Megbízható parfümwebáruház?

parfums.hu
vivantis.hu
myparfum.hu

Ezekből vásároltam. Eddig nem történt semmi probléma.

A notino.hu-n is vettem már, szerintem az is rendben volt.

2 Likes

Én, amit vásároltam a Vivantis.hu-ról, az rendben volt.

A makeup.hu (lengyel cég) az már “katasztrofálisabb”: a termék eredeti a batch-kód szerint (egy egyszerű számsor, nem tudom, milyen védelmet nyújt napjainkban), viszont az illata nulla az általam előtte használt (elméletileg ugyanolyan termékhez) képest, valamint az üveg fizikai kivitele is igénytelenebb. Az biztos, hogy a legkedvezőbb (vagy annak látszó) áron ők árulnak jelenleg.

Fotók:
https://photos.google.com/album/AF1QipO9QeFF5bMzWFplThPp_olkBkom2pOBJ0nM7ywR

Itt vannak a makeup.pl visszajelzései:
https://www.trustpilot.com/review/makeup.pl
Ez a makeup.hu anyacége.

Többen is írják:
“a megszokott termékemet rendeltem tőlük, de amit kaptam, az (röviden) igénytelenebb minőségű, mint az általam használt eredeti termék. Kisebb különbségek a külsőben, a csomagolásban, nincs illata stb.”

Zólyomi Zsolt webáruházában a JHG Mad Madame-ja 44 eft, míg a notino.hu-n ugyanez 26 ezer ft, de más említett webáruházakban is 20-23 eft. Nem tudom eldönteni, hogy a leparfume.hu ennyire túlárazott, vagy a többi áruház hamisítványt árul?
Régóta vágyok erre a parfümre, így olcsó bóvlit nem szeretnék vàsárolni, de a másfélszeresét sem a piaci árnak.
Tudtok ebben segíteni? Mi az oka ennek a hatalmas árkülönbségnek?
Köszi előre is a válaszolat.

2 Likes

nem sűrűn látogatom a leparfum.hu weboldalt, de jézuskrisztus hogy én ezt mennyire utálom…
egyébként a hivatalos weboldalukon 120€, az inkább negyve rugó. notinon viszont 26 rongy körül van, ők elvileg nem árulnak hamist - bár ki tudja ebben a mai világban…
különben elképzelhetőnek tartom hogy ha nagy tételben veszik meg, akkor olcsóbb, csak a leparfum meg csakazértis eredeti áron adná. de ebben a kérdésben tényleg nem vagyok kompetens

Zólyomi Zsolt az ajánlott fogyasztói áron adja el a parfümöket, akció nagyon ritkán van, a boltja exkluzív helyen van (ugyanez érvényes pl. a Nerolira is). A Notino szerintem nagyobb mennyiségben szerzi be az áruit (hiszen nemzetközi cég), emiatt valószínűleg több kedvezményt kap a gyártótól. Mivel a kínálata sokszorosa a Le Parfumnek, ezért megéri nekik akciózni is, hiszen sokan az akció miatt megspórolt pénzt ugyanúgy náluk költik el.

Amúgy a parfümtanácsadáson nekem is három tetszett meg Zsoltnál, de utána néztem, és azt választottam nála (egy üveg járt a tanácsadás mellé), amit máshol nem, vagy ugyanannyiért tudtam volna megvenni. A másik kettő közül az egyiket a Notinón vettem, a másikat már nem emlékszem, hogy hol.

1 Likes

Sok pletyka kering a Notinoval kapcsolatban, hogy hamis cuccokat árulnak (bár szerintem ennek a nagy része olyan influencerek által generált direkt balhé, akiknek nem jött össze az együttműködés velük, és emiatt fújnak a cégre - bocs), de én számtalanszor rendeltem tőlük parfümöt, és mindig pont ugyanolyan volt, mint amit mondjuk a Douglasban szagoltam.

2 Likes

Az osztrák oldalukon is véleményezték őket sokan, Bécsben van saját boltjuk, ott is hamisat vagy lejártat adtak el. Ha valaki 10 éve ugyanazt az illatot veszi meg évente és csak a notinossal van gond, akkor az elgondolkodtató. Van aki többféle parfümöt vett, majd felsorolta őket tételesen árral együtt, odaírta hogy nem eredetiek. Néha vásárolok abból a webshopból, de parfümöket/drágább sminkeket nem mernék. Az ott vásárolt Olaplex. Nr.3 dobozának egész más a tapintása, mint a Douglasban forgalmazottnak, megvan mindkettő. A notinoson a kód alul kevésbé láthatóan van nyomtatva. A magyar oldalról rendeltem régebben illatmintákat, az YSL Cinema minta vagy romlott volt, vagy nem eredeti, ugyanez volt a helyzet a Chanel Allure esetén is, amiből egyszer kaptam valakitől egy gyári mintát és annak nagyon finom illata volt.

Ebben a Notino témában úgy látszik, nem lehet igazságot tenni. Én is elégedett vagyok, sosem kaptam rossz vagy gyanús árut. Az biztos, hogy ők a felbontott, kipróbált parfümöket is visszaveszik, legalább ez nagyon korrekt hozzáállás a részükről, szóval, ha valaki úgy is érezné, hogy átverték, vissza tudja utaltatni a pénzét. Nem vállal kockázatot :wink:

2 Likes

Most parfüm ügyben jöttem segítséget kérni. A Notino-n az Yves Saint Laurent Mon Paris akciós. És van 20% kedvezmény is, így az 50 ml-s kiszerelés 16 ezer forint körül van. Aki jártasabb a témában, eligazítana, hogy valóban “ajándék” ennyiért? :slight_smile:

Ez egy tényleg nagyon jó ár. Csak arra vigyázz, hogy neten rendeld, mert a bolti vásárlásra nem él ez a visszaadási jog.
Ennél maximum az lehetne jobb, ha valaki éppen feltenne egy teli tesztert a piactérre, de az ugye eshetőleges.
Ha szereted ezt az illatot, szerintem vedd meg!
Én mostanában 2 óriási akcióról is lecsúsztam, töredék árban volt a Shalimar Souffle a Notinon, és a Live Irressistible Délicieuse is. Bekészítettem a kosárba, hogy ha majd lesz márka vagy parfüm akció, akkor majd ráhúzzam még azt a plusz 15-20 % kedvezményt is később, erre megszűntették a Givenchy és a Guerlain forgalmazását is! Azóta is szívom a fogam :confused:
Amit ma megvehetsz, ne halaszd holnapra! :star_struck:

1 Likes

Köszönöm a választ :blush:

Sziasztok!
Szeretettel üdvözlök Mindenkit. Rossz tapasztalatom, kellemetlen élményem volt a Notino-val kapcsolatban. Először roppant kedvesek és segítőkészek, gyorsak. Úgy éreztem, minden pikk-pakk megy náluk. Mivel személyesen mentem a megrendelt Michael Kors Wonder lust woman edp 30 ml-es kiszerelésért, így tényleg hamar hozzájutottam. Ám otthon, a parfüm kibontásakor ért a hideg zuhany, a nagy csalódás… :frowning: Az üvegcsében található lötty még csak nem is emlékeztetett a korábban oly sokszor megillatolt, lágy, édes csodára, amit M.K. Wonder lust néven ismertem. A kifújt permet kb 20 percen belül nyomtalanul elillant. Egy héten belül megtettem a reklamációt, írásban. Ígérték, hogy a terméket “bevizsgálják.” A reklamációt követő 2. hétre meg lett a “bevizsgálás” végeredménye, amit ők maguk, tehát a Notino-munkatársak végeztek el. Nem nekik, hanem erre kijelölt szakhatóságnak kellett volna a termék-analízist elvégezni! Természetesen a parfümöt tökéletes állagúnak, eredetinek minősítették. Nem hajlandók a vételárat visszatéríteni, holott honlapjukon ezt írják: “Cégünk 90 napos pénz-visszafizetési garanciát vállal minden termékre, így tudjuk Vásárlóinknak is biztosítani, hogy tényleg azt a terméket használhassák, amire valóban vágynak és szívesen használnak.” Ezt írja még honlapján a Notino: “Ha nem olyan a parfüm illata, mint amit elképzeltek, és csak kipróbálásra került, van lehetőség visszavásárlásra is.” Nos, ez utóbbi mondatból semmi nem igaz! Kérek mindenkit, óvatosan a Notino-val. Nem idehaza, hanem Csehországban bejegyzett cég, nehezebb velük az egyeztetés és nehezebb a helyzet a jogi útvesztők miatt. Én a magam részéről végeztem a Notino-val és Benneteket is elővigyázatosságra kérek velük kapcsolatban! Bebizonyosodott velük kapcsolatban a réges-régi mondás: "Olcsó húsnak híg a leve! "

1 Likes

Sajnálom, hogy így jártál! Eseteleg megpróbálhatnád “nem tetszett az illat” kategóriában visszaadni, én többször jártam így, mert újdonság volt, nem volt még teszter, minden alkalommal pár nap alatt visszaérkezett a pénzem.

Kedves “asianlover”! A terméket - mint írtam - elvették tőlem “bevizsgálásra”. Ezért sajnos, nincs módom már más címszó alatt visszaküldeni. Köszönöm, hogy írtál! :slight_smile:

Ó, akkor ezt el is nyelte a rendszer… Sajnálom! Tudom, ez Téged már nem boldogít, de ezek szerint mindenképpen a “nem tetszett” a helyes válasz, ne kezdjük el a terméket boncolgatni, mert akkor a vevő húzza a rövidebbet… Köszi, hogy megosztottad ezt a tapasztalatot!

1 Likes

Kérdezték visszavételkor, hogy mégis mi a problémám a termékkel? Én őszintén megválaszoltam, hogy az illat köszönő viszonyban sincs az eredetivel és az a kevéske illat is elillan 20 perc alatt. Erre azt a kategóriát jelölték, hogy “MINŐSÉGI KIFOGÁS”. És itt van a kutya elásva… Ha segít az ügyintéző, hogy ne ezt jelöljem, hanem csak egy egyszerű visszaküldés után pénz-visszatérítést jelöljek, akkor sikerrel járhatok. De nem segített, így nem jutottam a pénzemhez. Kibújtak a felelősség alól azzal, hogy ők márpedig “bevizsgálták” a parfümöt és a parfümnek nincs hibája…
No, tanulságos volt… nem baj, ebből is tanultam. :slight_smile:

3 Likes

Sziasztok

én a minap találkoztam egy érdekes dologgal , és elkezdtem keresgélni így találtam ezt a fórumot is, én egy Armani code-ot rendeltem egy olyan webáruházból ami rengeteg csillagos az árukeresőn csak jókat írnak róla megjött a parfum és fura volt az illata is nagyon hasonlított arra amit 2 éve vettem a Douglesba de mégse az , engem nem hagyott annyiba a dolog és most rendeltem egyet a douglesből is hogy most tényleg mi a helyzet , ráadásul hogy kicsit jobban belemélyültem a dolgokba több helyen olvastam hogy minden stimmel és mégse eredeti és szerintem ez tényleg igy van sőt ezek “eredeti” de mégse vagy tényleg van amit csak a dougles kap és van amit a többi webshop pár nap és megjön a Douglesos nagyon kíváncsi leszek megírom majd akkor.

Sziasztok

Olyan nincs, hogy eredeti de mégse. Vagy eredeti vagy nem, esetleg megromlott bontatlan
állapotban is hosszú évek után.

Nekem a parfum.hu adott el régen romlott parfümöt, a pasi utána még agresszívan is viselkedett, amikor reklamáltam. Onnan többet semmit nem vennék. Parfümöt csak személyesen vegyetek parfümériából/drogériából vagy a Douglas oldaláról.

“Olyan nincs, hogy eredeti de mégse”

Pedig nem egy helyen olvasom hogy azok se utánzatok vagy hamisítványok hanem van ami az összes webshop stb “elér” és van ami a douglesba készül direkt pont ezért hogy aki tudja az a Douglesba vásáról és az valóban nem fog 4 óra után elmenni és pl a Notinon is olvasom ennél az aramninal hogy pár óra az illat ami nekünk van tényleg annyi de ahogy írtam a régi Douglas-os nem ment el.

Én most mondtam vissza egyik helyről a parfumot ebben a pillatanban és rendeltem a Douglesből hiába 10 e drágább, mindenhol rosszakat olvasok de az összes webshopról kivétel a Douglesről, Tehát a Páromnak akkor azért megy el az illata mert egy régi darabott kapott ami esetleg megvan romolva azért romolott illata nincsen :slight_smile: csak gyenge és kicsit nagyon kicsit más mint a Dougles.

Hozzáteszem hogy sajnos a 200 miliset rendeltük meg , és az is rengeteg helyen van de hivatalosan nincs is 200 milis csak 125 ami nekünk is volt régen. Douglasba sincs 200 milis mégis mindenhol odaírják hogy 100% Eredeti nem is értem ez hogy van akkor az biztos többet sehonnan csakis a Douglesből , mondjuk nem hiába 30 mili annyi mint máshol 60 mili és mégis megy a bolt nem csődölnek be 2xes árak mellett se gondolom nem véletlen.

A gyártók nem a Douglasnak gyártanak. A Douglas egy a sok üzletből, ahova szállítanak világszerte. Mindenhova ugyanazt az eredeti parfümöt küldi a gyártó. A hamisítók nem eredetit adnak el, a francia meg egyéb olcsóbb “plázás” utánzatokat nem eredetiként árulják. A hamisítvány illata hamarabb elillan, esetleg nem egyezik az eredeti illattal. A gyártó honlapján biztos megtalálható mekkora kiszerelésben gyártották. Idővel az illatok megromlanak, van amelyik kifújva már nem is érezhető. Az eredeti parfüm alján van egy kód (az üvegen és a dobozon is), az alapján visszakereshető hogy mikor gyártották és eredeti-e.
A Douglasban kifizeted a parfüm beszerzési árát+adót+hasznot, a személyzet munkabérét, az üzlet bérlésével és fenntartásával járó költségeket is, ezeket mind beépítik a parfüm eladási árába is. Egy webshop esetén sok költség kiesik, pl. a csinos eladónők bére akik 8 órában tanácsot adnak a vevőknek.
A Notino sok embernek adott el eredetiként olyan parfümöt aminek a felhasználók szerint köze nem volt az eredetihez, ha onnan rendeltétek, lehet tényleg hamis. Annyi felhasználó nem tévedhet aki negatív kritikát írt. Van aki azt írta több, mint 10 éve ugyanazt az illatot viseli, de az onnan rendelttel gond volt.

1 Likes