Megbízható parfümwebáruház?

Sok minden történt azóta, mióta az extreme-t vissza vittem. Egész pontosan 23 parfümöm van a notino-tól. Sajnos nem mindegyiket voltam képes vissza vinni, nem tudom hogy ha túl sok hiányzik belőle, akkor lehetséges-e. Szóval amikből pár ml hiányzik, (5-10) azokat vissza küldtem. Annyit hozzá szeretnék tenni Nita-nak, hogy nekem pl a batch code-m 3 hónapos volt a Guerlain Extreme-el és a többivel is maximum 5-6 hónapos. Itt már nem bízhatsz a batch kód-ban sem. Nem nehéz megvenni egy üres üveget, dobozt, lenézni a boltból a batch kódot és felhigítani egy parfümöt. Illetve ha jól emlékszem a Versace-s komment-nél is a batch kódok pár hónaposak voltak. Mégis hamisak voltak.

A parfümök amiket a notino-tól vásároltam:

Viktor&Rolf - Spicebomb Extreme/Spicebomb(edt)/Infrared
Armani - Black Code Edt/Absolu
Chanel - Edt/Edp/Parfume/Allure Extreme
Jean Paul Gaultier - Le Male/Ultra Male/Le Male Le Parfume
Prada - Luna Rossa Black/OG/Sport/Carbon
Guerlain L’homme Ideal - Extreme(szilvás verzió)/Edp(cseresznyés verzió)
Azzaro - Wanted by Night/The Most Wanted
REPLICA - By the Fireplace
Dior - Homme Intense
Valentino - Uomo Intense

Ezekből sajnos a Viktor&Rolf parfümöket nem tudtam kipróbálni sehol sem, nincsenek minták, kivéve egyet. Egy kedves munkatársam tudott segíteni a Spicebomb Extreme-el szerencsére. Sajnos, az is hamisítvány, így az volt az első amit visszaküldtem fájó szívvel. Az illatok nem egyeztek, de legfőképp a tartósságuk.

Amiket a Douglas-ben ki tudtam próbálni és végül a minőségük egyeztetése után vissza küldtem őket:

Armani - Absolu
Azzaro - Most Wanted
Chanel - Edp/Parfume/ Allure Extreme
JPG - Le Male Le Parfume
Prada - Luna Rossa Black/Original
Guerlain L’Homme Ideal - Extreme(előző komment) / EDP
Dior - Homme Intense

A többit sajnos vagy nem tudtam kipróbálni sehol sem, mert nincs nekik a boltban, vagy nem ismerek olyan embert akinek lenne mint például a Replica by the fireplace és a Valentino Uomo Intense vagy ugye túl sok hiányzik már belőle. A fentebb említett parfümöknek az illatai mások mint a Douglas-ben és a tartósságuk csekély ahhoz képest. A tanuló pénzemet megfizettem. Sajnálom hogy te is ilyen sok parfümöt rendeltél tőlük, de a helyedben elmennék őket kipróbálni ha van rá időd. Nekem nem volt annyi időm, de nem hagytam magam hogy átverjenek és silány minőségű parfümöket fújjak magamra.

Amint kaptam jelentést a notino-tól hogy mi lett az elbírálás, írok.

Üdv!

6 Likes

Köszönöm a tartalmas választ. Vissza lehet vinni, a tartalom/mennyiség alapján kalkulálják ki a visszatérítést.
Értem hogy bizalmatlan vagy , teljesen joggal lehetsz is. De gondolj bele, attól hogy Te állítasz valamit még nem biztos hogy ez úgy is van, ha tényleg az történik amit megfogalmazol azt minim valamilyen formában bizonyítanod kellene.
Az hogy a Versace és a Notino között nincs közvetlen kapcsolat az még semmit sem jelent.
Tehát, nem vitatom hogy bármi megtörténhet, és nem vonom kétségbe hogy Te igazat írsz e. Remélem értesz. :pray:

2 Likes

Akkor hol érdemes parfümöt venni?
Tudtok egy felsorolás szintű összegzést írni?
Köszönöm!

Mivel elég nehéz lenne bizonyítani bármit is, én megelégednék az árukeresős listával. Egyébként akárhogy is nézzük a Notino nyújtja az egyik legjobb panaszkezelési rendszert.

1 Likes

Az én listámon a következő webáruházak vannak, eddig mindenhonnan jó minőséget kaptam, ajánlom mindegyiket.

• parfum.hu - itt lehet gyári mintákat is venni, a vásárlás 50% - a később levonásra kerül ha rendelsz :slight_smile:
  • makeup.hu - innen szettet vettem, szuper dolgaik vannak, amit idehaza már leszedtek a polcról Elseve hajkrém azt is innen rendelem. Lengyel feliratos de a hajam nem tud olvasni, szóval teljesen megfelel.
  • notino - kozmetikum, testápoló, parfüm, testpermet, fogkefe, hajas cuccok , minden mennyiségben ,évek óta rendelem, 1 panaszom volt eddig egy hajfénykrémre azt orvosolták
    -vip-parfum.hu - innen parfüm jött, teljesen rendben volt.
  • neroli.hu- niche illatok, rendeltem üvegest és mintát is, szintén teljesen rendben volt
  • leparfum.hu- niche illatok, innen nem rendeltem csak a boltban voltam többször, kiváló minőség, ezért bátorkodtam ide írni, gondolom saját rakiból postáznak :slight_smile:
    Niche illatoknál érdemes a márka saját oldalát is megnézni , discovery set- ek jó áron kaphatóak, Juliette Has a Gun- t vettem a márkaoldalról szuper áron, olyan édes csomagolásban jött, kísérőkártyával, hogy elolvadtam. :slight_smile:
7 Likes

Douglas és Marionnaud, én csak ott veszek parfümöt. :kissing_heart:

9 Likes

Kb. ugyanolyan kaliberű parfüméria mint a Douglas, francia cég, bevásárló központokban vannak az üzletek.
Itt is vannak jó akciók, sőt törzsvásárlói program is.

https://www.marionnaud.hu/?gclid=Cj0KCQjwqp-LBhDQARIsAO0a6aIwno97Zb9hN86tgyLAc7SRxGU4EI0y6651ZZn0raNsSCweS_JEmiAaAiZCEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

4 Likes

Köszönöm szépen mindenkinek!! :kissing_heart:

4 Likes

Köszi a Marionnaud ajánlást! A 30%-os akciók elég csábítóak és ugyanolyan áron van a Guerlain Extreme mint a Douglas-ben 30%-os akcióval, csak az 2 hete volt. Azért megkérdeztem előtte a Versace ügyfélszolgálatát hogy hivatalos partnerük-e :smiley: Azt írták igen :slight_smile:

Marionnaud

4 Likes

Nem akarok semmit senkire ráerőltetni. Ajánlottam Neked hogy vidd nyugodtan vissza a notino-s Guerlain Extreme parfümödet a Douglas-hez és hasonlítsd őket össze. Ott megtalálod a bizonyítékodat. Egy másik kommentelő itt 3 parfümöt vitt vissza előttünk és mindegyikkel baja volt és bizonyítékokkal támasztotta alá az álláspontjait és utána ment a dolgoknak és volt olyan kedves hogy ezeket megossza Velünk. Nyílvánvalóan kétségeim támadnak és úgy érzem jogosan is. Termékhibásan küldtem vissza a parfümöket a Hétfői napon. Ma e-mail-ben értesítettek arról hogy a gyanú megalapozott és valóban az összes parfüm amiket felsoroltam az előző kommentemben, termékhibásak. Akkor kérdem én, még mindig megéri 5ezer Forint-tal olcsóbban vásárolni a notino-nál hamis parfümöket? Több mint 200 EZER forintot fognak visszautalni a számlámra. Azért ez nem kevés pénz, főleg ha valaki hamis parfümöket kap cserébe és nem eredetit. Megértem hogy csábítóak az olcsó árak, nekem is azok voltak, s ki gondolta volna hogy hamisak… Inkább költök 5ezerrel többet a Douglas-ben vagy a Marionnaudban amikor 30%-os akció van és veszek eredeti, minőségi parfümöt, mintsem aggódjak a notino-nál hogy akkor ez most hamisítvány vagy nem és pocsékoljam az időmet arra hogy akkor most vigyem vissza vagy adjam fel postán és várjak a pénzemre (már ha egyáltalán jogosan bírálják el) amit egyébként tölthetnék a családommal vagy amivel épp szeretnék nem is mondva a fejfájást amit ez a botrány okoz. Egyáltalán nem ajánlom a notino-t senkinek sem.

2 Likes

Bár még soha nem vásároltam semmit a notino-tól, de nem is jött meg a kedvem hozzá a fentiek alapján.
Jellemzően márkaboltban, nagy nemzetközi hálózatok üzleteiben vásárolok, itthon és külföldön egyaránt, ill. európai megbízható webshopból.
Engem nem győz meg a notino rugalmas visszavételi rendszere sem.
A visszavitt áruk után a még készleten lévőket - szerintem - ki kellene vonni a forgalomból, és nem inkább “fújósként” vagy bontott áruként, alacsonyabb áron újraértékesíteni.
Az is biztos, hogy kevesebben reklamálnak, felvállalva az ezzel járó magyarázkodást is akár, mint amennyien kételkedve, de inkább elhasználják a parfümöt, vagy megpróbálják valahol eladni, vagy mérgükben kukázzák azt.
Amelyik webshopról hasonló vélemények olvashatók, azokat elkerülöm, szeretek biztosra menni és elégedett lenni a vásárlásaim után.

4 Likes

Elolvastam a fenti notino-s eseteket, és mindezek után nekem sem lenne kedvem tőlük parfümöt venni semmiképp, mert az milyen már, hogy talán árulnak eredetit is és lehet, hogy pont azt kapom, de az is lehet, hogy pont egy hamisat? Na ne màr. Ha pénzt áldozok egy minőségi termékre, az 100%-ig legyen is az. Nem vigasztalna, hogy visszaveszik ha visszaküldöm.
Más dolgokat többször rendeltem màr tőlük, legutóbb pár napja éppen, de hazudnék ha azt mondanám, semmi kétség nem ébredt bennem most a többi általuk forgalmazott termék minőségét illetően is.

1 Likes

Nem kell magyarászkodni. Ha azzal az indokkal viszed vissza hogy reggel vörösen kelt fel a nap akkor is visszaveszik.
Ha minden parfüm hamis lenne akkor biztosra vehetjük hogy majdnem minden vásárló reklamálna, elég hangosan… Az ellátási láncba nem kerülhetnek be hamis termékek, egy Notino/Douglas, Müller, stb nem engedheti meg magának hogy ilyen előforduljon, ezek a sztorik inkább az elégedetlen vásárlók
(rossz illat választás, rajtuk nem működő illatok, stb) csalódott felhasználók partizán akciói, mint valódi történetek.

Megjegyzem az hogy visszafizetik az árát a terméknek az nem azt jelenteni hogy a termék hamis lenne. Tehát ha most én leírom hogy vásároltam egy parfümöt a Douglas-ban , gyanítottam hogy nem eredeti, visszavittem és visszavették. Ezzel joggal gondolhatom azt hogy a termék hamis/nem megfelelő volt. Akkor holnaptól senki sem fog Douglas-ban vásárolni? Ez így kissé szürreális.

4 Likes

Nem a Notino védelmében, de jobb taktika lenne az eredetiből adni mintákat. Anno az FM parfümöknél tapasztaltam ezt. Eljött a hölgy a mintákkal, kiválasztottuk mi tetszik, de egy béna hamisítványt kaptunk csak. Azóta messziről kerülöm ezt a céget. Igaz ez 2005-ben volt.

Régebben rendeltem mintákat notinoról, de nagyban egyik parfümöt sem vettem meg, nem tudom, hogy milyen lett volna a mintához viszonyítva. Üveges parfümöt eddig a Douglasban vettem csak.

1 Likes

Az a vicc, hogy “a” Montale és “a” JHG parfümöm is notinos és mind a kettőért tűzbe tenném a kezem, két nap alatt se kopnak le rólam kategóriások, mindkettőt rendkívül jó áron vettem meg. Ehhez képest meg pont egy Mugler Aurát kellett visszaadjak… én végső soron még mindig csak arra gondolok, hogy van amelyik egyszerűen megbuggyan a tárolás során, azért megy el az illatuk. DM-ben vettem egyszer kiárusításon egy régi Bvlgarit, az is így volt, felbontottam és kb. semmi.

4 Likes

Képzeld el hogy vásároltam 1 illatmintát Notinoról, és egyet meg itt krémmánián. Az utóbbi minta már az eladóhoz is félrecimkézve került (talán azért sikerült így mert egy széria 3 különböző illata futott hasonló néven). Mindkettő illat nagyon megtetszett, nagyon hasonló DNS volt, de az egyik kicsit gyümölcsösebb, a másik kicsit piszkosabb. Végül kiderült hogy ugyanaz az illat, nagyon nehezen fogadtam ezt el, ezért vásároltam egy 2015-ös üveget belőle egy külföldi fórumon. Láss csodát, megvan mindkét illatom. Bár ugyanaz, még is más. :smiley: Szóval van két üveggel, egy 2015 és egy 2020 verzió. :slightly_smiling_face:

6 Likes

Szabad kérdezni melyiket JHG- t vetted Tőlük?
Régóta szemezek velük , a Romantina és az Anyway tetszett.
Mintát én is vettem tőlük az újabbakból amik nem voltak benne a Discovery Setben.
Sunny side up! , Romantina, Anyway és Not a parfume jött tőlük.

Nem gondolom, hogy a notino által forgalmazott termékek ilyenek-vagy olyanok, mert nem vásároltam tőlük, ahogyan azt fent is írtam. Azt viszont nem csak gondolom, de gyakorlom is, hogy kerülöm azokat a helyeket, akikkel kapcsolatban fenti véleményeket olvasok. Mert: ilyen az én kis szürreális világom! :sweat_smile:

Sunny Side Up van meg tőlük és az Intense Cafe a Montale-tól, utóbbi volt az, amelyik a dubai reptérről érkezett :slight_smile: