Mit használtál ma?

A reggeli és esti rutinomba bekerült egy könnyed hidratáló szérum a Baleától. Nagyon tetszik, de eléggé illatos termék. Esténként pár csepp marula olajat is adok hozzá, úgy viszem fel az arcomra, nyakamra.
Nyáron is el tudom képzelni hidratáló krém helyett:
https://kremmania.hu/kremek/balea-aqua-feuchtigkeitsserum

Mai smink:
L’occitane CC krém, majd erre vittem fel a Lancome stickes alapozóját. A fényvédő amit most használok, hagy egy fehér réteget az arcomon, és a CC krém nem fedte el, nagyon fehér lett az összhatás. A stickes alapozó színe meg amúgy is kicsit sötét nekem, így nagyon jól kiegyenlítette a természetellenes fehérséget az arcomon.
Trend it up Skin Supreme púder
Guerlain Terracotta Bronzing púder
Tom Ford pirosító (Flush)
Catrice Kaviar Gauche highlighter
H&M szemöldökceruza Espresso Brown
Essence Make Me Brow szemöldökspirál
Rimmel szemhéjbázis
Kiko Long Lasting Stick Eyeshadow 46-os Multicolor Mauve szín. Ezt satíroztam el a mozgószemhéjam teljes egészén, majd erre vittem fel az ujjammal a CP szépséges monóját, a Snake Eyes fényes szemhéjpúdert. A széleket Nyx Taupe pirosítóval satíroztam el (ez volt kéznél) Az alsó pillatőbe is tettem a Kiko stickből.
A szemöldök alatti részt a Trend it up púderrel világosítottam.
Lovely Vampire Lashes spirál
Mac Blankety rúzs ( gyönyörű nude szín)

Parfüm: EL Modern Muse Chic

1 Likes

Néztem ezt a Kiko sticket Tauz Nóra videójában, de én még mindig nem értem, hogy mi értelme van. Ha úgyis raksz rá por festéket, akkor minek? Kilátszik alóla? Vagy tartósabb?

Igen, én is ott láttam. Ő mindig előszeretettel rétegez egymásra mindenfélét :smiley: Én most csak kíváncsiságból tettem rá a CP monót, fényesebb lett és kicsit másabb színű. De amikor először használtam, akkor csak magában, két rétegben, a széleket elsatírozva. Nagyon érdekes szín, kár elrontani azzal, hogy rákenek mást is.

1 Likes

A Hylamide HA Blur még nekem is a kívánságlistámon van. Igaz KM-en nagyon sok rossz véleményt olvastam róla, de Krémesen szép az élet Odil és Skinsmartos Judit is nagyon dícsérték.

Nekem eddig csak két primerrel volt dolgom, a Maybelline Baby Skin egy szilikonos termék, ami a pórusokat minimalizálja. Elhasználom de nem fogom újra venni.
A KAP primere pedig egy hidratáló primer, nagyon tetszik. Szépen terül rajta minden alapozó, és úgy vettem észre, hogy tartósabb is vele a smink.

És önmagában megmarad? Nekem az ilyen ceruzás dolgok nem maradnak fenn, összegyűlnek egy idő után. :face_with_raised_eyebrow:

Szemhéjbázisra vittem fel, úgy megmarad. Anélkül nem is próbálnék semmit, mert nekem is olajos a szemhéjam.

1 Likes

Én is használtam ezt a Balea szérumot, szerettem, de nem vettem újra.

Tényleg, most jutott eszembe, hogy a Hylamide HA Blurt is próbáltam. Nem jött be az sem :confused:

Mai smink (ma a Huda Desert dusk paletta finom barackos színeihez volt kedvem):

Magister BB krém
Rimmel ecsetes korrektor szem alá
Becca under eye púder szem alá
Colourpop no filted sheer pressed púder minden máshova
Essence Good Vibes baked blush & highlighter
Etude House Proof 10 szemhéjpúder
Huda Desert Dusk paletta: az Eden adta az alapot, az Amber pedig a mélyítőbe került. Külső V-be Oud, mozgó részre Angelic (talán ez az egyik kedvenc színem a palettából, annyira finom, kellemes szín), belső szemzug: Nefertiti.
Pupa multiplay aranybarna szemceruza az alsó pillatőbe, fixálva Amberrel.
Maybelline Snapscara spirál
Nabla Shine Theory szájfény - Dresscode

IMG_20190326_123845

1 Likes

Sokaknak nem jön be. Most a TO Spreadability Fluidot használom, annak magasabb a tetszési indexe.

1 Likes

TO primer
Nyx Can’t Stop… alapozó Pale árnyalat, keverve a Lioele CC-vel
Ma ismételten rendkívüli mutatványt hajtottam végre: az alapozó sugárban ráfröcskölt a kedvenc pulcsimra. Nem szép dolgok szökkentek ki fogam kerítésén.
Becca under eye corrector - az államra is szeretem kenni, mert nem szárítja
Hourglass Mood Light púder
Colourpop szemöldökceruza
Catrice szemöldökspirál
LH Cosmetics Infinity paletta: Maffei és Cigar kontúrnak, Pinwheel pirosítónak
ABH Dream Glow Kit lila szín
UD Primer Potion
Nabla monók: barna Leon az egész szemhéjra, bordó Fahrenheit a mélyítőbe (ide Artemisia is) és a külső v-be. Mozgó részre Citron.
Belső szemzugba a Poison Gardenből a… ö, a bézs szín és az irizáló a mozgó részre.
Nyx Onyx (sötétzöld) szemceruza alsó-felső pillatőbe
Maybelline Lash Sensational
Hourglass Girl Lip Stylo Activist

Parfüm: Tezenis fekete flakonos, édes illatú valamije

1 Likes

Ma egyáltalán nem akartam sminkelni. Ehhez képest lett ez. :grinning:

Úgy kezdődött, hogy azért a szememre mégiscsak szerettem volna “valamit”, tehát azzal kezdtem.
Etude House Proof 10 szemhéjalap
Nabla Luna a mozgó részre és a belső szemzugba.
Nabla On the road a külső V-be, és belesatíroztam a mélyítőbe is.
Aztán arra gondoltam, ehhez csak egy kis Catrice mousse-t teszek az arcomra, de mivel a bontott tubust valahová elkavartam, gondoltam akkor már legyen az
IT Cosmetics Illuminating CC krém SPF 50 - fair light
Rimmel ecsetes korrektor
Becca under eye brightening setting powder szem alá
RCMA porpúder az arc többi részére
Mivel az IT CC fedése felér egy közepesnél jobb fedésű alapozóéval, nyilván bronzosító is kell. Még mindig az egyszerűség jegyében elővettem a
Benefit Get the Pretty Started mini palettámat, ebből használtam a Hoola bronzert és a GALIfornia pirositót
Itt már azért rájöttem, hogy ez nem egy smink nélküli nap lesz, úgyhogy elő a highlighterrel. :grinning:
Ofra - Pillow Talk mert muszáj volt kipróbálni
Végül még a felső pillatőbe is tettem egy vékony tusvonal kezdeményt.
Nabla Dazzle liner - Mantra
Alsó pillatőbe Nabla On the road
És ha már eddig eljutottam akkor már a számat is megcsináltam normálisan.
Nabla lip kit Attractive ceruza+matt rúzs

Ennyi.
Egyszerűen nem megy az nekem, hogy csak a szemem kicsit kifestem. Vagy fullban nyomom, vagy sehogy…

5 Likes

Én is hasonlóan jártam ma mint @Kokapu. Nem is kellett volna egyáltalán sminkelnem, mert valószínű ma ki sem teszem a lábamat a lakásból. De tegnap megjött egy CP SSS szépséges kék szín ami lilán irizál, nem tudtam kihagyni. De hogy néz az ki ha csak a szememet készítem el, így komplett smink lett. Ja, és tegnap vettem egy Trend it up stickes pirosítót (Thegreensophia kedvences videójában láttam) azt is muszáj volt felapplikálnom :smiley:

Szóval a mai smink:
Yamuna por állagú ásványi alapozó Caffee Latte színben (világos) egyszerűen imádom! Biztos, hogy meg fogom venni az Annabelle Minerals hasonló termékét is. Annyira szép, természetes hatás érhető el vele, mintha semmi nem lenne rajtam, könnyű, nem nehezíti el a bőrömet, egységes színt ad, tényleg csak pozitív tapasztalatom van vele eddig. Kíváncsi vagyok nyáron hogyan fog muzsikálni.
Púdert és korrektort nem használtam
Hourglass bronzosító
Trend it up stick pirosító 020-as rózsaszínes árnyalatban (nagyon szép természetes vele a hatás, ujjammal vittem fel)
Sleek Solstice highlighter paletta bal alsó színe
Maybelline Brow Precise Micro Pencil szemöldökceruza
Rimmel szemhéjalap (alig várom, hogy kidobhassam, már nem sok van benne)
Trend it up púderrel fixáltam az alapot
Jaclyn Hill paletta: átmeneti színként M.F.E.O matt világosbarnát használtam, mélyítőbe először Pukey matt sárgás tónusú barna ment, majd ezt sötétítettem a szintén matt pirosas Hunts és matt bordós Jacz színnel. Jól elsatíroztam őket, majd a mozgó szemhéjam 90%-ára a CP Superfly nevű csodálatos színű SSS-ja került. Ez egy Ultra Metallic finishű gyönyörűséges mély türkiz árnyalat lila duokrómos fénnyel. Ezek nem az én fotóim, de úgysem tudnám úgy lefényképezni, hogy visszaadja a kép az igazi színét. A fotókat Instagramról szedtem össze.
Belső szemzugba a JH paletta fényes krémszíne a Beam került.
Lovely Vampire Lashes szempillaspirál
rúzst ma nem használok

A fotókon a CP Superfly SSS:

%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D

5 Likes

Fúdegyönyörű, nekem is kell.:smiley:
Amúgy én is jobban szeretem a full sminket. A szemem kifejezetten furán néz ki szemfesték nélkül, csak spirállal.

2 Likes

Itt KM zsibin csaptam le, szinte teljesen új, csak kipróbálva volt. Eddig ez a legpuhább SSS-m, tényleg friss :slight_smile:
Nekem is fura a szemem ha csak spirál van rajta, olyan kopasz, vagy nem is tudom hogy mondjam. A színek élettel töltik meg.

1 Likes

Én is az Anna Bella Mineralsra hajtok :slight_smile:
Nekem az összes termékük nagyon szimpatikus szerintem még ecseteket is rendelek tőlük. :heart_eyes:

Csupasz inkább.:slight_smile: Sajnos az én szemeimnek nagyon kell az optikai turbó, kevés a spirál önmagában.

Májustól a Kell a púdernek is lesz por állagú alapozója, arra is nagyon kíváncsi lennék.

2 Likes

Egyébként könnyen lehetett a por állagú alapozón a stick pirosítóval dolgozni?
Vagy a por állagú alapozót nem bontja meg az, hogy krémes terméket viszel rá?

1 Likes

Szia, bocsi, hogy közbeszólok, csak én rendszeresen viszek fel krém pirosítót, és krém kontúrt por alapozóra és semmiben nem más, mint krémes alapozóra. Sem optikailag sem technikailag nem tapasztaltam semmi különbséget, nehézséget hosszútávon sem.