Mit használtál ma?

Érdekes, csak azért kérdeztem, mert elvileg a krémes termékre lehet port felvinni, de a porra már krémest nem. Legalábbis több helyen is ezt olvastam/hallottam.
Persze az is lehet, hogy a por állagú alapozó másként viselkedik a bőrön, mint mondjuk a porpúder.
De ez mindenképpen jó.

Korábban megfordult az én fejemben is - főleg a te jó tapasztalataid után -, hogy kipróbálom én is, de most olyan szinten beleszerettem az IT CC-kbe, hogy egyelőre elnapolom a kérdést. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Az IT CC-k nekem is wishlistben vannak egy ideje:)

1 Likes

Nekem is, de nem tudom képekről belőni, hogy light vagy fair/light árnyalat passzolna inkább hozzám. Beszerezni nem nehéz.
A vonaton is van Wifi, jeee.
Bementem a Keleti melletti Rossmannba, a sminkes részleg borzasztó, szinte mindent kipróbáltak a teszter mellett is.

1 Likes

Ugyanaz a véleményem mint amit @Natulcien is írt. Nem vettem észre, hogy megbontotta volna a por alapozót.
Az IT CC-re én is nagyon kíváncsi vagyok, ha elhasználom a meglévő készletemet, talán beruházok egyre. Ha jól tudom neked már két féle is van. Mindkettő egyformán jó?

1 Likes

Igen, matt és illuminating.
A matt egyszerűen hibátlan. Nem szárítja az orcáimat, de egész nap képes matt maradni, a T zónában is. Nem mozdul el, szép.
Az illuminatingot is szeretem, bár még nem szoktam meg teljesen. Nagyon apró csillámok vannak benne, egyáltalán nem feltűnő, valójában csak én látom közelről. Ezek miatt fényes a hatása, de nem úgy, mint akinek zsíros a bőre (sőt, ez sem nagyon zsírosodik át), hanem olyan ragyogó lesz. Ehhez hozzá kell szoknom, mert világ életemben a matt hatásra törekedtem. De egyébként ugyanolyan szuper, mint a matt.
A különbségről teszek képet a csoportba.

3 Likes

Kicsit megkesett reakcio, de ehhez mindenkeppen hozza akartam szolni. (Reggeli kave melle szoktam a topikot olvasni, de csak 10-15 hozzaszolasra van kapacitasom, ugyh kb 200 hozzaszolassal le vagyok maradva…:sweat_smile:)
Na de a harisnya:
En regebben munkam miatt mindig harisnyat hordtam, es van egy trükk, amivel orok eletu lesz a harisnya (csupa kemia, ugyh a reszletekbe nem megyek bele).
Az uj harisnyat, mikor kivesszuk az eredeti csomagolasabol be kell aztatni hideg vizbe, bezacskozni, es ehszakara lefagyasztani. Masnap szepen kivesszuk, kiteritjuk valahova ahol szepen megszarad. Ha mar megszaradt, utana mindenki kedve szerint kimoshatja.
Az anyag osszetetele meg fog valtozni, es a harisnya nem fog elszakadni v elkezdeni futni :wink:
En ezzel nagyon sok penzt megsporoltam anno, mert egy csomoszor fel tudtam venni, nem kellett allandoan lecserelni.

9 Likes

Wow, érdekesen hangzik, kipróbálom :slight_smile: Köszi a tippet :wink:

Érdekesen hangzik, köszönöm a tippet, ki fogom próbálni!

Mai smink:
KAP primer
Yamuna por állagú ásványi alapozó Caffe Latte színben
Korrektort és púdert nem használtam (helyettük is az ásványi alapozót alkalmaztam)
Hourglass bronzosító
Rimmel Maxi Blush 005 Rendez-Vous szín
Sleek Solstice paletta krémes highlightere, erre tapogattam fel a paletta tojáshéj színű por állagú highlighterét
H&M szemöldökceruza Espresso Brown
Milani szemhéjalap
Jaclyn Hill paletta: átmeneti színként Silk Creme (matt világosbarna) mélyítőbe Butter (matt középbarna) Obsessed a mozgószemhéj belső felére (fényes világosabb hideg fémes szín) mozgó rész többi részére S.B.N (fényes rezes/bronzos szín) külső v mélyítésére Soda Pop (hideg, matt sötétbarna) ez ment az alsó pillatőbe is. Belső szemzugba és szemöldök alatt rész világosítására Enlight (világos fényes krémszín)
Lovely Vampire Lashes spirál
KAP rúzs Pink Truffle szín
MAC Fix+

Parfüm: Lolita Lempicka L’eau En Blanc

1 Likes

TO primer
Colourpop No Filter Stix alapozó Fair N 27
Cosrx korrektor
Innisfree No Sebum Blur púder
Colourpop Brow Boss Dark Brown
Catrice szemöldökspirál Dark Brown
The Balm Balm Beach - a Desertet akartam előkapni kontúrozni, ezt sikerült. Mivel elég fehér vagyok, simán jó volt ez is kontúrnak.:smiley:
The Balm Instain Houndstooth
Colourpop She paletta: az összes matt színt felhasználtam, a fényes ezüstös szín ment a belső szemzugba, a málnaszín csillámos a mozgó részre
Zulu lila szín a külső v-be
UD Primer Potion
Maybelline Lash Sensational
Nabla Diva Crime rúzs Beverly

Gucci Bloom Acqua di Fiori

2 Likes

Elfelejtettem kifesteni a szempillámat.:sweat_smile:

1 Likes

Uh, így én is jártam. Meg volt, hogy elfelejtettem szemöldököt készíteni és nem tudtam mi olyan furcsa rajtam :sweat_smile:

1 Likes

Vettem a Rossmannban egy Vampire Lashest, az otthoni lassan úgy is fél éves lesz és 950 Ft egy jó spirálért semmi.

1 Likes

@anon8665858 képzeld, tegnap sikerült vennem egy mini Lala Whipped Creamet a zsibin és át is tudtam venni. Első benyomásra okés, éjszakára ő volt az utolsó réteg és nem húzódott ma reggel a bőröm. Lehet, hogy nyárra sok lesz és inkább a Protini kellene… jajj, nehéz a szegény krémmániás élete.:smiley:

2 Likes

Az is fasza.:smiley: Nagyon furcsa, ha egy teljes smink esetén valami kimarad. Én általában a belső szemzug fényes-világos színnel kiemelését felejtem el meg a parfümöt.

Mai smink:
Catrice Tinted Blur Mousse
Bourjois Healthy Mix korrektor
Maybelline Affinitone púder
RCMA púder a szemem alá
Mac Bronzing Powder Matte Bronz árnyalat
Trend it up stick pirosító 020-as
Catrice Mineral Glow highlighter
H&M szemöldökceruza Espresso Brown
Rimmel szemhéjalap
Nyx Lid Lingerie 6 színű matt paletta
https://kremmania.hu/kremek/nyx-lid-lingerie-shadow-palette
krémszín fixálásra és szemöldökcsont vilàgosítására, matt barackszín átmeneti színként, bal alsó sötétbarna a mélyítő szélére, külső v-be és alsó pillatőbe
Essence paletta https://kremmania.hu/kremek/essence-adventure-awaits-get-sunkissed-bronzing-eyeshadow aranyszín a mozgó rész belső felére, jobb alsó fényes sötétbarna a külső részre
Maybelline Volum’Express szempillaspirál
Mac Fix+
Két rúzst mixeltem: egy natúr színű Rimmel Kate Moss 45-öt a Guerlain Rouge G Gracy árnyalattal
https://kremmania.hu/kremek/guerlain-rouge-g

Parfüm: Zara Red Vanilla

2 Likes

Mai smink:
IT CC krém - Illumination Fair light
Rimmel ecsetes korrektor
Becca under eye púder szem alá
RCMA porpúder az arc többi részére
Kiko Smart pirosító - 11 Orchid
Etude House Proof 10 szemhéjprimer
Catrice Addicted To Berries paletta: Cranberry a mélyítőbe, Blackberry a külső V-be, Gooseberry a mozgó részre és Corema a belső szemzugba
Pupa Multiplay szemceruza az alsó pillasorba, Cranberryvel fixálva (ez nem volt jó ötlet, mert sajnos mászik le)
Ofra highlighter - Pillow talk
Urban Decay All nighter setting spray
Maybelline Snapscara spirál
Debora Milano Liquid lipstick - 02

2 Likes

Mai smink:
Yamuna ásványi alapozó
Egy pötty Bourjois korrektor a szemhéjamra
Mac Bronzing Powder Matte Bronz szín
Max Factor Creme Puff pirosító Gorgeous Berries
Mac Double Gleam Extra Dimension Skinfinish
H&M szemöldökceruza
Milani szemhéjbázis
Új, limitált Trend it up szemhéjkrém. Ezt a lilát Instán összehasonlították a Mac Stormy Pink Paint Potjával és kísérteties a hasonlóság
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D

Ezt vittem fel a teljes mozgó szemhéjra. Széleket a Nyx Lid Lingerie matt paletta hasonló lilás színével satíroztam el.
Belső szemzugba Mac Double Gleam ment. Felső pillatőbe tusvonalat húztam az Essence Liquid Ink fekete tussal.
Lovely Vampire Lashes spirál
Mac Fix+
Mac Syrup rúzs

Parfüm: Zara Tuberose

1 Likes

Még tartozom a péntekkel:
Lioele CC krém, keverve a L’Oréal Glow Mon Amour Sparkling Love highlighter cseppekkel
Nars Chantilly korrektor
Juvia’s Place The Saharan II pirosítópaletta: a meleg tónusú középbarna Yara kontúrnak, a mályvacukor-rózsaszín Leena pirosítónak
ABH Sugar Glow Kit Starbust (halványrózsaszín) highlighter
Colourpop ceruza-Catrice spirál szemöldökre
UD Primer Potion
Juvia’s Place The Zulu napsárgája az egész szemhéjra, a narancssárga és a melegbarna a mélyítőbe.
Mivel ez elég naplementés lett, kapkodtam elő a sötétebb barnákat tartalmazó palettákat: The Saharan II, The Douce.
A mozgó részre a Colourpop Two Birds (aranysárga, csillogó) monója került. A belső szemzugba a Juvia The Tribe Koro árnyalata, fehéres-arany szín
Alsó-felső pillatőbe Zoeva Regency (metálos lila) szemceruzája
Lovely Vampire Lashes - az új, mert ugye már az úton jutott eszembe, hogy elfelejtettwm kifesteni a szempilláimat
Mac Rebel - az élénk szemsmink miatt hanyagoltam a karakteresebb rúzsokat, most próbálom őket visszavezetni a rutinba

Molinard Habanita parfüm

Nem fog megváltozni az összetétele, a fagyasztó azért nem egy fúziós magreaktor :slight_smile:

Annyi történik, hogy mivel felvesz valamennyi kézmeleg vizet, aminek fagyasztáskor megnő a térfogata, emiatt pedig a polimerháló “tágul”, minden térirányba, egységesen. Ez az egységesség az oka hogy kicsit ellenállóbb lesz szakadásra, de csodák, sajnos, még mindig nincsenek :slight_smile: Bár nemrég rendeltem egy “szakadásállónak” nevezett harisnyát pár dollárért, és még mindig nem szakítottam ki, pedig bringáztam is benne. Ha kibír mondjuk öt használatot, elmorzsolok egy könnycseppet.

Anheszenamon, a héten én is megvettem ezt a trend it up szemhéjkrémet mert beleszerettem a lilás színébe, de rajtam nem marad meg. Pedig a Proof 10 bázist is alá kentem, ami még a kis gagyi sleek mattokat is csodásan megtartja, de nem, olyan mintha elpárologna a bőrömről…Neked kibírt legalább pár órát?

1 Likes