Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Egy ismerősöm volt kinn, aki ilyen brutálisan sminkelte magát, amikor lemosta rá se lehetett ismerni, nekem ezek inkább YT-n tetszenek, vagy ha van valami alkalom, számomra túl sok, de ez már az én egyéni ízlésem. Én ott éltem 5 évet, de lehet az is összekapcsolódott bennem amit tapasztaltam ezekkel az agyonsminkelt lányokkal kapcsolatban is. Egy-két kivétellel emberileg is hogy is mondjam érdekesek voltak. De félreértés ne essék, nem ítélkezem ettől függetlenül. Kinek mi, nekem már az sok amit ők csinálnak, pedig én is szeretem a színes, olykor erősebb sminkeket :slight_smile:

1 Likes

:rofl:

Az amazon prime-on van egy sorozat, Marvellous Mrs Maisel, abban van ez a jelenség. A férjem, mikor nézte, folyton kérdezgette, hogy miután lefekszünk aludni, még kiszökök-e arcpakolást tenni az arcomra, lemérni a méreteim, stb. És hogy korábban kelek-e sminkelni. Nagyon mókásnak találta a dolgot. Pedig tudja, hogy nem vagyok az a típus, aki fel tud korán kelni, pláne ilyen baromság miatt. Vagy este el tud szaladni sminket lemosni úgy, hogy ne keljen rá föl… Mondjuk utálja, amikor valami fátyolmaszkot felteszek, szóval gyanítom jobban örülne, ha olyankor csinálnám, amikor nem látja :smiley:

2 Likes

A férjemmel gyerekkorunk óta ismerjük egymást, a smink csak később jött. Szerencsére tetszik neki, a magassarkú is, de akkor is mindig megdicsér, ha nem vagyok kifestve :smiling_face_with_three_hearts:

4 Likes

Milyenek voltak azok a lányok?

Rajtam is nevetett a párom mikor meglátta :joy::joy:, már nem is tudom mihez hasonlította :D. Való igaz elég furán néztem ki ahogy ott ültem közöttük egy ilyen házibuli szerűségen :D.

:smiley:

1 Likes

Fú, ez szerintem is durva. A férjem szereti, ha sminkelek, sőt, kifejezetten az erős szemsmink a kedvence, amihez én persze mindig tök lusta vagyok, meg hát egy ilyen Taylor Momsen-féle belefejelés a fekete szemhéjpúderbe (szerintem) hétköznapokra nem épp a legkifinomultabb. A múltkor viszont kíváncsiságból kihúztam alul is a szemem feketével, egész nap dicsérte a sminkem :smiley: De csak itthonra sosem sminkelek, és olyankor is folyton bókol, hogy milyen gyönyörű vagyok :smiling_face_with_three_hearts: Sosem kelnék emiatt korábban, de pl ha ittalvós vendégeink vannak, akkor fel szoktam kelni egy picivel előbb sminkelni, de csak azért, mert szeretek kényelmesen készülődni, és így elkerülöm a tumultust a fürdőben.
A fátyolmaszkokról (meg bármilyen maszkokról) meg… eleinte csodálkozott a párom, hogy minek ennyi kence, aztán kipróbálta és rákapott :smiley: Azóta együtt szoktunk arcmaszkban ücsörögni, a fátyolmaszkokat kifejezetten szereti, a múltkor mentem vásárolni és külön kérte, hogy vegyek neki :rofl:

9 Likes

Szerintem én is a “legjobb” szektorban dolgoztam (vendéglátás) így elég sok emberrel találkoztam a pályafutásom során. Utólag a legjobb hely az 5*-os hotel volt, noha akkor ezt a legkevésbé se így éltem meg :smiley: Ott minden osztályból (felsőközéposztály, felsőosztály, hírességek, arisztokraták) volt valakihez szerencsém, így elég gyorsan kiszúrtam kik az újgazdagok, kik azok akiknek csak pénzük van de modoruk nincs. Az angolok iszonyúan a látszatra utaznak (status quo szimbólumok, mint a drága óra, gyémántok, drága ruhák stb) sokaknak ez inkább ilyen erőszakolt életforma, mert annyira meg nem gazdagok, hogy ki is tudják fizetni. Az Afternoon tea (teázás, fini sütik ilyen elegáns, csajosabb progi, kár, hogy itthon nincs ilyen :slight_smile: persze lehetett pezsgőzni is ) na ott volt ennyi kikent kifent díszpinty akiknek rettenetes viselkedésük volt, annyira látszott, hogy ettől érzik magukat többnek és különbnek, mert szép ruhában talpig kisminkelve jönnek el és próbálják utánozni a felsőosztályt. Akik egyébként nem ilyenek, sőt! Nekem az jött le akik ennyire erőlködnek, hogy többnek látszódjanak csak maguknak és az instagramnak hazudnak. Mert a kiszolgáló személyzet egészen biztosan átlát a hazugságaikon. Mindig fogadtunk melyik ilyen asztal kezd el sipákolni, vagy nem hagy borravalót. (Nálunk nem volt benne az árban, kint pedig illik adni, főleg ilyen helyeken) Szerintem minden sminknek meg van a maga helye, és tudni is kell viselni, szerintem ők nem tudták. A legtöbb idegesítő, ostoba panasz (nem a magyar dolgokra gondolok, azt hiszem egy másik topicban írtam erről a másik univerzumról :smiley: ) mind tőlük jött, ők verték a tamtamot, hogy ingyen kell nekik minden és különleges bánásmódot érdemelnek. Hát bennem ez iszonytató viszolygást keltett, mert a YT szinten kisminkelt lányok 98%-a ilyen volt. Szó szerint mintha egy szép maszkot viselnének, hogy eltakarják a belülről áradó csúnyaságukat. Az fentebb emlegetett ismerősöm cseh volt, de “angolosodott” a sok sminkkel. Szegénynek nagyon csúnya bőre volt, de nem tudom már miért, a sok kence miatt vagy mert alapból olyan. Vele egy nyamvadt kávézóba a sarokra nem lehetett leugrani a full sminkje nélkül, ami 30-40 perc volt… Az ilyesmi nekem önértékelési zavarokat sugall, még mondtam is barátnőmnek, hogy a cseh barinője eskü szebb ennyi smink nélkül (láttam miközben készülődik), még ha patis a bőre és megértem ha hosszabb kiruccanásra kisminkeli így magát, na de a sarki kávézó a külvárosban és így megváratni 3 másik embert szerintem szintén megüt egy másik érdekes kategóriát.

5 Likes

Nagyon érdekes lehetett ezt így megfigyelni :blush: Egyébként miből derült ki, hogy ők az újgazdagok? Magyarországon én pont azt tapasztaltam, hogy azok gondoljak, hogy nekik minden jár, akiknek soha nem kellett megdolgozni a pénzért, mert minden az ölükbe hullott.

2 Likes

Utólag már én is így gondolok rá és egy színes tapasztalatra :smiley: Igen ugyanez a motívum akkor mint itthon, azt hiszik minden jár nekik, de közben próbálják Kate Middletont és a felső krémet mímelni. Inkább kevesebb, de több sikerrel. Ha ilyen szintű méltóság nem is járt nálunk, de a Thai királyi család itt volt és noha tele voltak pénzzel, nagyon kedvesek és illedelmesek voltak mindvégig. Shakira is járt nálunk és annyira látszott, hogy szegény családból indult az élete. Ő pl az összes péksütibe ami ki volt téve a büféasztalra (ami egyébként nagyon szép és ízléses volt, nem olyan mint amiket itthon látok olykor sajnos :frowning: ) mindenbe beleharapott és otthagyta. Az egész asztala tele volt ilyen maradékokkal amik a kukában landoltak. Hiába híresség, akkor is látszott rajta a hirtelen meggazdagodás “jelei”. Egyébként kedves volt, nem volt beképzelt vagy ilyesmi, csak idegesítő, hogy 15 percig magyarázta milyen tükörtojást kér a gyerekének. (Sima mindkét oldallal átsütött azért itt érti mindenki a dolgát na :smiley: ) Az arabok között még élesebb volt ez a különbség, egy sejkkel beszélgettem sokat, nagyon művelt, és rendes volt, ő mesélte, hogy csak azok az arabok ilyen taplók akiknek csak pénzük lett hirtelen, de nem alakult ki hozzá a szemléletük. Aki arisztokrata családba születik, kiküldik Európába tanulni és ez látszik rajtuk. Noha nem vagyok egy diplomafétises (nekem sincs) de aki iskolázott nagyobb eséllyel lesz művelt és nyitottabb látókörű. Ez inkább a tapasztalat amit én is megéltem. Itthon sikerült pár olyan 5 diplomás bölcsészbe belefutnom akikből sütött az arrogancia és a kisebbrendűségi komplexus, de az már egy másik történet :smiley:

5 Likes

Hát, én láttam már orvoskonferencia után asztalt… :smiley:

3 Likes

Tényleg nagyon érdekes dolgokat írsz!
Igaz, Magyarországon teljesen más, mert nem nagyon maradtak régi arisztokrata családok, és a műveltség mellè sokszor sajnos nem társul nagy vagyon. Én csak az ismeretségi körömből tudok példákat mondani, van, aki 0-ról indult és nagyon gazdaggá lett, abszolút luxusban el és ízlése is van hozza, de mindenkivel kedves, érdeklődő, szinte már alázatos. Na, a már felnőtt gyerekei pont olyanok, mint amilyet leírtál az újgazdagokról. Illetve nem magyar, hanem kínai befektető, akinek gyerekkorában kb cipője sem volt, most meg 3 kontinensen vannak gyárai, ugyanez a jelenség. Abszolút arisztokrata viselkedés, de a 2. generáció már egész elképesztően elviselhetetlen és lekezelő.

4 Likes

Nem tudom. Én randira is smink nélkül mentem mindig.
Arra gondoltam, ha legközelebb valaki megteszik, azt a randit a strandon tartjuk… amilyen felszínes a legtöbb korombeli, jobb ha látja 90%-ban, hogy mire számíthat.
Ismerek nőt aki a 2 percre lévő kisboltba is csak sminkben megy. Lehetne több önbizalma. Ha valaki ápolt, lehet akármilyen bőre, ápolt marad.
Sokan azt gondolják, hogy a YouTube a való világ. Pedig a legtöbb videós a kamerának sminkkel, mert a szolidabb smink “elvész” az erős megvilágítás és az esetleg nem a legjobb kamera/mobil miatt.

3 Likes

Szerintem ebbe abszolút belejátszik a történelem is, az angoloknál nem volt kommunizmus, ahol módszeresen kiölték az emberekből az igényességet, a kultúra szeretetét (mert az minek, menjéééé kapálni az hasznos!) az arisztokrácia vagy meghalt vagy kimenekült… Amiket írtál szerintem abból fakadhat, hogy az a szülő, aki rengeteg nélkülözésben nőtt fel és keményen küzdött a jobb életért túlságosan megengedővé válik, mert nagyon szereti a gyerekeit és fél megvonni bármit is tőlük. Nem is a megvonás szó a jó, mert nem kell semmit megvonni, de a gyerekeknek se árt, ha időnként megtanulnak küzdeni és megérteni a pénz értékét. Ez lehet egy kis diákmunka, akár olyan munka amit igazán nem kell végezniük, de rengeteg tapasztalatot adhat… ilyesmikre gondolok. Régen minden nemesnek volt szakmája idehaza, mert így kellett megtanulniuk az alázatot, megérteni a fizikai munkát, megismerni az egyszerű embereket. (meg mert akkor úgy gondolták, fontos, hogy ismerjenek más munkát is, mert bármi történik, meg tudnak majd élni)
Mármint most nem az ismerőseidet akarom így kielemezni, hiszen nem ismerem őket, ez inkább csak egy általános okfejtegetés. :slight_smile: Ahány ember, annyi élettörténet és életút van.

Örülök, hogy tetszettek a kommentjeim, néha nagyon bele tudok lendülni a mesélésbe, és félek, hogy fárasztom az embereket vele :smiley:

4 Likes

Nagyon jó olvasni a gondolataidat, nyugodtan bonyolodj bele az okfejtegetéseidbe. :wink: :heart:

3 Likes

Üdítő meglepetés, amikor egy jómódú ember intelligens is, főleg egy földre nem lépek típus után (konkrét emberre gondolok, aki magunk közt szólva egy barom) és utána jön a gyártulajdonos és megdöbbenek, hogy milyen normális, udvarias. Olyan jó ilyen emberekkel találkozni.
Nekem erre iskolapélda, egy orvos, aki a férjemet műtötte. Nagy név, benne volt a sziámi ikreket szétválasztó teamben 1-2 éve (valahol Ázsiában) és szinte megdöbbentem, hogy mennyire professzionális és türelmes, szinte alázatos. Ő tényleg hivatást választott.

4 Likes

Pontosan ezt gondolom én is a politikai háttérről, valószínűleg ezért működik ez a jelenség egész máshogy Nagy-Britanniában. A többivel kapcsolatban is igazad lehet. A másik, ami eszembe jutott még, hogy ha túlságosan a vagyonra koncentrál valaki, a családra nem sok idő marad, és jön az anyagi kompenzálás. Írj nyugodtan ilyesmit, ha van kedved, annyira jó olvasni!

2 Likes

Köszönöm lányok :smiling_face_with_three_hearts:
Egy másik életemben biztos valami filozófus lennék :smiley: Egyébként nagyon szeretem az embereket, érdekel ki miért olyan amilyen, csak nálam ez kiégéssel végződött a vendéglátásban. Azóta kezdem visszanyerni a formám. Egy dologra jó volt, azóta kevésbé vagyok ideges (hosszan tartóan) a hülyékre, de attól még ugyanúgy ki tudnak hozni a sodromból. Ellenben ma már bátran visszaszólhatok nekik :stuck_out_tongue: :smiley:

@Gloria De örülök, hogy ilyen elhivatott orvos műtötte a férjed, olyan jó ilyen remek orvosokról hallani :slight_smile: Szerintem csak az lehet jó szakember aki alázatos, főleg a szakmája iránt, ők az elhivatottak :slight_smile: Orvosokból idehaza engem is sok pozitív élmény ért, amit a kinti eü-ről nem tudnék elmondani. De nem tudom őket se hibáztatni, sok a beteg, kevés az orvos nagy a stressz. Dolgoztam együtt egy főorvossal, aki végül inkább beállt a hambisütödébe managernek, mert ez kevésbé volt stresszes. Ő a házassága miatt is hagyta ott a szakmáját, mert szinte alig tudtak együtt időt tölteni annyira sok munkája volt.

@noisette Igen egyetértek veled, szerintem sokan próbálják így kompenzálni az elveszett éveket. Az első évben voltam babysitter, rossz volt látni milyen volt az anyjuk is :frowning: Ő ugyan nem doglozott, csak doglozgatott, és két Asos rendelés közt időnként ránézett a gyerekeire. A nagyobbik már menthetetlenül makacs, beképzelt és versengő lett (sajnos erre nevelte, meg hogy nem gáz ha csalással nyer) a kicsi meg erőszakos. Eltelt pár hét, mire rájöttem azért rugdos mert szeretetre vágyik és figyelemre. Amikor tv-ztünk én nem szeretem, mert inkább játszottam volna velük az értelmesebb, de a szülők megengedték. A kicsi megint rugdosott, majd végül megelégeltem, megfogtam a lábát és elkezdtem simogatni. Csodák csodájára a kislány az ölembe kötött ki és utána már ölelgetett. Összeszorult a szívem tőle, úgy sajnáltam :frowning: Sajnos kirúgtak, mert állítólag mégse engedhetik meg a babysittert (ami inkább házicselédség volt) nem bántam mert rettenetes egy család volt, egyedül a kicsiket sajnáltam. Néha még most is eszembe jut, mi lehetett velük.

Az újgazdag résznél még az maradt ki, amikor egy felkapott, de nem elit étteremben dolgoztam, sok ilyen ember járt. A modor után mindig a ruháját nézem. Szakmai ártalom is, kiszúrom az eredeti ruhákat, a minőségi anyagokat és a jó utánzatokat. Hiába erőlködött sok pipiribizli, akkor is “csak” Zarás ruhában feszítettek… (egyébként szeretem a Zarát! Sok ruhám van onnan meg szuper ékszerem :slight_smile: ) De az olcsó alkalmi ruhákat is kiszúrom, főleg a csipkéket. Azt is, ha valaki nem a méretének megfelelőt hord (ergo leárazáson vette és most villog benne). Az arc és a mimika, a hangtónus… mind mind árulkodó, főleg az erőltetett felvett posh angol akcentus, na mellé a gagyi ruhája :smiley: Tuti kombó amivel elárulták magukat az emberek. Ismét ugyanaz a kedves sejk jut eszembe a világ legrégibb és gagyibb telefonjával. :smiley: Azt mondta őt nem érdekli az ilyesmi amikor egy kollégám beszélgetett vele és megkérdezte. Pedig annak a férfinak 1000 font 1 penny kb. Egy gyönyörű balerina is járt nálunk, idős hölgy elképesztő stílusérzékkel. Noha vagányan öltözködött (szegecses bőrkabátka strasszokkal egyszerű fehér ruha, vörös rúzs) Minden ruhadarabja ordított mennyire minőségi és drága, de mégsem volt közönséges (egyébként ez a klasszikus angol stílus lényege). Emellé varázslatosan kedves, illedelmes volt, beszélgettem vele, teljesen lenyűgözött. Azóta már saját szépségápolási cége van sajnos elfelejtettem leírni és már nem emlékszem rá :frowning:

4 Likes

Tudom, ki ez az orvos. Nagyon szerencsés a férjed, hogy ő műtötte! Akkora név, hogy itthon minimum egy év a várólista hozzá, mégis sokat van Bangladeshben, hogy ingyen műtse a legszegényebbeket és saját jótékonysági alapítványt is létrehozott.

4 Likes
1 Likes