Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Tavaly már nagyon hajlottam rá én is, hogy műt vegyek, aztán olvasgattam a témában, de nem sokon múlt :wink:

2 Likes

Annyira szépen leírtad, én konkrétan elérzékenyültem:)

1 Likes

Mi is műfenyőt állítunk a párommal, most lesz 3. éve :). Nagyon szeretem, kis pici, de együtt díszitjük, nagyon meghitt :blush:. Egyébként vannak elültetve fenyők az udvarban is :blush:.

4 Likes

Nálunk is van az udvarban több fenyőféle is, meg az erkélyen/teraszon van 2 törpe tuja és 2 törpe hosszú tűlevelű fenyő is, amik közül az egyiknek a gyökerét megtámadta valami, és sajnos elpusztult, így már csak 1 maradt, és ezt már még jobban féltem. :sleepy:
Amúgy én teljesen egyetértek a feljebb olvasható cikk írójával, mert a karácsonynak nem a hatalmas, feldíszített fáról és a minél drágább ajándékozásról kellene szólnia. Igaz, hogy nálunk a hatalmas, illatos karácsonyfa szerves részét képezte a tökéletes karácsonyi hangulatnak, és ez nálam is berögzült, ezért is van hatalmas és természetesnek kinéző műfenyőnk, meg aromaterápiás illatpótlás, de teljesen őszintén mondom, hogy én akkor voltam a legboldogabb, amikor az illatos narancsom kézhezvétele után (meg a jelképes értékű ajándékok kibontása után, mindez Szentestén) a karácsony napján és másnapján nagycsaládos összejöveteleken nagyokat vidámkodtunk, összetartott az egész család, vagy legalább egy része :slightly_smiling_face:, persze volt evés-ivás is rendesen, de ténylegesen a boldog összejövetelekről szólt (legalább akkor). Ennek a tökéletes hangulatnak a megteremtéséhez valóban nem kell feldíszített fa, gyerekekkel lehet rengeteg féle adventi koszorút készíteni, vagy a lakást, ablakokat, ajtókat kreativitással karácsonyi hangulatba hozni, (például pillecukorból, szaloncukorból, vagy papírhulladékokból ajtóra való koszorúkat készíteni) de a legjobb, ha a karácsonyi sütik készítésébe is bevonjuk őket - ezt sok gyerek szereti. Egyáltalán nem kellenek nagy dolgok az igazi boldogsághoz, és határozottan nem tárgyiasított dolgok, mert azok csak tárgyak, semmit több, (igazán őszintén megmondva, nem számítanak)!

4 Likes

Nálatok is lesz idén céges karácsonyi vacsora? :partying_face::moneybag:

1 Likes

Holnap lesz :smiley: már elkezdtünk viccelődni mi is, hogy reménykedünk a piros borítékban :smiley:

3 Likes

Lesz szombaton, de nem megyek. Remélem az 5 kollégám, aki betegszabira ment (nem betegek), hirtelen jobban lesz addig. A héten kirúgták a főnökünket, ő se megy. Harmonikus este lesz, remélem sokáig emlegetik majd.

3 Likes

Nálunk évek óta semmilyen céges rendezvény nincs. A boríték tartalmáról pedig inkább ne is beszéljünk :smiley:

2 Likes

Hát ez elég izgalmasan hangzik…

1 Likes

Piros boríték helyett eddig Stühmer szaloncukrot kaptunk, ami persze nagyon finom. De a mi főnökünk is távozott, így idén már arra sem számítok! :upside_down_face:

3 Likes

Ilyenre nem hiszem, hogy sokan számíthatnak, de jó volt olvasni, hogy van, ahol ez is előfordulhat… Mindenesetre jó szórakozást!!! :dancing_women::four_leaf_clover::clinking_glasses:

1 Likes

Ez nem lehet kamu hír :thinking:, amúgy meg ha igaz, akkor én mindenkinek ugyanannyit osztottam volna :D.

Te kis idealista :heart_eyes:

1 Likes

Nem értek egyet. :smiley:

Szerintem meg a különböző juttatással a lojalitást tudták értékelni. 10-15 évet lehúzni egy cégnél, hosszabb, mint sok ember házassága, és nyilván egy cég esetében is vannak hullámvölgyek, amikor nem megy annyira.

Szerinted ha mindenki (a 10 éve ott dolgozó és a 4 hónapja ott dolgozó is) ugyanannyit kapott volna, az a régi dolgozóknak mennyire lett volna ösztönző? Úgy érezték volna vajon, hogy a cégük meghálálta a kitartásukat, a lojalitásukat?

14 Likes

Szerintem elég igazságtalan lenne, ha ugyanakkora összeget kapna az, aki 20 éve ott dolgozik és az, aki 2 napja esett be. Azt kommunikálná ezzel a cégvezető, hogy nem becsüli meg az alkalmazottait.
Utálom ezt mondani, de majd rájössz.

8 Likes

Értem, hát igazatok van :sweat_smile:. Én csak azt sajnáltam, hogy valaki 81 milliót valaki meg párszáz dollárt kap csak, szerintem óriási a különbség, és engem ez valamiért zavar :D.

14 év meló és 3 hónap meló között is óriási különbség van, nekem elhiheted. :smiley:

7 Likes

Tegyük fel, anyukád 14 éve hűségesen dolgozik egy cégnél. Volt időszak, amikor jó volt ott dolgozni, jól ment, megy a cégnek, volt időszak, amikor kevésbé, de egyébként szerette a munkát, a főnökeit, hát kitartott és maradt.
Három hónapja odament a céghez egy új munkatárs, még “át sem igazán melegedett a széke”.
Szerinted anyukád mit gondolna arról, ha holnap mindketten ugyanannyi jutalmat kapnának, ráadásul nem azzal a címszóval, hogy idei éves jutalom, hanem a cég fennállása óta összejött nyereséget osztják szét?
Azt érezné-e, hogy megbecsüli őt a cége, amiért az évek során esetleg családi programokat beáldozva ült inkabb a munkahelyén, mert az egyik ügyfél csak péntek este 7-kor tudta megnézni az eladandó házat (ha jól rémlik, ingatlanos cég)?

Bocs, ne vedd bántásnak, csak gondoltam egy példán keresztül könnyebb megérteni. :slightly_smiling_face:

10 Likes

@Kokapu Én azért fiatalabb vagyok Nálad (28), de most lesz 5 éve, hogy a cégnél dolgozom, nekem se szokott tetszeni, amikor a nálam 4-5 évvel fiatalabbak (azt hiszem ez huszonévesként még számít, később már azért tudom, hogy árnyalódik az ilyen pár éves korkülönbség), akik 2 hete végeztek az egyetemen, mennyi plusz juttatást/bónuszt próbálnak maguknak harácsolni. Ha minden repülne mindig, mint az a bizonyos sültgalamb, pont, hogy az alázat az, amit nem fognak megtanulni soha. És ők lesznek azok, akik amikor szintet lépnek, nem köszönnek a takarítónéniknek/gyakornokoknak/portás bácsiknak stb.
Ismétlem, mondom ezt szintén még viszonylag tojáshéjjal a fenekemen, de én is ugyanígy gondolom.

8 Likes

Ezzel egyébként úgy vagyok, hogy ha megadják neki, akkor kérje, legfeljebb kirúgják, ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket. Aztán ott van a lehetőség mindenki előtt, hogy azt mondja a főnökének, hogy emelést szeretne.

A nem köszönés, meg ilyenek, az szimpla bunkóság, és sajnos rengeteg ilyenről hallok. Férjem régi munkahelyén (multi), az öltönyös/kosztümös irodisták nem köszöntek nekik, mert ők farmerban és pólóban jártak dolgozni. Pedig mérnökként egyébként többet kerestek náluk, csak ügyfelekkel nem találkoztak, ezért abban jártak dolgozni, amiben akartak. :smiley:

Mondjuk nekem baromi szerencsém van a munkahelyemmel szerintem, még ha nyilván itt is vannak hullámvölgyek, de pl. sosem volt még az elmúlt hosszú évek alatt olyan, hogy gyomorgörccsel jöjjek dolgozni (a régi munkahelyemen előfordult).

7 Likes