap a fesztivál miatt ismét két sminket csináltam.
Nappalra:
KAP poralapozó
UD Beached Bronzer
Hourglass pirosító
Mac Hyper Real Glow aranyfényű highlightere
Catrice szemöldökceruza
Milani szemhéjalap
Revolution Soph X paletta: matt barack (Peaches) a mélyítőbe, mozgó rész külső felére fényes bordó (Festive Flame) többi részére fényes arany (Sparks Fly) összemosva a bordóval. Alsó pillatőbe is a fényes bordót tettem. Világos fényes krémszín (Fairy Lights) a belső szemzugba

Estére:
KAP poralapozó
Hourglass bronzosító
Hourglass pirosító
Catrice szemöldökceruza
Milani szemhéjalap
Jeffree Star Blue Blood paletta: matt sötétebb vajszín (Celebrity Skin) a mélyítőbe és fölé satírozva, teljes mozgó részre gyönyörű fényes bézs Crystal Flesh, mélyítőbe, külső v-be matt sötétszürke Powter, alsó pillatőbe vibráló fényes zöldeskék Entitled.
Essence Liquid Ink szemhéjtus
TIU szempillaprimer
Essence You Better Work! szempillasprál
https://kremmania.hu/kremek/essence-you-better-work-volume-curl-vizallo-szempillaspiral

Thierry Mugler Alien Edt

A KAP poralapozóról: könnyű a használata, szép a finishe, a fedése viszont gyengébb mint az Annabelle Minerals fedő hatású poralapozónak. A KAP több rétegben sem fedte el szárazon feltéve a pattanásnyomokat. Ennek ellenére tetszik, viszont teljes áron nem venném meg. Pár óra után átfényesedik a homlokomon. Semmivel nem tud többet mint a Yamuna és az Annabelle Minerals de árban meg bőven azok duplája.

K%C3%A9p

K%C3%A9p

5 Likes