Mit használtál ma?

Hát igen, ezt meg tudom érteni.
Lányok, ti hétköznapra mennyire hordtok folyékony rúzst?
Én nem igazán merek. A Max Factor Lipfinity rúzsomat használgattam, az egyik elég jól bírta, evést és ivást is állta, nem kopott, vagy ha igen akkor sem csúnyán. De a második árnyalattal amit beszereztem nem volt szerencsém. Csúnyán kopott napközben. Azóta nem kísérleteztem.
Most egy szép piros Colourpop folyékony rúzsom van, de ezzel semmit nem lehet enni, nem csak zsírosat nem.
Ma először feltettem, most ebéd előtt egy picit meg van kopva (nem csúnya, nem pereg), de kaja után nem sokminden fog maradni belőle az ajkamon, ami meg igen, az nem lesz szép.
Ha használtok folyékony rúzsokat, akkor napközben újrakenitek? Milyen gyakran?
Egy hagyományos rúzst könnyebb ebből a szempontból kezelni napközben.

Mai smink:
Maybelline Baby Skin primer
Bourjois Healthy Mix alapozó
Mac Mineralize Skinfinish Natural púder
UD Beached bronzer
Trend it up stickes pirosító 020
L’oreal folyékony highlighter rózsás árnyalat
erre ment a Sleek Solstice palettából a rózsaszín árnyalatú highlighter
Trend it up szemöldökpor
Rdel Young szemhéjbázis
Colourpop Sneak Eyes mono a mozgó rész belső felére
Juvia’s Place The Warrior paletta Idia fényes sárgás bronzos színe a középső részére, Benin sötét bronz a külső részre, Kano matt meleg barna a mélyítőbe, Moremi fényes pezsgős szín a belső szemzugba, alsó pillatőbe Mino matt kakaóbarna, erre a fényes Idia került.
Szemöldök alá Ahosi matt csontszín.
Rimmel Scandaleyes lila szemceruzával húztam tusvonalat, az alsó vízvonalra is ez ment (szeretem a lilát az arany tónusokkal párosítani)
L’oreal Unlimited szempillaspirál
Mac Fix+
Colourpop Lippie Stix Cookie matt nude

Parfüm: Bruno Banani Women

2 Likes

Én szoktam folyékony rúzst használni hétköznapokon is. Mondjuk általában olyankor nem a legélénkebbet, de azért előfordul az is. Rajtam elég jól megmarad mindegyik, márkától függetlenül. Evéskor szokott megkopni, bár már kifejlesztettem egy olyan evést, hogy éppen csak a belső része kopjon meg a rúzsnak. Nagyon pici falatokat kell bekapni. Mindenesetre így könnyebb utána kenni, a jól lehúzott applikátorral. Otthon általában ecsettel viszem fel őket. Plusz általában használok ceruzát is, és az jobban a helyén marad.

1 Likes

Vannak olyan rúzsok, amik szépen lekopnak, a maradékot meg zsepivel letörlöm. Nem szoktam újrakenni őket, max délután, indulás előtt.
Egy van, a Maybelline Superstay, ami fenn marad, a nap végére is csak a belső részen kopik le. Persze nem olyan szép, mint reggel, de nem vállalhatatlan, pedig forró teával is találkozik.

1 Likes

Én nem használok, mert sokat beszélek a munkám során, többször is eszem, szóval esélytelennek érzem a dolgot :grinning:

Ha eszem letörlöm előbb a számról a színt és ha befejeztem, akkor újra kenem. Nekem ennyi a módszer. Ha elfelejtem előre letörölni, akkor evés után törlöm le a maradékot és így újítok. Tükör és az aktuális rúzs mindig velem van :wink:

1 Likes

Én nem mertem sokáig semmilyen rúzst használni, de most már nem érdekel :))
Szoktam amúgy folyékonyat is hordani. Nekem a reggelit még tök jól bírják (Colourpop Ultra Satin, Maybelline SuperStay, L’oreal Rouge Signature), ebéd utánra a fele lekopik, de szerintem azt sem csúnyán. Ebéd után mindig újrakenem, de csak óvatosan, hogy szép egyenletes legyen és ne túl vastag. Utána estig kibírja :slight_smile:

1 Likes

Én is szoktam. Rajtam elég jól megmarad mindenféle rúzs amúgy is. A Lime Crime, L’oreal, ColourPop ubl is szépen fent maradt. Nem kellett újra kennem. Hozzáteszem azért, hogy meleg ételt nem eszek munka közben, de azt is egész jól bírták.

Arra jutottam én is, hogy ha más nem, ebéd után újra kenem. Kis falatok, kísérletezés a tökéletes evéssel, valahogy így. De még azért elég feltűnő volt a kopás - szerintem, bár a férfi munkatársaim nem nagyon látták. lletve a nem legélénkebb szín használata biztosan könnyebb.

TO primer
Lioele CC krém, keverve a L’Oreal Glow Mon Amour Sparkling Love folyékony highlighterrel.
Hourglass Diffused Light púder
(A korrektort elfelejtettem)
ABH Dipbrow Pomade medium brown
L.O.V. The Delightful Illuminating akármi kontúrnak
Juvia Serafina pirosító
ABH Moonchild Glow Kit Star highlighter
UD Primer Potion
JSC Blue Blood paletta: a névadó világoskék árnyalat az egész szemhéjra és a mélyítőbe, az Undertaker sötét kékesszürke szín a külső v-be, a nekemlila Blue Monday az alsó pillatőbe
A Colourpop Good Sport vajpuha, nagyon metál, nagyon ragyogó kanárisárga Licious árnyalata a mozgó részre. Még használtam egy sötét színt a mélyítőbe, de már nem tudom, melyiket a Blue Bloodból. A matt drapp Celebrity Skinnel mostam össze a színeket.
A Cullinan (gyémánt) nagyon érdekes, jeges fehér a palettában, a belső szemzugba satírozva viszont világos jégkék.
LH Cosmetics Happy Mood (sárga) szemceruza a vízvonalra
Zoeva Regency (hah, illik a palettához a neve!) lila csillámos szemceruza az alsó pillatő külső részébe
Maybelline Lash Sensational
A szemes ámokfutásomról kép az Unboxing topikban, azért ott, mert Kokapu ott kérdezett a palettáról
Colourpop Lippie Stix Bound (nagyon világosrózsaszín). Mivel nem áll túl jól, rákentem egy réteg nude Essence Colour Boost réteget. Ez elvileg matt folyékony rúzs, rajtam szájfény…

Parfüm: Montale Aoud Roses Petals

3 Likes

Lehet, hogy már feltették ezt a kérdést, nem emlékszem. Érdekel, hogy mennyi idő alatt viszed véghez az ilyen smink felapplikálását? Arcápolás befejezve és onnan számolva. Nekem egy ilyen legalább 45-50 perc lenne.

Ha nem veszem bele az arcápolást, akkor 20-25 perc. Régen másfél óra volt, aztán negyven perc… megtanultam alkalmazkodni.:slight_smile:

2 Likes

Ügyesen lefaragtad! :smiley: Pedig nem is űzöd a témát régóta.

Nem, kb. 3 éve kezdett (ismét) érdekelni a téma és eltartott még egy darabig, hogy eljussak a teljes sminkig. Persze lehet, hogy egy tapasztaltabb KM-es tag elszörnyedne a mutatványaim láttán.:smiley:

Ma ezt a fènyvédőt próbáltam ki
https://kremmania.hu/kremek/eucerin-sun-oil-control-napozo-krem-gel-arcra-spf50
Felkenéskor nagyon pozitív volt, hogy nem hagy fehér rèteget, nem zsíros, nagy mennyisèg is hamar beszívódott.
Aztàn mikor sminkelni akartam, jött a feketeleves. Ahogy hozzáértem, kukacosodott az arcomon, darabokban mállott le. Én ilyet mèg nem is láttam. Adok mèg esèlyt neki, de így nem tudom mi lesz a sorsa.

Mai smink:
Bourjois Healthy Mix alapozó
Bourjois korrektor
RCMA púder a szemem alá
Mac Mineralize Skinfinish Natural púder
Urban Decay Beached Bronzer
Maybelline Face Studio Master Blush- Cosmopolitan szín
Sleek Solstice highlighter paletta bal alsó (sárgás) highlightere
Maybelline Brow Precise Micro Pencil szemöldökceruza
Rdel Young szemhéjalap (egyelőre jobban teljesít mint a Milani)
Juvia’s Place The Magic By Juvia’s paletta: Kesi matt bőrszínnel fixáltam az alapot, Nana matt meleg barna átmeneti színként, Kogi matt pinkes piros a mélyítőbe, Faso irizáló lila a mozgó rész egészére, Ife matt sötétlila az alsó pillatőbe és a külső v-be meg a felső pillatő külső részére
Belső szemzugba a Sleek Solstice rózsaszín highlightere
Maybelline Colossal Volum’Express spirál
Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting rúzs Desirable árnyalat, ami egy világos nude szín

Suddenly Madame Glamour parfüm

3 Likes

Azt hiszem tapasztaltabb KM-es vagyok és előtte is érdekelt a téma (19 éve dolgoztam is parfümériában). Biztos lehetsz benne, hogy rendkívül ügyes és kreatív vagy, amit láttam a képeken, abból kiderül, hogy mindent beleadsz :smiling_face_with_three_hearts:
Sokféle sminkelés létezik, mindenkinek mást jelent és idővel változik, hogy mit szeretünk magunkon. Az a lényeg, itt a sok szó között, hogy nekem tetszik, amit alkotsz, mert tükröződik az egyéniséged a sminkedben is. Érezd benne jól magad, tetsszél (vajon jól írtam?) magadnak és ez a legfontosabb. Ha csak alapozót és pirosítót teszel fel egyedien, az is Te leszel és ugyanígy át fog jönni a személyiséged. De amit most alkotsz az kifejezetten szép!
Bocs a hegyibeszédért :smiley: , de úgy éreztem kell egy kis külső megerősítés is :kissing_heart:

4 Likes

Én többnyire folyékony rúzsokat használok hétköznap is, ráadásul nem is túl visszafogott árnyalatokban. Az esetek kb. 90%-ában hazajövök ebédelni (egyetemre járok és 10 percnyire lakom), olyankor nem szeretek rúzsban enni, letörlöm és evés után úgyis fogat mosok, utána kenem csak vissza. Viszont ha tudom, hogy egész nap nem leszek itthon és enni is máshol fogok, akkor a legtartósabb rúzsaim közül válogatok (és ezek nagyrészt folyékony rúzsok). Óvatosan szoktam enni, késsel-villával ehető dolgokat (pl. egy hamburgert tuti nem tudnék úgy megenni, hogy a helyén maradjon a rúzsom), utána pedig lecsekkolom és ha középen picit megkopott, akkor megigazítom. Tudom, hogy melyik rúzsaim bírják legjobban a strapát és - folyékony rúzsok esetén - a morzsolódásmentes igazítást, azokat akár étterembe is simán felkenem.

1 Likes

Köszönöm, nagyon jólesik a dicséret.:heart: Ráadásul egy ős KM-estől, tiszta eminens sztárnak érzem magam.:slight_smile:
Szerettél a parfümériában dolgozni?
Néha elkap a kíváncsiság, milyen lehet sminkesnek lenni, aztán eszembe jut, hogy mennyit kell állniuk és sokat dolgoznak hétvégén is, én meg szombaton szeretek 9-ig aludni.
Tinédzserként is érdekelt a sminkelés-bőrápolás, de akkoriban nem volt ekkora Kánaán (azóta is elkap az életuntsággal vegyes levertség a Miss Sporty állványtól és az Avon katalógustól), meg videók (legalábbus ennyi és ilyen választékban) és hát a zsebpénz nem ugyanaz a fizetéssel. Vagy csak mostanra ért be ez a hobbi… ha elkap egy mánia, ahogy a párom hívja, nagyon rápörgök, elérek egy csúcspontot (ld. másfél órás manikűrök és évi 100 könyv beszerzése), aztán beáll egy normál szintre. Nem tudom, a beautymániában mikor jön ez el.:smiley:
Amúgy egy piros Essence rúzzsal kezdődött, semmi mást nem használtam azon kívül egy darabig, most meg megvan az összes ABH highlighterpaletta.
Nálad hogy alakult ki az érdeklődés? Töretlen vagy vannak hullámvölgyek?

3 Likes

Hát ez nagyon jó :rofl::joy:

1 Likes

Jesszum Pepi! Mintha csak rólam írtál volna :sweat_smile:

1 Likes