Mi sem 50+-osan születtünk

Jézusom, ezt mennyire utálom… sajnálom, ha másnak nincs ideje, mindenkinek van ilyen szakasz az életében (sajnos), de miért kell a többieket mérgezni a keserűséggel…

3 Likes

Az irodaházban, ahol dolgozom, van egy hölgy. 48 éves, de ceruzavékony (van 2 gyereke), és ezt ki is emeli, magassarkúban, dögös ruhakban jár, derékig érő szőke haját mindig kibontva viseli. Ne tudjátok meg, miket mondanak a háta mögött.
Én meg kíváncsian lesteem a mosdóban, milyen rúzst használ (Chanel MLBB árnyalat, és még szájceruzát is használ!), mondta, hogy nyugodtan megnézhetem, amikor ott volt a mosdókagyló szélén.
De azt se volt jó, amikor a kisfiával sétált a folyosón, mondván, parádézik vele…

7 Likes

:smile: én smink és külösebb outfit nélkül gondoltam. Tojok rá, ha valakinek nem tetszik és emiatt úgy gondolja, hogy ez igénytelen. Nem vagyok valóság-show szereplő, nem akarok és nem is tudok folyton top-on lenni. Valódi nő vagyok ezek nélkül is. Mondom ezt úgy, hogy imádom a kencéket használni, de néha, hangsúlyozom, néha nincs kedvem, energiám, stb. pingálni és a táskát, cipőt, nadrágot, blúzt, kegészítőt, parfümöt, sminket, hajaviseletet összehangolni.

7 Likes

Igen, nagyon is igazad van! :slight_smile:

1 Likes

Erdekes ez a tema! Sajnos az emberek ha sminkel valaki, azt kezdik ki. Ha nem sminkel, abba kotnek bele. Ez vegulis az emberi tarsadalmat jellemzi szerintem, mert nehez ugy viselkedni, hogy senkinek ne szurja az ember a szemet es ne pletykaljanak a hata mogott. Tema meg mindig van.

Szomoru olvasni, hogy a megjelenes temaban sincs nyugalom. Szerintem aki nem akar, ne sminkeljen. Akit nem erdekel, ne eroltesse. De ettol nem tobb annal, aki sminkel. Ugyanugy az se jobb ember, aki naponta hasznal alapozot. :blush:

4 Likes

Hu, ez nem semmi, tenyleg! Nem is tudom, mi visz erre valakit, hogy mas idejevel ilyen szinten gazdalkodjon. Nyilvan nem szamoltatjuk el egymast, mire hany percet szanunk a napunkbol.
Illetve a smink vagy a megjelenes mindenkinek egyeni dontese, erre igazan szanhatunk annyi percet, amennyi nekunk jolesik.

Aki igy beszol, lehet, hogy martir tipusu anyuka? :joy:

2 Likes

Legtöbbször igen. De minden korosztály mondta már az elmúlt években.

Hát igen a pozitív kisugárzás mindig számít :D. Mikor látszik rajtad a boldogság és sokat mosolyogsz :). Szokták mondani hogy a külföldiek többet mosolyognak mint a magyarok. Talán a könnyebb élet miatt, nem tudom. Mindenesetre én szeretek vidám lenni, mosolyogni. :). De néha nem tudok pl ha olyan emberek közé megyek akiket tényleg nem bírok ( pedig ahhoz művészet kell, hogy valakit tényleg ne bírjak.). Egyik barátnőm szerint nyugodságot sugárzok :D. Csak néha zárkózom be, illetve van olyan hogy legszivesebben nem mennék emberek közé, de szerintem ilyennel is találkozott már mindenki :D. Mindenesetre nincs az a smink, vagy ruha ami egy gonoszkodó, vagy színészkedő nőt széppé varázsol, pláne ha úgy beszél mint egy kocsis, szóval a belső az igenis nagyon látszik az arcon stb :D.

4 Likes

Nálam ez épp fordítva működik. Vannak olyan reggeleim, amikor csakis amiatt vagyok képes arra, hogy elkezdjek egy napot, mert tudom, hogy muszáj összerakni magamat.

3 Likes

A téma érintettjeként néhány gondolat…
Az 50. születésnapomra lelkileg készítettem fel magam folyamatosan, és mire odaértem, már dráma nélkül vált elfogadhatóvá számomra. Nem hakniztam magamnak azzal, hogy jajjjde nem érzem magam ennyinek - mert de: pontosan érzem, hogy 50 (ma már 52) éve jövök-megyek a világban, ez idő alatti történéseimet hordozom…örömök, bánatok. Ez kitörölhetetlenül hagy nyomot testben-lélekben.
Mókázatos nagy baromság ez az 50 az új 30 szlogen. Mert az ötven-az ötven. Csupán ma már másként éljük meg, mint egykor nagyanyáink.
Összetételét tekintve a legszínesebb, legváltozatosabb korcsoportnak tartom. És a legnagyobb szélsőségeket is itt és most látom, tapasztalom: a többség mintha elengedte volna magából a Nőt. Aztán van a másik véglet: ők, akik vakon ragaszkodnak a 20-as, 30-as énükhöz öltözködésben, sminkben, viselkedésben. Emiatt aztán önmaguk paródiájává válnak. Nevetségesek (jajjjdemennyire :sleepy:), engem mégis inkább elszomorít látványuk (nagyon).Én ebbe a kategóriába sorolom az ízléstelenségig botox(stbstb)oltakat is.
Kedvenceim (!) az ÖNHIBÁJUKBÓL lompos, lelakott, gonosz vénp.csák. Örök rajongóim. ( :wink: )(Nem,nem, ellenállok most a bennem sikítva követelőző hangnak, miszerint kell ide egy bővebb kifejtés. Kurvárahogy nem kell! Nem érdemelnek több betűt. :wink: :smiley: )
Sajnos a legkisebb létszámmal rendelkező csoport az, akik méltósággal, valódi elfogadással élik meg ezt az érát. Ennek elérése- szerintem- végtelenül összetett. Születéstől kezdve számos dolog kell ahhoz, hogy valakiben összeálljon szilárdan a harmónia.
Pataki Ági a jól látható és rosszul sikerült beavatkozások miatt hiteltelen számomra. Ugyanígy Szűcs Judit vagy Ungár Anikó. Semmi bajom a botox- és egyéb injekciókkal amúgy. Csak amikor pl Lilu -az általa kivitelezhető, tőle elvárható- maximális mimikával ájuldozik és emeli őket a csillagokig, mint követendőket…nohát olyankor rántom is már magamra a muszájdzsekit. Emlékeim szerint hosszan tagadták a kezeléseket, ez szívük joga persze-de attól még megtévesztő, félrevezető más nők számára. Olyan becsapásos. És bár az arcukat megvették-a jelenlegi testalkatuk árulójuk. Ne, ne állítsuk be őket ikonnak!
Én Epres Panniban látom az Örök Nőt ( csakígy hanyagul,Lilusan ömlengve :wink: :smiley: ) , minden szempontból, még ha nem is éppen uaz a korosztály. Meggyőződésem, hogy Ő 10-20-30 év múlva is azt a harmóniát, stílusosságot, eleganciát fogja közvetíteni, amit most.
Amúgy tényleg frankón megértem, ha valaki igazíttat magán így vagy úgy. Én pl a hyaluronsavas ráncfeltöltés lehetőségét fontolgatom jó ideje , de pont a Varázslónéni és trsai láttán vacakolok…rettegek a lárvaszerű, megboldogult ebihalat mutató tükörtől.
Egyetlen problémám jelenleg: az alapozók. Valahogy egyik sem okés mostanság…sokkal inkább rombolnak,mint építenek. Próbálkozom azért türelmesen, de akár a profil képemen is látható, hogy van még hova fejlődni :smiley: (Mindez nem a jól bevált termékek hibája…sokkal inkább a változó korban dekkoló bőrömé.)
Akkor már inkább maradjanak a barázdáim, úgyis kőkeményen megdolgoztam az összesért. :wink:
(Ui: soraimban nincs semmi bántás, kérlek érezzétek a mosolyt a betűk mögött :slight_smile: )

13 Likes

Nagyon tetszik a fogalmazásod és a mondanivaló is :slight_smile: Amúgy a profilképed alapján 30-nak mondanálak :slight_smile:

1 Likes

Eddig azt hittem, hogy esetleg a lányod van a profilképeden.

2 Likes

Köszi, Csajok, kedvesek vagytok, ez jólesett :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face: …amúgy egy fiam van…Őt csak nem pakolom be,bááár most adtatok egy ötletet, átgondolom… :grinning:

2 Likes

Korlátoltak.

Nem kell aggódni, az ilyen hozzáállás szerintem gyávaságból és irigységből fakad. Pontosan látják ők is a különbséget, csak félnek tőle, hogy ők ezt nem tudják, ők úgyse lesznek ilyen szépek, stb. és akkor már könnyebb a tagadás/támadás. A kognitív disszonancia a lehető legrövidebb ideig tolerálható :smiley:

A botoxhoz: nekem is ezt mondta múltkor egy kozmetikus. Elmentem egy szuper arcmasszázsra , és elmeséltem neki, hogy komolyan foglalkoztatna a botox a két szemem közti, ilyen “mérges” ráncba. Azt javasolta, inkább felejtsem el egy ideig még, mert kinyújtja a bőrt. De ezt olyan nehéz elhinni. Minimálisnak tűnik a mennyiség, amit befecskendeznek. Főleg, hogy ez nem egy filler, hanem egy idegbénító. Nem tudom, kinek van igaza, igyekszem majd utánaolvasni!

Őt nemrég fedeztem fel, Ti már biztosan ismeritek! Szívesen nézem a videoit:

2 Likes

Mai prófécia :sunny: :

1 Likes

Egy másik csodálatos példa a méltó módon öregedésre! Személyes ízlésem szerint jobban is néz ki sokkal, pedig nem is lett olyan nevetségesen bevilágítva, mint Pataki Ági. Érdekes, hogy ő sosem volt egy szerethető karakter a számomra, most sem az jut róla eszembe, hogy milyen kedves ez a nő, inkább valami fegyelmezett, hideg intelligencia, és kissé manírosnak is találom - bár ez nyilván szakmai ártalom a részéről - de a magabiztossága, a kisugárzása, a saját magába vetett hite és szorgalma az példaértékű. Nagyon jó lenne így kinézni 70 évesen!

2 Likes

Én a külsőbe nem is mennék bele sem az ő, sem pedig Pataki Ági esetében. A Pataki Ági videót én kizárólag és csakis az általa elmondottak miatt linkeltem be, mert mélyen egyetértettem a legtöbb gondolatával.

1 Likes