Hogy mik vannak!:
https://www.origo.hu/utazas/20180416-biztonsagosabb-megsem-hattal-ulunk-a-repulon.html
Hogy mik vannak!:
https://www.origo.hu/utazas/20180416-biztonsagosabb-megsem-hattal-ulunk-a-repulon.html
@dunaimano, nekem maga a sorozat: “The Mandalorian” is nagyon-nagyon tetszik, pedig nem vagyok nagy Star Wars rajongó, mert alig 5 évesen láttam moziban a *Csillagok háborúját, és a Darth Vader hörgő hangja szó szerint sokkot okozott nekem, és ez annyira meghatározó volt akkor, hogy azóta sem tudom megkedvelni. Ez a sorozat viszont nagyon tetszik, amiben ez a “baby yoda” viszi mindenképp a prímet.
Zseniális
Elképesztő, tényleg! A koi pontyos nyertest is megnézném.
Valószínűleg a Müllerről van szó, amennyire tudom csak DM és Rossmann van még.
Hűha! Úgy képzelem, hogy belül a kabátjuk tele volt bevarrt belső zsebekkel vagy nem is tudom… Elképesztően sok cucc! Ha nem ilyen mohók, talán észre se vették volna a hiányt vagy a gyanúsan dudorodó kabátot csak ha már messze járnak.
Lehet azzal buktak le, hogy ugyanabból a fajtából raktak el többet és üres maradt a polc, mert eléggé hasonló dobozok vannak a képen.
A legtöbben szerintem a babakocsikkal lopnak (nem mindenki, nem akarom, hogy itt megsértődjön valaki).
Asszem itt mindenki rendesen fizet, mint a katonatiszt, itt nincs babakocsis tolvaj, a nyakam tenném rá
Milyen furfangosak a cicák, mi?
Dokumentumfilmet láttam én is arról, hogy akár több háznál is etetteteik magukat és úgy csinálnak, mintha oda tartoznának
És ez még a jobbik stratégia, mert van cica, amelyik vadon él és nem tudja hogy kell ezt a módszert alkalmazni. Ezek szenvednek is rendesen a szabad életben (éheznek, fáznak, bolhásak, betegek lehetnek, autók elüthetik, agresszív állat, ember megtámadja…).
Hú, azért az durva, hogy a műfenyőt 20 évig kellene ahhoz használni, hogy környezeti szempontból “megérje”.
Igen, én erről már hallottam, amikor előző évben nekem estek a munkatársaim, amikor elújságoltam, hogy mi műfenyőt díszítünk. Ez a negyedik éve lesz talán, úgyhogy van még egy pár hátra…
Én közel járok már a 20-hoz, kb. 15 éve van meg ugyanaz a természetesnek tűnő műfenyőnk, a díszek is ugyanazok, de minden díszítés előtt szoktam variálni, hogy ne unjam meg, aztán végül mindig az eredeti, a vásárláskor kigondolt koncepció lesz a nyertes, mert az a leges-legszebb, meg hát ugye a tökéletes szimmetria megszállottja vagyok. Minden évben elmondom, hogy akkor most beújítok, de mivel több, mint 2 méteres fánk van így nagyon súlyosan megterhelné az újabb tökéletesre kigondolt dizájn a költségvetést. Sok karácsonyfadísz van így is, de a fát amúgy is csak az erkélyajtó melletti falszakaszhoz tudjuk állítani, így a hátsó részében van egy kis holtszakasz, ahol csak égősor díszeleg, soha senki nem veszi észre, és persze, hogy csak így lehet megalkotni a tökéletes karácsonyi díszítést.
Ezen minden évben ingatom a fejem, de ezeket a díszeket már nem lehet kiegészíteni, még csak hasonlót sem látok soha sehol, és talán pontosan ezért nem is cserélem le. Ördögi kör!
Ja, a tökéletes karácsonyi, szigorúan gyantás illatot pedig aromaterápiás párologtatás adja vissza, ráadásul jobban, szóval nincs hiányérzetünk, és mindjárt elérjük a 20-at, vagyis remélem!
Nálunk a gyerekek miatt (11 és 8) még nem jön szóba a műfenyő, mert a fenyőt a Jézuska hozza. Az ajtóban hagyja, és együtt díszítjük fel. Ja, és én azt imádom, ha minél csiri-csárébb a fa, van rajta mindenféle szín, és minden évben legalább egy új díszt veszek.
Az én szüleim ebben valami hihetetlenül vérprofik voltak, mert mindig óriási méretű (hosszúságban és szélességben is) hosszú tűlevelű fekete fenyőnk volt, aminek olyan fergeteges illata van, mint semelyik másiknak, sokkal gyantásabb. Valahogy mindig tökéletesre fel tudták díszíteni, és közben a vacsora is elkészült (nagymamám is velünk élt), majd csengőszóra léphettünk be a nappaliba, ahol feldíszítve és az alja ajándékokkal szépen telepakolva várt. Nem érhettünk az ajándékokhoz addig, amíg nem énekeltük el a karácsonyi dalunkat. Az én szüleimnek valahogy olyan fantasztikusan sikerült elhitetni velünk a Jézuskát, Tépapót és a Húsvéti Nyuszikát is, olyan mítoszt sikerült köré építeni, és s zerencse is mindig melléjük szegődött. Télapókor a dupla üveges, dupla szárnyas ajtóba rejtett ajándékok elhelyezése után - gondolom a huzat - kicsit megkocogtatta az ablakot, miközben vacsoráztunk, és akkor mosolyogtunk mindig, hogy akkor biztos, hogy a Télapó idén is megajándékoz minket, jó gyerekek voltunk. Télapókor a friss diónak, karácsonykor pedig a friss, illatos narancsnak örültem a legjobban. Tesóm kapta a banánt, mert azért meg ő volt oda, és így vita sem lett.
Nagyon szép emlékek ezek!
@whitemerci Évek óta nem volt rendes karácsonyi hangulatom, valahogy idén jobban van, szépen alakulgat napról napra, de azt hiszem ezzel a leírással sikerült egy jó nagy lapáttal rátenni, köszi szépen!
Szerintem reális a dolog. Mi még csak a harmadiknál fogunk jarni idén, de hát tobb nem is lehetne, hiszen annyi ideje élünk együtt. Anyukámnál is műfenyő van, de az lassan tényleg a húszat tölti. Nem kell minden évben új fenyőt venni és kész. Ha nem borul el és finoman bánunk vele nagyon sokáig szép marad a műfenyő.
Mondjuk az anyukáméké is baromi régi.
Olyan jókat szoktam vigyorogni, amikor a fenyőfaárus előtt elmenve a gyerekeim megjegyzik, hogy milyen jó, hogy nekünk a Jézuska hozza a fát!