Mi sem 50+-osan születtünk

Okè, ez teljesen szemèlyes megjegyzés, de ha 70 èvesen èlni fogok mèg, akkor első szempont az egèszsègem lesz. Ès utàna jön a kinèzet. Nagyon szerencsèsnek tartom azokat, akiknek ennyi idősen a kinèzetük a legfontosabb, ergo ezek szerint egèszsègesek. :smiling_face_with_three_hearts: Ezt most nem negatìv èrtelemben ìrtam azokra, akik adnak magukra ès fontos a külső, nehogy fèlre èrtsètek- èn örülök a legjobban, amikor a 70± os hölgy pirosra lakkoztatja a körmeit vagy kirùzsozza a szàjàt èlènk szìnnel, esetleg fehèr, pink, piros ruhàt ölt magàra :sparkling_heart:

11 Likes

Hát ez nagy igazság! És az egészség vonatkozik a családra is. Sokszor belegondolok, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy mostanában a sminkek köthetik le minden gondolatomat!

6 Likes

Igen, az egészség nagy kincs, és ott aztán a leginkább a genetika döntő. Bár, ez is olyan dolog, hogy hasonlítsunk össze egy átlagos belga és egy orosz 70 éves férfit… utóbbi statisztikailag már nem él :frowning: pedig valószínű, hogy a belgának volt több nyavajája a beltenyészet okán, mégis az egészségtudatosság sokkal magasabb szintje miatt jóval jobbak az életkilátásai.
Pont most van az ismeretségi körben egy idős hölgy, akit agydaganattal kellett műteni. Tudni kell róla, hogy nagyon ad magára, letagadhatna jópár évet, mindig tip-top. Neki borzasztó fontos volt a műtét előtt, hogy pontosan rajzolják le neki, milyen ívben, mit-hogy vágnak, milyen lesz a haja/heg, stb. Tudatosan készült rá, hogy ő mindig jól akar kinézni. Tisztelem ezért, hogy a műtét után is kardinális kérdés volt a megfelelő fejpánt kiválasztása, ami jól áll neki. Nem hagyja el magát, a betegség ellenére ugyanúgy ad magára, becsülendő attitűd nagyon.

5 Likes
1 Likes

Fiatalon hébe-hóba, aztán rendszeresebben vettem gyógyszertárban hidratálókat, aztán 44 voltam, amikor bekattant, hogy mindjárt jönnek a ráncok, és akkor kezdtem el én is szérumozni, és egyáltalán anti aginggel foglalkozni. Sok krémet használtam, és bár nem voltak rosszak, főleg az Yves Rocher krémeket használtam, de most valamiért megint patikait akartam. Gyógyszerész ajánlotta nagyon a La Rosche Posay-t, amelynek vannak idősebbeknek való arcápolói. Ilyen pl. a Hyalu B5 szérum, amit nappalra is lehet használni. Azt kell mondjam, hatásában felveszi a versenyt egy 30 ezres ápolóval. Rákenem az ugyancsak LRP Pure C vitaminos ránctalanítóját, és csodaszép a bőröm tőle. Éjszakára jelenleg azt használom, amit valójában nappalra vettem, az LRP redermic R ránctalanítót. Sajnos kifényesedik rajtam, ezért átettem éjszakára, és az előbb említett C vitaminos ránctalanítót szereztem be nappalra. Nekem ez így nagyon bevált, valóban javítanak a bőr állapotán, amit úgy vettem észre, hogy reggeli és esti arcmosás után is, amikor semmi kence nincs rajta, szép a bőröm. Kb. ez az a kategória, amit még ki tudok jó érzéssel fizetni, noha próbáltam drágább arcápolókat is. Én se gondoltam volna, de pl. egy Estee Lauder 35 ezres krémtől valóban sokat javul az ember bőre, össze se lehet venni még egy tízezer forintos szerrel sem, de sajnos két-három havonta 35 ezret egy krémért nem akarok áldozni, mert hol van még akkor a szemránckrém, az éjszakai krém és a szérum… De most ez a LRP kollekcióm valóban nagyon hatásos (és valamivel kevesebb, mint 30 ezerből megvan) úgy két hét után lett valóban feltünő a változás. A szemránckrémek…, hát azok közt vannak olyanok, amelyek a felkenéskor és utána egy órán át valóban hatásosak, de dél körül már ugyanolyan a szemem alja, mintha semmit se kentem volna fel. Még én se találtam olyat, ami a szem körüli bőrt tartósan javítja. De mivel az LRP termékek nagyon is beváltak az arcomra, valószínűleg beruházok egy LRP idősebbeknek való szemkrémére, hátha az beválik.

1 Likes

Az is sokat számít, hogy Pataki Ági fotogén, kedveli a kamera. Engem 48 évesen nagyon zavar, ami sose zavart, hogy kerek arcom van. Nekem nagyon tetszik a vékony, ápolt arc, de a Pataki Ágié már túlzás, beesett, és olyan, mintha mindig előre tolná az ajkait. Szereintem a szája is töltve van. Én is a 12. kerben lakom, Hegyvidék, Mom Park a bevásárlási helyeim, de még sose botlottam bele. Róla írtad, hogy öreg és kövér? Úgy megnézném élőben… Csak fotókat látok róla, Hélia D reklámok, meg a Facebookon. Ja, a sokadik: hogy mutatós, méregdrága ruhái vannak, és ez is jelentősen dob a kinézetén, az összképen. Azért egy Hádás ruciban ő se így festene.

Van olyan kolléganőm aki ötvenes és él- hal a szoliért. Dohányzik is mellette és mit mondjak még is látszik. Én nem akarok inkább szép barna lenni hanem legyen fehér a bőröm ,de ráncmentes.

3 Likes

Nekem a nagy reklámfotó amiket mostanában lehet látni róla nem tetszik. Olyan fura és maradjunk ennyiben.

Én is az 5.X -et taposom. A bőrápolás igazából a 40-es éveim elején kezdett komolyan érdekelni,de a húszas évektől használok krémeket. Sok mindent kipróbáltam ,de fiatalabbá egyik sem tett.
Megállítani lehet az időt de visszatekerni azt nem lehet. Azok a dolgok amik nyomott hagytak a bőrünkön már nem tehetők semmissé. Ezért fontos ,hogy hamar el kell kezdeni törődni vele és akkor ha szerencsénk van és persze kell hozzá egy kis genetikai is akkor éveket letagadhatunk majd később. Amik azonban fontosak:
egy jó szérum a szabadgyökök ellen napvédelem ,sok-sok víz és egy jó hidratáló krém. Aztán próbálkozhatunk még világosító krémekkel hátha használnak. Mindenekelőtt kell egy nagyon jó alapozó is amivel aztán elrejthetjük azt amit szeretnénk.
Mindezt úgy írom le hogy én is sokszor elhittem ,hogy csodákra képesek azok a kencék amikről azt állították. De egyre jobban azt gondolom hogy ez nem így van. A legfontosabb dolog az,hogy szeretnünk kell magunkat. Azt amit a tükörben látunk reggelente ,dícsérjük meg. A környezetünk mindig olyannak lát bennünket amilyennek mi látjuk magunkat. Ja és valamit elfelejtettem a mosoly a legjobb szépítő szer.

5 Likes

Nekem se, az ősz haja sem, szerintem nem áll jól neki. De bántani se akarom, mert állítólag nagyon tisztességes, normális ember. A férjem a férjét ismeri, az is nagyon tisztességes. Az, hogy adnak magukra, hát istenem, megtehetik, az átlagnál több pénzük van.

Szerintem Pataki Ági arca rettenetesen merev és fura. Mintha álarcot viselne. Fiatalon tök keskeny ajkai voltak, az rendben hogy feltöltette, csíkszájjal ennyi idősen még rosszabb lenne az összkép, de volt ott más is, ami miatt olyan fura lett az arca mintha mindig kitolná az állát. Nekem semmi bajom a plasztikázással, az vesse rá az első követ akinek annyi idősen és az ő helyzetében még nem volt…de nála valami nem sikerült jól. Az ősz hajjal meg még furább és merevebb az arca, keményíti a vonásait, a szőkével sokkal bájosabb volt.

Szerintem az árnyalattal van baj . Elveszik az arca a hajszínében.

Tegnap kutakodtam Pataki Ági után a neten, a fórumban oly sokszor szóba került. Az első Hélia D reklámban tök jól néz ki, akkor szőkés-barna haja van. Aztán találtam róla egy videót, amelyben fotózzák, és látni, ahogy előre tolja az ajkait. Ugyanúgy pózt vesz fel velük, mint a testével. Nagyon vicces :slight_smile:

2 Likes