Mai smink:
Mac Prep-prime szemhéjalap
Jeffree Star Blue blood paletta: Mintea szélesen a mélyítőbe, alapként. Flourishing mélyítőbe és a külső V-be, Cremated csak a külső V-be. Entitled a mozgó szemhéjra, Cullinan a belső szemzugba.
Alsó pillatőbe Flourishing és Cremated.
Smashbox Pore minimizer primer
IT Cosmetics Illuminating CC krém SPF50
Colourpop korrektor szem alá
RCMA porpúder mindenhova (vidéken vagyunk, csak ezt az egy korrektort és púdert hoztam)
Benefit Hoola bronzer
Milani Color Harmony blush paletta - Coral
Ofra highlighter - Pillow talk
Urban Decay All Nighter setting spray
Colourpop lila szempillaspirál
Anastasia Beverly Hills liquid lipstick - Crush
Örülök, hogy ennyire bevált a szemhéjalap.
Khmm, nekem is van egy pár darab… The Saharan II és The Zulu (eredetileg csak a Zulut akartam, de önmagában már elfogyott, viszont olcsón adták a kettőt együtt, úgyhogy így vettem meg), The Tribe, Warrior II, The Douce, a Saharan II pirosítópaletta, a Seraphina mono pirosító és a The Heroine Glow I highlighter.
Azt hiszem, a Tribe és a Douce a kedvencem, de a többit is szeretem. Általában kombinálom őket, vagy más palettával készült sminket egészítek ki velük. Viszont én béna vagyok, mert a fényes színek nem tapogatódnak fel az ujjamról a szemhéjamra és ecsettel is nehézkes a dolog. Neked ujjal vagy ecsettel működnek?
Rajtad a Cullinan nem megy át kékbe? A panben ugye leginkább ezüstös fehér, de rajtam felkenve világos jégkék, csúcs.
Rajtad a képen fehérnek tűnik.
(Mutáns vagyooook…)
Húsvéti, ünnepi sminkem főszereplője volt: essence mermaid eyeshadow box palettából (ezt vmelyik kiárusításon sikerült beszerezni, csak most jutottam el odáig hogy kipróbáljam) az arany szín. Igazi hidden gem, komolyan! Nincs alapszíne, csak apró, pehelyszerű, szikrázó, világos arany mikrocsillámokkal van tele, egyszerűen káprázatos. Jessup 226 smudger ecsettel (kicsi rövid, lapos, széles) vittem fel óvatosan lapogatva Rdel Young alapra. Majd megpróbálom lefotózni, tuti elő fogom venni gyakrabban mert nagyon tetszett. Minden más kb. szokásos volt - NYX Milk a belső szemzugban eldolgozva, Lovely spirál, Catrice Brown eyed peas szemöldökceruza, NYX Coralicious krémpirosító stick
Nem fehér rajtam sem, illetve olyan érdekes, mert ha kék a szemsmink, akkor kékes, ma meg inkább zöldesnek tűnik.
Ha az elsők között van, biztosan. Más esetben még nem tudom. Ebben a szérumban ugye nagy százalékban van, és nekem nagyon fura, milyen lassan szívódik be. Szeretem, ha amit magamra kenek, azonnal “megissza” a bőröm. Kombinált bőröm van, kevesebb lépés néha több, nagyon egyszerű rutinnal vagyok el reggel és este is. De ezt előre nem tudhattam, hogy ennyire nem tudom a rutinomba beilleszteni. Bár olvastam véleményeket, tudtam, hogy olajos érzetet hagy, de azt nem, hogy ez konkrétan kilő minden mást, annyira nehezen szívódik fel. Amikor heti egy-két alkalommal az arcomra is használom, akkor csak ezt, estére. Aztán hallgatom a férjuramtól hogy már megint ragadok… Na, szóval csak nem kellemes. Jó lenne mindent kipróbálni, hogy milyen állaga van, de erre nem igen van lehetőségem.
Rajtam a zöld árnyalat is átment kékbe egyébként… nagyon érdekes. Majd kipróbálom ezeket a színeket más palettával is, kíváncsi vagyok, akkor mibe shiftelnek át.
Én amiatt nem használtam szívesen, mert enyhén melegedő érzést okozott és mint kiderült, ez nem is a hatóanyag hatás volt, hanem a propanediolé.
Amúgy engem a ragacsosság nem zavar, legalábbis este, több dolgot magamra szoktam rétegezni. Inkább az zavar, hogy a nagyja belekenődik a párnahuzatba… Ha elfordulok oldalra már akkor is, nemhogy hason fekve.
Érdekes ez az alvás dolog. Deciem facebook csoportban volt róla szó, hogy néhány hölgy kifejlesztette magának, hogy tudjon háton aludni, ne nyomódjon az arca Bárcsak nekem is sikerülne, természetesen eddig nem ment, ráadásul hason a legkényelmesebb. Ami egyébként a gerincnek sem tesz jót állítólag
Másik érdekes kérdés a párnahuzat. Csoportban esküsznek a selyemre, mert sokkal kisimultabb volt a bőrük selyemhuzaton alvás után, ráadásul abba nem ivódnak bele annyira a különböző kenceficék. Persze van aki műselymet használ vagy szatént. Jelenleg nekem sima kevert szálas vagy pamut huzataim vannak, annyira nem fektettem nagy hangsúlyt erre a kérdésre.
Tudom, ezekről nem beszéltünk veled kedves @dunaimano, csak passzolt a téma ebbe a válaszba és érdekelne, hogy ti hogyan vélekedtek erről
Ja és ez nagyon off a topiktól, most jöttem rá, bocsi!!
Itt semmi nem off, sima elkanyarodás végképp nem számít annak, nyugodtan jöhet a párnahuzat.
Alulírott Szent TopikGazda Által Hitelesített Kijelentés
Engem pont a meleg nem zavart. Bevallom, nem néztem utána ennek az összetevőnek, mert alapvető bizalom van bennem a Deciem felé hogy nem tesz rossz dolgot a kencéibe. Úgyhogy sok infóm nincs róla, de azt láttam, hogy több termékben is használják. A skinsmarton ezeknél a termékeknél írják is a melegedő valamint olajos érzetet is.
Egyébként a ragacsosság engem sem zavarna, a férjecskémet igen. De nekem már egy alaprutin is eléggé megterheli a bőrömet: lemosás, BHA hámlasztó, niacinamide + zinc szérum, retinoid 2% emulziós változat. Ennyi elég, és még nem is hidratáltam. Általában próbálol sok időt hagyni a lépések között.
Párna. Nekem szerintem csak pamut párnám van. Az okát nem tudnám megmondani, ez is egy “Nivea-törvény”, amit édesanyámtól tanultam, a 100% pamut ágynemű a jó, azért, mert az a jó. Szóval sok tapasztalatom abban nincs, hogy melyikben végzi kevésbé bármi, amit magamra kenek. Lehet ki kéne próbálni más anyagokat is?
Az nekem sem játszik, hogy csak a hátamon aludjak. Irigylem a tudatos alvókat, de én olyan mélyen alszom, és jobbra-balra forgolódom közben, hogy lehetetlen a hátamon maradjak. Néha a férjuram elmeséli reggel, hogy párnával dobáltam éjszaka. Persze semmire nem emlékszem… De tagadok is mindent
Nekem van egy szatén ágyneműm, azért vettem meg, mert olyan szép, de még sosem használtam.
Én pl. notoriusan a jobb oldalamon alszom, és van ebben az alvás dologban valami, mert sajnos én is látom, hogy a jobb oldalon nem olyan a szemkörnyékem, mint a bal oldalon.
Háton én nem bírok aludni, mert akkor elkezdek dünnyögni.
Igen, nagyon tetszett vizesen is. Elképesztően jó volt a fedése: most épp szükségem van rá, mert jött pár csúnya pattanás oldalt az állcsontomra és a nyakamra, de nagyon szépen elfedte őket. Jó kis cucc ez az ásványi poralapozó. Köszi a tippet!
Én meg ecsettel nem tudom olyan intenzíven felvinni. Nedves ecsettel azért más, de ujjal szeretem a legjobban a fényes színeket feltenni, úgy a legélénkebb szerintem.
Mai smink:
Maybelline Baby Skin primer (bevettem pan projectbe, hogy elfogyjon)
Catrice HD Liquid alapozó (ma döbbentem láttam, hogy kb már a 3/4 részét elhasználtam)
Trend it up Skin Supreme púder
UD Beached Bronzer
Hourglass Radiant Magenta pirosító
L’oreal True Match tubusos highlighter (rózsaszín)
ABH Dipbrow Pomade
Rdel Young szemhéjbázis, ezt a Trend it up púderrel fixáltam
Colourpop Good Sport paletta: High Hopes matt narancsos barna átmeneti színként, Hooky matt narancs a mélyítőbe, teljes mozgó részre a fényes sárgás zöld Ebb (nagyon hasonlít a Nabla Citronra) külső v-be bordó matt Reckless, alsó pillatőbe szintén a sárgás zöld Ebb és erre ment egy kis matt sötétszürke Trophies.
Belső szemzugba Nabla Dreamy paletta Immaculate színe (pont ez volt a kezemben a sminkelés alatt, a benne található tükör miatt)
L’oreal Unlimited szempillaspirál
Mac Fix+
CP Lippie Stix matt barnás nude Cookie
Parfüm: Bruno Banani Women
Mai sminkem:
Catrice HD Liquid Coverage alapozó
Catrice One Drop Coverage korrektor - pár napja használom, és sztem marhajó a fedése
Laura Mercier Transluscent Loose Setting Powder - szintén kb 1 hete használom, és vmi álom. A mini verzió van meg, egy bajom van vele, az adagolója nagyon nehezen engedi ki a terméket a dobozból, és rengeteget kell ütögetni, hogy egy kicsi is kiessen a tetejébe. De szerintem megveszem majd a teljes méretűt, mert imádom. Abban kérnék egy kis segítséget, hogy ti milyen ecsetet ajánlanátok ilyen púderhez? Jelenleg egy Jessupos tömött dundi ecsetet használok, de nem az igazi.
Maybelline Brow Satin a szemöldökre
NYX szemhéjalap
Catrice púderrel fixáltam
Maybelline tégelyes zselés szemhéjtus
Maybelline Snapscara - pár hete kezdtem el használni, de valahogy nem sikerült beleszeretnem, eléggé potyog. Szerintem visszatérek a NYX Worth the hype-ra
Physicians Formula Butter Bronzer
Catrice High Glow Mineral highlighter
Mac Fix+
A porpúderekhez én laza szőrű, nagy fejű púderecseteket használok. Nagyon szeretem az Avon púderecsetét (pedig a márkát nem kedvelem) a Jessup nagy fejű púderecsetet és ha kisebb területekre akarom csak felvinni akkor az RT Multi Task ecsetet is szoktam használni.
A mini púderrel én is eléggé kínlódok, ráadásul óvatosan kell ütögetnem, hogy a felfordított tetőbe essenek a szemcsék. Pufi, tömött fejű korrektorecsetet használok hozzá (szem alatti korrektor fixálására használom főleg).
Nagyon szívesen, örülök, hogy bevált. Hihetetlen, milyen trükköket, praktikákat lehet csinálni ezekkel a sminkcuccokkal. Imádom, hogy lehet velük kísérletezni.
Igen, nekem is nagyon tetszenek. Szeretnék majd próbálni ásványi por pirosítót is, meg úgy tudom, hogy májusban a Kell a púder is kijön por alapozóval. Azt is szívesen kipróbálnám.
Mai smink:
Maybelline Baby Skin primer
Catrice HD Liquid alapozó
Trend it up Skin Supreme púder
Urban Decay Beached bronzer
Kiko Desert Dunes Trio Baked Blush- Lust Coral
Revolution highlighter Peach Lights
ABH Dipbrow Pomade
Milani szemhéjalap
Colourpop Good Sport paletta: matt világos sárga Trooper amolyan átmeneti színként, matt narancsos Hooky a mélyítőbe, fényes narancsos bronzos Rookie a mozgó rész külső felére, többi részre fényes sárga Licious (imádom) alsó pillatőbe matt bordó Reckless.
A felső vízvonalat Rimmel Scandaleyes kék szemceruzával húztam ki (ezt a trükköt Tauz Nórától lestem el, egyáltalán nem feltűnő, hogy sötétkék a felső vízvonal, de mégis dob egy kicsit a sminken)
Belső szemzugba fényes pezsgős Wild Out
Nagyon tetszik ez a paletta, gyönyörűek a színek és rengeteg lehetőséget látok benne. Köszönöm lányok, hogy említettétek, mert nekem valahogy teljesen elkerülte a figyelmemet.
Essence Volume Stylist 18H spirál
Mac Fix+
Trend it up Coco Bronze Matte Metal Lipcream 010
parfüm: Bruno Banani Woman (el is fogyott)