Mit használtál ma?

Mai smink

Bourjois Healthy Mix alapozó
TIU Skin Supreme púder
Lovely Creator Brow Pencil
TIU Natural Glow Bronzer 020
TIU Stickes krémpirosító 020
Milani szemhèjprimer
Revolution Soph X paletta: matt barna Tiramisu a mélyítőbe, mozgó rész külső felére az olajzöld Petrol, mozgó rész belső felére Inglot mono szemfesték 31-es színben, ez egy fényes bézses/rosegoldos szín. Erre felütögettem a Soph paletta fényes pezsgő színèt (Fairy Lights) alsó pillatőbe matt sötétbarna Mug Cake
Maybelline Snapscara szempillaspirál

Rúzst, highlightert, fixáló sprayt és parfümöt ma nem hasznàltam.

2 Likes

Ma moziba (Toy Story 4) mentünk, smink:

Urban Decay Primer potion
Huda Desert Dusk paletta: Eden a mélyítőbe és fölé, Saffron csak a mélyítővonalba, Oud a külső V-be, Royal a mozgó szemhéjra, Cashmere a belső szemzugba.
Alsó pillasorba Oud.
Benefit Porefessional primer
Magister BB krém
Becca under eye korrektor szem alá
Becca under eye brightening setting powder szem alá
Kat Von D Lock-it setting púder az arc többi részére
Benefit GALifornia pirositó
Urban Decay GoT highlighter paletta - Drogon
Urban Decay All Nighter setting spray
Maybelline Snapscara spirál
Jeffree Star folyékony rúzs Scandal

IMG_20190623_193957

9 Likes

Nagyon tetszik! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Mi is megnéztük ma moziban a Toy Story 4-et! :slight_smile:
Nagyon jó lett ma is a sminked, tök jó hogy minden nap teszel fel képet. Már én is gondoltam rá hogy dokumentálni kéne naponta.

1 Likes

Hogy tetszett a film? Én bevallom, a legtöbb mesén elalszom (pl. Lego kaland, Pikachu a detektív), de ez nekem is nagyon tetszett. Tökéletes lett.

Igazából azért dokumentálom ide, mert néha visszakeresem, hogy mit mivel csináltam. :smiley:

1 Likes

Nekem van némi kritikám, de muszáj, különben még meg lehetne gyanúsítani elfogultsággal. :smile: Egyébként nagyon jót szórakoztunk, baromi szép volt, sok rész egyenesen meghatott. :blush: Sajnos volt mögöttünk egy bunkó, aki végigdumálta a filmet. Nagyon zavaró volt. Nem tudom az ilyen ember miért ül be moziba…

A pixar meséken is el szoktál aludni?
Mi nagyon szeretjük a meséket, és a pixarok a kedvenceink, nagyon szórakoztatóak, és mellette mindig van tanulság is (pl ennek a Toy Story 4-nak is nagyon szép tanulsága van). Egyik kedvencem a Fel, már a 10. percben sírva ültem a képernyő előtt. Na persze a Toy Story örök kedvenc és megunhatatlan. Vagy a Hihetetlen család :slight_smile: akárhányszor meg tudnám nézni!

Nem mindegyiken alszom el, de leginkább attól függ, mennyire vagyok fáradt, amikor beülök rá (nem csak gyerekfilmen fordul elő). De mondjuk legutóbb az Így neveld a sárkányodat volt, amin nem aludtam el. :blush:

1 Likes

Mai smink
Bourjois AirMat alapozó keverve Nyx Can’t Stop Won’t Stop alapozóval
RCMA púder szem alá
Mac Select Sheer Pressed Powder a többi részre
Guerlain bronzosító
Chanel pirosító- Rose Initial
Mac Hyper Real Glow paletta legsötétebb, arany színű highlightere
Catrice szemöldökceruza
Nabla Circle matt mono szemhéjpúder a mélyítőbe (matt lilás szürke) Inglot fényes mono szemfesték nr. 153 a belső szemzugba (fényes világos lilás taupe)
Juvia’s Place Magic paletta matt meleg barna Nana átmeneti színként, matt vilàgos bézs Kesi a szélek eldolgozására. Alsó pillatőbe Circle és Essence Ho Ho Ho palettából egy matt bordós lila, mozgó rész egészére a Magic paletta gyönyörű fényes sellős lilája (Faso)
L’oreal Unlimited szempillaspirál
Trend it up Soft Color Butter Pen 010

Zara Tuberose Edt

2 Likes

Ma nagyon hasonlóan gondolkodtunk, én is a Magic palettát vettem elő reggel. :blush:

Urban Decay primer potion
Juvia’s place Magic paletta: Kesi alapnak a mélyítőbe és fölé, aztán erre rá a Nana, a mélyítőbe pici Yejide alaposan elsatírozva, ugyanez a szín picit koncentráltabban a külső v-be is. Mozgó részre nálam is a Faso került (durva, mennyire nem adja vissza a fotó), belső szemzugba pedig Yemoja.
Alsó pillatőbe Yejide.
Nabla Dazzle liner - Royal

Essence Daily diaries mattító primer
Magister BB krém
Becca under eye korrektor
Becca under eye brightening setting púder szem alá
Kat Von D Lock-it púder a többi részre
Milani Rose pirosító
Ofra highlighter - Pillow talk
Colourpop lila spirál
P2 Viszkok Fruzsi rúzs - 050
Rájöttem, hogy mi a furcsa ebben a rúzsban: olyan a szaga, mint 15-20 évvel ezelőtt a rúzsoknak. De egyelőre annyira tetszik a színe, meg kellemes egyébként a viselete, hogy nem foglalkoztat ezzel, én nyalni úgysem szoktam a számat.

IMG_20190624_111248

Ezen a képen azért tűnhet foltosnak a mozgó rész, mert picit duokróm jellegű, de nem foltos. :slight_smile: A tusvonalat meg ne is keressétek, a fenti képen talán látható az 1 mm-es vonalka, nálam az a tusvonal. :smile:
IMG_20190624_132110

5 Likes

Minden rendben a kisfiaddal? :slight_smile:

Jelenleg a kedvenc mesém az Így neveld… trilógia. A zenéje is csodásan fantasztikus! :heart_eyes:

3 Likes

Nagyon kedves vagy, hogy érdeklősz és eszedbe jutottunk. Mára tele lett pöttyökkel, de nem úgy néznek ki mint a bárányhimlő, hanem csak piros foltok. A doktornő egyből mondta amint ránézett, hogy ez nem himlő. Szerinte a vírus okozta kiütés. Elmúlt a hányás meg a láz és utána jöttek ki a pöttyök. Főleg a törzsén, nyakán és arcán van, a karján lábán alig. De szerencsére már jó a közérzete, remélem ennyi volt. Jövő kedden pedig megkapja a második védőoltást és remélem utána már minden rendben lesz.

4 Likes

Ma:
TO Primer
Purito Snail Clearing BB krém (natural beige, minta), keverve a Lioele CC krémmel és a L’Oreal True Match Icy Glow (jegesrózsaszín) highlighterrel, nagyon szép lett az összhatás.
Nars Chantilly korrektor
Hourglass Diffused Light púder
ABH dipbrow pomádé medium brown
The Balm Desert kontúrnak
The Balm Balm Beach pirosító
A L’Oreal higlihterből még felpöttyintettem az arcom legmagasabb pontjaira egy keveset és az ABH Moonchild Glow Kit zöldes színéből is, mert miért ne.
wet n wild szemhéjalap
Colourpop Good Sport paletta: a középbarna High Hopes-szal lealapoztam a szemhéjamat, a narancsos Hookyt eldolgoztam a mélyítőben, a téglavörös-barnás Recklesst a külső v-ben. A mozgó részre a csillogó, vöröses rosegold Rookie ment és rá egy kis meleg pezsgőszín Wild Out, és a belső szemzugba is ő került.
Az alsó pillatőbe végig a püspöklila Sista, a külső részébe az olajzöld Trophies és az Essence türkiz szemceruzája.
Maybelline Lash Sensational
Hourglass Girl Lip Stylo Activist

Parfüm: Montale Aoud Roses Petals minta

1 Likes

A mai szemsminkemmel felülmúltam önmagamat:

Ingrid Cosmetics Szemhéjbázis
Trend It Up N°1 Szemhéjpúder (kissé gyöngyházfény finisű bőrszín): az egész szemhéjra
Nabla Soul Blooming/Flowery (kékeslila): a mozgó szemhéjra nagyon diszkréten
Nabla Soul Blooming/Flowery (kékeslila): a külső V-be és a mélyítővonalba, ide már sötétebbre eldolgozva
Nabla Soul Blooming/Flowery (kékeslila): a mélyítővonalam fölé - az @Isabelle által belinkelt video alapján – húztam egy újabb mélyítővonalat, majd ezt gyengéden, befelé haladva elsatíroztam
Nabla Soul Blooming/Philosophy (metálfényű fehéres, enyhe kékeslila beütéssel) a felső szempillasor fölé, a belső szemzugba és a szemöldökcsontra
Nabla Soul Blooming/Caravaggio (sötétbarna) az alsó szempillatövekbe
L’Oréal Super Liner Perfect Slim fekete szemhéjtus-ceruza a felső szempillasor fölé (Ezt ma használtam először, ez egy csoda! Ezzel még én is tudok elsőre egyenes tusvonalat húzni az összeráncosodott szemhéjam ellenére is! Az eddig használt Trend It Up pedig mehet a kukába!)
Trend It UP Inner Eye Pen Nude a vízvonalra
Trend It Up Maxi Volume Eyettention fekete szempillaspirál csak az alsó szempillasorra, mivel felül tartós műszempillám van.

Maybelline Affinitone púder (Rose Beige árnyalat) vékonyan az egész arcra (ma meleg nap elé nézünk, nekem nem kell több ilyenkor)
Astor Skin Match Pirosító, Avon pirosítóecsettel
Rimmel Professional barna Szemöldökceruzával korrigáltam a kopásokat a szemöldökömön, majd a Catrice Brow Colorist Semi-Permanent Szemöldök Formázóval (https://kremmania.hu/kremek/catrice-brow-colorist-semi-permanent-szemoldok-formazo) átfésültem.
Lovely K-Lips folyékony rúzs+ajakceruza Pink Poison árnyalat, ami rajtam narancssárgás finishűre szárad, megbolondítva az essence velvet matte ajakrúzs 07-es árnyalatával, ami ugyancsak narancssárga.

2 Likes

Az előző hozzászólásom nem tudom törölni, kiegészíteni sem, sőt az sem biztos, hogy megmaradt. :crazy_face::smiley:

Tehát: ma Essence napot tartok.

Urban Decay Primer potion
Essence Berry on paletta: mivel a színeknek nincs nevük, ezért konkrétan nem tudom leírni, hogy milyen színeket használtam, de a képek szerintem önmagukért beszélnek. :blush: Néhány szó azért róla: a matt színek nagyon-nagyon puhák, nyilván nem Nabla szinten, de a drogériás paletták között én még nem tapasztaltam ilyet. Könnyű satírozni, pigmentált. A fényesek ujjal felvéve hozzák ki magukból a legtöbbet, a mattokhoz a szokásos ecsetemet használtam. Két negatívumot tudnék mondani, az egyik a cuki, de gagyi csomagolás, viszont ezért az árért (2 395 Ft.) ez nem gond, másik, hogy nem durván, de porolnak a festékek. Ezzel nekem nincs gondom, mert jó ideje először a szemsminkem készítem el, és csak utána alapozok. Összességében szerintem nagyon klassz paletta, számomra eléri a Ho-ho-ho szintjét. Ha valaki ezekre a színekre vágyna, de nem szeretné kifizetni egy UD Naked Cherry árát (azt egyébként nem próbáltam még, nyilván jobb minőségű, mint ez, és a szín is több benne, de ennek hasonló az összeállítása), annak ez jó alternatíva lehet.

Essence Daily Diaries mattító primer
Magister BB krém
IT Cosmetics Bye-Bye under eye korrektor szem alá
Becca under eye brightening setting powder szem alá
Kat Von D Lock-it setting púder az arc többi részére
e. l. f pirositó paletta legvilágosabb, matt rózsaszíne pirositónak
Essence Berry on highlighter a pirositóra egy laza ecsettel, aztán highlighter ecsettel az arccsontra erősebben is, plusz tettem belőle a belső szemzugba is.
Maybelline Snapscara spirál
Essence This is me rúzs - 11

IMG_20190625_091408

IMG_20190625_091312

15 Likes

Én sajnos készlet hiánya miatt mindennap ugyanazokat a termékeket használom, talán most újítani fogok a maszkok bevezetésével, nem mertem még használni, pedig Magyarországi megjelenésüktől fogva terveztem, hogy kipróbálom őket :D.

@Kokapu nagyon szép ismét a szemsminked. Én szó szerint lekaptam a highlightert, swatcholtam a próbát, be a kosárba, tovább, a szemhéjpalettát meg sem néztem, nehogy azt is megvegyem :smiley: De annyira tetszik most a sminked, igaz a ho-ho-ho nekem is megvan abban is hasonló színek vannak vagy az sötétebb?

1 Likes

Mai smink:
Estée Lauder DW alapozó
Hourglass bronzosító
Chanel pirosító - Rose Initial
Mac Hyper Real Glow paletta középső highlightere
Maybelline szemöldökceruza
Milani szemhéjalap
Juvia’s Place Magic paletta: teljes mozgó részre a jégkék Yemoja színt vittem fel, a külső v-be satíroztam egy kicsit az acélkék Vai árnyalatból. Alsó és felső pillatőbe a matt éjkék Yejide került. A széleket egy hideg tónusú matt barnával satíroztam el a Soph X palettából.
L’oreal Unlimited szempillaspriál
TIU csillámos szájfény: https://kremmania.hu/kremek/trend-it-up-wonder-glaze-liquid-chrome-szajfeny
Catrice Multitalent sminkfixáló spray

Zara Tuberose Edt

2 Likes

Inkább az árnyalatot mondanám másnak, ebben bogyósabbak a színek. A Ho-ho-ho palettáról nekem a Naked Cherry nem jut eszembe, erről viszont igen, nemcsak a neve miatt.
Én már 3-4 hónapja nézegettem a Naked Cherry-t, mert a színei nagyon tetszenek, viszont abban nem voltam biztos, hogy egy ennyire egy színre épülő palettát mennyire tudnék kihasználni, megérne-e nekem 49 eurót?
Szóval, amikor megláttam ezt, akkor nagyon örültem, hogy olcsóbban is kipróbálhatom. Aztán egyelőre a minőségére sincs panaszom, most 6 óra múlva is egészen jól néz ki, csak a jobb szemhéjamon látszik egy kis kopás (az talán jobban lefittyed - a képeken is látszik, hogy nem is tudom annyira kifeszíteni a jobb szemhéjam -, vagy nem tudom, miért mindig ott kopik meg először minden).

Ilyen most, 6 órával később, egyelőre üti a Natasha Denona Mini Sunset palettámat:

IMG_20190625_140539

5 Likes